Orijinalini görmek için tıklayınız : LÜTFEN DİKKAT!!!
unforgiven
02.Ağustos.2008, 09:24
Sevgili Avkolik ailesinin bireyleri sizlerle şimdi almış olduğum bir haberi paylaşmak istiyorum. Örencik,Çavdarhisar ovalarında bulunan bıldırcınların bu sene kuluçkaya geç başladıklarını ve tarlalarından hasat toplamaya giden vatandaşlarımızın daha yuvalarda yumurta gördüklerinin haberini aldım. Sevgili avcı abi ve kardeşlerim ava gittiğinizde merada yuva görürseniz ki içinde de yumurta varsa aman dikkat edelim...Kırmamaya ve de orada belki bulunacak yavrulara lütfen zarar vermeyelim.Aslında benim bunu sizlerden istemem belki gereksiz bizim ailemiz zaten adı üstünde AVCI. Fakat bohçacı tabir ettiğimiz geri kafalı zihniyetin de böyle hareketlerini gördüğümüzde gerekli tepkiyi göstermenizi rica ediyorum.
Sürdürülebilir avcılık için elimizden geleni yapmaya gayret gösterelim...
Saygılarımla...
İsmail ŞEN
M.Veysel Uysal
02.Ağustos.2008, 09:31
Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim.
fevzi dursun
02.Ağustos.2008, 10:05
ismail kardeşim bu konuyu hatırlıyosan sana soru olarak iletmiştim. sezona yetişeceklermi diye.
umarım ki her avcı palazın arkasından tüfeğini ateş etmeden yere indireceklerdir.
unforgiven
02.Ağustos.2008, 12:07
Haklısın canım abim ben de araştırmıştım ama bu bölgede nasıl oldu da böyle bir durumla karşılaştık anlayamıyorum.Kuluçkaya geç yatmalarına neden neydi bir onu anlayabilsek olacak da neyse.Hayırlısı olsun canım abim...
Saygılarımla...
fevzi dursun
02.Ağustos.2008, 12:12
abim birde buradaki büyüklerimiz bıldırcınlar 4. kere yumurtaya yatabiliyolar demişti. herhalde onlar 4. kez yumurtaya yattılar..
ahmethoca
02.Ağustos.2008, 12:18
İsmail kardeşim duyarlılığın için teşekkürler. Umarım herkes bu konuda gereken duyarlılığı gösterecektir.
umit07
02.Ağustos.2008, 12:23
verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler ismail kardeşim.teşekkürler
unforgiven
02.Ağustos.2008, 12:25
Canım abim 2 kez yattıklarını duymuştum ama bak senin de söylediğin gibi 4. kez de yatıyorlar.Aklım ermedi bu işe anlamış değilim.Bu olay sadece bizim yörede mi yoksa başka bölgelerde de mi var araştırsam iyi olacak abim...
Saygılarımla...
fevzi dursun
02.Ağustos.2008, 12:37
ismail kardeşim ben değilde büyüklerim söylediler. genelde bıldırcınlar yaz sezonu boyunca 3 kez kuluçkaya yatarlarmış. ama rahat oldukları ve verimli topraklarda 4. kez yattıklarıda oluyolarmış. bide çıkan yavrularda kuluçkaya yatıyolar. belkide 2. den çıkan yavrular da kuluçkaya yatmış olabilirler. o yuvayı bi izlemek lazım gelen bıldırcın bu senenin yavrusumu diye. tabii bunuda çok iyi kuştan anlayan birileri lazım.
naz gülhan
31.Ekim.2008, 17:39
kuluçka makinasıymış mübarek http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif valla bohcacıların bu siteyi okudunu sanmıom baska bi şekilde duyrulmalı ablacım
sipsak
31.Ekim.2008, 17:42
ISMAİLIM COK SAOL
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.