PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MAK' SİZE BİR SORUM VAR..HADDİM VARSA

ismail talay
30.Haziran.2008, 07:29
SAYIN MAK BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİ

sizler avcıları temsil ediyorsunuz , avımızı da koruyor , yada korumaya calışıyorsunuz , bu doğrultuda kararlar alıyorsunuz .

şundan yola cıkarak ifade etmek istediğim boyuta gelmeye calışayım .. avlanma pulları bedelleri plaka içinde 40 plaka dışında 80 ytl . bunun dışında vergidir, harçtır, cezadır vs. avcılar olarak ödediğimiz yığınla para var.

merak ettiğim şu benim , önce T.C vatandaşı sonra AVCI olarak soruyorum sizlere , bu paralar nereye gidiyor ??
AVCI lardan binbir kılıfa sokularak tahsil edilen milyonlarca YTL ile ava ve avcılığa hangi hizmet veriliyor..

para ödüyoruz !! hizmet alacağımızı düşünüyoruz . ama nafile hizmet almak yerine yasaklarla kısıtlanıyoruz

para ödüyoruz !! domuz avını yasaklıyorsunuz ...domuz devirsin köyleri , harman etsin mahsulleri . umurunuzdamı sizin . bide benim caanım devletim köylü amcamın hasatını domuz yüzünden 100 de 100 yapamadığı tarladan da vergi alıyor. her yanımız para ödemek , her yanımız KESİK , yara bere.... biliyorum yarın bir gün avını yasakladığınız domuzları da gökceadadaki doğal keklikler gibi üretmek bahanesi ile sattıracaksınız. vay benim gariban avcım .. paran varsa avlan paran yoksa ........

para ödüyoruz !! sizler bizim paralarla , bol yıldızlı otellerde toplantılar sempozyumlar düzenleyerek sözüm ona avcılığa FAYDALI kararlar alıyorsunuz ..

para ödüyoruz !! süne - kene falan filan diyerek KEKLİK avını kısıtlıyorsunuz , yeni avlak olacak meralar var galiba , yine dağdaki doğal kekliğimi sattıracaksınız , vurduracak kurutacaksınız yerinede , dikenleri bırakacaksınız .. üreteceğim diyen o kodaman , kanımca isimleri coktan belli olan mustakbel avlak sahiplerinin , kekliği üretmede başarılı olacağı ne malum ki; dağdaki zaten var olan kekliği de ona vereceksin..

keklik avını sözde kısıtlamak yerine , ödediğimiz harc paralarını bir araya getirinde bekçi alın, dağları dolansın av günlerinde limitleri kontrol etsin , av günü olmayan günlerde ava giden varmı yokmu ona baksın , yasak olan türü vuranı yaksın!!!! ama olmaz siz illa bizi YAKACAKSINIZ , öyleya rant kavramını avcılıkla da bağdaşlaştırdınız..

bu böyle olmaz devletim , BU GEMİ BATAR... ve korkarım siz yakın gelecekte KÖPEKLERİMİZE DE OCAK-TEMMUZ BANDROLÜ, FENNİ MUAYENE -KASKO yaptırmayı şart koşacaksınız ...

nihat baltacı
30.Haziran.2008, 07:47
para ödüyoruz !! süne - kene falan filan diyerek KEKLİKavını kısıtlıyorsunuz , yeni avlak olacak meralar var galiba , yinedağdaki doğal kekliğimi sattıracaksınız , vurduracak kurutacaksınızyerinede , dikenleri bırakacaksınız .. üreteceğim diyen o kodaman , kanımca isimleri coktan belli olan mustakbel avlak sahiplerinin ,kekliği üretmede başarılı olacağı ne malum ki; dağdaki zaten var olankekliği de ona vereceksin..

sadıcım güzel bir konuya değinmişsin....yukarıda ki alıntı yaptığım mesele bizim bigadiçtede var biliyorsun.kişiliği bozuk insanların ne yapmak istediğini ve kimlerin olduğunu biliyorsun.....meralarımızda avlak yapılmaya çalışılıyor bazı kişiler tarafınca.avlak yapmak istediği yerde zaten yıllardır av yapıyoruz.ne gibi akılla yola çıkmışlar sormak lazım.ama bence avlaktan ziyade biryerlerden gelecek para peşinde bu şahıslar.....! anlayan anlar.
ben o şahıslara burdan derim ki..' avlakta olsa o meralar ordayım bu sene. varsa delikanlı durdursun bakalım..

zaten mak ta ne idüğü belirsiz değilmi sadıcım.kimlere hizmet ettiği belli değil.

