PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DOMUZ ETİ NEDEN HARAM

raif sengör
24.Temmuz.2008, 13:36
DOMUZ ETİ NEDEN HARAM

İMTAHANIN GEREĞİ:

BİR ŞEYİN HELAL VEYA HARAM OLMASI. ALLAHIN EMRİNE TABİDİR.ALLAH BİRŞEYE HELAL DERSE HELAL.
HARAM DERSE HARAM OLUR.YANİ DİN BİR İMTAHANDIR. İNSANLARA YAPILAN BİR TEKLİFTİR.

CENABI HAK CENNETE LAYIK BİR DURUMA GETİRMEK İÇİN. İNSANLARI İMTAHANA TABİ TUTUYOR.
BU SEBEPLE. BAZI EMİR VE YASAKLAR KOYMUŞTUR.ESAS OLANDA BU EMİR VE YASAKLARA UYMAKTIR.

BU PRENSİPLERİN GEREK İNSANIN ŞAHSİ HAYATINA . GEREKSE CEMİYET HAYATINA PEK ÇOK FAYDALARI VARDIR.
DOLAYISIYLA BUNLAR . O EMİR VE YASAĞA DAHA ŞUURLU OLARAK RİAYET ETMEMİZİ SAĞLIYOR.

DİNİMİZİN YASAKLADIĞI HUSUSLARDAN BİRİSİ DE DOMUZ ETİDİR.BU YASKLAMANIN. PEK ÇOK HİKMETİ VARDIR.
BİZ BURADA SADECE BİRKAÇINA İŞARET ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ.

ZEHİRLİ MADDELER :

DOMUZ ETİ ÇOK YAĞLIDIR.YENİLDİĞİ TAKTİRDE BU YAĞ KANA GEÇER.
BÖYLECE KAN YAĞ TANECİKLERİYLE DOLMUŞ OLUR.KANDAKİ BU FAZLA MİKTARDAKİ YAĞ ATAR DAMARLARIN
SERTLEŞMESİNE TANSİYON YÜKSELMESİNE VE KALP İNFARKTÜSÜNE SEBEP OLUR.

AYRICA DOMUZ YAĞI İÇERİSİNDE SUTOKSİN DENİLEN ZEHİRLİ MADDELER MEVCUTTUR.VÜCUDA GİREN BU
ZEHİRLİ MADDELERİN DIŞARI ATILAMASI İÇİN . LENF BEZLERİNİN FAZLA ÇALIŞMALARI İCAB EDER.BU DURUM
BİLHASSA ÇOCUKLARDA LENF DÜĞÜMLERİNİN İLTAHAPLANMASI VE ŞİŞMESİ ŞEKLİNDE KENDİNİ GÖSTERİR.
HASTA ÇOCUĞUN BOĞAZ BÖLGESİ ANORMAL BİR ŞEKİLDE ŞİŞEREK ADETA DOMUZA BENZER.BU SEBEPLE BU
HASTALIĞA DOMUZ HASTALIĞI (SKROFULOZ) ADI VERİLİR .
HASTALIĞIN İLERLEMESİ HALİNDE BÜTÜN LENF BEZLERİ CERAHATLANARAK ŞİŞER.ATEŞ YÜKSELİR , AĞRI BAŞLAR
VE TEHLİKELİ BİR DURUM ORTAYA ÇIKAR.

FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT:

DOMUZ ETİNDE BOL MİKTARDA BULUNAN SÜMÜKSÜ BAĞ DOKUSU KÜKÜRT YÖNÜNDEN ÇOK ZENGİNDİR.BU SAYADE VÜCUDA
FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT ALINMIŞ OLUR.BU FAZLALIKSA; KIKIRDAK , KAS VE SİNİRLERE OTURARAK EKLEMLERDE
İLTAHAPLANMA , K,REÇLENME VE BEL FITIĞI GİBİ HASTALIKLARA YOLAÇAR.

DOMUZ ETİ DEVAMLI YENİLİRSE VÜCUTTAKİ SERT KIKIRDAK MADDESİNİN YERİNİ, DOMUZDAN GEÇEN
BAĞ DOKUSU ALIR.BUNUN SONUCU OLARAK, KIKIRDAK YUMUŞAR; VÜCUT AĞILIĞINA TAHAMMÜL EDEMEYEREK
ALTINDA EZİLİR.BÖYLECE, EKLEMLERDE BOZULMALAR MEYDANA GELİR.

