PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaplumbağalar kene yuvası :(

kapadokyali_1981
13.Temmuz.2008, 22:22
Bu gün köpekleri gezdirmek için kendi bağımıza gezmeye gittim. Köpeklerin bulduğu kaplumbağaların üstü resmen kene tarlası gibi resim çekmeyi içim kaldırmadı bi tanesinde gözle görülebilen 10 tane kene saydım. Tabi bu keneler zararlı olanlardan değil sanırım muhtemelen büyük baş hayvanlardada bulunanlarla aynı. Köpeğimin bi tanesi kaplumbağa hastası bütün köpeklerde bu merak varmı bilmiyorum ama bence hem köpekler için hemde köpeklerle haşir neşir olan bizler için büyük risk. Pire tasması kenelere karşı ne kadar etkili onuda bilmiyorum umarım kimsenin canı bu konuda yanmaz.

imported_avkolik
13.Temmuz.2008, 22:34
Çok faydalı bir paylaşım olmuş Ömer kardeşim...Dikkat edilmesi gereken bir konu.Eyvallah

nihat baltacı
13.Temmuz.2008, 22:39
teşekkürler ömer bilgilendirmen için...

ahmethoca
13.Temmuz.2008, 22:52
Ömer kardeş benim köpeğimde kaplumbağa hastası ve bende üzeri kenelerle kaplı bir kaplumbağa gördüm.Tavşanların üzerinde kene ,çok görmüştüm fakat kaplumbağada daha önce görmemiştim.Abi bu yıl kene çok fazla.Dikkatli olmak, önlem almak gerekli.Paylaşımın için teşekkürler.

mehmet fatih AKILLI
14.Temmuz.2008, 10:39
BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER

mehmet fatih AKILLI
14.Temmuz.2008, 10:45
BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER

H.İbrahim UYSAL
14.Temmuz.2008, 11:15
Ömer faydalı bir paylaşım,dikkat etmek lazım.Teşekkürler.

Fatih HACIABBASOĞLU
14.Temmuz.2008, 17:07
Paylaşım İçin Tşk ler

15.Temmuz.2008, 06:48
Evet arkadaşlar önemli bir konu hafife almamak lazım
Bilgilendirme için teşekkürler..

28.Şubat.2009, 09:24
EVET ÖMER KARDEŞ ÖNEMLİ BİR KONU BENİM KÖPEGİMDE ÇOK MERAKLI KENE KABLUMBAGDA OLDUGU GİBİ ARAZİDEDE ÇOKTU BU SENE KÖPEKTE BİR KAÇ KEZ GÖRDÜM PİRE TASMASININ FAYDASI OLMUYOR BENCE TASMA OLDUGU HALDE VARDI KÖPEGİ GEZDİRDİKTEN SONRA YUVAYA KOYMADAN ÖNCE KONTROL ETMEK GEREKİYOR BEN HAFTADA BİR YIKAYIP İLAÇLIYORDUM YUVASINADA KİREÇ SERPİYORUM HERKEZE SLM RASGELE

Sebahattin AVCI
28.Şubat.2009, 15:52
evet Hüseyin ustam kireç güzel bi düşünce yalnız eskilerden bir önemli konu var aklımda
( köpeğe bit bire yaklaşmaması için bulunduğu alanda ceviz ağacı olursa yaprağının kokusundan sanırım bu haşereler yaklaşmıyor )
saygılar

kapadokyali_1981
28.Şubat.2009, 17:09
Valla ilginç bi filkir ceviz yaprağı haaaa !!!!!!!!

01.Mart.2009, 09:05
evet ilginiç yeni duydum ceviz yapragını faydası vardı tabiki bu site çok güzel herkez düşüncelerini ve bildiklerini başkalarıyla paylasıyor.RASGELE

naz gülhan
01.Mart.2009, 09:17
kaplumbaga sert kabuklu bi hayvan kene yapışıp bu nası yaşıycak ki kan içmesi lazım degilmi şaşırtıcı valla belki de kaplumbagayı taşıt olarak kulanıyolardır en azından keneden daha hızlı http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/71.gif mademki ceviz yapragı iyi geliyo bunlara kaçırmaya sulandırılmış gliserin içine ceviz yapragı atıp bekletelim on gün sora bunu oda parfümlerinin spreyli şişesine koyup ava giderken biraz sıkalım köpeklere kendimizede olur denemekte fayda var bence kene ısırmaktansa diymi benimki bir fikir sadece katılırmısınız bilmiyorum

cemalreis
01.Mart.2009, 10:29
Ö MER BEY ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNDİĞİNİZ İÇİN NAZ HANIM AÇIKLAYICI BİLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLER