Orijinalini görmek için tıklayınız : DOST DEĞİLİZ Kİ !
Sevgili Avcı Dostlarım
Avlanma izin pulu İl bazında 40 ,Ülke bazında 80 ytl oldu oldu ama :
Bu kararlar 21 Mayıstan önce bakanlık kanadının yapmış olduğu birinci mak toplantısında alındı.
Bizim katılmadığımız 21 Mayıstaki 2. MAK toplantısında Pul ücretleri kesinlikle görüşülmez.
Merkez Av Komisyonu toplantılarında :
Kaç yıldan beri avcıların lehine onları mutlu edecek tek karar çıktı mı ?
ÇIKTI ama sonradan eski bakan tarafından budandı!!!!!
SoNUÇ ?
Maalesef her zaman ki gibi gene sıfır...
Avcılar yokken, AV ve AVCILIK için karar verenlere gelince ;
Hepsinin ortak amacı avcılığı bitirip yok etmek.
Geçen yıl ülke genelinde satılan AVLANMA İZİN PULU adedi : 70.000 adet.
Orman bakanlığıda ülkemizdeki avcı sayısını 70.000 olarak görüyor.
Sayıca bu denli az bilinmemiz , bakanlık kanadının bizlere bakışını tabiki değiştiriyor.
Ne olacak topu ,topu 70.00 kişi...
ATEŞ olsalar ne kadar yer yakarlar misali, biz bir hiç olarak görüyorlar !
Onlar her MAK toplantısın da bizim yüzümüze karşı aksi bir davranış içerisinde değiller ama ,onlar gene yapacaklarını bildikleri gibi yapıyorlar.
Sonrası dava açıyoruz iptali için.
Sonuç : gene sıfır...
Bir çok avcı sitesinde ve dergim AV&DOĞA'da yazdığım yazılarımda , DKMP Genel Müdürlüğü ,AV YABAN Hayatı Dairesi Başkanlığı çalışanlarına DOSTLUK mesajları vermiş , yeni Çevre ve Orman Bakanımız ile bu MAK toplantısında iyi şeyler yapacağımızı dile getirmiştim.
Ama bu sözlerimi şimdi geri alıyorum.
Maalesef yanılmışım.
Avcıları yolunacak kaz gibi görmeleri gene devam etmekte...
MAK ta bizlere yapılan haksızlıklarıda tüm ülke kamuoyu gördü.
Sempozyumda Prpf.Dr. Uçkun GERAY hocamın dediği gibi eski Genel MÜdür Hüsrev ÖZKARA ve ekibini mumla arıyoruz.
Yıllardan beri afedersiniz ...... , ...... sağlam yerimiz kalmadı...
Ya her yıl derimiz bile aşına ,aşına iyice nasırlaştı !
Sahte gülücük ve dostluklara inanmamayı artık öğrendik...
Öğrendik ama bu sefer de içimizden vurulduk!!!!!
Her zaman avcıların yanında olan Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF ) Avcılık Asbaşkanı Atilla TANKUT'un önünü kesmek için MAK toplantısı öncesi yaptıkları ayak oyunları sonucında KABAK tüm avcıların başında patladı !..
Neyse KABAK yumuşak bir sebze bizlere fazla hasar vermedi, vermezde...
Öyle ya da böyle biz bunu atlatırız amma ,bizlere bu oyunu oynayanlar var ya ?
Hani avcıları biz temsil ediyoruz diyenler?
Dünden beri bazı önemli gelişmeler var, ortalık toz duman...
Görünen o ki sanırım bu gidişle avcıları bölmek isteyenlerin kafasında TAŞ patlıyacak !
Nese ki biz ( KABAK ) la kurtulduk ...
Mustafa Özkan
Milas Avc.Kulb.BŞK.
MAK Üyesi
unforgiven
13.Haziran.2008, 12:15
Canım abim bu adamlara sadece yazıklar olsun diyorum...Bir sene hiçbir avcı ava çıkmasın görürüz onları ondan sonra...Avcıysak kaz değiliz heralde.Memleketimizde ne kadar insan varsa bunun tam olarak yarısı kesinlikle avcıdır(bohçacıların bu kategoride yeri yoktur.Arz ederim). Bunu bildikleri halde her zaman olduğu gibi yine bildiklerini okuyacaklardır.Herkes kendi bildiğini okumaya kalksa bakalım neler olur bu memlekette düşünemiyorum...
