Orijinalini görmek için tıklayınız : AVDA ÖNCE EMNİYET
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 07:26
Sayın abilerim,sevgili kardeşlerim.Bilindiği üzere av sezonumuz yaklaşmakta olup,sezonla birlikte yeni avcı arkadaşlarımızda aramıza katılmaktadır.Allah korusun, avda yaşanan kazalardan hepimizin az çok bilgisi vardır hatta birebir yaşamış arkadaşlarımız vardır(Allah'ım Orçunumu korumuş) Bu bağlamda ,bu tür kazaları biraz olsun engellemek amaçlı,avdaki güvenlik önlemlerini bir daha hatırlatalım.Olmaz mı?
Herkezde alınması gereken bir önlemi yazarsa güzel olur diye düşündüm.Önce ben birisini yazayım,arkasından paylaşımlarınızı bekliyoruz.
1-Av sahası hariç,av tüfeğimiz boş bir vaziyette ve kılıfında olmalı
2-.......
3-......
Devam...
M.Veysel Uysal
16.Temmuz.2008, 07:37
Çok önemli bir konu lütfen dikkatli olalım.Hiçbir av canımızdan değerli değil,teşekkürler bilader.
_Yavru yetiştirecek arkadaşlar,çoğu yavru insanın ayaklarına dolaşır,lütfen düşüpte kaza yapmamaya köpeğin önümüzde olmasına dikkat!
Fatih HACIABBASOĞLU
16.Temmuz.2008, 08:00
Abi çok Güzel ve Gerekli Bi konu Bu ..Avcılar Olarak Unuttuklarımızı Hatırlayalım..Bende Birtane Ekleyeyimm....
Avda Yanımızda Mutlak Ve mutlak İlk Yardım Çantamızı Bulunduralım...
Mustafa ÇİL
16.Temmuz.2008, 08:05
namluyu kuşa kaldırdığınızda lütfen önce kuşun arkasını görelim
bir hırs ile kuşun arkasındaki bir başka canlının canını yakabilirsiniz
ADAPAZARLI AVCI
16.Temmuz.2008, 08:09
Yeni avcılar av kalkmadan emniyeti açmayın ormada açık emniyetle gezmeyin.
KENDİNİZ ALIŞTIRIN NASIL BAŞLARSANIZ ÖYLE GİDER.
BEN AV KALKINCA EMNİYETİ AÇIYORUM.
ADAPAZARINDAN SAYGILAR SELAMLAR.
umit07
16.Temmuz.2008, 08:10
abi ellerine sağlık çok güzel paylaşım.
-Fazla av vururum düşüncesiyle diğer arkadaşların bir adım önünde gitmeyelim.Aynı hizada ve beraber hareket edelim.
saygılar
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 08:13
Çok güzel arkadaşlar devam edelim,daha çokk...
MUSTAFA EMİROĞLU
16.Temmuz.2008, 08:15
her ne kadar profesyonel olunsada bu tür konuları yeniden yeniden hatırlamak gerekir teşekkür ederim ibrahim abi...
_ av sahasında iken avcı karşılaşmalarında tüfeklerimizi kırıp emniyetli bir şekilde diyalog kurulmasına dikkat...
ethem_k
16.Temmuz.2008, 08:18
sık ormanlıklarda tüfeğimizi kırıp dolaşalım
Levent Erdeniz
16.Temmuz.2008, 08:19
İBRAHİM abi güzel bi konuya değinmişsin.avda tüfekle şaka yapmayalım tüfeğimiz boş bile olsa...
theonly07
16.Temmuz.2008, 08:27
abi eline sağlık av sezonu öncesi hatırlamak gereken bilgiler AV SAHASINDA MUTLAKA GÖRÜNEN RENKLER (kırmızı turuncu) GİYELİM
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 08:36
Hadi birini daha yazayım;tüfeğimize fişekleri koymadan namluyu kontrol edelim,namlu içinde herhangi bir sebebten tıkanma olabilir,bu da kötü sonuçlar doğurur.(Allah korusun)
Mustafa ÇİL
16.Temmuz.2008, 08:37
HULUSİ SEN TÜFEĞİN KIRIKMI DOLAŞIYOSUN GARDAŞIM
SANA KIRMIZI YAKIŞIR GARDAŞIMMMM
ŞAKA BİR TARAF USTALAŞTIKÇA BİRŞEY OLMAZLAR BAŞLAR
İŞİN GARİBİ AV KAZALARINI GENELDE ACEMİLER DEĞİLDE USTA OLDUM ZANNEDENLER YAPARLAR
Evet güzel bir konu
ben daha değişik birşey yazayım
((( BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM))) unutmayalım arkadaşlar
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 10:02
Hadi bir daha;yarı otomatik kullanan arkadaşlarımızın çoğu,fişeği yatağına koyunca hemen düğmesine basar ve o çıkardığı ses hoşuna gider.Aman arkadaşlar fişeği yatağına koyun, ama kurma kolunu elinizle yavaşça bırakın,sonunda pişman olacağımız olaylara sebebiyet vermesin.Önce dikkat!
