Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVCILIK BELGESİ=?

tugay_helvaci
26.Temmuz.2008, 01:40
Sevgili ağabeylerim bu konuyu açarken acaba tepkiniz ne olur diye biraz tereddütlendim ama yazmadanda edemedim anlatmak istediğim mevzu şu ülkemizde 18 yaşını dolduran gençler avcılık belgesi ve silah ruhsatı alabiliyor yani 18 yasına kadar çoğu şeyden olduğu gibi avcılıktanda men kalıyoruz.Geçenlerde ülkemizde yayınlanmakta olan okuduğum bir av derigisinde dikkatimi çekti amerikanın illionis eyaletinde 15-18 yas arası gençlere geçiçi avlanma belgesi verilebiliyor silah alamıyorlar ama yanlarında bir büyük refakatide jandarma ve av koruma korkusu olmadan ava gidebiliyorlar 18 yasını doldurduklarındada aynı ülkemizdeki gibi belgeli ruhsatlı bir avcı oluyorlar.Ben ilk tüfeğimle 15 yaşında tanıştım bayramda biriktirdğim paraların üstüne biraz daha ekleyerek dayımın ruhsatının üstne aldım 16 yasındada 2. tüfeğimi aldım.Ama dayım olmadan kesinlikle ruhsatlı tüfeklerimle tek basıma ava gitmedim.Sonra ruhsatsız koopertatif malı özel yapım bir çifte buldum 28 numara bu sene onu aldım ufak tefek avlara onla gitmeye basladım ama yinede içimde bir korku ve endişeyle gidiyordum beni bu ruhsatsız tüfeği almaya teşvik eden kuralar oldu.Hadi en bu eylülde belgelerimi ruhsatımı alıyorum ya benden sonra gelenler onlardamı aynı sıkıntıları ceksinler inşallah yazdıklarım ilgili kişilere ulaşırda bir çare bulurlar..saygılar ve sevgilerle

bülent erdem
26.Temmuz.2008, 02:39
turgay kardeşim,bu konuyu paylaşmanda sıkılcak bişey görmüyorum..
tartışılmasında fayda var..ama ben şahsen 18 yaş sınırını yerinde buluyorum..hepimiz o evrelerden geçtik..insanın hayatı toz pembe gördüğü çağlardır 15-18 yaş arası..kan hızlı akar damarlarda..
tabiki buna karşı görüşlerede saygım var..

HULUSİ TAŞKIRAN
26.Temmuz.2008, 07:14
turgay kardeşim sen gel biraz bizle dağlarda dolaşalım ondan sonra ruhsat işini halladeriz

harun4343
26.Temmuz.2008, 07:19
kardeş sabır bir ölçek olsaydı adaletli olmazdı kiminki hemen taşar kiminki dağları taşır...malesef kanayan yaramız olan avcılığımızda bundan daha beter ne haller var kısıtlamalar daraltmalar bizleri sanki bi yerlere sürüyorlar burada genç avcı kardeşlerimize çok iş düşüyor aman sağ duyulu olun derim kanun ne ise basmamak lazım üzerine yada DAMARINA...

Fatih HACIABBASOĞLU
26.Temmuz.2008, 07:52
İnşallah Gün Gelirde Mecliste Avcıların Sorunlarıyla İlgili Konular Görüşmeler Yapılamaya Başlanır..İşte Ozaman Avcıların Dertleri Anmlatacağı Bir Platform Oluşur..Tartışılıp görüşülür..sen çok Önmeli Bir nokta ya Değinmişssin Bence..Kimseye 18 den sonra sen avcı olabilirisin denmez..avcılık küçük yaşlarda başlayan birşeydir..ağaç yaşken eğilir diye bvri söz vardır..tabiki bülent kardeşimin dediği çok doğru ama artık herkez bilinçlenmeye başladı..bilinçli avcının yetişmesi içinde tabiki küçük yşlardan başlayarak avcılığı doğayı hayvanları ve avcılığın ne demek olduğunu öğretmek gerekir..
saygılar

ahmethoca
26.Temmuz.2008, 08:24
Yerinde bir uygulama. 18 yaşına kadar insanlar hem refleks ve fiziksel özellikleri, hemde duygusal ve pisikolojik özellikleri bakımından tam olarak gelişmesini tamamlayamaz. Tabi bende 15- 16 yaşlarındayken bu söylediklerime inanmıyordum. Ama gerçek bu kardeşim. Yıllar çok hızlı geçiyor. bak işte bu yıl belgeli oluyorsun. Hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.

fevzi dursun
26.Temmuz.2008, 10:14
bizim zamanımızda 18 yaşın çağ atlama zamanıydı. canım kardeşim bırakta olye kalsın. çok güzel bir yaştır 18 yaş sonrası.

M.Veysel Uysal
26.Temmuz.2008, 11:03
Az kalmış kardeşim biraz daha sabır.Yaş sınırı bencede uygun sende o yaşa geldiğinde alınan kararların doğru olduğunu inşallah anlayacaksın.