Orijinalini görmek için tıklayınız : ACİL YARDIM
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 15:12
Değerli avkolik üyeleri; Şu an 4 aylık olan köpeğimiz bulut akşamdan bu yana hiç bir şey yemiyor ve yarım saat, bir saat aralıklarla kusuyor.halsiz ve neşesiz . Bu gün pazar olduğundan veteriner bulmakta zor.Yarın hemen götüreceğiz inşallah. Telefonla görüştüğümüz bir veteriner arkadaşımız ulkuran iğne ve emedur tablet kullanmamızı söyledi. Bunlar daha önceden de kullandığımız ilaçlar ve faydalarını gördük. Ben yaş hastalığından şüpheleniyorum , köpeğin aşıları tam ancak ender olarak aşı olan köpeklerde de bu hastalık görülüyor. Köpeğin sürekli kusması, su içmesi, hiç bir şey yememesi beni şüphelendiriyor. İshal şu ana kadar yok.... Sizlerden ricam bu konuda tecrübesi olan, benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarımın, abilerimin acil olarak ne yapabileceğimiz konusunda fikirlerini, tavsiyelerini yazması. Saygılar.
Mustafa ÇİL
20.Temmuz.2008, 15:15
sevgili ahmet
köpeğinde su kaybı varmı ona bakarmısın gardaş
köpeğinin ensesinden tut ve bırak derisi olduğu yerde kalıyormu
yokda geri yerine yerleşiyormu
su kaybı varsa gençlik hastalığı başlangıcı olabilir gardaş
acil şifalar dostum
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 15:25
Mustafa abi baktım şu an öyle bir durum yok. Derisi yerine yerleşiyor. 2 yıl önce bir arkadaşımın köpeği aynı dediğiniz gibi olmuştu. Derisini çekince yerine yerleşmiyordu serum tedavisi ile hayvanı kurtarmışlardı. Abi yediği bişeyden dolayıda olabilirmi acaba (herhangi bir böcek ). İlginiz için çok teşekkürler.Saygılar abicim.
Mustafa ÇİL
20.Temmuz.2008, 15:28
olabilir gardaşım fakat buradan köpeği sadece gözümde canlandırabilkiyorum
sen yinede köpeği en kısa sürede vet e gtürrsen iyi olur
buradan sadece sana afaki yardımcı olabiliyorum gardaş
yardımım olur ise mutlu ve memnun olurum
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 15:44
Evet abi anlıyorum. Köpek halsiz ve kurtarın beni der gibi insanın gözünün içine bakıyor. Yarın erkenden veterinere götüreceğim Allah nasip ederse.Benim için cevap yazmış olmanız bile yeterli çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.
Adil Karakus
20.Temmuz.2008, 16:15
Değerli kardeşim Amet,en iyisi ne edip et vete götür evine gerekirse al köpeği götür.
Kardeşim bak iç parazitten kaynaklı olabilime ihtimalide var.İlaç ile müdehale ederseniz ki dediğim gibi ise resmen kurt atıyor dışkı yerine ve kurtulma şnsı oluyor.Yıllar önce benim ilk köpeğim 4/5 aylık falandı bu şekilde kendinden geçercesine kafayı yere koyup ölümü bekler gibi gözümün içine bakınıyordu.İçim sızlıyordu vallahi o haline.Ustalara abilere danıştım ve kontil diye bir parazit şurubu vardı insanlar için kullanılan hala varmı bilmiyorum onu önerdilerdi ve uyguladım köpeği kurtadık.Bir tecrübeydi faydası olur diye anlattım kardeşim allah kolaylık versin acil şifalar.
selamlar
H.İbrahim UYSAL
20.Temmuz.2008, 16:32
Ahmet kardeşim,Allah'ım acil şifalar versin,İnşallah kötü bir şey değildir.
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 16:54
Herkese çok teşekkür ederim. Adil abi kontil hala var yavrular için sürekli kullanıyorum.Çok etkili bir ilaç. Bu arada bulut biraz daha iyi gibi gezinmeye başladı.
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 17:42
Saolasın orçun kardeşim benimde aklıma geldi ama köpek zaten bağlı değil , yeri gölge ve serin. Şu an Allaha şükür daha iyi gibi. Çok teşekkür ederim.
pythom
20.Temmuz.2008, 19:40
selam abi aynı olay benim yavrudada meydana geldi sıcak çarpmasından dolayı olmuş veterinere götürdüm kontil içirdik iştah açıcı iğne yaptı birde üç gün günde bir defa 05 gr penesilin iğne verdi çok şükür yavru şuan sağlığına kavuştu geçmiş olsun.
bülent erdem
20.Temmuz.2008, 20:12
ahmet hocam,geçmiş olsun...acaba iğnelerini yenimi yaptırdınız?1kaç gün içinde..
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 21:23
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Bülent kardeşim evet iğneleri bu gün öğlende yaptık yarında devam edeceğiz.birde midesi için hap verdik şimdi daha iyi çok şükür.Umarım yaş hastalığı başlangıcı değildir. Kurtulsa bile köpeğin fiziksel gelişimini çok etkiliyor. Geçtiğimiz yıl benzer bir rahatsızlık bir arkadaşımın başına geldi. Burak KABAKÇI bey den harika bir enik almıştı. Tüm aşılarının tam olmasına rağmen yaş hastalığına yakalandı. Çok uğraştı iyileştirdi ancak köpek fiziksel olarak gerekli ölçülere ulaşamadı. Bende bu nedenle korktum ve fikirlerinizi almak istedim. Çok teşekkür ederim. Saygılar.
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 21:25
Duran Ali kardeşim köpeğinizin sağlığına kavuşmasına çok sevindim. İnşallah bizim Bulut umuz da en kısa zamanda sağlığına kavuşur. İlginize teşekkürler.Saygılar.
İsmail ÇIKRIKÇI
20.Temmuz.2008, 21:41
Ahmet bey geçmiş olsun en kısa zamanda bir veterinere göstermeni tavsiye ederim.
ahmethoca
20.Temmuz.2008, 21:47
Teşekkürler abicim. Yarın sabah erkenden veterinere gideceğiz.
Fatih HACIABBASOĞLU
21.Temmuz.2008, 07:04
Geçmiş olsun ...inşallah iyileşir
fevzi dursun
21.Temmuz.2008, 07:46
ahmet abicim çok geçmiş olsun. ilerki zamanlarda köpeğinizin sağlığıyla ilgili bizleride burdan bilgilendirirsen merakta kalmayalım abim..
tekrar geçmiş olsun inşallah tez zamanda atar hastalığını..
ahmethoca
21.Temmuz.2008, 08:22
Fevzi abicim çok teşekkür ederim. Şu an yemek yemeye başladı iğneleri yapınca ve midesi için hapları içince kusmada durdu. İlginize teşekkürler abicim.
H.İbrahim UYSAL
21.Temmuz.2008, 08:36
Çok sevindim hocam. İnşallah hemen toparlar kendini.
ahmethoca
21.Temmuz.2008, 09:56
Teşekkür ederim İbrahim abicim. Çok sağolun.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.