İsmail ÇIKRIKÇI
16.Temmuz.2008, 10:10
1:Kesinlikle Tüfek namlu ucu insan görmeyecek.
2:Avı av olarak görmedikçe tetik çekilmeyecek.
3:Emniyet ve avda arkadaşlara saygı.
unforgiven
16.Temmuz.2008, 10:11
Paçalarımızı eğer bot giyiyorsak onun içine ya da normal ayakkabi giyiyorsak çorabın içine sokmalıyız ya da elbiselerin paçaları lastikli olmalı çünkü parazit türü hayvanların vücudumuza temasını engeller veya yılan sokmasından bir nebze de olsa korur...
Saygılarımla...
kapadokyali_1981
16.Temmuz.2008, 10:11
Yemek molalarında mutlaka ama mutlaka tüfeklerimizi köpeklerimizin erişemeyeceği yere ve boş olarak bırakalım. Yapılan kazaların büyük bu çoğunluğu bü yüzden meydana gelmektedir.
ahmethoca
16.Temmuz.2008, 10:19
Tek başımıza ava gidiyorsak, ailemize yada arkadaşlarımıza gideceğimiz yer hakkında bilgi verelim. Mümkün olduğu kadar tek başımıza ava gitmemeye çalışalım. Olası zehirlenmelere karşı av çantamızda muhakkak gerekli aşı yada serumları bulunduralım.
Arkadaşlar,herşeyden önce emniyeti kapalı tutmak ve av sırasını bozmamak ve de aşırı heyecana kapılmadan ateş etmek hedefe..Çünkü bazı arkadaşlar ava odaklanıp namluyu doğrulttuğu yere dikkat etmiyor.Bilindiği üzere hersene bıldırcın avı ya da domuz sürek avında istenilmeyen üzücü trajediler yaşanabiliyor.O yüzden "hep ben vurayım hırsıyla hareket etmemeye gayret edersek, zannedersem av kazalarının önüne geçebiliriz büyük ölçüde..Bu konuya ön ayak olan İbrahim Uysal'a teşekkürler.
Mesut BÜLBÜL
16.Temmuz.2008, 10:41
arkadaşlar cok güzel öneriler bunlar mademki bende bir hatırlatmada bulunayım görülmeyen ava hic bir zaman silah SIKMAmalıdır saygılarımla
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 10:59
Evet çok güzel.Bir daha;arazideyken, yani avlanırken tüfek taşıma şekilleri vardır.Lütfen ,bazı arkadaşlar sopa gibi omzuna koyar ,namlu arkayı gösterir.Ama dikkat arkamızda gözümüz yok.Allah korusun.
M.Veysel Uysal
16.Temmuz.2008, 11:55
Özellikle bizim bölgede avlanan arkadaşlar,keklik avlaklarımız çoğunlukla sarp,rahat ve kaymayan ayakkabılar kullanmak lazım.yazılanlar küçücük ayrıntılar gibi gelsede o ayrıntılar hayat kurtarabilir.
theonly07
16.Temmuz.2008, 12:50
usta tüfeği kırmadan ava gidilirmi hiç hele ibrahim abi cok haklı o otomatiğin mekanızması cok önemli birden patlaya bilir bi kac defa başıma geldiği için artık cok dikkat ediyorum
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 14:07
Çifte kırmalı tüfeklerde de,fişek yatağa konuldu,lütfen namlu ucu aşşağıya baksın ve kapatırken önü boş olsun.
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 17:04
Karda ve çamurlu ortam avlarımızda da devamlı tüfeğimizin namlu ucunu kontrol edelim.Kardan ve çamurdan tıkanabilir.
