PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BILDIRCIN GERÇEKDEN BİR AV MIDIR?

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 22:22
SELAM LAR DOSTLAR
Bazen durup dururken bir soru soruyorum ya,işde onlardan birisi daha
sevgili arkadaşlar,sizin için gerçekden bıldırcın kuşu av kuşumudur...kekliğe nazaran ne kadar zevk veren bir kuştur
yoksa ,, sezonun geldiğini gösteren köpeklerimize ilk fermalarını verdirdiğimiz eğitim kuşlarımıdır ?

kimi dostuma göre bu soru garip olabilir ama gerçekden zevk alarak yapılan bir avmıdır ?
kaç tanesi bir keklik eders zice ?
köğeğin av'a hazırlanmasına yardımcı olurken sizce bıldırcın ile mi başlanmalıdır yoksa keklik ilemi ?

kısacası köpeğinizi, ilk olarak keklik avındamı öğretmek isdersiniz,, yoksa bıldırcın( av diyosanız) bıldırcın avındamı ?

bakalım kimlker ne diyecek
herkesin kendi fikri mutlaka vardır..ve tüm dostların düşünceleri benim için önemlidir.

4x4cemal
03.Ağustos.2008, 22:28
Selamün Aleyküm Bi esnaf için siftah nekadar önem arzediyorsa, bukadar aradan sonra bıldırcında siftah gibi geliyor avcıya. Hem avcıya hem köpeğe bi antraman oluyor diye düşünüyorum. Develiden Selamlar

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 22:29
çok güzel cemal abi
başka düşüncesi olan yokmu yav

ALEV YILMAZ
03.Ağustos.2008, 22:47
beni görüşüm şu bıldırcın ava hazırlık için ve köpekler için iyi bir başlangıç ve av hayvanıdır fermalı köpeklerin fermasını görmek için fırsattır ben ALİ SELAMLAR

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 22:48
alicim hoş geldin ve
iyi başladın sağolasın

ALEV YILMAZ
03.Ağustos.2008, 22:55
ben ablamla bıldırcın ve üveyik avına gittim ama kekliğe başkalarıyla tüfeksiz gittim çok güzel bir kuş olduğunu biliyorum sadece

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 22:59
çok güzel gerçekden mükemmel bir hayvandır
onu aramak bulmak
her köpeğin harcı değildir..
sesi kanat sesi DERLERDİKİ
avcının önce aklını alır sonra 2 fişeğini derlerdi
devam arkadaşlar
bakıyorum yazıyı inceleyen dostlar var
onlarda kendi düşüncelerini aktarrlarsa memnun olacam

Tamer Teldemir
03.Ağustos.2008, 23:04
Mustafa kardeşim bizim büyüklerimiz bıldırcını av yerine koymaz daima keklik avına giderlerdi fakat o zamanki keklikpopülasyonu ile şimdiki arasında dağlar var fakat KİMSE yanlış anlamasın
Bu bizim eski avcılarımızın suçu değil,günümüzün yanlış ziraat politikaları sonucudur. Sen gel şimdi
bıldırcına değilde kekliğe git köpeğine nerede av göstereceksin nerede tüfek atacaksın.

Mustafa ÇİL
03.Ağustos.2008, 23:08
tamer abicim orada çok haklısın
bende eğitilen köpeklere çoğu kez burada kafes kekliği gstermek zorunda kalıyorum
ama
sezona denk gelen herhangi bir arkadaşımıza yetiştirilen köpek olursa sonuna kadar
il il mera mera dolaşıyorum
gerçek kekliği gstermek için..
ama zirai ilaçlar konusunda çok haklısın abicim teşekkür ederim

altınsoy43
04.Ağustos.2008, 02:44
Abi bu gidişle serçeye düşmessek iyi, zaten memleketin bi çok yeri kekliğe kapalı, çulluğu beklesek o mubarekte tez beri gelmez, onun için sezon açıldığında bıldırcın ve üveyik benim için en gerçek av olacak tabii bulabilirsek. Babamın bana eski keklik avlarını anlattığı gibi birkaç bıldırcın denk gelsede bizim de çocuklarımıza anlatacak bi av maceramız olsa diyorum, çok büyük bi hayal mi yoksa bu damı müflisin kuramasımı oldu

bülent erdem
04.Ağustos.2008, 04:19
keklik avın kralı ise..benim içinde bıldırcın avın kraliçesi...

fazla yorum götürmez benim için bıldırcın..

ne münasebet bıldırcın avmı?vazgeçilmezimdir...hehe

ama anlayamadığım bir olaydır bu soru..gerçekten benim etrafımdada bıldırcını avdan saymayanlar o kadar çokki?

usta,böyle bir soru sorma gereklilğine hak veriyorum..

