Orijinalini görmek için tıklayınız : ismail şen gardaşa bir soru geldi bende aktarıyorum
Mustafa ÇİL
23.Temmuz.2008, 17:20
sevgili ismail gardaş
sana bir soru sorulmuş bende sana buraya yazmayı uygun gördüm..Buraya yazayımki herkes bilgilensin gardaşım
tekirdağdan bir arkadaş yanlışlıkla sen diye bana sormuş
soru : sevgili ismail gardaş,kanatlılar hakkındaki araştırmalarınız takdire şayandır..
Ancak kafama takılan bir soruyu size sormadan edemeyeceğim..Biraz pipirikli bir adamım kusura bakmayın..
Şimdi bu keklikleri keneleri yesinler diye dağlara meralara salıyolar
hatara veya kazara bir keklik vurursak sezon geldiğinde tabii
bizde malum evcek bu keliği yersek
bu malum hastalığın bize bulaşma ihtimli varmı varsa nekadardır ?
bana bir garip geldi bu soru ama bakalım ismail ne diyecek
sipsak
23.Temmuz.2008, 17:31
NUSTAFA ABI OZAMAN BU SORUDA SU CEVAP CIKIYO EGER KEKLIKLER KENEYI YIYINCE BU HASTALIGA YAKALANIRSALAR BIZ BUNDAN SONRA HIÇ KEKLIK AVI YAPAMIYACAGIZ HEPSI HASTALIKTAN OLECEK DEMEKKI
Mustafa ÇİL
23.Temmuz.2008, 17:43
valla gardaşım
ismail ne der bu işe bilmem
hala kim nerede diye bakıyor
unforgiven
23.Temmuz.2008, 18:15
Sevgili abilerim.Bu soru aslında asıl avcıların bilmesi gereken bir konuyu özetliyor.Keklik sadece ve sadece bitki tohumları ve geniş yapraklı bazı bitkilerin yapraklarıyla beslenen bir hayvandır.Çekirge de yer ama bunu genellikle palazların çıkış dönemlerinde geliştirir çünkü yavruların gelişme zamanlarında karbonhidrat ve proteine ihtiyaç duyarlar.KEKLİĞİN MENÜSÜNDE ASLA KENE BULUNMAZ.NEDENİNE GELİNCE KENE BİR PARAZİTTİR Kİ KEKLİK ASLA PARAZİT OLARAK YAŞAYAN HAYVANLARLA BESLENMEZ.KENEYİ SADECE VE SADECE BİZİM DÖVÜŞ HOROZU OLARAK BİLDİĞİMİZ HİNT IRKI TAVUKLAR VE HOROZLARI YERLER ÇÜNKÜ BU HAYVANLARA BAZEN DÖVÜŞLERDE FAYDASI OLMASI İÇİN KAN YEDİRİLİR.KENE DE KAN EMEN BİR HAYVAN OLDUĞUNA GÖRE ONLARIN KENE TÜRÜ HAYVANLARI SİNDİREBİLMELERİ MÜMKÜNDÜR.KEKLİK DE BU IRK TAVUKLARDAN DAHA NARİN BİR HAYVAN OLDUĞU İÇİN VE DE KANLA ASLA BESLENMEDİĞİ İÇİN KENEYİ YEMEZ.Biraz ayrıntıya girecek olursak Türkiye'de avcılığı sadece özel avlaklar haline getirerek bu işten rant sağlamayı düşünen çevreler var.Bu gibi insanların projelerini gerçekleştirebilmek için KKKA(KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ) denilen hastalığı ortaya çıkarmışlar ve bundan yüzlerce kişinin ölmesini hiçe saymaktalar ve Türkiye'deki kanatlı yetiştiriciliği ve uçar avcılığını bitirmek istemektedirler. Bahsi geçen hastalık kesinlikle doğal ortamda üreyememekte ve de kesinlikle ve kesinlikle laboratuvar ortamında üretilip genleri değiştirilmiş olan bu kenelere yüklenmektedirler.
Velhasılı kelam Asla ve Asla endişe etmenize gerek yok...Keklik,bıldırcın,sülün,çulluk gibi hayvanların menüsünde KENE BULUNMAMAKTADIR.Bu konuda kalbiniz rahat olsun...
Saygılarımla...
Mustafa ÇİL
23.Temmuz.2008, 18:18
ismail anladığım kadarı ile vurulan keklikleri yemede bir sakınca yok
ozaman senn değiminle araziye meralara,dağlara
keklik yerine HİNT HOROZU VE TAVUĞU SALSALAR YA YAV BU ADAMLAR
açıklayıcı bilgiler içişn sağolasın gardaş
unforgiven
23.Temmuz.2008, 18:23
Önemli değil canım abim...Vuracağınız keklikleri yeme konusunda asla endişeniz olmasın...Gönül rahatlığıyla yiyebilir ailenize de yedirebilirsiniz...Gerekirse tavuk da salınır canım abim...
