Orijinalini görmek için tıklayınız : BERGAMA DAN ROCKY
ahmethoca
18.Haziran.2008, 14:58
http://img444.imageshack.us/img444/927/s6000257zp4.jpghttp://img149.imageshack.us/img149/5433/s6000266de6.jpghttp://img73.imageshack.us/img73/4954/foto01mm3.jpg
Arkadaşlar köpeğim rocky şu an tam 2 yaşında. Ve ailemizin ayrılmaz bir parçası olmuş durumda. Daha önce dişi bir seter im vardı. O da çok akıllı ve sevimli bir köpekti. Ancak Rocky çok başka.İnanılmaz zeki bir köpek.Çok iyi bir avcı. Bani gerçekten köpeklerin de bir piskolojisi olduğuna inandırdı.Bu yıl sezon içerisinde 17 tavşana ferma yaptı ama kedilere karşı yaklaşımı çok tuhaf. Kedileri çok seviyor.
hunter_crzm
18.Haziran.2008, 16:07
Çok güzel köpek,Allah bol avlar nasip etsin....
fevzi dursun
18.Haziran.2008, 16:07
maşallah allah nazardan saklasın..
aman ahmet hocam köpeğini kedilere o kadar yaklaştırma allah korusun bir tırmık atarlar. köpeğinin gözüne falan aman abim av köpeği bunlar. gereksiz yere cesaret hünerleri sergilemesinler..
bak fotoğrafta köpeğin kendini korumaya alamamış. köpeğin o pozisyonda reflekside zayıflar. çünkü ayaktalar beyninde fazla kan yoktur. aman abim benim çok dikkat et. birakalım şu kedi köpek işlerini
Kurzhaar-Kedi dostluğu gerçekten mükemmel olmuş.Ama Kurzhaarların kedi ve diğer köpeklere karşı biraz mesafeli olduğunu herkes bilir.İyi bir itaat eğitimi almamış ve sosyalleşmemiş bir Kurzhaarın arazide keçiye koyuna saldırdıklarıda birçok kez tartışma konusu olmuştur.
Rocky nin fiziksel hatlarını yansıtan daha net resimlerini bekliyoruz Ahmet Hoca...
Ahhh bide kuyruğu kesik olsaydı mükemmel olacakmış..
ahmethoca
18.Haziran.2008, 17:54
Akın kardeşim belki birçok kurzhaar yetiştiricisine tuhaf geldiği gibi sana da tuhaf gelecek ama ben köpeklerin kuyruklarının ya da başka herhangi bir azalarının kesilmesine karşıyım.Rocky nin kuyruğunu da bu yüzden kesmedim.Bu konuyu birçok avcı arkadaşımla ve ağabeyimle tartıştım.Örneğin geçtiğimiz ay Foça da yapılan Anadolu DK kulubü yönetim kurulu toplantısında Mahmut LİMNİLİ ve Konyadan Mehmet DEREBAĞ beyfendiyle uzun süre bu konuyla ilgili konuştuk.Tabiiki onlarda herkes gibi avada kuyruğun kanaması ve görsel olarak hoş durduğundan dolayı kesilmesi gerektiğini savunuyorlar. Ama şu gerçeği görmezden gelmek bence mümkün değil. Şöyleki: Doğada var olan tüm canlılar hayatta kalabilmek için ( avlanmak ,beslenmek, kaçmak zıplamak, manevra kabiliyeti v.b) en mükemmel şekilde yaratılmışlardır.Çitanın kuyruğunu kestiğimizde ceylanı yakalayamayacağı gibi , eğer kurzhaarlarda doğal ortamlarında avlanıyor olsalardı ve kuyruklarını kesseydik tavşanı yakalayamazlardı.Çünki gereksiz olan her uzuv doğada zamanla zaten yok oluyor (Mutasyon). Neyse uzatmayalım Rocky nin kuyruğunu bu yüzden kesmedim. Fakat kardeşleri içinde tavşanı en yakından o takip ediyor. Yakaladığı da oldu.
