Orijinalini görmek için tıklayınız : Bölüm hakkında önemli açıklama...
imported_avkolik
11.Temmuz.2008, 22:48
Arkadaşlar bu bölüm avcı arkadaşların, üyelerimizin sitemizde köpek alıp satmalarına olanak vermek için açılmıştır...Burada sadece iyi niyet ve temenniler veya köpek hakkında bilinmek istenenler sorulabilir...Bu bölümde çok pahalı, bu köpek bu parayı etmez, bu köpek işe yaramaz gibi yorumlar yapılamaz...Şimdi bütün üyelerimize bunun nedenini bir örnekle açıklamaya çalışayım..Beyaz eşya satılan bir dükkana giriyorsunuz ve bir buzdolabının fiyatını soruyorsunuz..Dükkan sahibi bir rakam söylüyor ve siz başlıyorsunuz bağırmaya...Bu buzdolabı bu parayı etmez, zaten işede yaramaz..
Şimdi o dükkan sahibinin neler yapacağını düşünün...
İşin özü bu bölümde ilan verilir, alıcıysanız fiyat verirsiniz...Gerisi özelden halledilir...Yok alıcı değilseniz alacaklara ve satıcıya saygılı olur " hayırlı olsun" dersiniz....
Bu şekilde olmayan mesajlar bu bölümden anında silinir..Sonra kimse neden silindi nasıl olur demesin...
İlan Kuralları
# Sitemize ilan verebilmek için 30 mesaj sayısını geçmiş olmalısınız...Aksi halde ilan veremezsiniz..
Bütün üyelerimize saygıyla duyurulur...
ahmethoca
11.Temmuz.2008, 22:53
Mantıklı ve ılımlı bir açıklama. Zaten herkesin köpeği değerlidir güzeldir.Hiçbir avcı diğerine bu köpek kötü, bu parayı haketmiyor demez,dememeli. Hatta buzdolabına dese dahi köpeğe dememeli...
imported_avkolik
11.Temmuz.2008, 23:05
Hocam buzdolabını olayı pekiştirmek için verdim...Amaç köpek satışı ama bu şekilde olunca bölümün amacın dışına çıkması engellenemiyor...Burda değilde yerinde bu tür tartışmalar yapılabilir...Köpek satış ilanı verilmiş sayfalar dolusu tartışma, işin özü gidiyor yani...
ahmethoca
11.Temmuz.2008, 23:27
Ali abicim ben buzdolabı olayına birazcık espiri olsun diye girdim. Olayı çok iyi özetlemişsiniz. Yeri değil ama şu imzadaki resim olayını ben bir türlü anlamadım yaa.. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/embarrassed.gif
Hocam buyrun BURADA (http://www.avkolik.net/forum/index.php?topic=2797) ayrıntılı olarak anlatmaya çalıştım...
Ali Ekber
gayet güzel bir açıklama ve örnek ali ekber kardeş eline sağlık
İlan kurallarına uymadığı için editlenmiştir...İlan verebilmek için minimum 30 mesajınızın olması gerekmektedir...
Milko Dimitrov
12.Ağustos.2009, 07:57
Sitemize ilan verebilmek için 30 mesaj sayısını geçmiş olmalısınız.
Yeni bir uye ve yabanci ne sekilde 30 mesaj gecebilir ? Lutfen yardim !
Mehmet Ardilli
12.Ağustos.2009, 08:19
Sitemize ilan verebilmek için 30 mesaj sayısını geçmiş olmalısınız.
Yeni bir uye ve yabanci ne sekilde 30 mesaj gecebilir ? Lutfen yardim !
Milko bey öncelikle hoş geldiniz,
bize biraz kendinizi tanıtırmısınız,
Sitemiz avcılık üzerine paylaşım amacındadır
Köpek veya başka şeylerin satışı geri plandadır
o yüzden paylaşımlarda bulunup üyelerimizin
sizleri tanıması için 30 mesaj sınırlaması getirilmiştir.
30 mesaj paylaşımını aşamayanların ilan vermesi yasaktır. Saygılar.
kardeşim açıklama güzel yerin de hepimiz burada kardeş ortamındayız sağgı sevgi öncelikli olması lazım. her şey dostluk ve kardeşlik için. avcılığın güzel yanıda bu değilmi:?
Bir şeyin değeri veya değersizliği hakkında yorum yapmak öncelikle o köpeği yetiştirene saygısızlığın ötesinde görgü kurallarına da aykırıdır.
Ben yıllardır köpek fiyatlarının faiş olduğuna dair yazar çizerim. Ama bunu genel olarak söylerim. Kimsenin köpeğinin fiyatına yorum getiremem bu ben de dahil kimseye düşmez.
