Orijinalini görmek için tıklayınız : AVDA NASIL KAMERA KULLANMALIYIZ
ahmethoca
22.Temmuz.2008, 23:20
Değerli avkolik üyeleri. İsmail TALAY ağabeyimin av fotoğrafçılığı ile ilgili olarak açtığı konu. Av sırasında çekilen fotoğrafların ya da video görüntülerinin bir avcının hayatında ne kadar önemli olduğunu, çocuklarımıza, torunlarımıza bu tukumuzla ilgili bırakılacak ne denli önemli hatıralar olduğunu birkez daha ortaya koydu. Hepimiz isteriz ki çektiğimiz fotoğraflar yada görüntüler kaliteli olsun, zevkle izlenebilsin. Bu nedenle dijital fotoğraf makineleri ve kameralarla ilgili bilgisi olan yada kullandığı makinadan memnun olan ve olmayan dostlar memnuniyetlerini yahut memnuniyetsizliklerini paylaşırlarsa, kamera almak isteyen yada kamerası olupta değiştirmek isteyen arkadaşlar bu bilgilerden yararlanmış olur.
Örneğin ben geçen yıl Sony nin sr 35 serisi kameralarından aldım ama hiç memnun değilim.Değiştirmek istiyorum ama satıcılar dan sağlıklı bilgi almak ne mümkün.Herkes malını satma telaşında. Fotoğraf makinem Casio 8.1 mp ve çok memnunum. Derinlik algılaması oldukça iyi.Kullanımı rahat ve çok küçük olduğundan avda taşıması problem olmuyor.
Bu konuyla ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum.Saygılar.
fevzi dursun
22.Temmuz.2008, 23:28
valla ahmet abim şu vizedir puldur. sıkılar olsun..cepte para kalmadı. emanet cameralarla devam edicez. artık şansımıza iyi çıkar kötü çıkar...
ahmethoca
22.Temmuz.2008, 23:31
Vallahi abi sende haklısın. Ben yanlış bir konuya değindim herhalde.Abi bizde sonra alırız ne yapalım.
M.Veysel Uysal
23.Temmuz.2008, 07:08
Hayır hocam güzel bir konu,tabikide imkanlar kısıtlı ama bilgilendirme açısından,iyi olan markaları,dostlarımızın kullanıpta memnun kaldıkları makinaları öğrenmiş olup ilerde düşünürsek almayı yanılmamış olmak açısından çok güzel bir paylaşım olacaktır.Ellerine sağlık.
fevzi dursun
23.Temmuz.2008, 08:10
birde MUĞLA milasta profesyonel kameraman çekimleri yapan sevgili üyemiz abimiz mesut BÜLBÜL ün fikirlerini almadanda karar vermeyelim diyorum. umarım bu konuya engin bilgilerini bizimle paylaşır..
ahmethoca
23.Temmuz.2008, 08:29
Mesut abi paylaşımını bekliyoruz.
Mesut BÜLBÜL
23.Temmuz.2008, 09:12
SELAMLAR HERKESE ahmet abim iyi bir konuya deyinmişsin fotoraf diyince dijital olmalı megapiksel de cok önemli tabiki benim elimdede canon var 4mgp görüntüyü yüklemesini hemen rendirlar ayrıca NİCON D80 VAR onun 12 mga piksel cözünürlüğü daha yüksek görüntüyü gec yükler cözünürlüğü yüksek olduğundan bence av fotorafları cekimlerinde 5/6/7/8/ mega pikseli gecmemeli artı fotoraf makinasının kücük olması iyi kamerayıda gelince taşınabilir olması icin kücük olmalı cekimleri yapacak arkadaşın eli sakin nefesi sağlam artı hızlı hareket etmemeli hem yürüyüp hem cekmek gerekiyorsa zumyapmadan veenyakıdan yapmalıdır AKSİHALDE görüntüyü hemen piselleştirir cekimi yapariken zumlama yaptınmı titreme gibi görütü bozulur yapman gereken şu, ikielinle altan ve kavrama elceğinden iyice sallantıyı dengelenmeli. Taşınması kolay olduğu için küçük dijital kameralar ve fotograf makinaları daha ağırlıklı oluyor.taşınılalabilir olduğu için ama bu günün cağında kücük ama taşına bilir pırofösönel el kameralarıda var cekim icinde objektif önemlidir fotoraf icinde olsa megapisel cok önemlidir saygılarımla bende kendi avlarımı hic cekmedim nasib olursa busene inşallah yapacağım .MUĞLA MİLASTAN SEVGİLER SAYGILAR DİYORUM TÜM AVCI DOSLARIMA mesut bülbül den
fevzi dursun
23.Temmuz.2008, 09:39
mesut abicim teşekkür ederiz..