DOMUZ ETİ YİYENLERİN ELLERİ PELTELEŞİR, YAĞ TABAKALARI TEŞEKKÜL EDER.
MESELA YİYEN KİMSE SPORCUYSA; TEMBEL VE AZ HAREKETLİ OLUR.BAZI FUTBOLCULAR BU SEBEPLE MESLEKLERİNDEN
OLMUŞLARDIR.

AŞIRI BÜYÜME:

DOMUZDA, BÜYÜME HORMONUDA ÇOK FAZLADIR.
DOĞDUĞU ZAMAN 600-700 VEYA DAHA FAZLA GRAM OLAN DOMUZ YAVRUSU 6 AYDA 100 KİLOYA ERİŞİR.
BU KADAR SÜRATLİ GELİŞME , BÜYÜME HORMONUNUN FAZLALIĞI SEBEBİYLEDİR.

DOMUZ ETİYLE FAZLA MİKTARDA ALINAN BÜYÜME HORMONU VÜCUTTA DOKU ŞİŞLİKLERİNE VE İLTAHAPLANMALARA
YOL AÇAR.BURUN,ÇENE, EL VE AYAK KEMİKLERİNİN ANORMAL ŞEKİLDE BÜYÜMESİNE VE VÜCUDUN AŞIRI BİR ŞEKİLDE
YAĞLANMASINA SEBEP OLUR.

BÜYÜME HORMONUNUN EN ETKİLİ YÖNÜ, KANSERİN GELİŞMESİNE ZEMİN HAZIRLAMASIDIR.
NİTEKİM DOMUZ KESİM İŞİYLE UĞRAŞANLAR, ERKEK DOMUZLARIN BELLİ BİR YAŞTAN SONRA MUTLAKA ''KANSERE ''
YAKALANDIKLARINI BİLİMSEL VE KİŞİSEL VERİLERLE İFADE EDERLER.

DERİ HASTALIKLARI:

DOMUZ ETİNİN İHTİVA ETTİĞİ HİSTAMİN VE İMTİDAZOL DENİLEN MADDELER ,
DERİDE KAŞINTI HİSSİ UYANDIRIR.EKZAMA , DERMATİT, NÖRODERMATİT GİBİ İLTİHABİ DERİ HASTALIKLARINA
ZEMİN HAZIRLAR.

BU MADDELER AYRICA; KAN ÇIBANI , APANDİSİT, SAFRA YOLLARI HASTALIKLARI, TOPLAR DAMAR İLTİHAPLARI
GİBİ HASTALIKLARA YAKALANMA İHTİMALİNİ ARTTIRIR.BU SEBEPLE DOKTORLAR, KALP HASTALARINA KESİNLİKLE
DOMUZ ETİ YEMEMELERİNİ KESİNLİKLE TAVSİYE EDERLER.

DOMUZ ETİ VE TRİŞİN:

DOMUZ ETİ İLE İNSANA BULAŞAN TEHLİKELİ HASTALIKLARDAN BİRİSİ DE TRİŞİN HASTALIĞIDIR.DOMUZLAR
BU HASTALIĞI TRİŞİNLİ FARE VEYA TRİŞİNLİ DOMUZ ETİ İLE BESLENMEKLE ALIRLAR.FAKAT TRİŞİN,
DOMUZLARDA AĞIR BİR HASTALIK YAPMAZ.HALBUKİ İNSANLARDA , ÇOK TEHLİKELİ VE ÖLDÜRÜCÜ BİR HASTALIK
MEYDANA GETİRİR.

DOMUZ ETİYLE ALINAN TRİŞİN KURTÇUKLAR , MİDE-BARSAK YOLUYLA KANA GEÇER . BÖYLECE DE , BÜTÜN
VÜCUDA YAYILIRLAR.TRİŞİN KURTÇUKLARI ÖZELLİKLE ÇENE , DİL, BOYUN, YUTAK VE GÖĞÜS BÖLGELERİNDEKİ KAS
DOKULARINA YERLEŞİRLER.ÇİĞNEME, KONUŞMA VE YUTMA ADALELERİNDE FELÇLER MEYDANA GETİRLER.YİNE KAN
DAMARLARINDA TIKANIKLIĞA , MENENJİT VE BEYİN İLTİHABINA SEBEP OLURLAR.BAZI AĞIR VAKALAR ÖLÜMLE
SONUÇLANIR.BU HASTALIĞIN EN KÖTÜ TARAFLARINDAN BİRİSİ DE KESİN BİR TEDEVİ ŞEKLİNİN OLMAMASIDIR.