Fatih HACIABBASOĞLU
30.Haziran.2008, 07:47
Avcının Sesi olmuşssun ismailciğim....iBirileri bunlara dur demeli artık..ama avcılarımızda biraz daha birlik ve beraberlik içinde olmalı..

unforgiven
30.Haziran.2008, 08:11
Canım abim vallahi gerekli ve de önemli bir konu teşekkür ederim...Avcılarımızın kesinlikle birlikte ve beraberlikle bişileri halletmeleri gerekiyor...

Saygılarımla...

ismail talay
30.Haziran.2008, 08:23
sesimiz cıkmıyor , tek ses olup bağıramıyoruz, avcı kulupleri dernekleri, bir araya gelip tek ses olarak hareket etse böyle olurmuydu ??

30.Haziran.2008, 08:31
İsmail Bey bu rahatsızlıklarımızı dile getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Ben www.milliparklar.com.tr (http://www.milliparklar.com.tr) sitesindeki ziyaretçi defterine aşağıdaki sorularımı gönderdim. (Mesaj bölümü kısıtlı olduğundan 1'nci maddeden sonraki bölümü gönderebildim.) Maalesef yayınlanmadı, henüz bana herhangi bir cevap ta verilmedi. Bu sıkıntılarımızı yukarıdaki sitenin ziyaretçi defterine yazalım. Tepki gitmediği sürece, Türkiyedeki avcıların çoğunun kendi icraatlarından memnun olduğunu sanacaklar. Saygılarımla.

Bu hükümet iktidara gelirken halka Devlet Daireleri bünyesinde kurulan, Döner Sermaye, Vakıf vb. kuruluşları ortadan kaldıracağı ve bu kuruluşlara Devletin gücü kullanılarak para kesilmeyeceği hususunda söz vermişti. Şimdi görüyoruz bu kuruluşlar Devlet Hastanelerinde, Tapu Dairelerinde, Çevre ve Orman Bakanlığında halen devam ediyor. Devletin gücü kullanılarak, Devlete her türlü vergisini veren vatandaştan bu Döner Sermayelere para kesiliyor. Bu paralar Devletin bütçesine girmiyor, harcamalar da devletin bütçesindeki paralar gibi kontrol edilmiyor. Ben bir vatandaş olarak aşağıdaki hususları merak ediyorum.
1 – Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli şekillerde
toplam ne kadar para toplandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü de yazarsanız
sevinirim.)
a) Avlanma pullarından.
b) Kesilen çeşitli cezalardan.
c) Av Turizminden.
d) Kiralanan avlak ve devlet arazilerinden.
e) Varsa vb.
2 - Kuruluşundan bu yana Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine çeşitli
Şekillerde toplam ne kadar para harcandı. (Aşağıdaki gibi kalem kalem dökümünü
de yazarsanız sevinirim.)
a) Devletten Maaş alanlara Döner Sermaye payı.
b) Devletten Maaş alanlara harcırah.
c) Devletten Maaş alanlara fazla mesai ücreti.
d) Benzin masrafı.
e) Maaş.
f) Doğaya yapılan harcamalar.
g) Varsa vb.
3 – Döner sermayeden Bakanlık ve Taşra teşkilatında çalışanlara bu güne kadar Devlet
Hastanelerindeki gibi Döner Sermaye Payı ödendimi, ödeniyormu ya da ödenmesi
Planlanıyormu ? Merak ettiğim yukarıdaki hususları cevaplarsanız sevinirim.
Saygılarımla.

ismail talay
30.Haziran.2008, 08:38
sevgili mustafa bey :) aslında yapılması gereken de budur, ben bakanlığa bir yazı yazmıştım mak kararlarıyla alakalı , cevapta geldi , ilgili cevap forumumuzun mak kararları bölümünde dir. ama malesef avcılar olarak amansız bir biçimde sömürülüyoruz, avcılığa dair sevgimiz tutkumuz kullanılıyor, hassasiyetinize teşekkür ediyorum ..

