PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ZAMANSIZ DOĞAN YAVRULAR...BAKARMISINIZ.

pythom
04.Ağustos.2008, 11:20
Arkadaşlar Ağustos ve Eylül aylarında doğan yavrularda eğitimde olsun sağlıklı büyüme konusunda olsun her hangi bir problem çıkarmı,veya ne ğibi problemler çıkabilir fikirlerinizi alabilirmiyim...

fatih demircan
04.Ağustos.2008, 12:47
mustafa çil usta bu konuda daha aydınlatıcı açıklama yapabilir.kendi kanaatim yavrular uygun ortamda düzenli beslenirse bir problem olmaz

Mustafa ÇİL
04.Ağustos.2008, 14:44
gardaşım hiç bir problem çıkmaz yeterki iyi bak yavrulara ve anasına
fakat,,,,köpekler dönem yavrusu olmadığından
sezon dışı yavrular eğitmleri zor olur sadece
birde denizli ne kadar soğuk olur bilmem
yavruların büyümesi gereken ortam sıcak olması gerekirki
yanık dediğimiz yavru büyümesinde geri kalmışlık olayı olmasın.
yanık dediğimiz olay anne iyi bakamaz,yavruların gerekli gneşi alamaz
çok çabuk hastalanabilirler bunlara dikkat et yeter

pythom
04.Ağustos.2008, 15:00
teşekürler mustafa abi evelallah yavrulara iyi bakarım fatih kardeşim sende sağol.

bülent erdem
05.Ağustos.2008, 03:33
duranali kardeş,mevsimsiz yavrunun neden tutulmadığının veya kayıp olarak sayabilceğim tek noktası avla bir sene geç tanışması derim....eğer sağlık problemleri kast ediliyorsanız mevsimli yavruyla mevsimsiz yavrunun artısı eksisi birbirini dengeler.mesela yaz yavrusunda kanlı ishal riski vardır,kış yavrusunda soğuk.
tabiki en önenlisi sizin yavrulara ve anne köpeğe ne kadar ii baktığınızdır.

a.teoman SAYILAN
05.Ağustos.2008, 07:14
sevgili duran ali..düşüncelerimi öğrenmek istersen , nacizane belirtiyorum..eylül ekim ayları, adındanda anlaşılacağı gibi sonbahar kışa yaklaşan bir mevsimin ayları..denizli aşırı soğuk olmaz bence yavrular için sorun yaratmaz..asıl sorun annede oluşabilir..neden diyeceksin.bu mevsim av mevsimi eğer dayanamayıp, lohusa anneyi ava çıkarırsan emin ol hem yavrular için hemde anne için problemler başlar..unutma doğumdan tam olarak 2 ay 20 gün sonra anneyi gezdir..memeleri toplansın çalı çırpıyla kanamasın..ayrıca erken ava sokarsan av hırsıyla hem kanamalara yol açarsın hemde sütün erken kesilmesine sebep olursun ve memeler bir daha zor toplanır ayrıcada sarkık kalan memeler hoş olmayan görüntüye sebep olur..inşallah güzel avlar nasip olurda anneleriyle beraber avlanırlar ve ondan çok şey öğrenirler..annelerinin getirdiği avlarlada yavrular gelecek sezona mükemmel yetişirler..sağlıklı ve güzel büyüsünler..

sevgiler..

ismail talay
05.Ağustos.2008, 08:14
BİLGİLENDİRME İÇİN TEŞEKKÜRLER sayın mustafa cil , bülent erdem , ve sayın teoman abi .

pythom
05.Ağustos.2008, 11:44
teşekür ederim saygıdeğer abilerim.

05.Ağustos.2008, 13:33
Duran Ali kardeşim herhalde acemi bir avcı değildir ki
lohusalı ve yavrularını emziren bir anneyi ava çıkarsın
bakımları ii olduğu sürece bir problem çıkacağını sanmam
Çil ustanında dediği gibi sadece eğitimde sorun olabilir oda artık
yetiştirecek kişiye kalmış birşey zaten kasım ayında 4 aylık olacaklar sanırım
bir promlem teşkil edeceğini düşünmüyorum Saygılar

fatihdursun
07.Ağustos.2008, 12:22
duranali arkadaşım ben teoman abi ye katılıyorum ama herşeyden önce bütün olaysende biter sennasıl bakarsan okadar iyi olur yavruların eyitimide verdiğin kişiye balı onlarda yeni olduğu icin iyi yetiştirirler herkese saygılar