TRİŞİN HASTALARI BİLHASSA AVRUPA VE HRİSTİYAN ÜLKELERİNDE AŞIRI BİR ŞEKİLDE YAYGINDIR.SIKI
VETERİNER KONTROLLERİ YAPILMASINA RAĞMEN , İSVEÇ, İNGİLTERE, POLONYADA TRİŞİN SALGINLARI FAZLA
MİKTARDA GÖRÜLMEKTEDİR.

YURDUMUZDA VE İSLAM ÜLKELERİNDE YERLİ HRİSTİYANLARIN DIŞINDA HİÇ BİR MÜSLÜMANDA TRİŞİN
HASTALIĞI GÖRÜLMEMİŞTİR.ÇÜNKÜ ÜLKEMİZDE VEDE İSLAM TOPRAKLARINDA, HRİSTİYANLAR DIŞINDA KİMSE
DOMUZ ETİ YEMEMEKTEDİR.

GIDALAR VE İNSAN MİZACI:

İNSAN VE HAYVANLAR YEDİKLERİ GIDALRIN AZ-ÇOK TESİRİNDE KALIRLAR.MESELA ,KÖPEK,ARSLAN GİBİ
ET YİYEN HAYVANLARIN YIRTICI;KOYUN,KEÇİ,DEVE GİBİ OT İLE BESLENEN HAYVANLARINSA DAHA UYSAL VE
YUMUŞAK HUYLU OLDUKLARI MALUMDUR.
BU DURUM,İNSANLAR İÇİNDE GEÇERLİDİR.NEBATİ GIDALARLA BESLENENLERİN ,GENELLİKLE HALİM-SELİM;
ET VE ET ÜRÜNLERİYLE BESLENEN İNSANLARIN İSE DAHA SERT MİZAÇLI OLDUJLARI TESBİT EDİLMİŞTİR.
DOMUZ,DİŞİSİNİ KISKANMAYAN BİR HAYVANDIR.DOMUZ ETİ İLE BESLENEN İNSANLARDA,KISKANÇLIK
HİSSİNİN ZAYIFLADIĞI VEYA DUMURA UĞRADIĞI GÖZLENMİŞTİR.
FRANSIZ FİLOZOFLARINDAN SAVORİN DE BESLENMENİN MİZAÇ ÜZERİNDEKİ BU TESİRİNE ÇOK ÖNEM VEREREK
(BANA NE YEDİĞİNİ SÖYLE,SENİN NE OLDUĞUNU HABER VEREYİM ) DEMİŞTİR.

HELALLER,İHTİYACA YETER:

YÜCE RABBİMİZ,İSTİFADEMİZ İÇİN PEK ÇOK GIDA YARATMIŞTIR.BUNUN YANINDA,BAZI ZARARLI ŞEYLERİN
YENİLİP İÇİLMESİNİYASAKLAMIŞTIR.ÇÜNKİ O,SONSUZ ŞEFKAT VE MERHAMET SAHİBİDİR.KULLARINA,TAŞIYAMAYACAK-
LARI YÜKLERİ YÜKLEMEMİŞTİR.EMİR VE YASAKLARI,İNSANLARIN RAHATLIKLA ALTINDAN KALKABİLECEKLERİ
ŞEYLERDİR.ACABA İNSAN İÇKİ İÇMEYİNCE,DOMUZ ETİ YEMEYİNCE NE KAYBEDER?

YAPAN BİLİR:

BİR MAKİNENİN MÜHENDİSİ,O MAKİNENİN HANGİ ŞARTLARDA VE NASIL ÇALIŞACAĞINI DA BELİRTMİŞTİR.
MESELA KATALOĞUNDA,BİR MAKİNANIN 220 VOLTTA ÇALIŞABİLECEĞİ YAZIYOR.BİZSE,DAHA İYİ ÇALIŞABİLECEĞİNİ
DÜŞÜNEREK,500 VOLTA TAKMIŞ OLALIM.BİR ANDA,MAKİNENİN NE HALE GELECEĞİ MALUMDUR...
İŞTE İNSAN VÜCUDU DA,CENAB-I HAKK'IN YARATTIĞI MÜKEMMEL BİR MOTOR VE HARİKA BİR MAKİNADIR.BU
MAKİNANIN EN İYİ NASIL ÇALIŞACAĞINI DA,ELBETTE YAPAN BİLECEKTİR.MADEM Kİ ALLAH'IMIZ DOMUZETİNİ
HARAM KILMIŞTIR,ÖYLEYSE YEMEMİZ MAHZURLUDUR

H.İbrahim UYSAL
24.Temmuz.2008, 13:39
Raif abiciğim ,paylaşımdan ötürü teşekkürler,ellerine sağlık.

ahmethoca
24.Temmuz.2008, 13:49
Paylaşımınız için çok teşekkürler.

24.Temmuz.2008, 13:50
Ayvallah kardeş emeğine sağlık güzel bilgilendirme
bilenler bilmeyenlere duyanlar duymayanlara anlatsın arkadaşlar..

Mustafa ÇİL
24.Temmuz.2008, 13:53
abicim teşekkür ederim
domuz deyince aklıma bir akaç sene öncesi ve ramazan ayı geliyor
faydalı bir paylaşım

H.İbrahim UYSAL
24.Temmuz.2008, 13:56
Ne olduydu o ramazan ayında gardaşım.Merak ettim ya..

Fatih HACIABBASOĞLU
24.Temmuz.2008, 13:58
Paylaşımınız için çok teşekkürler raif abi.....mustafa abi anlat bakalım ramazanda ne oldu..meraktan çatlamayalımhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Mustafa KOCA
24.Temmuz.2008, 14:49
bu güzel ve faydalı bilgiler için teşekkürler.
şu Ramazan da neler olduğunu bende çok merak ettim Arkadaşlar.

fatih demircan
24.Temmuz.2008, 14:49
raif abi güzel ve mantığa çok yatkın bir açıklama zaten insana zararlı olan herşey haram deilmi?

unforgiven
24.Temmuz.2008, 14:54
Canım abim çok güzel ve faydalı paylaşım...Ellerine sağlık...

Saygılarımla...

raif sengör
24.Temmuz.2008, 21:22
Muatafa bey şu bir kaç ay öncesini ve ramazan ayında neler oldu. meraklandırma bizleri. Selamlar...

nihat baltacı
24.Temmuz.2008, 21:51
teşekkürler raif abi....

24.Temmuz.2008, 22:10
ABİ SEBEBİNİ BİLMEK ÇOKTA ÖNEMLİ DEYİL OZAMN MİLLETİN AKLINA BAŞKA SORULARDA GELİR ÖRNEK İÇKİ NEDEN HARAM ,VS GİBİ ÖNEMLİ OLAN ALLAH C.C HIN YASAKLAMASI SEBEBİ VEYA ZARARI TEFERRUAT

nihat baltacı
24.Temmuz.2008, 22:44
saccım geldi şimdi yapacak.ramazan da ki domuz meselesini...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif

raif sengör
24.Temmuz.2008, 23:04
Elfin kardeş bizim buralarda vurulan domuz vurulduğu yerde bırakılıyor. anlayacağın alan satan yok. Duyumlarımıza göre turistik bölgelerde vurulan domuzlar yabanıcılara belirli bir fiyat karşılığı satılıyormuş.

bülent erdem
24.Temmuz.2008, 23:14
evet raif abi haklısın..biz burda özellikle otellere satıldığını çok duyuyoruz.

raif sengör
24.Temmuz.2008, 23:17
Hakan kardeş Domuz av hayvanı , konumuzda avcılık olduğu için bu konuda açıklamayı uygun gördüm.Yoksa içkiyle diğer haram olan şeyler neden haram gibi konularla uğraşmayız. ÖNEMLİ OLAN ALLAH C.C HIN YASAKLAMASI .....

aytekin çetin
25.Temmuz.2008, 06:40
Raif abi güzel bir konu paylaşım için teşekkürler abi.

25.Temmuz.2008, 07:01
Paylaşımınız için çok teşekkürler.raif abi güze bir konuya deyınmişsın

M.Veysel Uysal
25.Temmuz.2008, 07:04
Teşekkürler Raif abiciğim.

fevzi dursun
25.Temmuz.2008, 07:29
raif abicim ellerine sağlık. umarım bu hayvanın etini yiyipte sizin açmış konuyu okuduktan sonra yemekten vaz geçerler. çok açıklayıcı bir anlatım olmuş. konuyu birkaç kere daha okuyup hatıra iyice yazmamız lazım. neme lazım ilerde kalkar birisi domuzun eti yemesi neden yasak derse. sadece sorudan kurtulmak için dinimizce yasak olduğundan demeyelim . bide adam ataist çıkarsa işin altında kalmayalım.. vermiş olduğum açıklayıcı bilgileri anlatırız. teşekkür ederiz..