merak ettiğim kişiler bakalım ne cevap verecek.heheh

Mustafa KOCA
04.Ağustos.2008, 06:09
bıldırcın benim içinde vazgeçilmez bir av,benim gibi zaman sorunu olan birçok arkadaş içinde öyledir herhalde.sabah erkenden kalkıp saat 8'e kadar avlanıp 3-5 fişek sıkıp köpekleri bir haftalık mahkumluktan kurtarmak için bir fırsat.sadece pazar günleri keklik avına gitmeye fırsat bulabiliyorum,elbette keklik avı kuş avlarının kralı ama gittiğim keklik avından avı,görüp atamamak atıp ta vuramamak bi tarafa sesini bile duymadan geldigimiz olmuyormu.rahmetli dedemin bi alay şurda bi alay şurda.......15 alay saydığı bir merada şimdi bir alay ya var ya yok.ava susamış bir avcı için avsız geçen bir av gününden kötü birşey yoktur nerhalde .bıldırcın avında iyi kötü 8-10 fişek atıp tatmin olduğum için benim için avın en iyisidir Mustafa Gardaş .TÜM AVKOLİKLERE VE AVCI DOSTLARA KAZASIZ BELASIZ BİR SEZON GEÇİRMELERİ DİLEĞİYLE RASGELE.

04.Ağustos.2008, 06:21
Bilader zevkler farklıdır.Benim için avın kralı kekliktir on tavşan elli bıldırcın vuracağıma iki keklik vurayım hem köpeğimin estetiğini seyredeyim hem kokusunun ne derece olduğunu ölçebileyim hemde doğayla baş başa olmaktan zevk alayım ne dersin bilader.Ha arkadaşlar yalnış anlamayın bıldırcın benim için aparatif,bizler kpğin kokusununda hareketlerininde keklikte kendini gösterdiğine inanırız,ama vurulupta sac,ın içine kondumu yemeside başka zevkli

M.Veysel Uysal
04.Ağustos.2008, 06:26
Avcılarımız kilometrelerce yol katedipte bıldırcın avına gidiyorlar,tabikide benim içinde av ama öncelikle,uzun bir aradan sonra hem köpeğimizin,hemde kendimiz açısından bir nevide antreman oluyor.Teşekkürler ustam.Avların kralı tabikide KEKLİK.

H.İbrahim UYSAL
04.Ağustos.2008, 07:00
Bıldırcın illaki bir avdır ama;benim gibi keklik avından çok haz alan birisi için sadece sezona ön hazırlık amacındadır.Keklikteki köpeklerimizin fermaları,kekliğin kalkarken çıkardığı o doyumsuz ses(harrrrrr)anlatılmaz,yaşanır diyorum ben..

pythom
04.Ağustos.2008, 07:50
Benim için bıldırcın avı hazırlık maçı gibi bir şey.Asıl bıranşım keklik ve tavşan olduğu için, aynı zamanda yeni tüfek yeni köpek alan arkadaşlarımız için yeni partnerlerini tanıma onlara alışma şansı doğuyor.bence bıldırcın avı keklik ve tavşan avı öncesi pıratiklik sağlar.

aytekin çetin
04.Ağustos.2008, 08:15
Kekligin az oldugu bölgelerde elbette bıldırcın iyi bir av hayvanı fakat benim için sadece köpek için bir antıraman adranelin sıfır tavşanda ona keza kalktı vurdun veya vuramadın heyecan bitti fakat bir alay kekligi dagıttınmı işte asıl heyecan o zaman başlıyo kalkıştaki sesi insanın kulaklarını tıkar kalp ritmini hızlandırı işte o an anlatılmaz yaşanır.Ayrıca avın zorlu ve az olması atış sayısının az olması arazinin zorlu olması daha heycanlı ve güzeldir bence.

04.Ağustos.2008, 08:53
benim gibi yeni ava başlayann birisi için bıldırcın avı güzel.köpeğin fermalarını görmek bana zevk veriyor.keklik avında bulundum kekliğin birden harlaması oda ayrı bir zevk daha zevkli.saygılar

ahmethoca
04.Ağustos.2008, 09:00
Bıldırcın avı çok ciddiye aldığım bir av. Bizim memlekette av sezonu buyunca bol miktarda bulunmasından dolayı hem avcının atış sitili geliştirmesi hem de köpeğine avlak ve av tecrubesi , terbiyesi kazandırması anlamında çok önemli bir av olduğunu düşünüyorum. Mustafa abi biçerci bir arkadaştan aldığım bilgiye göre gediz ve özellikle yunuslar beldesi civarlarında güzel bıldırcın varmış. Bilginiz olsun.