4x4cemal
16.Temmuz.2008, 17:13
Selamün Aleyküm ilk olarak konuyu açan H. İbrahime ve katılan bütün arkadaşlara teşekkürler. Avda bıçağı kınında taşıyalım birde tavşan çırpınırken ayaklarını etkisiz hale alın kesin yoksa ayaklar bıçağa yön değiştiriyor yaralanmaya sebeb oluyor. Tecrübeyle sabittir. Selamlar
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 17:16
Sağolasın Cemal abiciğim.Güzel bir bilgilendirme.Başımızdan geçenler, tecrübelerimizi arttırıyor,Allah'ım telafisiz hatalarla karşılaştırmasın abim.
arkadaşlar önemli bir konuyuda ben hatırlatayım.... lütfen avdan önce köpeklerimizin dişlerini itinayla fırçalayalım,
kuşlar kokmasın, önce hijyen ... keklik avında ipana... bıldırcında signal tavsiye edilir... herkese selammmmmm.
Mustafa ÇİL
16.Temmuz.2008, 19:53
daha yokmu bu kadarmı
emniyet konusu bu kadarlşa kısıtlı kalmamalı
dostlar
alaadin
çok şakacısın gardaş
Avbeyi
16.Temmuz.2008, 20:58
abiler yukarda bir abimiz yazmış otoların makenizmasını yavas bırakalım falan diye
bu normal düşünen birine dıoğru gelebilir ama ne yazıkki yanlış bir harekettir.
tüfeğiniz çifte poze oto ne olursa olsun namluyu yere doğrultmak şartıyla hızlı bir şekilde kapatın bu kilidin tam oturmasını ve kaza oluşmasını önleyecektir. bu çok önemli bir konudur. zaten hızlı kapanınca ateşleyen tüfek kullanılmaması gereken bir tüfektir.
şimdi gezme işine gelince aranızda acemi avcı varsa yerleşmeyi çok iyi yapmanız lazım. acemi sağ atıyorsa en sola , sol atıyorsa en sağa yerleştirmelisiniz. bu diğer avcıları korur ;)
ne avında olursanız olun yanınızda mutlaka askı kayışı bulunsun. sarp yerlerde askıyı takıp tüfeği asmanız gerekebilir. işi bitince çıkarırsınız.
mevsim kış yerlerde kar varsa tüfeği asarken namlu ucunun havaya bakmasına dikkat edebilirsiniz.
şimdilik gece yarısı aklıma gelenler bu kadar ama daha çok. emniyet kolay iş değil.
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 21:11
usta tüfeği kırmadan ava gidilirmi hiç hele ibrahim abi cok haklı o otomatiğin mekanızması cok önemli birden patlaya bilir bi kac defa başıma geldiği için artık cok dikkat ediyorum
sevgili kardeşim altındaki yazılarıda okumuşsundur.Arkadaşımızın biriside şu yukardaki satırları yazmış.Bence o şekilde patlayan bir tüfek can alabilir, Allah korusun ama, öbür şekilde patlamayan bir tüfek en çok bir av kaçırır.Tabiki,kurma kolunun iyice oturmasına bakılacaktır,o kadarda yarı otomatik tüfeği bilmiyorlarsa zaten kullanmasınlar değil mi?
Avbeyi
16.Temmuz.2008, 21:21
H.İbrahim UYSAL abim yerine oturmamış bir mekanizma kuş kaçırtmaktan ötesini yapacaktır buna şüpheniz olmasın.
yapılacağı yazdım yere doğru tutup bırakın patlarsa kurşun yere, tüfek tamirciye gider.
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 21:26
Yukarda da yazdım kardeşim,eğer yarı otomatik kullanan arkadaşlar fişeğin üstüne oturup,oturmadığını bilmeyecek kadar tanımıyorlarsa, tüfeği kullanmasınlar diye.
Avbeyi
16.Temmuz.2008, 21:29
bunu çoğu kişi bilmez abicim çünki kilir namlu uzantısı ile mekanizma arasındadır ve yakından bakılarak anlaşılabilir.
bu yakından bakma işini ben dahil kimse yapmıyo. o hengamede kimse uğraşmaz onla. ama normal yayın çekme hızıyla kapatıldığında sorunsuz kapanacaktır.
saygıyla.
H.İbrahim UYSAL
16.Temmuz.2008, 21:33
Sağol kardeşim yarı otomatik kullanan arkadaşlarda ona göre daha dikkatli olsunlar,diyorum o zaman.Ama dikkat herşeyi önler diyorum,sadece biraz daha fazla dikkat!
Alanyadan selamlar.
bülent erdem
16.Temmuz.2008, 21:47
abi,eline yüreğine sağlık faydalı bir paylaşım olmuş...
doğuda avlanan arkadşlar grup alinda va çıkacaksanız mutlaka en yakın karkaola habr vrelim aksi tatirde askerler bizi terörist sanabilir
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.