Adil Karakus
25.Temmuz.2008, 09:57
Raif abi güzel bir o kadarda gerekli olan bu paylaşımın için teşekkürler

sibel
25.Temmuz.2008, 11:37
benim için yararlı bir bildi oldu teşekkür ederim paylaşım için.

harun4343
25.Temmuz.2008, 12:20
raif abicim saolasın bilgiler çok güzel...
elfin kardeşim bi domuz avcısı olarak olayı şöle özetlemeye çalışayım...
biz neden avcı olduk sorusuyla cevabı bulabiliriz.neden avcı olduk ey arkadaşlar..
domuz avı çok fazla adrenali ve tecrübeli olunması gereken bi avdır..sorduğum soruyla orantılı olarak ben neden avcı oldum sorusuna hiç birimiz mantıklı olarak bi cevap veremez bizi burda doğaya çeken bi dürtü vardır yaratılışımız gereği bize bu gen illaki atalarımızdan geçmişdir...domuz avıda böledir eti yenilmez tehlikesi fazladır ama adamıda kendine aşık eder...vurulduğunda eğer yeterli sayıda kişi varsa çekilip bu çukura gömülür yoksada olduğu yerde bırakılır burada bazı köyler garibandır dağ başı veya hayvancılıkla uğraşan köylerimizdeki insanlar domuzları köpek sayısı çok olduğundan onlara yedirir..
NEDEN domuz avına giderim cevabını ben bile cevaplayamam..tek bildiğim şey domuzun etinin yenilmediğidir ama domuz avlamak çok zevklidir...bugüne kadar geyik avlamak keçi avlamak yada ayı avlamak hiç aklımın ucundan bile geçmemişdir ama bu domuz avı resmen adamı dağa çekiyor yahu...

ahmet recai
25.Temmuz.2008, 21:03
Bu konuya tek taraflı bakıyoruz.Yanlış anlaşılmasın domuz eti falan yemem.Yabancı birine de biz sorsak,domuz etinin faydaları neler diye?NE der acaba.?Bu kadar zararı mevcutsa niye yerler.Yaş ortalamaları 70-75 yiyen yabancıların.Çok da sağlıklı görünüyorlar.Bu bir tezat olmuyor mu?Saygılar ,sevgilerimle..

raif sengör
25.Temmuz.2008, 22:02
Ahmet kardeşim domuz eti insana yarar veya yaramaz onu bilemem ama aşağıdaki söz herşeyi anlatıyor. Selamlar

'' CENABI HAK CENNETE LAYIK BİR DURUMA GETİRMEK İÇİN. İNSANLARI İMTAHANA TABİ TUTUYOR.
BU SEBEPLE. BAZI EMİR VE YASAKLAR KOYMUŞTUR.ESAS OLANDA BU EMİR VE YASAKLARA UYMAKTIR. ''

fevzi dursun
26.Temmuz.2008, 06:36
sevgili ahmet recai kardeşim. burası avlolik dostluk sitesi. burada herkez özgür iradesini kullanarak paylaşımlarını sunarlar. tabiiki sizde ailenin bir ferdi olarak paylaşımınızı sunacaksınız.herkezin görüşü farklıdır saygı duyulur. siz eğer domuz eti yiyosanız bize bildirin. bizlerde vurduğumuz domuzları dağlarda bırakmayalım. avkolik dostlar sitesi olarak ben size temizler kuş başı yapar göderirim. derisinide değerlendirebilirseniz ayrıca paketlerim. eğer bağırsaklarında kokoreç te yaparım diyosanız emriniz başımız üstüne bağırsağıda dolarız atarız bir poşete..

harun4343
26.Temmuz.2008, 06:59
bencede olay bu yiyeni yimiyeni postunu giyeni giymeyeni herkes içinde haklı..önemli olan inanç bizim için ben inancımı yaşıyorum yemiyorum..denilmişki gevurla yiyo bak turp gibile ...onaların inancı gereği helal ama unutulan bişey var islamiyet en son din ve hak dini..bizler bütün peygamberlere inanıyoruz ve saygı duyuyoruz ...bizler onların seviyesine inemeyiz her türlü zülüm onlarda deilmi genede barbar ilan edilen bizleriz ..nedir anlamıyorum bu avrupa özenci......yanlış adamların herşeyi yanlış sadece ekonomilerine bakılarak örnek almak doğrumudur sizce...

bu arada orçun kardeşime katılıyorum......

fevzi dursun
26.Temmuz.2008, 07:18
haklısın harun abicim. islamiyet ve kuran-ı kerim yeryüzüne en son inmiş kitabımız ve dinimizdir.
şöyle kısaca bağlayım ben. gazete bayisine gidipte hiç kimse para veripte dünkü gazeteyi istemez.