HULUSİ TAŞKIRAN
04.Ağustos.2008, 09:58
usta bence bıldırcında bir avdır hele sezon başındaki günlerde 6 ay aradan sonra eline tüfeği alıp özlediğin o günlere geri dönmek bıldırcının yerden havalanmasını seyretmek cok haz verir vurup vurmamak sorun değil o heyecanı yaşamak yeri geliyor dağ tepe taş demeden geziyoruz bir tane keklik göreden geliyoruz fark burda oluyor avı görmek. Keklik avların kralıdır bu tarşılmaz bi gercek ama bıldırcında köpeğim ve benim için özlemin sona ermesi

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 10:33
valla bravo herkes içinden geldiği gibi yazmış yorumda bulunmuş
herkese teşekkürler dostlar
ama gerçekden de bıldırcın sezon başlangıcı
bize ve köpeklere antreman,şarj olan avcılar ve köpekler için bir deşarj
avı. çok güzel arkadaşlar ellerinize sağlık

Adil Karakus
04.Ağustos.2008, 12:04
Lokman hekiminde dediği gibi keklik lezzetli av eti,bıldırcın ise ilaç niyetine şifa eti.Biz avcılar ve köpeklerimiz içinde ilaç niyetine sezon öncesi sakinleştiricisi.
Keklik avı meşakkatlidir,sabır ister güç ister kondisyon ister hele helede usta köpek ister.Şöyle bir fark varki aralarında bu benim fikrim;malum fermalı köpekler ile avlanıyoruz avda benim en çok görmekl istediğim kuştan ziyade köpeğin ferma şovudur,bu ferma şovunuda en fazla bıldırcın avında görme şansımız olur ,malum keklik diye gidiliyor bir kanat dahi görülmeden geliniyro öyel değilmi.Köpeğede avsız geçen bir hafta sonu sadece gezintiden ibaret oluyor.

uzun lafın kısası bıldırcın avınında kendine has vazgeçilmezliği vardır.Kuş avlarının ayrı bir branşıdır,sadece bu avı yapan avcılarımız olduğunu düşünürsek,hiçde yabana atılmayacak derecede müptelası vardır.

---Piirrrriiinnnkkkk tak......tak....

2008/2009 da rabbim kazasız belasız bir av nasip etsin,tüm avcılarımıza rast gele

selamlar,saygılar

H.İbrahim UYSAL
04.Ağustos.2008, 12:08
''---Piirrrriiinnnkkkk tak......tak....''Adil abi sana tak..tak.. değil sadece tak..yakışır abiciğim..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Adil Karakus
04.Ağustos.2008, 12:27
H.İbrahim duble yaptım bak biri kanat kırdı diğeri deste üstü zedesiz düştü be abim...Sağ tarafına bak senin dişide fermada bak hadi yanaş bir duble de sen sıkıla..kardeşim benim :-))

teşekklürler tevecüh ediyorsun

selamlar manavgata

H.İbrahim UYSAL
04.Ağustos.2008, 12:34
Abi dişi getirdi, senin kanat kırmaymış ,ama av vuranın değil bulanın ona göre attım torbayahttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif.Saygılar abiciğim...

fatih demircan
04.Ağustos.2008, 13:01
ne güzel latifeler bunlar abicim işte samimiyet budur.mustafa abi bıldırcın avına ben köpek götürmem o avdan zevk almam bıldırcını sadece eti için avlarım hepimizin bildiği gibi doyumsuz bir lezzeti vardır.keklik avını zevki ve adrenali için yaparım tavşan avından hiç bişey anlamam denk gelirse yani sürpriz bir av olur benim için domuz avının bendeki heyecanı ise tarif edilemez.sen bu avı dahil etmemişsin soruna ama olsun fazla cevap klavye bozmaz:-).

Adil Karakus
04.Ağustos.2008, 13:25
Yahu H.İbrahim biz senle çaktırmadan sezonu açtık galiba milli parklar gelip dayanmasın hahaha..Harbiden sanki avdaymışım gibi hissettim vallahi.
Senin canın sağolsun abime bak hele

ethem_k
04.Ağustos.2008, 14:12
bıldrıcın benim vazgeçilmezimdir.Heleki vurduktan sonra oracıkta şişin ucuna takıp yemesi en büyük zek odur.Tabi keklik avı bu sporun en güzel tarafıdır o insana herşeyi kalktığı anda unutturan yeni aşık olan birsinin sevgilisini gördüğü andakı gibi heyacanla titrer kalbi KEKLİK apayrı birşey

Mehmet AYHAN
04.Ağustos.2008, 15:07
Bıldırcın avı sezonun açılışı bizim ve köpeklerimizin antraman amaçlı gittiği bir avdır asıl av KEKLİK tir köpeğinin fermasını o kekliğin kalkarken çıkarttığı kanat sesi herşeye bedeldir bende 10 tavşan 50 bıldırcın vuracağıma 2 keklik vurmayı tercih ederim ama sezona başlamak açısından çok güzel bir avdır bıldırcın

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 15:48
vvalla çok iyi gidiyor devam dostlar

fevzi dursun
04.Ağustos.2008, 16:28
bazı yöreler hariç ( bıldırcının bol olduğu yöreler) bıldırcın avı bizler için kolay ama köpek için zor bir avdır. keklik kolay bir avdır. pusar keklik genelde alay alay dolaşır. buda kokusu hayvanın burun deliklerini kırarcasına koku bırakır. keklik kendimce kolay bir av.

