Orijinalini görmek için tıklayınız : BİR AVCI DÜŞMANI DAHA
Değerli avcı dostlarım
Avcıların avlusuna atılan,Bombasız bir gün geçmiyor...
Ulusal yayın yapan gazetelerde avcılık aleyhine yazı yazma modası bu yıl daha da arttı !
Ya bir gün olsun bizim lehimize bir şey yazın? Arada bir bizde sevinelim...
Bu gün Hürriyet Gazetesinin 20. sayfasında acayip bir başlık gördüm “ KENEYİ , BÖCEK İLACI DEĞİL AV YASAĞI BİTİRİR “ diye ...
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin bu açıklamayı yapmış, Yazının devamında “ Yaban hayatı avcılığı bir ile üç yıl arasında acilen yasaklanmalı “ demekte.
BU İHTİSASI NERDE GÖRMÜŞ SE ?
Hayret bin kere hayret , avcıların düşmanları her gün artmakta...
Allah sonumuzu hayır etsin.
raif sengör
16.Haziran.2008, 14:54
Arkadaşlar Hürriyet gazetesinde çıkan haberi aynen yazıyorum.....
Böcek ilacı değil av yasağı bitirir 16 Haziran 2008
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barbaros Çetin, Türkiye’de son günlerde yaşanan kene kábusuyla yanlış yöntemle mücadele edildiğini savunarak, doğal denge içerisinde kene sayısının kanatlı hayvanlarca azaltılacağını belirttiler.
İlaçlamayla doğanın kimyasal bir bombardımana tabi tutulduğunu savunan Çetin, şunları söyledi: "Kimyasal ilaçlama çözüm değil. Bize zarar veriyor diye öldürmek yanlış. Doğal denge içerisinde kenelerin esas yiyicileri kuşlardır. Özellikle böcekçil kuşlar, bir günde kendi ağırlığının bir ile üç katı kadar böcek ve benzeri canlı yerler. Bilimsel çalışmalara göre iki tavuk, üç saat içerisinde 229 kene yemiştir. Anadolu köylüsünün kene koruyucusu tavuktur. Neticede öküzkakanlar, tavuk, hindi, kaz gibi evcil hayvanlar ve diğer 43 kuş türü kenelerle beslenmektedir."
İşte çözüm önerileri
Çetin kene için alınması gereken önlemleri ise şöyle sıraladı:
Kanatlı hayvan üretimi yeniden teşvik edilmeli.
Aşırı, bilinçsiz ilaçlama derhal durdurulmalı. Kenelerle ilgilenen biyologlar seferber edilmeli.
Kenelerle bulaşan hastalıklarla ilgili sağlık personeli yetiştirilmeli.
Kurban bayramlarında büyük kentlere getirilen binlerce hayvanının kontrolü yapılmalı.
Yaban hayatı avcılığı bir ile üç yıl arasında acilen yasaklanmalı.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Angry/3.gifhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Angry/3.gifhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/Angry/3.gif
Konu; KENE sebebi biz avcılar. Bilimsel araştırmacılar araştırmışlar, düşünmüşler kene nin düşmanı kuşlar,kuşların düşmanı kim Avcılaaaar. Bir tavuk üç saatte 229 kene yiyyormuş. Aynı haberin ekinde şöyle deniyor ("Hastalık, bir başka insana ancak hasta insanın tükürük, kan, iltihaplı doku ya da salgıları ile temas halinde geçebilir. Bu da ciltte yara, ağız içi ya da göz mukozasında temas şeklinde olabilir.") ya keneyi yiyen tavuğu biz yersek ne olacak. acaba
bunun bilimsel araştırması yapıldımı.
Bu gün kanatlı kuşlardan medet uman araştırmacılar bundan bir kaç yıl öncesinde KUŞ GRİBİ diyerek milletin evcil hayvanını talan ettirmemişmiydi. Bilimsel araştırmacılar Yaşadığımız bu yüzylıda bu kene illetinin çaresini tıbbi ve ziraii olarak çaresini bulamıyorlarsa yazıklar olsun.