Canım abim senin de dediğin gibi domuzdan post bu gibilerinden dost olmaz...
Saygılarımla...
aytekin çetin
13.Haziran.2008, 12:19
Dogru söze ne hacet sayın başkanım paylayacak degil patladı bile.
nihat baltacı
13.Haziran.2008, 12:32
başkanım zaten takip edenler ne olduğunu biliyorlar yakın zaman da olanları...bizler kendi içimizde anlaşamıyorken nasıl birlik olalım demi...ilk önce bizim tek ses olmamız lazım....
Adil Karakus
13.Haziran.2008, 12:36
Değerli abim Mustafa Özkan selemlar,
Başkanım harbidende KABAK ile kurtulduk,malum şahısların içide dışıda cadı kazanı olmuş kaynıyor,fakat benim şahsi kanaatim kazanın altına odunu atanlarda onlara yabancı değil gibi geliyor bana,sormak lazım kazanın içindekilere sizi kim attı kazana ve ateşi kim yaktı diye..
Vallahi başkanım mak toplantısındaki onurlu duruş ve davranışlarınızdan dolayı 9 avcı üyeyide saygıyla selamlıyorum.
Sizin vermiş olduğunuz onurlu mücadeleyi,türlü imalar ve tercümanlar ile eleştirmeye ve hatta eleştirininde ötesinde boyutlara çekmeye çalışanların kazanı kaynasın bizlerde seyredelim bakalım.
saygılar selamlar
Mustafa ÇİL
13.Haziran.2008, 13:22
başkanım geç bile kaldın patlamada
sen nerde patlarsan biz orada şarapnel parçası oluruz..sözlerini bizim namımıza sarf ettiğini
yazdığını çok ezelden bilmekteyim..
Biz avcılar için çalışan çabalayan bir başkandan ziyade gönül adamı oldunuda gayet iyi biliyorum
sıkma canını sayın başkanım..
sen nerede ne yazarsan ben hiç çekinmeden altına imza atarım
inşallah bir gün hep beraber bu camianın doğru ellere verilmesi için canı gönülden ne gerekiyorsa yapalım ve hep davamızı sürdürelim..
Av camiası sesini nekadar fazla çıkartırsa okadar kısılmaya çalışılıyor..Tek sebebi bu işin başındakiler bu işten bihaber olanlar olduğuğ için bu hallerdeyiz.
saygı ve sevgilerimle
Sevgili Kardeşlerim, sevgili Mustafa ÇİL
Destek ve güveniniz için hepinize minettarım.
Allah Razı Olsun.
Yıllardan beri bu işin başındakiler, hep dostluk mesajları verdiler , şunu yapacağız ,bunu yapacağız , biz avcıları doğa korumacısı olarak görüyoruz (Elbette göreceksiniz sizin çöplerinizi doğadan avcılar topluyor ) diye nutuk çektiler.
Hatta Nisan ayı içinde Antalya , Side 'de yapılan 1. Av Yaban Hayatı Sempozyumunda Av Yaban Hayatı Daire Başkanı Yaşar Türkleş ile mak öncesi bir çok konuda görüştüm ( Buna onlarca Dernek Başkanı tanıktır ) ondan aldığım cevaplar beni bu yıl bayağı umutlandırmış ve bu MAK toplantısında yıllardan beri üvey evlat muamelesi gören ülke avcılarına müjdeli bir haber verme içerisindeydim...
Yakınlaşmalar , oluşturulan Dostluklar ve samimiyet.
Hepsi boş çıktı...
sonrası Genel Müdür Yardımcısı ve MAK üyesi Mustafa Akıncıoğlu: Avcı olduğunu duymuştuk, 2005 yılı Mayıs ayında yapılan ilk mak toplantısında kendisine sormuştum , Avcımısınız ? diye , AVCIYIM dedi.
Ki işin başındakilerden birisi avcı olunca insan ümitleniyor...
YILLAR GEÇTİ GÖRDÜK Kİ ; Hiç bir faydasını görmedik ve O ümitlerde suya düştü!..
Sizin anlıyacağınız ne yapsak nafile.