ama bıldırcın öyle değil. (açılış hariç) açılışta bıldırcın sersem olur ama iki haftaya kalmaz mükemmel ustalaşırlar. çok ta yürürler. yürürkende 3 karık 4 karık atlayıp hala yürümeye devam ederler. hele hele yoncada iz sürmek. köepk için büyük külfettir.

herkezin zevki ayrı olabilir ama benim sevdiğim avlarada bir taneside bıldırcın avıdır. köpeğime doyamıyorum.

adem şahin
04.Ağustos.2008, 16:28
avcı yı ve köpeğini sezona alıştıran en güzel av hayvanıdır. zaman la ilgili sıkıntıları olanlar içi,n bile bir kaç saat lik kaçamakla yapılabiliyor olması hemen hemen her yerde bulunması itibari ile iyi bir avdır ayrıca keklik avının da ısınma turlarıdır BOZÜYÜK TEN HERKESE SELAM

cemal soydemir
04.Ağustos.2008, 17:42
av hayvanı ve güzel bir nimettir KURANI HAKİMDE ADI GECER

bismillahirrahmanirrahim
Bakara
(57) Bulutu üstünüze gölge yaptık. Size, kudret helvası ile bıldırcın indirdik. "Verdiğimiz rızıkların iyi ve güzel olanlarından yiyin" (dedik). Onlar (verdiğimiz nimetlere nankörlük etmekle) bize zulmetmediler fakat, kendilerine zulmediyorlardı.
Ta Ha
(80) (Allah şöyle dedi:) "Ey İsrailoğulları! Sizi düşmanınızdan kurtardık, size Tûr'un sağ yanını vadettik ve size kudret helvası ile bıldırcın indirdik."

cemal soydemir
04.Ağustos.2008, 17:44
HER NİMETİ YOKTAN VAR EDEN ALLAH C.C HAMD OLSUN AVLANIRKEN ALLAHIN ADINI ANMAYI UNUTMAMAYA DİKKAT EDELİM SELAM VE DUA İLE

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 18:19
sağolasın cemal gardaş
uyarı için çopk teşekkürler

optikci97
04.Ağustos.2008, 18:51
mustafa abi bu kilolarla başka av yapamayacağıma göre benim için en güzel av bıldırcın avıdır

NiL
04.Ağustos.2008, 23:25
Bıldırcının avını bilmem ama lezzetli oldugundan kesinlikle bir avdır diye düşünüyorum:)

05.Ağustos.2008, 17:04
Dostlar, bıldırcın avı tabi ki gerçek bir avdır. Zaten bu yıl bıldırcın avı için dahi İl dışına gitmek zorunda kalacağız. Bizim bulunduğumuz bölgede ve yakın İllerde bütün avlar yasak, doğal avlaklar da yasak. İnşallah önümüzdeki yıl Bıldırcın avını da yasaklamazlar. Saygılarımla.

avci064
05.Ağustos.2008, 18:24
Heralde uçar avcılarının içinde bıldırcın kültürü olmayan tek yer Eşme. 2 seneye kadar bırakın bıldırcın avlamayı bıldırcını dağda görmemiştim bile. Bizim yegane avımız keklik, tavşandır. Köpeklerimiz hep tavşanla keklikle basıkır. Tabi eskisi kadar keklik kalmadığı için artık bu av eğitimi işi bir kaç sezon sürüyor. Biz bıldıcını av yerine koymazdık ama hem sezon öncesi köpekler için hem yavru eğitimi için bıldırcın bence biçilmiş kaftan. Ayrıca harbidende keyifli bir av. Bu sene eğitilmesi gereken bir yavrumuz, birde bıldırcını avdan saymayan 3 yaşında bir köpeğimiz var. Tabi bizde de sezon öncesi ateşi var. Yine açılacaz küçük kuşun ardından. Yoksa 2 ay daha nasıl geçer.

raif sengör
05.Ağustos.2008, 21:26
Mustafa kardeş öncelikle Avın küçüğü büyüğü olmaz. Her türlü avın kendine göre heycanı ve güzelliği vardır.
Bunu anlamak içinde et için av yapmamak gerekmektedir. Babalarımızdan da gördüğümüz kadarıyla Bıldırcın
Köpek için tam bir antreman kuşudur. Selamlar....

s.bayatak
05.Ağustos.2008, 21:50
kim ne derse desin bıldırcın avının zevkide başka etinin lezzeti de.......

Tamer Teldemir
05.Ağustos.2008, 23:26
arkadaşlar bıldırcın bir av olmasa bir sezon boyu kekliğe gitsek kaç fişek atar köpeğimizin fermasını kaç kere görür idik. Bence BILDIRCIN mükemmel bir AVDIR.

bülent erdem
05.Ağustos.2008, 23:33
ağzınıza sağlık abilerim....

cranium
12.Eylül.2008, 20:04
Avların Kralı Keklik tabikide ama, her av, zamanında güzel bence.Hepsinin ayrı bi yeri var....