Kene vakasının en son çıktığı yer Bingöl ün çukurca köyü. Bu bölgemizde terör yüzünden kaç yıldan beri avcılık yapılıyor bir bilen varsa söylesin.Doğu bölgelerimiz kekliğin en bol olduğu alanlar. Durum böyle iken kene vakasının
buralarda görülmesinin nedenini bilimsel olarak tekrar araştırılsın derim.........
raif sengör
16.Haziran.2008, 15:00
Sayın başkanım aynı konuyu ,sizin yazınızı daha önce görmediğim için KENE VAKASI olarak bende açtım. Selamlar..
fevzi dursun
16.Haziran.2008, 15:00
KENEYE bak sen avı yasaklıycakmış.
kuş gribi deyip köylerde canlı tavuk bırakmayanların aklı nerdeydi. neden yerlerine yeni bir tavuk vermediler..bu tavuk olayından sonra kene muhabbeti çıktı...
H.İbrahim UYSAL
16.Haziran.2008, 15:07
Gene günah keçileri biziz öylemi.Bu adam profesör olmuşta, kaç kekliği kene yerken görmüş acaba.Yavrunun biri bir yerden bişey okuyor, ondan sonra bilmeden ,hemen haaa.... demekki avcılar kuşları vurmazsa, bu kene biter.Hadi bakalım ,yüklen avcıya....Yazıklar olsun.Tövbe..tövbe..
fevzi dursun
16.Haziran.2008, 15:33
ellerine sağlık orçunum..
Arkadaşlar, Kekliğin, Tavuğun, sülünün, bıldırcının ya da diğer bir av hayvanının, keneyi veya süneyi gerçekten yeyip yemediği araştırıldımı bilmiyorum. Ama gerçekten bu hayvanlar keneyi ve süneyi yiyorlarsa bu çok güzel bir haberdir, bundan sonra kene ve süneyle mücadele için doğaya ilaçlama yapılarak tüm doğa yok edileceğine, bu mücadele için av hayvanları yetiştirilerek doğaya bırakılacak demektir. Yasaklamalara gelince, bu da ancak bölgesel olması gerekir. Türkiyenin her yerinde avı yasaklamak hiç te inandırıcı değildir.
fevzi dursun
16.Haziran.2008, 15:54
keklikleri koruma konusunda gündem oluştu bu çok güzel bir olay ama arada bizde kaynıyoz ya http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
unforgiven
16.Haziran.2008, 15:55
Yazıklar olsun diyorum başka şey demiyorum...Bir zamanlar Türkiye'de bir yerde yılanları katlettiler.Aileler görüyor çocuklar korkuyor diye.Aradan sadece ve sadece 3 ay geçti ve memleketlerini tarla fareleri bastı.Baktılar ki farelerin hakkından gelemeyecekler hayvanat bahçelerine yılan siparişi verdiler.Sonuçta yılanın da ne kadar faydalı bir hayvan olduğunu anladılar.Ne yazık ki bu tip insanlar illa ki deneme yanılmayla yani -kafayı duvara toslamadan duvar olduğunu anlayana kadar- kendi ufacık çapsız düşünme organlarıyla bişiler yapmaya çalışıyorlar ama düşünme araştırma melekesini kullanmasını bilmiyorlar...
Bırakın avcıyı doğaya faydasını görüyorsunuz zaten.İki ay avcı domuz vurmasa sonbahara kadar aç kalacaksınız açlıktan nefesiniz kokacak be fikir yoksunları...
Canım başkanım bu güzel konu için tekrar tekrar teşekkür ediyorum ve sizin de şahitliğinizle böylesi insanlara KUL HAKKIMI HELAL ETMİYORUM...
Saygılarımla...
Arkadaşlar yaşım 51 avcılığı kendimi bildim bileli yaparım,KENE için bunların hepsinin söyleyleri ağız birliği etmişcesine hep aynı...
