PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DÖNER SERMAYEDEKİ PARALAR NE OLUYOR

14.Haziran.2008, 15:40
Değerli Avcı Dostlar, Çoktan beri çoğumuzun merak ettiğini bildiğim, aşağıda yazılı konuyu Çevre ve Orman Bakanlığının sitesindeki Deftere yazdım. Yalnız yazının tamamı fazla geldiğinden üstteki açıklama bölümü sayfaya sığmadı. Şayet cevap gelirse hepinizle paylaşacağım. Hepimizin Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı uygulamalardan rahatsız olduğunu biliyorum. Bunları her platforma taşıyalım. Saygılarımla.

Bu hükümet iktidara gelirken halka Devlet Daireleri bünyesinde kurulan, Döner Sermaye, Vakıf vb. kuruluşları ortadan kaldıracağı ve bu kuruluşlara Devletin gücü kullanılarak para kesilmeyeceği hususunda söz vermişti. Şimdi görüyoruz bu kuruluşlar Devlet Hastanelerinde, Tapu Dairelerinde, Çevre ve Orman Bakanlığında halen devam ediyor. Devletin gücü kullanılarak, Devlete her türlü vergisini veren vatandaştan bu Döner Sermayelere para kesiliyor. Bu paralar Devletin bütçesine girmiyor, harcamalar da devletin bütçesindeki paralar gibi kontrol edilmiyor. Ben bir vatandaş olarak aşağıdaki hususları merak ediyorum.
1 – Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli şekillerde
toplam ne kadar para toplandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü de yazarsanız
sevinirim.)
a) Avlanma pullarından.
b) Kesilen çeşitli cezalardan.
c) Av Turizminden.
d) Kiralanan avlak ve devlet arazilerinden.
e) Varsa vb.
2 - Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli
Şekillerde toplam ne kadar para harcandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü
de yazarsanız sevinirim.)
a) Devletten Maaş alanlara Döner Sermaye payı.
b) Devletten Maaş alanlara harcırah.
c) Devletten Maaş alanlara fazla mesai ücreti.
d) Benzin masrafı.
e) Maaş.
f) Doğaya yapılan harcamalar.
g) Varsa vb.
3 – Döner sermayeden Bakanlık ve Taşra teşkilatında çalışanlara bu güne kadar Devlet
Hastanelerindeki gibi Döner Sermaye Payı ödendimi, ödeniyormu ya da ödenmesi
Planlanıyormu ? Merak ettiğim yukarıdaki hususları cevaplarsanız sevinirim.
Saygılarımla.

Mustafa ÇİL
14.Haziran.2008, 16:12
teşekkürler gardaşım
bende merak etekteyim bu döner işi ne oluyo
bu paralar nerelere gidiyo
bir açıklama getirnde yok zaten işin garip tarafı

mehmet fatih AKILLI
14.Haziran.2008, 16:28
KOR BOĞAZIN SONU YOK, GARİBAN AÇLIKTAN SİMİT ÇALAR 10 YIL YER...ZENGİN DEVENİN HAMUDUNU İLE BİRLİKTE YER, AĞA PAŞA OLUR...BU DEWİR BÖYLE AĞALAR...BOŞVERİN DÖNER SERMAYEYİ GÜNÜMÜZDE ONUN ADI DÖNMEZ SERMAYE....

18.Haziran.2008, 08:11
Arkadaşlar, buradaki yazım daha yayınlanmadı. Bu yazıdan sonra Erzin/Burnaz mevkiinde Turaçların üreme sahasının koruma altına alınması hususunda bir yazı yazmıştım. O yazımı hemen yayınlamışlar. Şimdi de Avlanma Harçları hususunda ve Avlanma Pulunun yılın sonunda daha pahalıya satılmasının, az av yapan avcıyı cezalandırmak olduğu konusunda iki yazı daha yazdım. Bakalım bu yazılarım yayınlanacakmı? Çevre ve Orman Bakanlığı kendilerinin yaptığı yanlışları tenkit eden yazıları sanırım yayınlamıyor. Bakalım bana cevap vereceklermi? Saygılarımla.

Sami KARATAY
05.Şubat.2009, 15:59
Mustafa bey tebrik ederim sizi.siz gibi bürokrasiden.hukuktan anlayan avçılar hesap sormalı diyer avcılarla paylaşmalı..hakkmız olanı almalı .verecekler diye beklersek işimiz zor.elinize sağlık.hürmetler

05.Şubat.2009, 16:39
döner sermayenin kalkacağını pek sanmıyorum.çünkü çalışan hem maaşını alıyor hem döner sermayeden gelen parayı alıyor.yaklaşık 500 ila 1000 tl arası değşiyor bldiğim kadarıyla.onun için çalışanın emekliliği gelse bile emekliye ayrılmıyor.çünkü bu döner sermayeden gelen paradan mahrum oluyor.
inşlhh harçlar düşer