PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mamayı ne oranda vermek gerkiyor

dadak_e
27.Temmuz.2008, 16:38
arkadaşlar can'ı mamaya başlatıcam ne miktarda vermem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
http://img214.imageshack.us/img214/2545/grnt051ik9.jpg

H.İbrahim UYSAL
27.Temmuz.2008, 16:44
Sevgili Emre,mamaların üzerinde kaç kg. köpeğe, günlük ne kadar gr. verileceği yazıyordur.Bence o miktarı sabah akşam diye ikiye bölüp versen yeterli olacaktır kardeşim.Sevgiler..

dadak_e
27.Temmuz.2008, 16:45
yabancı yazdığı için bişi anlamadım

H.İbrahim UYSAL
27.Temmuz.2008, 16:52
Emre'ciğim kaç kg.köpeğin?

H.İbrahim UYSAL
27.Temmuz.2008, 17:04
Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla 15-20kg.aralığında köpeğin var.Bu ağırlıkta bir köpeğe, tabi vereceğin mamanın kaliteside çok önemli,orta kalitede bir mamadan sabah ve akşam olmak üzere 200'er gr.versen çok yeterli olacaktır.

ahmethoca
27.Temmuz.2008, 17:12
Emre kardeşim mamaya başlamak için biraz geç kalmışsın diye düşünüyorum. Köpeğin fiziksel gelişimi için ilk altı ay çok önemli. Yine de faydasını görürsün inşallah. Gece 12-1 gibi mama vermeni tavsiye ederim.

dadak_e
28.Temmuz.2008, 05:22
sence resime göre geçmi kalmışım
http://img401.imageshack.us/img401/9778/grnt012uu4.jpg
belki ben ona mama vermedim ama bu daha iyi gelişe bilmesi için vitaminiden tutta sosisine jambonuna kadar hep verdim şimdi zaman ayıramıyorum onlara o yüzden mamaya başlıyorum

ahmethoca
28.Temmuz.2008, 05:38
İyiki de zaman ayıramıyorsun yoksa jambonu sosisi yedirecen bol bol yani. Jambon ve sosisin köpek için faydalı olduğu gibi bir fikre sahipsin anladığım kadarıyla. Kardeşim resme bakıp nasıl yorum yapabilirim. Ben yıllardır araştırıyorum ve köpek besliyorum. İlk altı ayda verilen mamanın köpek gelişimindeki önemi tartışılamaz. Bu demek değildirki mama yemeyen her köpek küçük kalır gelişemez. Bazen mama yemiyen bir köpek mama yiyen kardeşinden daha iri olabiliyor. Önemli olan hem anatomik hem zihinsel gelişim.Kalıtsal bir takım fonksiyon bozukluklarının meydana gelmemesi. Bu anlamda mama ilk 6 ayda yada 1 yılda çok etkilidir.

dadak_e
28.Temmuz.2008, 05:47
abi can 4ay 15 günlük 12 kg ozaman 1.5 km mama vericez bi seferde

fevzi dursun
28.Temmuz.2008, 05:54
emre hele şu mamanın ismini ve köpeğinin kilosunuda bi yaz bakalım. malumatı olan bir arkadaşımız vardır. gerçi mamayı fazla versen köpeğin fazla mamayı dışkısıyla atar. tabii bu da mamaya yazık olr..

ahmethoca
28.Temmuz.2008, 05:55
1,5 kg çok. Onu yedimi patlar hayvan.Kuru mamalar hayvanın midesinde şişiyor.Günde üç defa vermende sakınca yok. Her öğünde 150-200 gram arası verebilirsin.

Mustafa ÇİL
28.Temmuz.2008, 05:57
emre ne yapıyosun gardaşım sen dur bir seferde 1.5 kg mama mı verilir yav
aman gardaşım...bu yavruda olsa sezonda mutlaka ava gtüreceksin değilmi gardaşım
evet diyeceksin muhtemelen
gnde iki kez ver gardaşım
ne kadar vereceğin değilde hangi mamayı vereceğin daha önmli gbi geldi bana
markası ne olacak yani,bildiğin üzere çokçeşit mama var kimi yerıyor hayvanlara kimi ne kadar verrsenv er sadece ishal yapıyor buda can sıkıyor