Sanki biz birşey mi biliyoruz ya , her şeyi bunlar bilir ,bunlar yapar ,bunlar eder,bunlar YASAKLAR !
Biz avcıları cahil, aptal yerine mi koyuyorlar?
Alın sizlere gerçek bir bilgi ,hem de hiç bir kitapta bulunmayan bir bilgi !
Eskiden evimizin bulunduğu yer müsait olduğu için tavuk , ördek gibi kümes hayvanlarının her cinsinden yüzlercesini yetiştirirdim.
Kocaman ,kocaman 5-6 tane kümese zor alırdı hayvanlar. Kuluçka dönemleri olan bahar aylarında arada bir kontrol ederim bit veya kene sarmış mı ? diye
Neticede bazı zamanlarda kanatlarının altında kabuklu mercimek gibi keneler peydah olur. Vakit geçirmeden ilaçlardım,ilacın tesiri geçene kadar olmaz 20 gün sonra keneler tekrar oluşmaya başlardı.
Günler geçiyor kene ile mücadelede başarı elde edemiyordum.Bir gün yaşlı birine durumu anlattım,bana cevabı " KENE denilen hayvan gündüzleri karanlık yerlerde saklanır ,gece harekete geçer .
Onun için sen kümeslerinin üzerindeki örtüyü kaldır, keser ile çivili tahtaları arala bir bak" dedi. Eve gelince söylediklerini yaptım. Gördüklerime inanamamıştım, yüzlerce kene iki tahtanın arasındaydılar.Akabinde tüm kümesleri meydana toplayıp üzerine mazot döküp yaktım. Keneden bu şekilde kurtulabilmiştim...
Şimdi soruyorum: MADEM TAVUKLAR KENEYİ YİYEREK TÜKETİYORLAR,KAFALARIDA KANATLARININ ALTINA ERİŞMEKTE, KANINI EMEN KENDİ KENESİNİ BİLE YEMEZKEN,DIŞARDAKİNİ NASIL TÜKETECEK ?
Değerli profösörler neden kafadan dolma bilgilerle avı yasaklatmak için uğraşıyorsunuz ?
Alın size hayat okulunda yarım asırlık tecrübesi olan bir avcıdan bedava ve gerçek bilgi !..
Hiç olmaz sa açıklama yapmayın ve gülünç duruma düşmeyin ...
mehmet fatih AKILLI
17.Haziran.2008, 07:42
BİZİ ÇEKEMEYEN ANTEN TAKSIN, UZAYA UYDU FIRLATSIN AMA BİZİMLE UĞRAŞMASIN ARKADAŞ http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/14.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/102.gif NEDİR BU YAAA, CANI SIKILAN, GÜNDEN BULAMAYAN, TUTUP ORTAYA BİZİ ATIWERİYOR. YETTTEERRRR, DÜŞÜN YAKAMIZDAAAANNNNNNNhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/47.gif
unforgiven
17.Haziran.2008, 07:53
Sevgili başkanım eline yüreğine sağlık...Tecrübeden anlayan varsa bu prof denilen zaatlardan heralde bu yazdıklarınızı da adam gibi anlayacaktır...
Saygılarımla...
bilal07
17.Haziran.2008, 08:24
SADECE GÜLÜYORUM KENE İLE AV YASAĞININ ANLAMINI BİR TÜRLÜ ANLAYAMADIM.
BİDE HAKARET ETMEK KÖTÜ KONUŞMAK AYIP DERLER GELDE KENDİNİ TUT BÖLE OLUNCA. BİR GÜN BİZE AVA ÇIKIN AVCILAR DİCEKLER AMA İNŞALLAH İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZ....