harun4343
26.Temmuz.2008, 07:23
hem dünkü gasteyi istemez istesede ''eski TL yi gören bayi gasteyi vermez.......

ahmet recai
26.Temmuz.2008, 08:46
Fevzi Bey yazımı bir daha okursanız,domuz falan yediğimi söylemedim.Biz de vurduğumuz domuzları dağlarda bırakıyoruz.Bana göndermenize de gerek.Bu ifadenizden biraz da üzüldüğümü belirtmek isterim.

fevzi dursun
26.Temmuz.2008, 08:58
sevgili ahmet recai kardeşim. inanın size samimice yazıyorum. bu yazdıklarımda herhangi bir art niyet yok. eğer siz öyle algıladıysanız. herkezin önünde özrü borç bilirim kendime.
olabilir buradaki herkes herkesin fikriyle bir değildir. ben size eğer domuz eti yiyorsanız diye hitap ettim. yamiyorsanız bizde domuzu bırakmaya devam ederiz canım kardeşim kırılmana gerek yokki.

ahmet recai
26.Temmuz.2008, 22:28
Yanlış anlaşılmasın domuz eti falan yemem.

Fevzi bey,özür dilemenize gerek yok.Samimiyetinize inanıyorum.Yukarıda aynen bu cümleyi kullanmıştım.Sanırım gözünüzden kaçtı.
Ayrıca müslümanlığı herkes en iyi bildiği şekilde uygular.Allah'la kul arasında.Her dinden vatandaşımız da var bu ülkede.
Hayvanların cinsel tercihleri de kendine ait.Eşini kıskanır kıskanmaz orası beni ilgilendirmez.İnsanların cinsel hayatını da hayvanlarla karşılaştırmak ne kadar ayıp.Domuz eti yiyen yandı.NAmus elden gitti.Sanırım bu yüzden Yabancılar Mülüman devletlerine 100 sene fark atmış.

Benim açımdan konu kapanmıştır.Fakat yazdığıma yazacağıma da pişman oldum.Kimseye de kırılmış değilim.Saygılar..

fevzi dursun
26.Temmuz.2008, 22:44
recai bey yine yanlış yazıyosunuz. ne demek (Domuz eti yiyen yandı.NAmus elden gitti.Sanırım bu yüzden Yabancılar Mülüman devletlerine 100 sene fark atmış.)

buyrun abim size afiyet olsun. kerametin domuzda zannediyosun.. sen domuzu ye bana 10 sene fark at.

ahmethoca
27.Temmuz.2008, 00:20
Kerameti domuzda zannetmek http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif tam derslik bir söylem olmuş.
Ahmet recai kardeşimin de fikirlerine saygı duymaktan başka çaremiz yok. Herkes dilediği gibi yaşar dilediği gibi düşünür. Ama kerameti domuzda zannetmek te olmaz tabii.

Sebahattin AVCI
17.Ocak.2009, 01:32
bu konuyu daha yeni gördüm yazmadan gecamedim yahu ahmet ya sen hınzır etini merak ediyorsun yemişindir yememişindir bilinmez ama imanın zayıf biri olarak yazılarını okudum öyle farkettim yada

adam ne güzel zararlarını yazmış ilkdefa okudum bukadar zararlı mikrop bi yaratık oldugunu adam 80 yaşında ama durumu sağlığı iyi diyorsun olanıda çıkar ama ölümü daha çok gözlenen hastalıklar diye belirtmiş iyi okuyun ahmet beyler

fevzi abi sen zahmet etme abi o pis hayvanı temizlemeye yiyecek olanlar yesin derisiyle dışkısıyla onlar için hepsi aynı farketmez
onlar için hayalarını yemek cinsel güçlerini arttırır düşüncesindede olabilirler taparlar kendi inançlarına göre

17.Ocak.2009, 06:22
Sabah sabah düşünmek dahi istemiyorum yendiğini http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/lipsrsealed.gif
Eğer onu yiyip uzun yaşayacaksam,5 yıl erken ölürüm farketmez :)

ali38
17.Ocak.2009, 09:17
Bunun tartışılacak bir yanı yok Domuz eti Müsülümanlık Dinine göre haramdır bunun nedeninide herkez biliyor ''domuz eti yenirmi?'' sorusunu soran kişi ''su içmek orucu bozarmı'' sorusunu soran kişiyle aynı amaca sahiptir.