Mustafa ÇİL
22.Eylül.2008, 14:38
nasıl geçti dostlar bıldırcın avlarınız
bu sene çok da iyi geçtiği söylenemz
benim açımdan

22.Eylül.2008, 16:51
Mustafa bey, bizim buralara pek bıldırcın ve üveyk gelmedi. Bundan sonra gelirmi bilemem. Bir iki defa yakın çevrelere gittim. Köpeğin kuveti ile 5 er, 6 şar bıldırcın avladım. Arkadaşlara sordum, 100 km.lik yola gidenler de aynı şeyleri söylüyor. Bu yıl pek bıldırcın gelmemiş. Saygılar.

Mustafa ÇİL
22.Eylül.2008, 17:39
doğru dersin be mustafa abim
anlaşılan gelmemiş yada gelenlerde teyble yolları kesilmiş
inşallah bir dahaki senelere gelirde yavru eğitmek için uğraşan dostlara faydası olur gelecek olan bıldırcınların

23.Eylül.2008, 13:41
bencede bıldırcın sonuçta bir avdır ama okadarda büyütülecek bir av deyil fazla yorulmadan kelepir avcılık benim için adrenalin yok ama keklik benim içinde çok özel bir av arkadaşlarında söylediği gibi insanın aklını alır kanat sesi zor bir avdır avcıyı seçer keklik avı bence kekliği vurabilen tabiki devamlı avcı olmuştur

23.Eylül.2008, 14:02
bana göre bıldırcın antreman gibi bir sey hem avcı için hemde köpeği için bana göre av keklik avıdır

23.Eylül.2008, 21:39
bu konunun üstüne geçenlerde başımızdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. bıldırcın avından dönüyorduk 2 hafta önce çok şükür ekibin tümünde adam başı 7-8 kuş vardı. av sonrası yorumlar yapılıyordu yok şöyle güzel av oldu yok şöyle iyi kuş vurduk yok bu hafta sonu çok güzel oldu derken ana yolda yolun alkısmından ki alt tarafta dere var yolun üst kısmına doğru yaklaşık 10-12 li bir alay keklik bi kalktı arabanın önünden yukarı uçuyorlar inanın kimsede ses soluk kalmadı. yani anlayacağınız 10 bıldırcın vuracağına bi alay kekliğin uçuşunu görmek bile insanın elini ayağını dondurmaya kalbinin 180 vurmasına neden oluyor.Allaha emanet olun rasgele

erol kahraman
26.Kasım.2008, 09:27
saygı deyer ustalar benim bildiğim tek bir şey var oda rahmetli dedemin dediği gibi keklik beylerin avıdır derdi gerisi bana göre hikaye bana göre bıldırcın avı güzel bir pazar günü pikniği olur.:)) bendende bu kadar

Mustafa ÇİL
10.Ocak.2009, 15:57
keklik başladı resim sayısı azaldı gardaşlar

ZOR AV VESSELAM KEKLİK
AMA O KALKIŞ ANINDAKİ SESİ YOKMU

oguz alada
17.Şubat.2009, 19:32
bence avdır cunki trakya bölgesinde keklik yok yapa bildiğimiz o var

feridun berin
18.Şubat.2009, 07:42
Mustafa Çİl kardeşim ben öğretmen sen öğrenci olsaydın bu konudan dolayı kopya çektiğin için 1 verir seni disipline sevk ederdim neden bu konuyu daha önce Naz GÜLHAN Hanım açmıştı samimi olarak soruyorsan nacizhane fikrim avdır ve avın paşasıdır köpeklerimizi ilk onunla eğitiriz avın açılışını onunla yaparız kanatlı ve şirin av olduğundan bütün avcılar çok sever ama bıldırcınların avcıları sevdiğini sanmıyorum kal sağlıcakla. http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/71.gif

ahmetERDOGAN
18.Şubat.2009, 11:25
bence bıldırcın avı bır kopekte olcu degıldır kopegın ıcınde avoldugu surece bıldırcın hıc onemlı degıl zaten bızler av acılmadan kopeklerımızı arazıy mutlaka cıkarıyoruz bızlere gelınce olsada olur olmasada olur oyuzden mustafa kardes bıldırcın avı ıkıncı plana duser dıye dusunuyorum avcı arkadasların da goruslerıne saygı duyarım ama ılede kınalı keklıgımmmmmmmmmm dıyorum

Mustafa ÇİL
18.Şubat.2009, 13:34
köpeğin hası keklikde ortaya çıkarmış gardaşlar ama bıldırcında tetik çekmek için güzel bir av
ama günümüzde teybler çıkınca onunda tadı tuzu kaldığına inanmıyorum

08.Mart.2009, 19:29
bence keklik avı yapan köpen her avı yapar çünkü zor bi avdır kekliği çözen köpek öteki avları çözmekte zorlanmaz diorum..avların kralıda bence ormanın gizemli kuşu çulluk bu benim fikrim.......ama bıldırcın gibi zevkli güzel avda yoktur hem av çok olur hem yiyinti(kavun, karpuz vs) her yönden insan mutlu olur........

sipsak
08.Mart.2009, 20:12
bence her avın farklı bı guzellıgı vardır benım dusuncende bu ve dostlarla muhabbette ıçıne gırınce dahada guzel oluyor

cemalreis
09.Mart.2009, 11:44
Bence ustam av bahane muhabbet şahane saygılar.