Mesut BÜLBÜL
23.Temmuz.2008, 09:47
fevzibey ahmet bey ve kardeşlerimde ben yazariken hemen ehline müracatıda yapmışlar sağolsunlar. arkadaşlar eğlence gibi yerlerde tiripot üstü yani sehbaile dahanet sonuclar elde edilir kücük kamera dahi olsa bile fotoraf makinası kamerası olsada sonucta hep amatürce yapılan cekimlerdir. NOTdijital elkameralarıyla elle cekim yaparken elsidi icinde el resmi mutlaka olsun özelliği sallantıları dengeler en aza düşürür tiripotta cekerken ise el işareti olmassa daha iyi oluyor omuz kameralarında yarı ve tam prosonellerde İON tuşu vardır o kulanılmalıdır yürüyerek yapılan cekimlerde kullanılr İON bunlar anlatmakla bitmez tekrar selalar derken benim bilgilerim bu kadar daha fazla bilgim yok kasetleri kesinlikle panasonic tercih ederim 60dakika üstünü tavsiye edemem sıkştırılmış gibi düşünün yetermi arkadaşlar bu kadar fevziabim nedersin sagılarımla ..
ahmethoca
23.Temmuz.2008, 11:54
Mesut abicim çok teşekkür ederim. Birde şu optik zoom olayı var. Ben bazı forum sitelerinden okuduğum bilgilere göre optik zoom ne kadar yüksek olursa o kadar kaliteli ve net çekim yapılabilir diye bir fikre kapılmıştım ve hemen koşup harddiskli 40 x bir sony kamera aldım.Ama şimdi öğrendim ki isterse 10X optik zoom olsun önemli olan cihazlarda derinlik algılaması ve high difinition çekim özelliğiyimiş. Ama bu cihazlarda oldukça tuzlu. Abicim optik zoom konusunda bizi biraz aydınlatabilirseniz sevinirim. Saygılar.
Mesut BÜLBÜL
23.Temmuz.2008, 12:58
AHMET abicim, benim bilgim cok diyil ama OPTİK diyince uzak mesafeyi daha iyi görme yani seninde tahminin ettiğin gibi, ZOOM DA gördüğün herhangi bir cismi sana mesafe olarak daha yaklaşmak gibi yaklaşttırmadır 40 optik zumllama cok güzel tabiki paralarıda cebi yakar bence iyi bir kamera yı cantanda taşıyamaz kimse pahalı ayrıca bir kameradan anlayan adam olmalı avdan anlayan olmamalı SAKIN YANLIŞ ALGILAMAYIN BEN YAŞADIM cünki avın heyecanı ile REC tuşuna basmayı veya acar kapamayı da unutur ve kendim göreyim derkek kamerayı takip edemez ha bunada 40diyil 140 olsada yakalanmaz ucar avlarında avcı avın kacacağı yönö az cok bilir düz arazide bıldırcında cekim kolay olur neyse fazla üzmeyeyim sizleri yivli silah avı yapacaksan şart kuş avı için ise yorumum bu selamlar diyorum AHMET BEY KARDEŞİM MİLASTAN SELAMLAR SAGILARIMLA HERKEZE DİYORUM
fevzi dursun
23.Temmuz.2008, 15:52
kimin abisi yaaa. mesut abim hakkını helal edesin. çok emek vermişsin abim. allah razı olsun
ahmethoca
23.Temmuz.2008, 16:04
Abi çok teşekkürler.
Mesut BÜLBÜL
26.Temmuz.2008, 16:34
ahmetabim bendede soney HDR 1000 ARTI 6.1 MEGA PİKSEL FOTORAF OZELİĞİ ARTI KASETE ARTI DA HARDİSK ge kayıt yapabiliyr ğündüz cekimleri gayet güzel,,,,,,, gece cekimleri cok hoş diyil ışığı cok olması gerekiyor onada iki ceşit lens biri daracı yerler icin biriside geniş acı lenslerle kaliteli görüntü yakalamak mümkün diye düşünüyorum ama denemeden almamak lazım aslında farkı görmeli önce zaten derinlik netligini lenslerle yakalıor birde zumllamaya yaptınmı içine girersin derinliğin netliğini o zaman daha iyi olur düşünüyorum benim fikrim böyle seninde bigini alayım yinede nedersin selam şindiden AHMET KARDEŞİM benimde senden bilgi alayım mümkünse hartdisk taşınabilirolmalı demi sendeki artı görüntü kaydı nasıl riskleri nedir divd veya sidi kayıtları yaptınmı sadece benim işimi görmezya sorayım yine bilgi bilgidir diyorum kuüp başkanımızın MUSTAFA ÖZKANIN KIZI EVLENİYOR KAMERA CEKİMİNİ YAPACAĞIM DÜN BUGÜN İyi akşamlar diyorum şindiden
ahmethoca
27.Temmuz.2008, 00:31
Mesut abicim saygılar öncelikle. Abi harddiskli dvd ya da kasetli nasıl olursa olsun kamera high difinition olmadıktan sonra çok kaliteli görüntü alınamıyor. Kamera ister 40X ister 50X olsun ( bu küçük el kameraları için geçerli) Bendeki 40X ,harddiskli bir sony. tek güzel tarafı görüntü paylaşımı için pratik olması. Başkada hiç bir özelliğini beğenmedim ben. Aslında benim de pek bilgim yoktu bu yüzden paylaşmak istedim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.