Sebahattin AVCI
17.Ocak.2009, 12:16
heh alicim ağzın bal yesin sonunu güzel noktalamışsın

ali38
17.Ocak.2009, 14:18
heh alicim ağzın bal yesin sonunu güzel noktalamışsın

Teşekkür ederim abi doğrusu bu

kazım bozkurt
17.Ocak.2009, 20:45
bu konudaa bence konuşmaya bile gerek yok...............ismi bile cok ktu ((domuz))domuz ismi gcen yer bereketsiz olurmuş öyle derdi buyukler biz cocukken .....

Yusuf
19.Ocak.2009, 06:03
Haram Haramdir bunu sorgulamamiza bile gerek yoktur.

07.Haziran.2010, 11:52
.....

imported_avkolik
07.Haziran.2010, 12:17
ya arkadaşlar evet dinimize göre haram bunu tartışamayızda arkadaşın yazdığına göre dünyanın yarısından fazlası hasta miskin eşini kıskanmayan hatta hastalıklı bir toplum olması gerekiyor çok domuz yiyen kişi gördüm ama böyle şeylere rastlamadım dünyada müslümandan daha fazla müslüman olmayan kişiler var niye böyle şeyler olmuyor

Osman Bey dünyanın yarısının zaten domuz gibi yaşadığı su götürmez...Müslüman olmayan kişilerin müslümanların dikkat etmesi gereken çoğu şeye bizlerden daha çok riayet ettiğide çok açık.Temizlik, insan hakları, ilm vs gibi...BU durumda biz müslümanız bize birşey olmaz mantığı zaten çok yanlış.Önce gereğini yapacağız ki sonrasını bekliyeceğiz...

Selamlar

07.Haziran.2010, 13:41
ALLAHIN hikmetine sualmi olur arkadaslar eger yasaksa yasaktir bilgilendiren arkadasa tesekkürler sukadarda bir kisa hikaye anlatayim gercek mi hikayemi olduguna siz karar verin.
zaatin biri yolda giderken mok böcügü görmüs kendi kendine söle mirildanmis yarabbi her seyi yarattinda bunu ne diye yarattin demis gecmis gitmis bir zaman gecmis adam amansiz ölümcül bir hastaliga yakalanir derdine bir türlü care bulunamaz artik son anlari yaklasir bir kisi görür ve derki senin derdinin caresini ben biliyorum der adam hemen dizlerine kapanir sorar diger adamda derki mok böcüsünü yersen gecer der adam bunu duyunca pek inanmaz ama careside yok yer ve kurtulur bunun üstüne adam sagligina kavusur ve gemi ile seyhate cikar tam denizin ortasinda gemi batmaya baslar herkes can havli ile saga sola kosar bizimkide sakin sakin yerinde oturur ordan birisinin dikkatini ceker kardesim az sonra hepimiz ölecegiz sen neden böyle sakin duruyon der bizimki ise söyle der BEN ALLAHIN ISINE BIR KARISTIM mok böcüsü yedim daha karismam en iyisini o bilir der .....arkadaslar biz müslümanlara düsende emirlere uymaktir.. var yiyen de yesin

Birol YAY
07.Haziran.2010, 15:53
Arkadaşar Eski İyibir Domuz Avcısı Olarak Yazıyorum Farklı Fikirler Olabilir Herkezin Fikrine Saygılıyım Yanlız Başımdan Geçen Bir Olayı Aktarayım Avyaptığımız Köylerin Kulüplerine Yardım Olsundiye Vurdumuz Domuzları İzmirden gelen Kadir İsimli Şahsa Veriyorduk Bu Domuzları Ne Yapıyorsun Diye Sorduğumda İşleyip Yunanistana Satıyorum Diyordu Sonra Birgün Televizyonda Bu Şahsın Bu Etleri Dönercilere Verip Vatandaşların Domuzdan Geçen Bir Hastalığa Yakalanmalarına Neden Olmaktan Yargılandı Ve Hapse Girdi. Arkadaşlar Gerçek Olan Domuz Müslümana Haramdır Kimse Aksini İdda Edemez.Domuz Yiyentoplum İleri Gider Yanlış Hangi Toplum İlim ve Bilim Adamına Sahip Çıkarsa Otoplum İlerler.Osmanlı Domuz Etimi Yiyordu Avrupaya Medeniyet Dersi Vediler.Bizde Yeni Yeni Başladı Mucidine İlim Ve Bilim Adamına Sahip Çıkmak Sporcusuna Sahip Çıkmak.Konuyu Yanlış Yöne Çekmeyelim Kimseyi Günaha sokmayalım Çok Faydalıdahi Olsa Sağol Almam. Unutmayalım Bizler DOSTKOLİKİZ MANİSADAN SELAMLAR.

