PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEKLERDE ZEHİRLENME

raif sengör
09.Haziran.2008, 21:54
Zehirlenme Tehlikesi
Bir köpeğin hayatında çeşitli tehlikeler vardır. Bunlardan biri zehirlenmedir. Zehirler, sindirim, dolaşım ve sinir sistemininde büyük tahribata yol açar. Fare zehirinin yanı sıra, aşırı dozda ilaç, parazitler için kullanılan karışımlar, bitki zararlılarına karşı kullanılan ilaçlar, bozuk yiyecekler ve temizlikte kullanılan maddeler de zehirlenmeye neden olur. Bu liste doğal olarak hayvana kasten verilen çeşitli zehirleri de kapsar.

Köpek toksik bir madde aldıktan sonra kusma eğilimi gösterir. Kendiliğinden kusmazsa köpek sahibi iki çay kaşığı tuzu hayvanın dilinin gerisine yerleştirrerek ya da bir bardak suya üç ya da dört çorba kaşığı kömür tozu katıp zorla hayvanın boğazından akıtarak kusmasını sağlamalıdır. Bu uygulamadan hemen sonra veterinere gidilmelidir.

Av köpekleri yılanlar tarafından ısırılabilirler. Böyle bir olay köpeğin göstereceği tepkiyle fark edilir. Yılanın ısırdığı köpek yere oturup ısırılan yeri genellikle burnuyla ya da kol ve bacaklarıyla kaşıyarak adeta kazımaya çalışacaktır. Yara, derhal dezenfekte edilmeli, ancak köpeğe kısa süre içinde yılan ısırmalarına karşı serum enjekte edilmelidir. Bu serumu bir avcının daima yanında taşıması (kendisi için de) gereklidir. Mümkünse yılanın ısırdığı yeri deşerek kanın serbestçe akması sağlanmalı ve daha sonra turnike ile kan durdurulmalıdır.

fevzi dursun
09.Haziran.2008, 23:44
çok değerli bilgiler. her avcının kulağina küpe olacak bilgiler. teşekkürler raif kardeşim saol

bülent erdem
09.Haziran.2008, 23:45
raif abi bu değerli paylaşım için teşekkürler...

ulasatasoy
10.Haziran.2008, 07:05
Emeğinize sağlık. Teşekkürler. :)

casus09
26.Haziran.2008, 10:12
değerli bilgiler için teşekkürler
bu arada merak ettiğim bir şey sormal istiyorum
dış parazit için kullandığımız BOLFO

casus09
26.Haziran.2008, 10:13
değerli bilgiler için teşekkürler
bu arada merak ettiğim bir şey sormal istiyorum
dış parazit için kullandığımız BOLFO nun köpeklerce yalanması köpeklerin zehirlenmesine yol açar mı bilgisi olanların yardımını bekliyorum
saygılarımla

H.İbrahim UYSAL
26.Haziran.2008, 10:16
Çok bilgilendirici bir paylaşım,ellerinize sağlık.

unforgiven
26.Haziran.2008, 11:22
Güzel ve aynı zamanda bilgilendirici paylaşım için teşekkürler...Elinize emeğinize sağlık abicim...

Saygılarımla...

aytekin çetin
26.Haziran.2008, 11:27
Paylaşım için teşekkürler Raif abim güzel bir konuya deginmişsin bu konularda bir çogumuz tecrübesiz benim arkadaşlara tavsiyemde her zaman ellerinin altında atripon igne bulundurmaları vurma şansları olmassa bile şişeyi içirebilirler bir şişesi 20 mg zehirin durumuna göre 100mg enjekte edilebilir.

ahmethoca
26.Haziran.2008, 11:30
Çok önemli bir paylaşım. Teşekkürler.

talan
26.Haziran.2008, 19:53
bilgilendirdiğin için teşekürler raif abicim herkezin kulağına küpe olsun

İsmail ÇIKRIKÇI
26.Haziran.2008, 22:30
Raif bey değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
Bundan 25 sene evvel babamlar köpeği tarlaya götürmüşler yolda köpek zehir kapmış babam hemen eve geri gelip Sarımsaklı ayran içirmişler köpek ondan sonra kusmuş bana haber verdiler
alıp veterinere götürdüm Kulakları çınlasın Veteriner Nida bey müdahale etti buna ilk olarak
sarımsaklı ayran içirmeseydiniz ölürdü dedi, onun tavsiyesi ava giderken mutlaka yanınızda
atropin taşıyın iğne yapamazsanız ağızdan içirin dedi. Eski fotolara bakarken çoban köpeklerinin
yakaladığı karaca yavrusuna Sındırgı eski kulüpte ilk müdahaleyi yaptı iyileştikten sonra orman
müdürlüğü tekrar yaşam alanına salmıştı.
http://img161.yukle.tc/images/9217nida_bey.jpg (http://www.yukle.tc)

ALANYA ATAKAN
26.Haziran.2008, 23:15
EVET BENDE BİR KÖPEĞİMİ ZEHİRLENMEDEN KÖMÜR YUTTURARAK KURTARMIŞTIM İNANIN İLK ANDA MÜDAHELE ŞART ÇÜNKÜ GEÇ KALINIRSA VETERİNERİNDE YAPACAĞI BİŞEY YOK ÇOK KÖTÜ BİR DURUM SEVDİĞİNİZ BESLEDİĞİNİZ KÖPEĞİNİZ TİTRİYEREK BİR SAĞA BİR SOLA DÜŞÜYO AĞZI KİTLENİYO VE KÖPÜRÜYO ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN...

raif sengör
26.Haziran.2008, 23:30
Konuyu açarken kullanılacak ilaç isimlerini yazmayı unutmuşum. Aytekin ve İsmail arkadaşlarımız bu konuda bilgilendirdikleri için sağolsunlar.

Zehirlenmelerde kullanılacak ilaçlar

Astropin = Tarım ilaçları ve yiyeceklerden dolayı zehirlenmeler için ,

Histavet = Yılan ve böcek sokmalarına karşı kullanılacaktır.