Bazı şeylerde zevk meselesi sanırım.Ama alışılagelmiş bişeydir kısa kuyruklu kurzhaarlar...Açıklama için teşekkürler Ahmet Bey
Bazı avcılarımızda kuyruk kesiminde kan aktığı hayvanın canı yandığı gibi şeyler söylüyorlar.Bundan 2 ay önce Drahthaar yavrularımın kuyruklarını doğumdan 3 gün sonra ,5/3 oranında kestim.Kan yok denilecek kadar azdı.Kuyruklarına uyuşturucu sprey sıktım canı yanmadığını,irkilmemelerinden anladım..
Rocky nin seceresi hakkında bilgi verebilirmisiniz.Kafa,göz,kulak yapısı çok hoşuma gitti ırkının güzel bir örneği...
Çoğu kurzhaarlarda açık göz rengi bulunmaktadır ama Rocky almanların standartına harfiyen uyuyor sanırım..
fevzi dursun
18.Haziran.2008, 18:07
breton ve birkaç seterlerin yani kuş köpeklerin kuyrukları doğuştan kesikler. doğa onlardan gereksiz uzuvları kesmiş...güzel ifade etmişsiniz tebrik ederim.
akın kardeşiminde demek istediğide görsel anlamda güzel bir görünümü olurdu demesi..
akın kardeşiminde çok iyi bir göz zevki vardır. atılan fotolara çok iyi bakar..
Fatih HACIABBASOĞLU
18.Haziran.2008, 18:15
Çok güzel köpek,Allah bol avlar nasip etsin
ahmethoca
18.Haziran.2008, 19:00
Rocky nin seceresini, annesinin babasının ve birkaç kardeşinin fotoğraflarıyla birlikte yarın foruma eklerim. Anne ve baba safkan bir köpek ancak yukarıdaki fotoğrafta biraz abartılı bir heybet var açıkçası. Rocky nin babası memati, Mahmut LİMNİLİ nin köpeği Joe nin kardeşi dir. Memati nin annesi ise koçak kennel den tina dır. Rocky nin annesi lucky de önder girgin bey de bulunan maximus un kardeşidir. Abi kafam karıştı ya.
mehmet fatih AKILLI
18.Haziran.2008, 19:01
kurzhaarın kötüsü olmaz http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/15.gifBU DA KUYRUKLUSU...ALLAH BOL AVLAR NASİP ETSİNNN
ahmethoca
18.Haziran.2008, 19:07
Akın kardeşimin görsellik konusundaki fikirlerine saygı duyuyorum. Kuyruklarının 1-2 haftalıkken kesilmesi durumunda çok acı çekmediklerini ve anneleri tarafından yalanarak tedavi edildiklerini de biliyorum ve kendisine katılıyorum. Ancak bence işlevsellik görsellikten çok daha önemli. Bu nedenle kuyruk var olmalı diye düşünüyorum.
bülent erdem
19.Haziran.2008, 03:40
MAŞALLAH rocky de rocky gibi hani....kusursuz bir kafa yapısı var, ama sanırım bir erkek kurzhaara göre
biraz kısa kalmış,olsun,,her güzelin bir kusuru olur.. ahmet hocam kuyruk konusundaki düşücelerine ve görüşlerine saygı duyuyorum,her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır..
siz böyle uygun gördüyseniz bize anca susmak düşer..
avı bol ömrü uzun olsun..
unforgiven
19.Haziran.2008, 07:19
Maşallah güzel hayvan...Rabbim kazasız belasız avlar nasip etsin inşallah...
Saygılarımla...
Levent Erdeniz
19.Haziran.2008, 07:22
Maşallah güzel köpek.ALLAH bol avlar nasip etsin.
M.Veysel Uysal
19.Haziran.2008, 07:28
Maşallah,tüyü kadar av nasip olur inşallah.
ahmethoca
19.Haziran.2008, 09:32
Arkadaşlar güzel yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
erhan20
19.Haziran.2008, 16:42
çok güzel
Maşallah çok güzel bi Kurzhaar.Allah bol avlar nasip etsin.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.