Mehmet Ardilli
09.Mart.2009, 13:22
Bıldırcın, köpek, tüfek, avcı. Şimdi neden böyle yazdım. Bakın köpeksiz ve hatta tüfeksiz avlandığım keklik avlarım olmuştur. Özellikle de birçok tavşan avını köpeksiz yapmışımdır. Kar da iz avı vesayre, ancak bir av vardır ki köpek tüm maharetini göstersin, üstüne bassan kalkmıyacak kuşu kaldırsın. Tüfek olmazsa olmaz, çelgin düşen kuş köpeğin ustalığını, fazla sayıda tetik çekmek avcının ustalığını artırır. Öte yandan bıldırcın aramaya alışkın köpekler fazla açılmaz, keklikte avcı bu köpek iyi çalışmıyor der. Halbu ki keklikte alışan köpekler, tarlanın bi başından kaldır bıldırcını. Bıldırcın avı bana göre köpek ve avcının takım çalışması yapabildiği en önemli avdır. Bıldırcın da iyi olup keklikte zayıf kalan köpekler varsa bu keklik merasına yeterince çıkmayışından yada yeterli avı merada bulamayıştan kaynaklanır. Saygılarımla avkolik dostlarım.

09.Mart.2009, 19:59
Karadenizli avcı arkadaşın biri siz bıldırcına fişekmi atıyorsunu diye dalga geçiyordu, sordum siz atmıyormusunuz diye yok biz atmacayı salıyoruz getiriyor dedi, her ne kadar keklik avı tadını vermesede, av hayvanı olduğu için av yapmış oluyorum, atmacayla tutma nasıldır bilmiyorum ama bana göre zevkli bir avdır,
Selamlar

10.Mart.2009, 07:27
bence avdır.o avın tadı başkadır.keklik başkadır.burada bize sorulan bıldırcın avmıdır.tabiki avdır.ama keklikle kıyaslanmış.bize sorsalar keklikmi bıldırcınmı.100de 100 müz keklik deyecektir.
küçükte olsa.ya bırak bıldırcına sıkı atılırmı diyenlerde var içimizde.ama göçmen olduğu için belirli zamanı var. bıldırcına sıkı atmak yada atmamak size kalmış.

fevzi dursun
10.Mart.2009, 08:28
bıldırcın avının kolay bir av olduğunu söyleyen arkadaşlaraın çoğu bölge olarak göç bıldırcınlarının bulunduğu bölge avcılarının tespitleridir. iki çeşit bıldırcın vardır bi göç bıldırcını birde yerli bıldırcın. göç bıldırcını avlarında genelde tüfeğe bile gerek yoktur. hızlı bir köpekle de bıldırcın tutulabilir. çünkü hayvan yorgundur ne yürüyecek ne de uçabilecek takatı vardır. o 90 dakka oynanmış maçın ardından sizinle tekrar maç yapmaya zorlanmıştır.

gelelim yerli bıldırcınlara. ben size kendi meralarımızdan bahsetmek istiyorum yani izmir meralarında. burada genelde bıldırcın bergama, menemen, tire ve ödemiş taraflarında aranır. bu meralarda tarlalar küçüktür. genelde biber domates yonca ve darı ağırlıklı meralardır. burada gayet dinç merayı çok iyi bilen bıldırcınlara rastlarsınız. kükürt atılmış domates ve biber tarlallrında çok sekmeleriyle bilinen yerli bıldırcınları köpeklerimiz oldukça zorlanırlar bulabilmek için. genelde fermaların çoğu boş çıkar. bizim açımızdan kolay olabilir ama köpeğin açısından gayet zorda değil ama zorda deniliebilecek bir kuştur. burada kuşu bir kere kaldırma fırsatınız olur. vuramadınız mı kuş kendini darıya atar bir daha da o kuştan ümidi kesin.

ben sadece kendi meralarımıza göre açıklama yaptım. bizim buralarda anız tarlaları fazla yoktur. tabii bazı yörelerimizde sadece anız tarlaları bulunmaktadır. anız tarlalrında kuş yonca meralarındaki gibi sekmez pusar. açık alanda o da bilirki sektiği zaman görünür. bu durumda bıldırcın avını gayet kolaylaştırır. kalktığı zamanda gideceği yeri tespit edebilirsiniz.

