PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bıldırcın avı(DİKKAT)

bülent erdem
02.Ağustos.2008, 00:52
sevgili gönül dostlarım

malum sezon başlıyor,ilk ava başlamadan önce bir kaç konuya dikkat çekmek istiyorum müsadenizle.biliyorsunuz av sezonu bıldırcın avı ile başlar.bıldırcın her ne kadar basit bir av olarak gözüksede,bir çok avda olmayan kazalar bu avda olmaktadır.güvenlik ve dikkat olgularını her zaman dikkate alarak avlanmalıyız.
bıldırcın avında kesinlikle kamuflaj renk kiyafetlerden kesinlikle kaçınmalıyız,mümkünse göze batan turuncu kırmızı vb.giysiler ve şapka giyilmelidir.kamuflaj giymenin mahsurları olarak şunları sayabiliriz;avcı gurubunun birbirlerini görmekte zorlanması ve kazalara sebebiyet vermesi.
bıldırcın gibi her yöne uçabilen hayvanların kamufle kıyafet giyen avcıları görmemesi sonucu avcının üzerine uçarak kazalara sebebiyet vermesi.
bıldırcın kalktığında,atış esnasında daima etrafınızı ve arkadaşlarınızı kollayınız,tehilikeli durum gördüğünüz ve hissetiğiniz anlarda kesinlikle tüfek atmayınız.hatta nişan dahi almayınız.

UNUTMAYINIZKİ,FİŞEK ATMADIĞINIZ AVI TEKRAR BULMA İHTİMALİNİZ VARDIR,ANCAK ARKADAŞINIZI ASLA GERİ GETİREMEZSİNİZ.

bülent erdem

pythom
02.Ağustos.2008, 04:25
Bülent kardeşim uyarın için çok teşekürler,arkadaşlarımın bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum.

talan
02.Ağustos.2008, 05:19
bülent kardeşim uyarıların için teşekürler,benimde çokdikkat ettiğim bir konudur.umarım bütün avcı arkadaşlar bu konuda hassasiyet gösterir.herkeze rasgele akhisardan talan

H.İbrahim UYSAL
02.Ağustos.2008, 05:39
Önemli bir konu.Bir anlık dikkatsizlik,hayatımızda değiştiremeyeceğimiz çok büyük üzüntülere sebep olabilir..Teşekkürler kardeşim,bunların hatırlanmasında fayda vardır.

M.Veysel Uysal
02.Ağustos.2008, 06:02
Tam isabet kardeşim,sezona az kaldı AMAN DİKKAT arkadaşlar..ellerine sağlık Bülen'tim çok önemli bir konuda zamanında uyarılar.

unforgiven
02.Ağustos.2008, 06:41
Canım abim çok önemli bir konu teşekkürler...

Saygılarımla...

ahmethoca
02.Ağustos.2008, 07:00
Önemli bir konu. Paylaşımınız için teşekkürler.Herkese kazasız belasız bir sezon diliyorum.

ismail talay
02.Ağustos.2008, 07:18
daha önce trakyada sacmalardan nasibini alan bir avcı olarak , sana bu konuyu hatırlarttığın için teşekkür ederim bülentim.

Fatih HACIABBASOĞLU
02.Ağustos.2008, 07:27
Evet Dikkatli Olalım ltf ..Üzücü Bir haber hepimiizi Yıkar..Tşk ler bülent uyarın için yerinde bir paylaşım

HULUSİ TAŞKIRAN
02.Ağustos.2008, 07:45
sezon öncesi hatırlatmaların için teşekkürler bülent abi

burhansen
02.Ağustos.2008, 08:06
Gerçekden çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu ,,kazasız bir av sezonu temennisi dileğiyle

fevzi dursun
02.Ağustos.2008, 08:13
teşekkürler bülent tam yerinde bir hatırlatma.

bülent erdem
02.Ağustos.2008, 22:48
bende sizlere teşekkür ederim gönül dostlarım..

Tamer Teldemir
02.Ağustos.2008, 22:56
Arkadaşlar bence önemli olan avı vurmak değil avı bulmak o anı yaşamak ; bunu dikkate alırsak bu tür kazaların olmayacağına inanıyorum

Mustafa ÇİL
02.Ağustos.2008, 23:04
teşekkürler gardaşım

raif sengör
03.Ağustos.2008, 12:26
Bülent kardeş önemli bir koınu paylaşım için teşekkürler...

fehmiabaci
03.Ağustos.2008, 16:48
Herkese kazasız belasız avlar dostlar...

M.Veysel Uysal
03.Ağustos.2008, 19:45
En çok av kazalarının bıldırcın avında yaşandığını unutmayalım,lütfen DİKKAT!

ethem_k
07.Ağustos.2008, 12:55
çok önemli bir konu.Bazı hataların geri dönüşü olmaz o nedenle hepimiz çok dikkatli olmalıyız.
Bülent ' im sağol hatırlatmalar için .

Adil Karakus
07.Ağustos.2008, 13:52
Bülent kardeşim çok yerinde ve zamanında yapılmış bir hatırlatma teşekkürler.

Arkadaşlar benimde naçizane fikrim bıldırcın avlarken köpeğin varlığı bu tür kazaları engeller yönünde,fermada sağlam duran bir köpek ile avlanırken yerden kalkan kuşa,atışın daha emniyetli yapılabileceğini tahmin ediyorum ve tavsiyem odurki köpeksiz avlanan arkadaşlarımızı sürekli uyaralım ve kontrol altında tutalı, malum av heyacanı ile ani yapılan bir atış hiçte hoş olmayan durumlara sebebiyet verebilir.Sadece bir fikir.94 yılında sadece bir kuş merakından braderim vurulmuşltu hiç aklımdan çıkmıyor allah korudu.

2008/2009 av sezonunun kazsız belasız başlayıp ve devam etmesini, tüm avcı dostlarımıza hayırlı olmasını diliyorum..

saygılar