PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KARINCANIN HZ. SÜLEYMAN'A DERSİ!!!

unforgiven
14.Haziran.2008, 21:40
KARINCANIN HZ. SÜLEYMAN'A DERSİ

Hz.Süleyman bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da, Bir buğday tanesi yerim diye cevap verir. Cevabın doğruluğunu kontrol etmek isteyen Hz.Süleyman (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyar ve hava alacak şekilde şişeyi kapatır.

Sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Hz.Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar. Karınca da, "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi.

Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden yarısını bıraktım der."

Rızkı veren Allah'tır... ve dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamıştır.

Öyleyse neden hâlâ sudan sebepler üretip bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat veriyoruz?

Haydi o zaman hep birlikte omuz omuza, kardeş kardeşe birlikte daha iyiye daha güzele ulaşmak için çalışalım...

Saygılarımla...

4x4cemal
14.Haziran.2008, 22:20
İsmail anlamlı konu, güzel sözler, ve iyi niyetler için teşekkür. anlayana çok ders var burada. Develiden selam

H.İbrahim UYSAL
15.Haziran.2008, 05:15
İsmail kardeşim,çok güzel bir paylaşım.Ellerine sağlık.

fevzi dursun
15.Haziran.2008, 11:49
ismailim ellerine sağlık kardeşim benim.

ulasatasoy
15.Haziran.2008, 12:12
Ellerine sağlık anlayabilene anlam dolu, ders dolu bir yazı teşekkürler.

nihat baltacı
15.Haziran.2008, 14:51
teşekkürler ismail.güzel paylaşım.

unforgiven
15.Haziran.2008, 15:26
Teşekkür ederim canım abilerim güzel yorumlarınız için...İlginize teşekkürler...

Saygılarımla...

hunter_crzm
15.Haziran.2008, 16:57
İsmail abicim ellerine sağlık,teşekkürler paylaşım için...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/wink.gif

unforgiven
15.Haziran.2008, 21:32
Sağolasın Hasan'ım...Çevremizde son günlerde gördüğümüz olaylardan esinlenerek paylaşayım istedim konuyu.Rabbim şimdiye kadar aramıza fesat sokmaya kalkanlara fırsat vermedi inşallah bugünden sonra da vermez...Rabbim ileride de bu güzellikleri hep birlikte yaşamayı nasip etsin inşallah...

Saygılarımla...