PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖYLÜMÜZÜN EMEĞİNE SAYGI...

fevzi dursun
27.Temmuz.2008, 21:40
arkadaşlar şurada sezonun açılmasına günler kala bir isteğimi sizlerle paylaşmak istedim.

sevgili avcı dostlarım av yaptığımız meralarda köylümüzün emek veripte yetiştirdiği toplanmamış mevye ve sebze tarlalarına girmeyelim. bu konuda sizi duyalılığa davet ediyorum. giren bir avcı arkadaşımzda varsa lütfen uyaralım.
bizim meyve tarlasına çekmiş olduğumuz her bir sıkıdan çıkan saçmalar bile meyveye isabet edip çürümesine neden oluyor. köylümüzün emek verip çapaladığı tarlaları çiğnemeye kimsenin hakkıda yoktur.

gezdiğimiz meralara dikkat edelim. genelde toplanmış ve bozulmuş tarlalara köpeğimizle girelim. birde avlanırken sağımıza solumuza bakıp öyle atışlarımızı yapalım. malum tarlalarda işçiler bulunmaktadır. allah muhafaza.

tüm avcı camiasına kazasız belasız avlar diliyorum allaha emanet olun.

NOT: bu gibi anılarını paylaşmak isteyen arkadaşımızda burada bizimle paylaşsınlar. belki ibret alacak bir avcı kardeşimizin kulağına küpe olur. şimdiden teşekkürler.

bülent erdem
27.Temmuz.2008, 21:42
dikkate değer hassas bir konu...

duyarlılığın için teşekkürler fevzi abi..

H.İbrahim UYSAL
27.Temmuz.2008, 21:44
Teşekkürler Fevzi abi,güzel bir konuya değinmişsin.Herkezin duyarlı olması gereken bir konu.

fevzi dursun
27.Temmuz.2008, 21:58
çifçimize domuz da zarar vermektedir. bizler arkadaşlarla kararımız verdik. mahsullerine zararı dokunan domuzlara ben sürek avı yapacam

Mustafa ÇİL
27.Temmuz.2008, 22:18
valla çok uygun zamanda ve yerinde bir konu abicim
sağolasın
bizler kuş derdinde iken onlar aş iş derdinde bu sıcakda yanıyolar
amaklarini zayi etmeyelim dostlar

birde bu gün şimdi aldığım habere göre bizim meralarda ovalarda bıldırcın yokmuş dostlar
ciddiyim bu kez haberiniz olsun

ahmethoca
27.Temmuz.2008, 22:37
Fevzi abi biliyorsun ben aynı zamanda çiftçilikte yapıyorum. İnanın çiftçi özellikle şu üç beş senedir o kadar zor durumdaki anlatamam. Maliyet giderek artarken ürün fiyatları daha da düşüyor. Ama mecburen çiftçi üretmeye, emek vermeye devam ediyor. Hal böyleyken kendi hobimiz uğruna çiftçinin emeklerini çiğnemeye hiç hakkımız yok. Zaten avkolikte bu zihniyette avcı olmadığını düşünüyorum. Geçen yıl bir gurup avcıyı birkaç kez bizim ovada ,biber tarlalarında gördüm. Biberde çok nazik olur dayanamaz kırılıverir. avcılar yarım saat gezseler 1 ton biberi kırarlar.Gidip uyardım tarladan çıkardım. Ertesi gün yine orada görünce jandarmayı aradım belgeleri var diye işlem yapamamışlar. Abi bizde kendi yöntemlerimizle olayı çözmek zorunda kaldık.Böyle olmasını istemezdim ama insanlar 3-5 tane bıldırcın vurmak için bu kadar alçalabiliyormuş.Haketmişlerdi. Duyarlılığın için teşekkürler. Çok güzel bir paylaşım olmuş.

fevzi dursun
27.Temmuz.2008, 22:46
teşekkürler ahmet abi umarım bu gibi olayları avcılarımız dikkate alırlar.
birde bi düşünün arkadaşlar bir fişeğin içindeki saçma sayısı 600 adet bunlardan iki tanesi bile kuşu düşürmeye yetiyor. bir düşünün bu 600 saçma dağılarak adamın biber tarlasına doğru ilerlediğini.
lütfen arkadaşlar duyarlı olalım. çok dikkat edelim arkadaşlar şunun şurasında genelde sezon açıldıktan bir ay sonra merada kimseler kalmıyor. o zaman rahat bir av yaparız.

pythom
27.Temmuz.2008, 23:20
evet arkadaşlar köylümüzün mahsülüne zarar vermeyelim verenleride uyaralım.

HULUSİ TAŞKIRAN
28.Temmuz.2008, 09:34
abi bence sırf köylü değil ne olursa olsun kim olursa olsun emeğe saygı duymak lazım

unforgiven
28.Temmuz.2008, 09:36
Fevzi abim çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler...İnşallah avcılarımız bu konuda dikkatli olacaklardır...

Saygılarımla...

Fatih HACIABBASOĞLU
28.Temmuz.2008, 09:59
duyarlılığın için teşekkürler fevzi abi..

28.Temmuz.2008, 10:55
Ne diyeyim kardeş çok doğru şeyler paylaşmışsın
çiftçimize saygı göstermek gerekiyor sonuçta onlar yetiştirecek
bizler tüketeceğiz çiftçimize zarar kendimize zarar demektir.

M.Veysel Uysal
28.Temmuz.2008, 13:06
Duyarlılığın için teşekkürler abiciğim.bilinçli,etik avcılar olarak uyulması gereken kurallardan birisi.emeğe saygısızlık olmaz..

harun4343
28.Temmuz.2008, 14:29
doğru söze ne denir gocaman bi alkış fevzi abiye gelsin......

ethem_k
29.Temmuz.2008, 16:03
Çok önemli bir konu paylaşım için teşekkürler