Ben artık bunlara inanmıyorum.
Bu zihniyetle ;
Avcılığın düzenli bir yapıya kavuşup kurtulacağına ise hiç inanmıyorum.
Saygılarımla
ulasatasoy
13.Haziran.2008, 14:12
Sn Mustafa ÖZKAN,
ne yazıktır ki hayat gerçekten çoğu zaman siyasi, maddi, hatta manevi düzenler üzerine kurulmuş ve bu düzenden elde edilen her anlamda rant ile örülü bir eksende akıp gidiyor.
Bu durumu çoğu zaman hissetmemize rağmen, ya inanmak istemediğimizden, ya da işimize gelmediği için, ya atlıyor, ya da görmemezlikten geliyoruz.
İnsalar nefislerini kontrol edemediği, kariyer, hırs, para, koltuk, şan, şöhret, ego, vb. nice aciziyetlerine esir, kul, köle, biat, vb. olmaya devam ediyorlar.
Ben genel olarak bu dünya düzeninde özellikle parasal güce erişebilme imkanını yakalamış, koltuk sahibi olmayı başarmış ve özellikle bu durumu kendi çıkarları için acımasızca kullanma özelliğini barındıran (istisnalar vardır) hiç bir yetkiliye inanmıyorum.
Bu benim şizofren bir yapıda olduğumun ipucunu da verebilir. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
Ama ne yazık ki, en küçüğünden en büyüğüne kendini bir yerin yöneticisi, müdürü, başkanı, vb. olma yolunda perişan eden birinin, birilerine gebe bir yaşantı sürmesini bugünün şartlarında normal karşılıyor, ve o kişilere genellikle itibar etmediğim gibi, güven konusunda da çok cimri davrandığımı söyleyebilirim.
Bu demek değildir ki herkez böyledir. Ama işin özü;
Domuzdan post, yukarıdaki bahsettiğim yapıdaki insanlardan dost olmaz :)
Saygılar.
Mustafa ÇİL
13.Haziran.2008, 14:14
sevgili başkanım bu yazışma sanki karşılıklı bir hal aldı gbi grünsede verilmek istenen msj lar inşallah yerlerini bulmuş ve acı dostlar arasında
konuşulur hale gelmiştir.
başkanım inşallah birgün karşılıklı çay kahve içer bunları uzun uzun anlatır konuşuruz..
ellerinizden öper tüm milas avcılarına slm ederim
sayın başkanım
Kocaeli avcıları adına yapmış olduğunuz onurlu duruş için teşekkür ediyorum. 2 avcılık ve atıcılık derneğinin yöneticisiyim burada en az onbeş dernek olarak her ay düzenli toplantılar yapıyor
nerden başlayıp ne yapacağımız konusunda bir eylem planı yapmaya uğraşıyoruz.Avcıların haklarını korumak ve ilerletmek için yaptığınız ve yapacağınız her türlü eylemin arkasındayım ,destekliyorum.saygılarımla
avci064
13.Haziran.2008, 23:01
Anlattıklarınızı insanı ümitsizliğe sürüklüyor. Türkiye AB üyeliği için imza attımı iş zaten o zaman bitti. MAK nekadar toplanırsa toplansın AB uyum yasaları çerçevesinde olacaktır kararlar.
Ayırıca avcılarında ciddiye alınması çok zordur malesef. 70.000 kişi çokmudur ? değildir. Eşmede 1500 civarında avcı olduğunu tahmin ediyoruz. Pul alan 120 kişi. Bazıları sonradan yok bohçacı falan benzetmesi yapsada eline tüfek alıp sonuç olarak hayvan avlayan kişi avcıdır. Belgeli avcı oranı % 5 dir yani. Tüm Türkiyeye kıyaslarsak 1.5 milyon kişi avcılık yapıyor. İşte ses getirecek topluluk bu. 1.5 milyon kişinin içerisinde 70.000 kişi pul almış malesef. Devletin gözünde sadece pul alanlar yok. Pul almadan avcılık yapanlar da var ve bunların olması bizim elimizi zayıflatıyor malesef. Biz genel olarak kaçak avcılık yapan bir topluluk olarak görülüyoruz gibime geliyor. 100 kilo elma da 5 kilosu sağlam olsa gerisi çürük ne düşünürdünüz. Derneklerimiz çalışmıyor malesef. Bizim avımıza kimse sahip çıkmaz ne kolluk kuvvetleri nede başka biri. Dernekler resmi avcı katılımını arttımak için çalışmalar yapması lazım. Eğer resmi avcı sayısı 1.5 milyonu bırak 500.000 olsun bakın siz o zaman MAK ta eliniz nasıl kuvvetleniyor.
