14.Haziran.2008, 15:40
Değerli Avcı Dostlar, Çoktan beri çoğumuzun merak ettiğini bildiğim, aşağıda yazılı konuyu Çevre ve Orman Bakanlığının sitesindeki Deftere yazdım. Yalnız yazının tamamı fazla geldiğinden üstteki açıklama bölümü sayfaya sığmadı. Şayet cevap gelirse hepinizle paylaşacağım. Hepimizin Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı uygulamalardan rahatsız olduğunu biliyorum. Bunları her platforma taşıyalım. Saygılarımla.
Bu hükümet iktidara gelirken halka Devlet Daireleri bünyesinde kurulan, Döner Sermaye, Vakıf vb. kuruluşları ortadan kaldıracağı ve bu kuruluşlara Devletin gücü kullanılarak para kesilmeyeceği hususunda söz vermişti. Şimdi görüyoruz bu kuruluşlar Devlet Hastanelerinde, Tapu Dairelerinde, Çevre ve Orman Bakanlığında halen devam ediyor. Devletin gücü kullanılarak, Devlete her türlü vergisini veren vatandaştan bu Döner Sermayelere para kesiliyor. Bu paralar Devletin bütçesine girmiyor, harcamalar da devletin bütçesindeki paralar gibi kontrol edilmiyor. Ben bir vatandaş olarak aşağıdaki hususları merak ediyorum.
1 – Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli şekillerde
toplam ne kadar para toplandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü de yazarsanız
sevinirim.)
a) Avlanma pullarından.
b) Kesilen çeşitli cezalardan.
c) Av Turizminden.
d) Kiralanan avlak ve devlet arazilerinden.
e) Varsa vb.
2 - Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli
Şekillerde toplam ne kadar para harcandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü
de yazarsanız sevinirim.)
a) Devletten Maaş alanlara Döner Sermaye payı.
b) Devletten Maaş alanlara harcırah.
c) Devletten Maaş alanlara fazla mesai ücreti.
d) Benzin masrafı.
e) Maaş.
f) Doğaya yapılan harcamalar.
g) Varsa vb.
3 – Döner sermayeden Bakanlık ve Taşra teşkilatında çalışanlara bu güne kadar Devlet
Hastanelerindeki gibi Döner Sermaye Payı ödendimi, ödeniyormu ya da ödenmesi
Planlanıyormu ? Merak ettiğim yukarıdaki hususları cevaplarsanız sevinirim.
Saygılarımla.
Bu hükümet iktidara gelirken halka Devlet Daireleri bünyesinde kurulan, Döner Sermaye, Vakıf vb. kuruluşları ortadan kaldıracağı ve bu kuruluşlara Devletin gücü kullanılarak para kesilmeyeceği hususunda söz vermişti. Şimdi görüyoruz bu kuruluşlar Devlet Hastanelerinde, Tapu Dairelerinde, Çevre ve Orman Bakanlığında halen devam ediyor. Devletin gücü kullanılarak, Devlete her türlü vergisini veren vatandaştan bu Döner Sermayelere para kesiliyor. Bu paralar Devletin bütçesine girmiyor, harcamalar da devletin bütçesindeki paralar gibi kontrol edilmiyor. Ben bir vatandaş olarak aşağıdaki hususları merak ediyorum.
1 – Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli şekillerde
toplam ne kadar para toplandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü de yazarsanız
sevinirim.)
a) Avlanma pullarından.
b) Kesilen çeşitli cezalardan.
c) Av Turizminden.
d) Kiralanan avlak ve devlet arazilerinden.
e) Varsa vb.
2 - Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli
Şekillerde toplam ne kadar para harcandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü
de yazarsanız sevinirim.)
a) Devletten Maaş alanlara Döner Sermaye payı.
b) Devletten Maaş alanlara harcırah.
c) Devletten Maaş alanlara fazla mesai ücreti.
d) Benzin masrafı.
e) Maaş.
f) Doğaya yapılan harcamalar.
g) Varsa vb.
3 – Döner sermayeden Bakanlık ve Taşra teşkilatında çalışanlara bu güne kadar Devlet
Hastanelerindeki gibi Döner Sermaye Payı ödendimi, ödeniyormu ya da ödenmesi
Planlanıyormu ? Merak ettiğim yukarıdaki hususları cevaplarsanız sevinirim.
Saygılarımla.