H.İbrahim UYSAL
30.Haziran.2008, 09:28
Sevgili Talay,ellerine ,yüreğine sağlık.Ama seninde yazdığın gibi toplu hareket edilmezse elimize bir şey geçmez.Bütün avcılara tercüman olmuşsun,sağolasın.

imported_avkolik
30.Haziran.2008, 10:06
BU GEMİ BATAR... ve korkarım siz yakın gelecekte KÖPEKLERİMİZE DE OCAK-TEMMUZ BANDROLÜ, FENNİ MUAYENE -KASKO yaptırmayı şart koşacaksınız ...

:D :D :D :D :D :D :D

ahmethoca
30.Haziran.2008, 10:26
Dediklerinize katılmamak mümkün değil. Avcılıkla ilgili yapılanlar ve verilen sözler avcının cebinden parasını alsaya kadar. Hadi para önemli değil de hiç olmazsa planlı ve kontrollü çalışmalar yapın. İnanın ki bizim bölgemizde bilinçli avcılar, bilinçsiz olanlarla mücadele etmese keklik falan kalmaz kırılır gider.

30.Haziran.2008, 11:37
sevgili avkolik üyeleri şu an oğlumun sağlık sebebi dolayısıyla İzmir'deyim bu yüzden cevap yazamıyorum kusura bakmayın selamlar

nihat baltacı
30.Haziran.2008, 11:41
başkanım geçmiş olsun.inşallaz tez zamanda oğlunuz sağlığına kavuşur.

H.İbrahim UYSAL
30.Haziran.2008, 11:43
Başkanım Allah geçmiş etsin.İnşallah en kısa zamanda kardeşimiz sağlığına kavuşur.

30.Haziran.2008, 13:35
Sayın Başkanım, geçmiş olsun, inşallah oğlunuzun ciddi bir rahatsızlığı yoktur. Saygılar.

ismail talay
30.Haziran.2008, 14:45
başkanım geçmiş olsun , şimdi yaptığım tel görüşmesinde başkanımdan müjdeli bir haber aldım. başkanımızın oğlunun ciddi bir sağlık problemi yok . bilgilerinize...

evet arkadaşlar,MAK hakkındaki konu ile alakalı yorumlarınızı bekliyorum

unforgiven
30.Haziran.2008, 14:50
Sevgili başkanım Rabbimden çocuğunuz için acil şifalar dilerim...Her zaman yanımızda olduğunuzdan eminim...

Saygılarımla...

ahmethoca
30.Haziran.2008, 15:58
Mustafa abi yapabileceğimiz bir şey olursa telefon numaramızda var sitede lütfen arayın hemen gelelim. Allah acil şifalar versin.

Mesut BÜLBÜL
30.Haziran.2008, 16:17
başkanım gecmiş olsun haberimiz yoktu şimdi gördüm şaşırdım inşallah en kısa zamanda iyileşir MESUT BULBLUL..

bülent erdem
30.Haziran.2008, 21:05
ismail abicim,inan bu konuda bir yorum yapmak içimden gelmiyor..sanki çıkmaz bir yoldayız..

allah sonumuzu hayr etsin..

mustafa başkanım,sizede oğlunuzada geçmiş olsun..

İsmail ÇIKRIKÇI
30.Haziran.2008, 21:36
Mustafa bey geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
İsmail'im Benim patronumun Sayın Selçuk YAŞAR beyin bir ilkesi vardı.
BİLİM IŞIĞINDA
BİRLİKTE
BAŞARI
Avcılar birlik olursa altından kalkamayacağı sorun kalmayacağına inanıyorum.

ismail talay
01.Temmuz.2008, 07:46
tamamen katılıyorum ismail abi, birlik beraberlik olmadan bu iş olmaz

01.Temmuz.2008, 09:34
Sevgili kardeşlerim öncelikle oğlumun rahatsızlığı sebebiyle yoğun ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. çok korkarak geldiğimiz İzmir'de Allaha şükür sevinerek ayrılıyoruz. Önemli bir şey çıkmadı,hepinizden Allah razı olsun.