Saygılarımla...
Kuş gribi yüzünden öldürdüklerinin yerine mi salsınlar, yoksa kenenin önüne geçebilmek için mi...
sipsak
23.Temmuz.2008, 19:26
İSMAİLİM HARIKA BILGILER COK TESEKKURLER
unforgiven
23.Temmuz.2008, 19:28
Ben teşekkür ederim canım abilerim...
Saygılarımla...
M.Veysel Uysal
23.Temmuz.2008, 19:41
Mesajı ilk okuyanlardanım ama İsmail kardeşimin cevabını bekliyordum.Bizleri çok rahatlattın kardeşim ,açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.Birde ilgililer okuyup öğrenebilseler çok güzel olacak...
bülent erdem
23.Temmuz.2008, 19:48
ismail hocam bilgilendirme için teşekkürler...
ali demir
23.Temmuz.2008, 19:53
takip ettigim kadarasıyla gerçek busene keklik avını açmazlardiye söylentivar kene yüzünden abi sezon hayırlısıyla açılsın kene pire hikaye urmasakta kaldırırız o uçma sesini yinede duyarız herkese selam
fevzi dursun
23.Temmuz.2008, 21:26
ismailim emeğine sağlık kardeşim.
unforgiven
23.Temmuz.2008, 21:27
Teşekkür ederim abilerim...Böyle konularda da yardımcı olmucaz sitemize de ne zaman faydamız olacak dimi?
Saygılarımla...
nihat baltacı
23.Temmuz.2008, 23:53
teşekkürler ismail kardeşim...
H.İbrahim UYSAL
24.Temmuz.2008, 05:11
İsmail'im, ellerine sağlık kardeşim.
harun4343
24.Temmuz.2008, 06:13
inanırmısınız ilk kuş gribi vakası çıktı byndan iki sezon önce dedim bi bit yeniği var bu işde.ogünden beri evdekilere tavuk yediremiyorum gariplerim korkuyola ..abicim bunlar senaryoyu çok önce yazdılardı..ismailim saol
HULUSİ TAŞKIRAN
24.Temmuz.2008, 07:46
cok korkmuştum kekliği yasaklarlar diye bilgilendim korkacak bişey yokmuş acaba gereken mercilerde böyle olduğunu biliyorlarmıdır
unforgiven
24.Temmuz.2008, 08:31
Sevgili abim gereken merciler dediğin bölümler zaten bunları organize ediyor memlekete salıyor...Kodaman diye tabir edilen insanların yukarılara kadar elleri uzanıyor ki memleketimizin her bir köşesinde farklı hastalıklar icat edebiliyorlar...Bu konular ayrıntı gerektiren üzerinde düşünülmesi gereken konular abilerim.Bu konuda biraz daha derin konuşalım isteyenler olursa msn adresimden veya özel mesajdan ulaşabilirler...
Saygılarımla...
fatih demircan
24.Temmuz.2008, 08:36
ismail kardeşim teşekkürler bu değerli bilgiler için sana katılmamak elde deil neden dersen bu kene illeti yok iken kuş gribi denen hastalık çıktı ve köylerde ne kadar kanatlı hayvan(tavuk.horoz gibi vs.) varsa hepsini itlaf ettiler böylece bu kenelerin rahatça insanları öldürmeleri için bir zemin hazırlanmış oldu bu plan dış güçlerin yıllardır ülkemiz üzerine düşündüğü bir plandır diye düşünüyorum
Mesut BÜLBÜL
24.Temmuz.2008, 10:18
ismayil ellerine sağlık kardeşim acımızı deştin ya muğlanın milasın dağlarında keneyi keklik temizlermiş onun icin korkmayın bidaha kene olmaz bizde keklik avı ondan yasak mış diye biliyoruz şimdilik KENEYİ KEKLİK LE MÜDAHELE VAR BİZDE neyse anlayan 3veya5 kişi malum anlamayan40 000 kişi ha sevsinler ah ahhhhhhhhhh buda bir gercek ben cahilim diyorum ismayilim ha yasağa tamam bu mazerata ne diyelim kafası keneli keklik tavşan cok gördük görüşlerinide cok güzel acıklamışsın onun icin buna sizlere yazma ihtiyacı duydum ismayil kardeşime ve mustafa kardeşimin paylaşımlarına taktir ediyorum SAYGILARIMLA MESUT BÜLBÜL.selamlar herkezeeeeeeeee
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.