PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SEZONA ÇEYREK KALA KÖPEKLERİMİZ..

bülent erdem
16.Temmuz.2008, 00:41
SEVGİLİ avkolik üyeleri ve değerli avcı arkadaşlarım
malumunuz,av sezonunun açılmasına az bir süre kaldı.gerek arkadaş ortamlarımızda yaptığımız muhabbetlerden gerekse sitemizde yaptığımız paylaşımlarda herkezin son derece heycanlı olduğunu görüyorum..bizleri bu kadar heycanlanmaya sevk eden yegane unsurun vazgeçilmez av ortağımız can yoldaşlarımız olan köpeklerimiz olduğunu düşünüyorum...
müsadenizle,sezon öncesi yaptığım köpeklerimizle ilgili bir kaç tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum..
etrafımda ve sitemizden takip edebildiğim kadarıyla,av sezonu bittikten sonra çoğu arkadaşımızın köpeklerine gerekli ilgi ve alakayı göstermediğidir.
kafeslerine kapatılıp,kulübelerine zincirlenip sadece yemek ihtiyaçlarının giderildiğini görüyorum..
arkadaşlar bu ihmalkarlığın mutlaka sezon başladığında,canımızı sıkacak sonuçları olacaktır,bu kaçınılmaz bir gerçektir..şundan kesi ve kesin emin olunki köpeklerimiz sezon bitimindeki,yani bıraktığımız yerde olmayacaktır..tabiki bu son derece doğal olan bir sonuçtur.
o zaman ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz?
düşünün 6 ay boyunca en sevdiğiniz şeyi(avı)yapıyorsunuz..sonrada anlam veremediğiniz bir şekilde kafese tıkılıyorsunuz.bunun köpeklerdeki piskolojik
bozukluklarını ii hesap edin...yapacağınız ilk avlarda ne sizi dinleyebilir,nede ava yeteri kadar konsantre olabilir..hayvan ilk önce kendisini tatmin etme yoluna gitcektir..bu evreyi sizin ılıman ve merhametli yaklaşımınızla çok çabuk atlata bilir..
köpeğinizdeki bu vurdum duymazlık sizin moralinizi bozmasın,ona sakın sert yaptırımlar uygulamayın(dayak)zaten ozulan piskoloji dahada kötüye gidebilir..
ben köpeklerde piskolojiye çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum,unutmayalımki onlarda bizim gibi düşünen,gören duyan varlıklardır....

arkadaşlar,eğer imkanınız varsa,hatta biraz fedakarlık yaparak şu kalan 1 ay içinde köpeğinize gerekli antramanı ve egzersizi yaptırarak bunu bi nebze yene bilirsiniz.
bir deyimle konuyu özetlemek isterim.."İŞLEYEN DEMİR IŞILDAR" Saygılarımla..

Bülent Erdem

H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 05:36
Teşekkürler kardeşim.Tecrübe,birikim ve yaşadıklarını paylaşman çok güzel oluyor.Yazılarını ilgiyle takip ediyorum.Devam diyorum,çok güzeller.

16.Temmuz.2008, 05:58
Eyvallah güzel kardeşim güzel bir konuya değinmişsin
Kondisyona ihtiyaç var hem köpeğin hemde bizlerin
en azından sezon açılana kadar günde 1 saatimizi ayırırsak
zorluk çekmeyiz..

M.Veysel Uysal
16.Temmuz.2008, 06:10
Yazdıklarına aynen katılıyorum kardeşim,bende hemen hemen hergün ortalama köpeğime bir saat ayırarak onun kondisyon ve heyecanını yenmesi için araziye salıyorum.Paylaşım için teşekkürler kardeşimhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

16.Temmuz.2008, 07:28
çok güzel paylaşımlar bülent kardeşim ellerine saglık.

unforgiven
16.Temmuz.2008, 07:37
Canım abim eline yüreğine sağlık güzel paylaşımın için teşekkürler...Şu sıralar bir köpek almayı düşünüyorum ama bakalım nasip...Bu bilgilerin çok işime yarayacak...

Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
16.Temmuz.2008, 07:52
bakın ben hergün arazideyim
heheheh
bülo teşekkürler gardaşım

16.Temmuz.2008, 09:49
Bu bahsedilenlere katılmamak mümkün değil.İdman şart

ahmethoca
16.Temmuz.2008, 10:29
Bülent kardeşim çok önemli bir konuya değinmiş ve çok haklı. Köpeğimi 2- 3 günde bir araziye çıkarıyorum arada bir tavşanların huzurunu bozuyor ama av sezonu açıldığında hiç sorun yaşamıyorum. Paylaşım için teşekkürler.