bıldırcın avmıdır sorusuna ben yanıtlamak için izmirde av dır diyorum. yanlışta anlaşılmasın ben kekliğe veya çulluğa göre üstün gibi bir söylemde bulunmuyorum. sadece bıldırcının izmirde meralarında zevkli bir av olduğunu düşünüyorum. selamlar

mustafa aydoğmuş
10.Mart.2009, 08:36
vallaha fevzi abi bıldırcın olsada avlasak şimdi yavrular sıkıldı boş gezmekten sezona da cok var bıldırcın sezonunu iple cekiyorum tabi kınalı acılana kadar sonra gözüm görmez

10.Mart.2009, 08:45
BENCE TABİİKİ AVDIR.HEMDE EN ZEVKLİ AVLARDAN BİRİSİDİR.BENCE AV, DOĞAYLA BULUŞMAK ELİMDE TÜFEĞİMLE ÖNÜMDE KÖPEĞİMİN HÜNERLERİNİ SEYRETMEKTİR.AMAÇ BU ZEVKİ YAŞAYABİLMEKTİR. KEKLİĞİN ZEVKİDE TABİİKİ AYRIDIR. AMA BOYU KÜÇÜK DİYE BU AVI HOR GÖRMEK BENCE BU KUŞA HAKSIZLIK OLUR. AMAÇ BÜYÜK AVSA OZAMAN HERKEZ KAZ AVCISI OLURDU. FAKAT AMACIMIZ ZORU BAŞARIP DAHA BÜYÜK BİR HAZ ALMAKSA İŞTE ONA LAFIM YOK. LÜTFEN BILDIRCINI KÜÇÜMSEMEYELİM, BU AVI SEVENİDE HOR GÖRMEYELİM.. SAYGILARIMLA...

mustafa aydoğmuş
10.Mart.2009, 09:02
hüseyin abi ne bıldırcını nede bıldırcın avını sevenleri hor gördüğümüz için değil zoru başarmak sizin tabirinizle

10.Mart.2009, 09:19
sağol kardeşim bende keklik avına hastayım ama, zevkli bir şekilde güzel geçmiş bir blıdırcın avımımı anlatırken, ULEN BİR AVUC KUŞA TÜFEKMİ ATILIR SIKIYA YAZIK diye lafımı ağzıma soktularmı üzülüyorum doğrusu. ama tabiiki şunada inanıyorum ki en zevkli av en zor olanı vurmaktır. keklikte bunlardan biri o yüzden büyük bir cazibesi var. yorumun için sağol...

Mehmet Ardilli
10.Mart.2009, 09:42
Üzülme hüseyin kardeşim, madem Bıldırcın av değil kimse vurmasın ozaman deyiver. Dediğin gibi avı hor görmek olmaz, nerde ava, av hayvanına saygı duyalım diyenler. Sen onlara aza kanaat etmiyen çoğu hiç bulamaz deyiver. Küçük av vurmakla küçük avcı olunmaz, büyük av vurmakla büyük avcı olunmaz. Ozaman çıkar biri, bize siz kekliğe tetikmi çekiyorsunuz deyiverir. Bunun tavşanı var, domuzu var, keçisi var, ayısı var iş gelir dayanır file, aslana, güzel kardeşim:)))http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif

10.Mart.2009, 09:47
yorumun için sağol kardeşim. böyle düşünen avcılar olduğunu bilmek beni mutlu etti kendine iyi bak...

Tamer Kuvvet
10.Mart.2009, 19:56
bizim oralarda keklik yok o yüzden bıldırcın av oluyor biz avcılara keklik olsa favorim olurdu.

vedat oncu
10.Mart.2009, 21:15
kekliğin yerini tutmasada bence bıldırcında çok zevkli bir av bence sadece benim için değil köpeğim rex içinde öyle onun fikride benim için önemli tabi abiler o çok seviyo bende seviyorum bıldırcınıhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif

muratbilginer
10.Mart.2009, 21:24
bıldırcın sevilmezmi hiç sezon açılsada gediz ovasında bıldırcın avlasak

kapadokyali_1981
10.Mart.2009, 22:14
Valla bu konuda Fevzi abime aynen katılıyorum bizim burda bıldırcın patatesde avlanır içinde yürümek bile bi zulumdur üstü karışık ama altı bıldırcın için otoban gibidir böylede olunca köpek kolay kolay kayan bıldırcını bulamaz. Patatesde bıldırcın avı ne anızdakinede nede otta yapılana benzer deneyimi olmayan köpekle patatesde bıldırcın avı genelde hüsranla biter. Tabi kuşu vurmakla iş bitmez bi anlık dikakatinin dağılması demek senin o bıldırcını bi daha asla bulamaman demek. Hareketsiz kaldığı için kokusuda az olacağından köpeğinde bulma şansı azdır. Benim köpeğime bıldırcın av sayılmaz diyen abilerim kardeşlerim varsa gelsin seneye bakalım bi elmi yaman beymi yaman!!!!!!!!!