Belirtmek gerekir ki bu işi profesyonel ve hakkı ile yapan kişilerin( Ki bana göre bunu ülkemizde yapan çok az insan var.) köpeklerine harcadıkları haklı emek ve bu üretim karşılığında istedikleri (ülkemiz şartlarında ve avcılarımızın malum durumu gözönüne alınarak) (makul) para ANALARININ AK SÜTÜ KADAR HELALDİR:
Fakat üretim hakkında bilgisi sadece yılda bir yavru üretip standartlara uymadan bu yavruları gelişi güzel sağa sola satmaya çalışanlarda zaten birsüre sonra açığa çıkarlar, rencide olurlar, günaha girerler.
(Sözüm Amatör Profesyonelleredir, köpeğini(lerini) veya başkalarının köpeklerini eşleştirip, yavruları sağlık kurallarına uymaksızın birşekilde büyütüp satmaya çalışanlaradır.)
Kendi köpeğinden aldığı bir batım yavruyu, adam gibi büyütüp normal bir paraya veya hediye olarak, vb. eşe dosta verenler lütfen alınmasınlar.
Tabi bu işi yaparken de çok dikkat etmek lazım. Akraba veya kardeşlerden elde edilen yavrular mutlaka sıkıntılı bir nesile neden olacaktır.
Benim kendi düşüncem şimdiye kadarda nadir raslamışımdır ederi neyse yazan bir satıcıya kimsenin bu köpek bukadar etmez dediğini nadir okumuşumdur.ama sen ilanı korsun doğrudur senin köpeğin senin gözünde o parayı edebilir yanlız burda köpekten anlayan fiyatı hakkında yorum yapabilecek bilgiye sahip kişiler fiyatı hakkında yorum yapabilmeli cinsi hakkında yorum yapabilmeli.ilanı koyan bunları göze almalı diyorum.neden derseniz burda yeni avcı köpekten anlamayan üyeler var.ben kırık olduğunu görebildiğim veye 500 ytl edecek bir köpeğe 1000 ytl yazıldığını gördüğümde sırf acemi olduğundan tanımasam dahi bir avcının kandırılmasını istemem o köpek hakkındaki görüşümü yazabilmeliyim.yok bende anlamıyorsam yorum yapmam.ederinden az yazanada yazılan fiyat için ederinden az yazılmış diye alacak arkadaş adına teşekkür yazabilmeliyim.ilanı için olumlu olumsuz yorum yazılmasını istemeyende ilanını kilitler
Milko Dimitrov
12.Ağustos.2009, 09:45
Ben Bulgaristan'dayim , avci degilim , kopekciyim , fakat bir arkadasim var - avci , turkce bilmiyor , av kopekleri uluslararasi hakem , Turkiye'de birkac kez av kopekleri yarismasida hakemlik yapmis , turk avcilari tam ne kopekler istiyorlar cok iyi biliyor. Kendisi uzman olarak profesyonel yetistirmis 3 tane satilik kopekler var. Ben biraz turkce biliyorum , araci olarak ona yardim etmek istiyorum , bu 3 tane en yuksek kalitede satilik kopekler turk sitelerde sitisa sunuyorum. Fakat ilan vermek icin 30 mesaj nasil gecerim anlamadim ? Kimle ne mesaj atmak gerekiyor ?
Osman KARATEPE
12.Ağustos.2009, 09:46
Serkan bey bencede çok haklısınız bazıları ne tutturursa atıyor heleki alıcı acemi ise yandı demektir bilirkişi raporu olması lazım ...
Recep DÖNMEZ
12.Ağustos.2009, 10:33
Milko Bey! Mehmet Abi olayı açıklamış ama siz olayı anlamamışsınız
galiba.Sitede ilan vermek isteyen üyenin mesaj sayısı 30'u geçmeli.
Bu sınırlama üyenin siteye sadece ilan vermek amacı ile kaydolmasını
engellemek.Bunun ne demek olduğunu sitenin eski üyeleri çok iyi bilir....
30 mesajı nasıl geçerim diyorsunuz.Çok basit,açılan konuları okuyacak
ve konulara herkesin yaptığı gibi yoyorum yapacaksınız,yada kendiniz
yeni konular açacaksınız.Her mesaj,her konu sizleri 30'a yaklaştıracaktır.
Tabii hedefiniz sadece 30 mesajsa!!!Sitede kalıcı olmak gibi bir niyetiniz varmı
bilemiyorum....
Benim anladığım sizin amacınız 30 mesajı bulup ilanı verebilmek.
Bir saatte de bunu gerçekleştirebilirsiniz ....
Önemli olan ondan sonra ne olacak....
Ben merak ediyorum....
Ya sizler....
Bekleyelim görelim.....
Milko Dimitrov
12.Ağustos.2009, 11:59
Tesekkurler Recep bey , simdi anladim ! Ilk once bu av kopekler hakem arkadasima yardim etmek istiyorum , ondan sonra bakariz , duruma gore.
imported_avkolik
15.Ağustos.2009, 18:09
Arkadaşlar güncelleme gereği duydum lütfen birkez daha okuyun...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.