Şuan Sakarya Merkezde derneklerimize bağlı 12000 avcımız var ,70000 avcı olması imkansızdır bu kadar il ve ilçe varken daha fazla olduğuna inanıyorum...
avci064
13.Haziran.2008, 23:29
Akın kulube üye olan avcı sayısı değil 70.000 olan. Geçen sezonda evraklarını yaptıran avcı sayısı.
Mesut BÜLBÜL
14.Haziran.2008, 07:09
sayın musafa abicim bu kadar sevenin olduğundan haberim yokimiş gelen avcı arkadaşların yazılımlarını okudum mevzumuz cok derinden incelenmiş takip edilmişler hepinizin ellerine sağlık ben herkezi gururla saygı ile selamlıyorum.AVKOLİK oldugumu şindi dahaiyi anladım bu site sayesinde başkanım bilhassa siz tanışdırdınız sizin sayenizde de yaışmayı öğrendim sağol başarılarının da devamına bekliyorum MESUT BÜLBÜL
avcı064 öncelikle sizinle aynı görüşte olmadığımı belirtmek istiyorum. Şayet Türkiye genelinde avlanma pulu alan, Avlanma Belgeleri tam olan avcı sayısı % 5 değil de çok fazla olsaydı, Çevre ve Orman Bakanlığı yaptığımız iş tuttu, bu işe kimse itiraz etmiyor diye avlanma pulu bedelini çok daha yükselteceklerdi. Onlar için avcıların istekleri önemli değil, Döner sermayemize bu avcılardan (Afedersiniz, kaz mı dersiniz, sağmal inek mi) ne yaparım da deha fazla para toplarım düşüncesi önemli. Sayın Mustafa bey Çevre ve Orman Bakanlığının güzel şeyler yapacağına inandığını, ancak bu gün yanıldığını anladığını yazmış. Ustam ben ilk günden bu yana bu işin rant işi olduğu tespitini yapmıştım. Çevre ve Orman Bakanlığının bununla da kalmayacağını çok iyi biliyorum. Bizim Çevre ve Orman Bakanlığına yazdığımız dilekçeler % 100 haklı da olsa, bunların bir önem arzetmeyeceğini çok iyi biliyorum.
Şayet; ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINA AVCILARIDAN DAHA FAZLA PARA KAZANDIRACAK BİR YOL ÖNERİRSENİZ, DOĞAYA ZARARI DAHİ OLSA ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI BU ÖNERİYİ DEĞERLENDİRECEKTİR DÜŞÜNCESİNDEYİM.
Dostlar; Benim önerim; Türkiye genelindeki belgesi olan ya da olmayan tüm avcılar, hangi siyasi partilere oy verdilerse o siyasi parti teşkilatlarına ve varsa Bölgelerinin Milletvekillerine, Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesinin kaldırılması ya da gelirlerin tamamının Genel Bütçeye aktarılması, yönünde baskı kurarlarsa bizler yapılan yanlışı düzeltebiliriz.
Aksi takdirde Avlanma Belgesi tam olan avcı sayısı fazlalaştıkça Avlanma Pulu Bedeli pekçok avcının ödeme gücünün üzerine çıkacaktır. Saygılar sunuyorum.
Arkadaşlar
İş toplu bir eyleme dönüşürse yüz doksan başarılı oluruz diyebilirim.
Ancak buna herkes uyar mı ? onda şüpheliyim...
AVCILIK BELGELERİNİ TOPLU OLARAK ARALIK AYINDA GERİ İADE EDEBİLİYORMUYUZ 1
bak sen o zaman olacaklara...
Adaşım, haklısın da, bu eyleme kaç avcı katılır? Bizler yaptık diyelim, birileri eyleme ketılmayınca, kendi kendimizi cezalandırmaktan başka hiç bir şey yapmamış oluruz. Saygılar.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.