ali38
11.Mart.2009, 05:58
Valla bu konuda Fevzi abime aynen katılıyorum bizim burda bıldırcın patatesde avlanır içinde yürümek bile bi zulumdur üstü karışık ama altı bıldırcın için otoban gibidir böylede olunca köpek kolay kolay kayan bıldırcını bulamaz. Patatesde bıldırcın avı ne anızdakinede nede otta yapılana benzer deneyimi olmayan köpekle patatesde bıldırcın avı genelde hüsranla biter. Tabi kuşu vurmakla iş bitmez bi anlık dikakatinin dağılması demek senin o bıldırcını bi daha asla bulamaman demek. Hareketsiz kaldığı için kokusuda az olacağından köpeğinde bulma şansı azdır. Benim köpeğime bıldırcın av sayılmaz diyen abilerim kardeşlerim varsa gelsin seneye bakalım bi elmi yaman beymi yaman!!!!!!!!!

aynen katılıyorum

Mustafa ÇİL
26.Ağustos.2009, 23:39
bu sorumuza yeni üyelerimiz ne gibi cevaplar verecekler acaba
dyerek yeniledim çok eskilerden kalma konumuzu

mehmet MUTLU
27.Ağustos.2009, 15:20
zevkler ve renkler tartışılmaz bende çalışan bir insan oldugum için genelde sabahtan keklik ogleden sonra bıldırcın takılıyoz işte yalnız şunu untmamak lazım mustafa beyin buradaki soru amacı şudur anladıgım kadarıyla köpek egitimi ve hareketlerini tartma kokusunu nekadar uzak oldugunu anlamak için böyle bir konu uygun görmüş elbette kimsenin avını lafsöylemez ben kargada vursam avdır sonuçta vurmak serbest vurulan hayvan herne olursa olsun AV dır

yucelmert
27.Ağustos.2009, 19:52
mustafa kardaşım güzel sormuş,
bence anızda bıldırcınla başlatmak faydalı olur diyorum, ama aç karnına meraya giren köpeğe bazen yağlı ve birazda parçalanmış bıldırıcın cazip gelip yutmaya çalışabilir, bu handikap yaratır.
anız yoksa sadece yeşildeyse bıldırcın, o zaman keklikle başalamak uygun olur uzun koşuların ardından arama sitillerini ortaya rahatlıkla koyabilir köpeklerimiz.
bana vereceği zevk açısındanda, KINALI derim, başka söze ne hacet, selamlar.

Mustafa ÇİL
14.Eylül.2009, 15:05
GEL KINALIM GEL
KALKIŞINI ÖZLEDİM
KALKIŞDAKİ KANAT SESİNİ ÖZLEDİM
KANAT SESİNDE İRKİLMEYİ ÖZLEDİM
İRKİLDİĞİMDE

İKİ FİŞEK FEDA ETMEYİ ÖZLEDİM GEL KINALIM GEL

YEMİN OLSUN AŞKTIR KINALI AVI

mehmet KISALAR
14.Eylül.2009, 15:40
BILDIRCIN GERCEKTEN BİR AV DEİLDİR AMA COK KUŞ YANİ KUŞ ETİ YİYEBİLEGİN TEK AVDIR AMA BENCE ZEVKLİDİR !!!

14.Eylül.2009, 20:31

güzel demişsin ömerim üste daha ne söylenir ki...ah keklik olsa da avın tabiki kralını bizde yapabilsek...bıldırcında güzel avdır ama hiç kekliğe benzermi yav çil usta...

Abdullah ATASOY
15.Eylül.2009, 11:42
biz yıllardır yılda bi kere giderdik bıldırcına ama bu sene iş değişti zeynayı alınca çünkü onla av yapmak çok zevkli geldi bir de mecbur eğitirken çiflik bıldırcını gösterdim ama ilk başta iyi oldu sonra iyi olmadığını anladım çünkü kuş uçmadı ve köpek yakaladı ondan sonra hep yakaladı bende bıldırcın daha göstermedim şimdi avlakta gösteriyom çok ustalaştı fermalarında bir çok kuş vurduk şimdi yağmur yağmasını bekliyoz pazartesi az yağdı şehrin içindeki direklerin yanına indi gidemedik yeni yetişen köpekler için fırsat ama kekliğin yerini hiç bi şey doldurmaz

İBRAHİM AKKAYA
15.Eylül.2009, 12:37
Koyunun olmadığı yerde Keçi Abdurahman çelebi olurmuş.Önceden bıldırcına fişek atılmazdı Pamuk tarlalarında hep kalkar biz tavşan culluk arardık.Şimdi bir yerde bıldırcın buldukmu kimseye söylemiyoruz avın hası oldu http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif Akşama arkasından koşuyor akşamda siteye atıyoruz.
Keklik tabiki avların kralı ama senede kaç kekliğe Tüfek doğrultuyoruz .Çil kardeşim bıldırcın olmasa avcılık biter