SAYGILAR SEVGİLER ANTALYADAN...
bir kuş gribi ile miliyonlarca kanatlı hayvanı itilaf ederler.arkasın dan kırım kongo kenesi şimdi av yasağı ben anlamıyorum yaff sonu nereye gidecek.bunlar yakında köpeklerimizi de itilaf etmeye başlarlar.benim fikrim saygılarımla
Aman Mustata bey, Kuşların keneleri yemediğini başka yerde söylemeyelim. Bırakın da insanlar doğaya Keklik, Sülün vb. av hayvanlarını bıraksınlar. Avın yasağı ile mücadelemizi ayrıca yapalım. En azından kene vakası görülmeyen bölgelerde Keklik avını serbest bıraksınlar.
Fatih HACIABBASOĞLU
17.Haziran.2008, 11:07
Sevgili başkanım eline yüreğine sağlık...Tecrübeden anlayan varsa bu prof denilen zaatlardan heralde bu yazdıklarınızı da adam gibi anlayacaktır...
Sayın Mustafa Kemal Keskin bey
İnsanların doğaya bıraktıkları keklik veya diğer hayvanların ömürleri en fazla 3-5 gün.
Hepside yırtıcılara yem olurlar...
Bu işin ihtisasını yapmış bir kişi olan ülke avcı kamuoyunun yakından tanıdığı sevgili Mehmet ARPAZ ın bana söylediği sözler bunlar.
Eğer ;
Doğaya bırakılacak hayvanlar için , bıraktığınız alanda gerekli önlemleri almazsanız ayrıca bırakılacak olan kekliklerin o yöreye uyum sağlama süresince gözetimde tutmazsanız yapılanlar hoşa gider.
Saygılarımla.
Adil Karakus
17.Haziran.2008, 12:37
Fatih Altaylı efendi,tercümanlığını yapamadı kuru dolma bilgi ile salladı bombayı şimdi sahne sırası UKALA AKADEMİSYENLERDE hemde ulusal basının desteği ile.Hemide kariyerlerini riske ederek eee neyaparsınız paranın yüzü sıcaktır derler.
Biz bir basın açıklaması yapalım desek hangi ulusal basın gelirde bize destek verir,hiçbirisi.Neden ağaları kızarda ondan.
Keşke o prof.beyle benim barınağımın etrafında detaylı araştırma yapma şansımız olsa,arkadaşlar daha öncede benzer konularda cevaplar yazdım,yine tekrar ediyorum ve allah şahidimdir daha ne diyeyimiben 2,5 yıldır aşağı yukarı tavuk besler oldum keyfii yumurtasını dahi barınağın olduğu bahçe evindeki yaşlı teyzeye veririm.Yaklaşık 10 kadar tavuk var kümeste ve serbest yayılım iile besleniyorlar.Evin birde bekçi köpeği var onunda sağlık ile ilgili ilaçlama ve aşı işlerinide severek üslendim.
Şimdi diyorumki KENE benim için TAVUK tan ÖNCE ve TAVUKTAN SONRA diye iki miladdan oluşuyor,evet arkadaşlar bu bir tesadüfmüdür bilmiyorum ama bu benim tesbitim ve iki yıldırda kenaz denen ilacı kullanmaz oldum ve o boyundan sürülen ampul ilacıda.
Kene birileri tarafından av ve avcılık adına tezgahlanan ciddi bir oyunun ana temasıdır bu hepiniz tarafından biliniyor zaten ve yine bilinmelidirki bizim tepkilerimiz meyvasını veriyor görünen o ki daha çok AKADEMİSYEN bu konuya müdahil olacağa benziyor.
Üç sene önce İsviçreden üzücü bir hber almıştık eşim ve ben,baldızımın küçük kızının hastalandığının haberiydi bu.Bir ay kadar tetkikler sürmüş en nihayetinde İsviçredeki adı TİK buradaki adı KENE olan hayvanın bu rahatsızlığı çıkarttığı anlaşılmış.Çocukları okul ormanda pi,kniğe götürüyor ve orada kene bziim yeğene yapışıyor,akşam eve dönişten çocuk banypoya duşa giriyor ve üzerinde sol göğüs üzeride bir böcek görüyor ve "anne üzerimde bir böcek var diyor" ,baldız "alda at kızım "diyor ve çocuk çekip klozete atıyor ondan sonra geçen bir ay içerisinde keneden kynaklı enfeksiyona maruz kalıyor çocuk ve iyileşti şu anda turp gibi maaşallah .Demem oki avrupanın göbeğinde bile var bu hayvan.