Kardeşlerim bu tür yazıları Merkez Av komisyonu Başkanına yazalım, Merkez Av komisyonuna kim başkanlık eder ? Bakan veya müsteşar.

Yani sesimizi bu şekilde duyurabiliriz.Hep birlikte tek adrese dilekçe ile başvurarak.

Avcıların birlik ve beraberliğine gelince , içimizdeki çürük elmalar ayıklanmadıkça bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum.

Bunlar kimler ? Avcılığı çıkarı için kullanan malum kişiler.

Ülkemiz avcısı bu kişileri gayet iyi tanıyor!

Tam bir yıl önce bir yazımda böyle kişilerin kendi bataklığında yok olup gideceğini vurgulamıştım, şimdilerde bu tezim yavaş,yavaş gerçekleşmeye başladı.

Allah "İÇİMİZDEKİ KÖTÜLERİN" gönlüne göre versin...

Tüm avcıların birleşerek tek ses olacağı günlerin yakın zamanda gerçekleşmesi ümidiyle herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Adil Karakus
01.Temmuz.2008, 13:48
Mustafa abi çocuğunuza büyük geçmiş olsun,

İsmail çok güzel ve önemli konu başlıklarını dile getirmişsin,duygularımıza tercüman olmuşsun,

Tek el ses çıkartmaz arkadaşlar,elele verme zamanı .

El eli yıkar,elde döner yüzü yıkar

saygılar selamlar

fahrettin
01.Temmuz.2008, 14:16
slm arkadaşlar yasaklar bize yani t.c vatandaşına bizlerden alınan paralar tatmin etmiyor vatandaşları
bu yuzdende domuz keklik tavşan ordek bize yasak ama şu anda yasak donemde yabancılar domuz avı yaoıyor
onlara serbes cunku bizlerden daha cok para oduyorlar duda vatandaşların cebine giriyor kimseden habersiz
koyluyu avcıyı duşunen yok herkez bi para aklama yolunu bulmuş ama bizler bir araya gelip hala bu olaylara
seyirci kalıyoruz saygılar

Mustafa ÇİL
01.Temmuz.2008, 18:21
sevgili başkanım oğlunuza acil şifalar
sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız sizin rahatsızlığınız bizlerin rahatsızlığı.....

can dostum talay çok güzel bir konu...dilek ve temenniler arzular birlik ve beraberlikden yana...bunlarda çok güzell..
senelerdir aynı şeyler ve bir arpa boyu yol alındığını neden grmüyoruz gardaşaım...
önce biz avcılar kendi aramızda birbirimizi yemeği bıraktığımız gün belki düzelir...Bir köpek için bu camia birbirine demediğini bırakmıyor.
onun köpeği, bunun köpeği, bu camiaya ne oldu böyle,,, diyecem ama...benim gibi adamların katkısı büyük sanırım bu işlerin bu hale gelmesinde...
kusura bakmayın ama bazen kendimide çok rahat eleştirebilirim ...Bu işi layıkı ile yapan dostlara can feda....
Fakat, bir av gurubundan bir dost benden bir dost da başka arkadaştan köpek alır ve artık oralarda !!!!!NE PUL NEDE MAK KARARLARI KONUŞULUR...
AVCILARA YAPILAN BUNCA ŞEY BİR KAÇ KÖPEK SAYESİNDE UNUTULUR....
BIRAKIN ONUN KÖPEĞİ BUNUN KÖPEĞİ OLAYLARINI.....SADECE AV CAMİASI İÇİN BİRLİK OLALIM....
KÖPEKLER İKİNCİ PLANDA KALSIN....KONULAR BUNLAR ÜZERİNE AÇILSIN....AVCI HAKLARI...NELER YAPABİLİRİZ NELER ,,NERDEN BAŞLAMALIYIZ ...ANKARA YAMI YÜRÜMELİYİZ...BU İŞLER faks la falan olmuyor...
Anlaşılan YABAN kanalı ilede olmayacak.....Bu camia, avcı dostunun, hak ve hukukunu kendi hak ve hukuku gbi savunmaya başladığı gün elbet düzelir...İNŞALLAHHHH

bülent erdem
01.Temmuz.2008, 19:15
mustafa çil i,bu yazıyı yazmak zorunda bırakanlar UTANSIN......