PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAYIN GENEL MÜDÜRÜM !

02.Temmuz.2008, 14:52
Sayın : M. Kemal YALINKILIÇ

Çevre ve Orman Bakanlığı
Doğa Koruma Milli Parklar
Genel Müdürü
ANKARA

Sayın Genel Müdürüm ;

Avcılık belgesini ilk defa çıkarırken istenilen belgeler içerisinde bulunan Sabıka Sicil Kaydı sorgulaması dair evrak ,Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi ilk defa alırken veya yeniletirken de istendiğinden Ruhsat için Emniyet veya Jandarma’ ya sabıka kaydının aslını , Avcılık Belgesini ilk defa almak için Muğla Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne diğer istenilen evraklarla birlikte fotokopisini göndermekteyiz, uygulama 02.07.2008 tarihine kadar böyleydi. Fakat bugün İl Müdürlüğüne göndermiş olduğum 20 adet Avcılık Belgesinin 9 tanesi Sabıka kayıtlarının fotokopi olması dolayısıyla geri gönderildi. Kaldı ki belge müracaatında bulunan üyelerimden Ferit AKAR 08.04.2008 tarihinde , Aşkın ŞEN 24.04.2008 Yivsiz Tüfek Ruhsatını çıkarmışlar, Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesini de T.C. Devletinin Jandarması ve Emniyet Müdürlükleri veriyor, Kaymakam ya da Valilerimiz imzalıyor, bu şekilde uygulama devletimizin kurumları arasında bir güvensizlik ortamı yaratmıyor mu ?
Sayın Genel Müdürüm avcılarımıza hem maddi hem zaman kaybına yol açacak olan bu uygulamanın düzeltilmesi hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.02.07.2008

Mustafa ÖZKAN
Milas Avcılar Derneği Başkanı

unforgiven
02.Temmuz.2008, 15:37
Sevgili başkanım gözler önüne sermişsin çarpıklığı söylenecek başka şey yok...Teşekkürler...

Saygılarımla...

theonly07
02.Temmuz.2008, 17:44
sayın başkanım acı ama gercek bu elimizden bişey gelmiyor

ahmethoca
02.Temmuz.2008, 18:07
Günümüzde kamu kurumlarında uygulanan bürokratik yapının temellerini 1885 lerde Alman sosyolog Max Weber atmış. Avrupa ve bütün dünya, halkın menfaatlerini gözetmeyi, işlerini hızlandırmayı hedefleyen bu kuramları geliştirerek kamu kurumlarında uygulamış. Bizde ki bürokrasi işte bu. Kurumların birbirinden haberi yok. Tam bir kargaşa. Max Weber görse oturup ağlardı herhalde.

H.İbrahim UYSAL
02.Temmuz.2008, 18:29
Abiciğim onun içn değilmidirki,çoğumuzun bir sürü işi sürüncemede kalmaktadır.Bir belgeyi verirsin,yok şöyle değiştir,yok olmamış bir daha .Kendi yaptıkları işten ,çoğu kişinin haberi yoktur.

İsmail ÇIKRIKÇI
02.Temmuz.2008, 19:03
Sayın başkanım aynı sorun Balıkesirde'de var Orman deyince iki dakika düşüneceksin se saçmalıklar var balıkesirde kendilerinin verdiği Kurd bitirme SERTİFİKASI'nın aslını alıyorlar
dosyaya koyuyorlarmış fotokopisini geri veriyorlar.
Evrakları hazırlayıp veriyorsun memur hazırlıyor Müdür toptan biriktirip Saat 12 de imzalıyor
ilçelerden gelenler ya akşama kadar bekliyorlar yada ertesi günü tekrar geliyorlar.
Vali beyin bile yardımcısı var imzayı hemen atıyor Orman kanunlarının geçerli olduğu kurumda
imza atacak kimse bulamıyoruz? ORMAN=

02.Temmuz.2008, 19:15
Sayın Başkanım, Bakanlığın Avcılara bu gibi keyfi denecek uygulamaları o kadar çoğaldı ki, kendimize bunun sebebini sormamız gerekiyor. Saygılarımla.

bülent erdem
02.Temmuz.2008, 23:34
sorma ver parası bunlar,devlet dairesi gerçeği bu...malesef çoğumuzda işmizin hal olduğuna sevinir bi haldeyiz.

03.Temmuz.2008, 06:56
Sevgili İsmail Çıkrıkçı, sorunlar her yerde var ama Muğla'da bir başka...

Üyelerimin Maliye harcını bile kendim yatırıyorum,Avcılık Belgelerini bizzat Muğla'ya gidip ben çıkartıyorum.

Hiç bir üyemi bu zahmete sokmuyorum.

03.Temmuz.2008, 07:01
Değerli avcı dostlarım. Biz Yivsiz Tüfek Ruhsatnamelerini TANSAŞ 'tan veya MİGROS'tan almadık, devletimizin resmi birimleri EMNİYET ve JANDARMA' dan aldık.

Hem ruhsatnamenin fotokopisini hem de Sabıka kaydının aslını isteyeceksin...

03.Temmuz.2008, 08:25
Yivsiz Tüfek Ruhsatı alırken veya yeniletirken günlerce git gel zaman kaybı ve yatırılan paralar !

Avcı Eğitim Kursu , o ayrı bir alem günlerce kursa git gel gene yatırılan paralar!

Avcılık Belgesi bir sürü teferruat Maliyeye yatırılan paralar! ( Bugün vize için alınan harç bedeli 87,27 ytl)

Avlanma izin pulu yatırılan paralar!

Almasını biliyorlar, peki ya karşılığı?

Bildikleri sadece yasak koymak!..

avci064
04.Temmuz.2008, 17:43
Kurumlarında olan aksaklıklar genelde memurun işi bilmemesinden kaynaklanıyor. 2 sene önce vergi dairesine harcımızı gecikmeli olarak yatırdık. Milliparklar gecikme zammı kesmedikleri için bizim belgemizi imzalamadı. Tekrar vergi dairesine gittik ama ordaki memurda zammı nasıl keseceğini bilmiyormuş. Bilgisayarları otomatik hesapladığı için hariçten zam kesemediler. Uğraş uğraş 2 hafta sonra alabildik belgemizi. Bir memur ben kesemiyorum diyor diğeride zamsız imzalamam diyor.

Burası Türkiye aynı avcısı gibi memurları var :D.

Ayrıca busene bakanlık pul paralarından kulüplere pay ayırdı. Her pul başı 20 YTL kulüplere kalacak. 500 pul satan bir kulübe 10.000 YTL para girecek. Çok iyi para. Avcıların ileri gelenleri; haydi kulüplerin güçlenmesi için bu fırsatı değerlendirelim. Devlet ilk defa aldığını bize geri vermeye başladı. Az ama yinede bir başlangıç. Avcılarında kulüplerine sahip çıkarak sivil örgütlenmeyi güçlendirmesi lazım. Böylelikle ilerde daha da elimiz güçlenecektir.