Fakat bizdeki kadar yaygara kopmuyor ne hikmetse bizdeki olayı avrupalı bile duyup karamsarlığa kapılıyor.
Benim bildiğim kadarı ile yanlışım varsa düzeltin lütfen,kene avlaklarda dahja çok koyun keçi gibi hayvanların yataklarında oluyor.Keklik veya sülün de burada yatıp kalkıyorsa bilemicem tabiii.
bu şarkı bitmez,onlarda name bizde beste çok evelallah yılmak yok arkadaşlar hiç karamsar olmayalım.
Mustafa başkanım konu için ayrıca sizede teşekkürler
selamlar saygılar
Adil kardeşim bu işler sadece bizim ülkemizde dallanıp budaklandırılıyor...
Avrupanın tamamına kar yağar orada av yasaklanmaz, burada istanbula yağdı diye yasaklarlar...
Kuş gribi her yerde var hiç bir ülke bu konuyu gündeme bile getirmez,ama bizim ülkemizde çıkar çıkmaz hemen avı yasakladılar...
Ondan sonra Yunanistan Avcılık Federasyonu başkanı " SİZ TEDAVİ EDİP GÖNDERİYORSUNUZ , BİZ VURUYORUZ " DİYE DALGA GEÇER....
ŞİMDİ BU KENE DENİLEN İLLET HER YERDE VAR OLMASINA VAR AMA KİMSEDEN TIK ÇIKMIYOR, BİZ İSE BÖYLE MASKARALIKLARLA AVCILARIN ÖNÜNE SET ÇEKİYORUZ !
YASAKÇILARA HAYIRLI İŞLER DEMEK LAZIM ...
insanların yaşam alanlarının içinde veya çok yakınlarında kene vakası görülüyor.dağda kekliğin yaşam alanında(artık olmadığından yaşayamadığı alanlarda) değilki..ama bilmiyorum deniliyorsa keklik illaki
kenenin çoğalmasını engelliyen faktörlerden biridir o zaman devlet yabana keklik ve benzeri hayvanları salsın kendine düşeni yapsın.ayrıca hem tütün ekimine izin verip alımı yapıp hemde sigara paketlerinin
üzerine sigara öldürür yazdıran devlet,aynı uygulamayı silah ruhsat,avlanma belgesi ve avlanma pulu
başlığı altında para toplayıp buna karşılık keklik ve domuz avlarının yasaklanmasına yaparsa işte o zaman devlet yükünü vatandaşına yıkıyor ve kurtulmaya çalışıyor denilebilir.daha akla yakın çözümler bulmak gerekir bence..selamlar.rastgele..
KOSAVALIMİROGLU
18.Mart.2009, 05:57
gönül dostları madem çözüm kanatlı hayvanlar ise bu çözümse yetiştirsinler sülün toy turaç keklik bıldırcın gibi kanatlı hayvanlar özel yetiştirme çiftliklerin den alsınlar dogaya salsınlar eger kene olayına çözümse bu durumdan dogada insanlarda avcılarda faydalansın nesli soyu biten azalan kanatlı hayvanlarda bu yöntemle artmış olur bir eko sistem kurulmuş olur bu defada kuş gıribi var derler demedilermi onuda dediler yani sıfır elde var sıfır muabeti sonuç gözlerini avcılaramı dikmişler utansınlarya boşa okumuş dirsek çürütmüşler böyle fikirleri savunan bilimciler
cemalreis
18.Mart.2009, 08:33
BU YAZILARI YAZAN İNSANLARIN BENCE ÖNCELİKLE AV NEDİR NASIL YAPILIR AVCI KİMDİR GİBİ KONULARI ARAŞTIRIP BİRZAT AVCILARLA BİR KAÇKEZ AVA GİTMEDEN BU KONULARI YAZMALARI ABESLE İŞTİGALDİR. KINIYORUM.
