PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SEZONA AZ KALA TAVŞAN VE KEKLİK DOLDURMASI...

pythom
02.Ağustos.2008, 19:03
Malzemelerimiz....

Bir su bardağı pirinç, on dal maydonoz. iki adet kabuğu soyulmuş domates.bir çay kaşığı kara büber ,yarım su bardağı zeytinyağ ,yarım yemek kaşığı al büber ,iğne, iplik,tabi en önemlisi TAVŞAN.

Yapılışı

arkadaşlar önce tavşanımızın karın boşluğunu fazla kesmeden içini çıkartırız. Tavşanımızın ciğerini ve böbreğini küçük şekilde doğrar güzel bir şekilde kavururuz kavurduktan sonra pirinçi içersine ilave ederiz domatesimizi küçük şekilde doğrar içerisine ilave ederiz daha sonra al büberimizi ve kara büberimizide içersine ilave ederek güzelce hepsini kavururuz kavurma işlemi bittikten sonra tavşanımızın karın boşluğundan yemek kaşığı ile yapmış olduğumuz malzemeyi tavşanın içersine güzelce doldururuz ,tavşanın yarmış olduğumuz karın boşluğunu iğne ve iplikle dikeriz sonra tavşanımızı büyük bir tencere içersin de su ile haşlarız ,haşlama işlemi bittikten sonra tavşanımızı zeytin yağda ğüzelce kızartırız önemli bir nokta tavşanı tereyağda kızartırsak daha mükemmel olur kızarttıktan sonra çoban salatası eşliğinde afiyetle yeriz birde bunun yanında taze sulanmış yufka olursa deymeyin keyfine,afiyet olsun arkadaşlar. Benim elimden yemek isteyen varsa av sezonu buyursun gelsİin arkadaşlar saygılar.

NOT: Arkadaşlar aynı işlemi kekliktede yapabiliriz.

imported_avkolik
02.Ağustos.2008, 19:06
Teşekkürler ...Sezon açılırken cukka oturdu :)

bülent erdem
02.Ağustos.2008, 19:24
teşekkürler duranali kardeş..

H.İbrahim UYSAL
02.Ağustos.2008, 19:35
Teşekkürler kardeşim,inşallah sezonunda deneyeceğiz..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

ahmethoca
02.Ağustos.2008, 20:37
Çok teşekkürler. Deneyeceğim.

fevzi dursun
02.Ağustos.2008, 20:39
valla kokusu ta izmire geldi be kardeşim.

pythom
02.Ağustos.2008, 20:42
Arkadaşlar mutlaka deneyin çok harika en güzel tavşan yameklerindendir.

Tamer Teldemir
02.Ağustos.2008, 22:42
duran Ali kardeşim keklik ve tavşan sezonuna daha çok var böyle güzel tarifler vererek canımızı çektirme

M.Veysel Uysal
03.Ağustos.2008, 06:09
Teşekkürler kardeşim,inşallah sezonunda deneyeceğiz..

pythom
03.Ağustos.2008, 06:12
Olsun Tamer abi hayalle yaşamak güzeldir.

M.Veysel Uysal
03.Ağustos.2008, 19:50
Kardeşim kalemi kağıdı alıp tek tek yazdım,birde yufka bulursak ,ohh..yemiş gibi oldum.

HULUSİ TAŞKIRAN
04.Ağustos.2008, 06:38
eline sağlık abi güzel olmuş

ethem_k
07.Ağustos.2008, 13:14
Arkadaşım Tavşanın kanı ve kokusu işini nasıl çözümlüyorsunuz. Ben bir defa yedim çok güzeldi ama tavşanda fazla yara yoktu ve yaylanın soğuk sularıdada kanı alınmıştı.

07.Ağustos.2008, 13:18
abi bi aksilik olmazsa yanına gelicez bu sene
malum yol fazla uzak değil 20 km :D

1alkan1
07.Ağustos.2008, 13:34
Teşekkürler Abi Güzel TAtlar xD

pythom
07.Ağustos.2008, 13:50
Arkadaşlar herkese kapımız açıktır buyrun gelin, tavşanın kanı nasıl çıkar konusuna gelince tavşanı güzelce iki üç defa bol su ile yıkayın ondan sonra beş altı saat suda ıslayın hiç bir şeyi kalmaz.

pythom
02.Ekim.2008, 13:24
Evet arkadaşlar av sezonu hayırlısıyla açıldı ,tabi keklik ve tavşanlarda vurulmaya başladı ,yukarıdaki tarifin zamanı geldi bence denemenizde fayda olduğunu düşünüyorum, çok harika bir av yemeğidir bence deneyin pişman olmazsınız hadi bakalım kolay gelsin, afiyet olsun.

02.Ekim.2008, 16:59
sen hazırla bizlere kargoyla gönderirsin canımızçekti . benimde çorbada tuzum olsundiye espiri mayetinde yazdım tarif icin sağol saygılar