imported_avkolik
07.Haziran.2010, 16:24
Arkadaşlar tabiki burası Dostkolik :) Kendi aramızda herşeyi adabıyla tartışarak doğruya gitmeye çalışacağız.Aşağılamadan, küçük görmeden, herbirimize eşit uzaklıkta olarak tartışmalarımız güzel sonuçlara gidecek...Tartışmalarımıza lütfen bu açılardan yaklaşalım.Kavgaydı gürültüydü diye düşünmeyelim.Tartışma sonucundada işte bak ben haklıyım diye böbürlenme gibi bir pozisyona düşmeyelim..

Avkolikteyiz, dostuz, dost kalacağız...

Elfin Asilkan
07.Haziran.2010, 20:12
RABBİM DİYOR Kİ IRK DİN DİL AYIRIMI YAPMAKSIZIN SEV BENİM YARATTIĞIM KULLARIMI DİNİMİZDE SEVGİ,HOŞGÖRÜ,SAYGI VAR...RABBİMİN YARATTIĞI BAŞKA BİR KULU ELEŞTİRMEK KINAMAK KÜÇÜK DÜŞÜRMEK YAKIŞMAZ DİNİNE BAĞLI OLAN BİR KULA...FİKİRLER TABİKİ FARKLI OLACAK...İNSANIN YÜREĞİNDEKİ NİYETİ ÖNEMLİ ...DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BUNDAN YAKLAŞIK 3 YIL ÖNCE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI..TAMDA HEM AV İLE İLGİLİ HEMDE NİYETLE İLGİLİ HEMEN PAYLAŞAYIM :)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BİR KONUŞMASINDA ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ...

2 AVCI DÜŞÜNÜN AVA GİDİYORLAR..AV SIRASINDA KARŞILARINA AYI ÇIKTI..A KİŞİNİN NİYETİ ASLINDA B KİŞİYİ VURMAK VE SİLAHI İLE B KİŞİYİ VURUYOR..SAVUNMASINDA AYIYI VURACAKTIM AMA YANLIŞLIKLA ARKADAŞIMI VURDUM...BU ALLAH KATINDA GÜNAH KANUNLARIMIZDA SUÇU HAFİFLETİR...

BİDE TERSİNİ DÜŞÜNÜN A KİŞİNİN NİYETİ AYIYI VURMAK VE SİLAHI İLE B KİŞİYİ VURDU..SAVUNMASINDA AMACIM AYIYI VURMAKTI AMA YANLIŞLIKLA ARKADAŞIMI VURDUM...BU ALLAH KATINDA SEVAP KANUNLARIMIZDA GENE SUÇU AZALTIR...ALLAH HERŞEYİ GÖRÜR DUYAR BİLİR...ÖNEMLİ OLAN NİYETTİR...

KİMSEYİ KIRMAMAK EN ÖNEMLİSİ...HERKES SEVGİ SAĞLIK VE HOŞGÖRÜ İLE KALSIN....SAYGILARIMLA :)

ELFİN ASİLKAN :)

07.Haziran.2010, 21:49
Dostlar!.. Domuz eti neden haramdır?
Bir şeyin haram veya helal olması ancak ALLAH'ın bildirmesiyle olur.Yani haram veya helal kılan YARADANDIR.
Domuzun haram olduğu Kur'an'ın açık hükmüyle sabittir (el-Bakara 2/173).
Bakara sûresinin 173. âyetinde, "Allah size meyteyi (dinî usullere göre boğazlanmadan ölmüş hayvan etini), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına boğazlanmış hayvanı haram kılmıştır", Mâide sûresinin 3. âyetinde de, "Meyte, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanmış, boğulmuş, darbe ile (bir yerine vurularak) öldürülmüş, (yukarıdan) yuvarlanarak ölmüş, (başka hayvan tarafından) süsülerek ölmüş, -ölmeden yetişip boğazladıklarınız müstesna- yırtıcı hayvan tarafından yenmiş (yırtıcı hayvan artığı), dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar... size haram kılındı" buyurularak bir önceki âyetin hükmüne açıklık getirilmiştir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
DİNDE AV KÖŞESİ'inde İSLAMİ GENEL başlığı altında daha geniş bilgi bulabilirsiniz...
http://www.avkolik.net/forum/islami-genel/eti-yenen-ve-yenmeyen-hayvanlar!(kara-hayvanlari)/