Mehmet Ardilli
18.Mart.2009, 10:05
Benim aklıma güzel komplo teorileri geliyo valla;çıkartın proflardan birini açıklama yaptırın, kene filan desin, av yasaklansın, nasılsa av olsun olmasın avcıdan kanunen paralar toplanıyo, sistem tıkır, tıkır. Vurun abalıya.
Abdullah ATASOY
18.Mart.2009, 14:54
bu daha çok kafası çalışan insan sayısının bizde az olduğunu gösteriyo yada kafası çalışanları bi yerde oyalıyolar birileri istediklerini getiriyo YASAK sözcüğünün çözüm olmadığını artık köylüsüde kentliside bebeğide ihtiyarıda biliyo kimse üretelim buralarda gençler çalışsın evine ekmek götürsün veya daha farklı çözüm yok heralde yasak dönemlerin etkisi yada ö dönemleri yaşayanlar burdan ders almamışlar
Abdullah ATASOY
18.Mart.2009, 14:56
yada bu bilmadamımızdan hırsızlığı çözmesini istesek çözüm olarak ne derdi acaba
Atila USTA
03.Nisan.2009, 06:12
Geç üye olduğum için bazı konularada sonradan katılmak durumundayım. Hatırlarsanız Tarım ve Orman Bakanıda buna benzer bir söylemde bulunmuştu.Kenenin baş düşmanının keklik olduğunu açıklamıştı.Bende şidi tam hatırlamaıyorum ama bu haberi okuduğumda, okuduğum internet sitesine yazmıştım. Şimdide sizlerle paylaşmak istiyorum.Tabi bu genelleme olacak
Bu tip açıklamaları yapan kişiler, acaba hiç ava gittilermi? Hiç kulağına, başına kene yapışmış keklik gördüler mi? Zannetmiyorum, çünkü bu tip açıklamaları yapanlar yaban hayatı hakkında pek deneyimi olmayan kişiler.Bu işler sadece kitaptan okumakla olmuyor.Belgesellerde seyrediyoruz, elin adamları konuşuyorlar ama neredeyse araştırmasını yaptıkları hayvanlarla birlikte yaşıyorlar. Evet kene kekliğede yapışır ve kenenin yapıştığı keklik iflah olmaz.Zavallı kınalı zamanında keneyi vücudundan sökememişse ve sayısı artmışsa kekliğin damarlarında kan kalmıyor, hayvan uçamıyor bile. Tabi bizim masa başı bilim insanlarımız bunu nerden bilecekler. Konunun birde diğer boyutu var. Kuş gribi var diye bütün tavukları bunlar itlaf etmedilermi? tavuk ta bir numaralı kene yiyicidir. Ne yaptılar kuş gribini önleyeceğiz diye tavuk, horoz bırakmadılar memlekette. Peki keneler ne olacak, bunu neden düşünmediler.Yani açıkçası kaş yaparken göz çıkartıyorlar. Bir zamanlarda keklik soyunun azalmasını biz avcılara yüklemişlertdi.Kendilerinin zehirli tohumlarını ve gübrelerini unutarak.Çok ölü keklik bulmuştuk doğada su başında.Nedeniise o beyaz azotlu gübreler.Suyu görünce patlayarak saçılan etki eden gübreler.Zavallı hayvanlar gübreyi yiyip suyu içince kursakları patlayarak ölüyorlardı.Sevgili avcı kardeşlerim bu tür örnekleri çoğaltabiliriz. Bize düşen derneklerimizi güçlü kılmak, birlikte hareket etmek.Aksi taktirde daha çok engellemelerle karşılaşacağız. hepinize satgılar sevgiler.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.