PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVA GİDERKEN KÖPEKLERİN TAŞINMASI

H.İbrahim UYSAL
05.Ağustos.2008, 10:14
Av sezonumuz Allah nasip ederse az bir zaman sonra açılıyor arkadaşlar,ama köpeğimizi ava götürürken aracımızda nasıl taşımalıyız ,bir bakalım,ne dersiniz?

Arabada Köpek Taşıma :

Köpeklerimiz biz avcıların değerli varlıklarıdır. Onlar sayesinde zevkli avlar ve güvenli kamplar yaparız. Bu değerli varlıkların da araç içindeki emniyetlerini düşünmek gerekir. Köpeğin aracın bagajında ve onun taşınması için yapılmış bir kutuda yatması sağlanmalıdır. Uzun yolculuklarda sık sık mola vererek onu izlemeniz ve ihtiyaçlarını gidermeniz doğru bir harekettir. Aksi takdirde, havasızlıktan, sıcak ya da soğuktan dolayı rahatsızlanabilirler ve bagajı açtığınızda tatsız ve üzücü bir durumla karşılaşabilirsiniz. Araç steyşın vagon ya da arazi aracı tipindeyse köpeğin aracın arkasındaki bölümde kafesli özel bir kutuda seyahat etmesi daha sağlıklı olacaktır. Bu imkân yoksa köpeğin ölçülerine uygun, kendinizin bile imal edebileceği bir ahşap kutu da bu işi görecektir. Burada maksat, köpeğin araç içinde yolculara nazaran daha korunmasız bir şekilde seyahat etmesinin engellenmesidir. Ani bir fren ya da savrulmada köpeğin kontrolsüz kalmasının ve yolcuların emniyetini de tehdit etmesinin önüne bu şekilde geçilebilir. Ava gideceğiniz akşam köpeğinizi iyi doyurun. Av dönüşü ilk işiniz köpeğinizin ihtiyaçlarını gidermek olmalıdır. Av dönüşünde köpeğin ayak ve kulaklarını zararlı otlar ve parazitlere karşı kontrol edin ve köpeğiniz için araçta küçük bir su kabı bulundurun.

saygılarımla...

imported_avkolik
05.Ağustos.2008, 10:25
Kardeşim güzel bilgilendirme için teşekkürler....Yaklaşan av sezonunda işe yaracak bilgiler...

05.Ağustos.2008, 13:27
Güzel bilgiler kardeşim eline sağlık
aramızda daha yeni ava başlayan arkadaşlar var
onlar için güzel bir bilgi teşekkürler öptüm seni ...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

ahmethoca
05.Ağustos.2008, 13:32
Çok önemli bir konu.Paylaşım için teşekkürler.

fatih demircan
05.Ağustos.2008, 14:39
benim hep köpeğimi köpek römorkunda taşıma hayalim var bir römorkum var ama daha kullanamadım arabamda çeki demirim yok ilk önce çeki demiri ruhsata işlenik bir 4x4 araç bulmam lazım hehe

unforgiven
05.Ağustos.2008, 14:51
Faydalı bilgiler için teşekkürler canım abim...Eline emeğine sağlık...

Saygılarımla...

HULUSİ TAŞKIRAN
05.Ağustos.2008, 16:06
abi eline sağlık faydalı bilgilerin için ve bizi aydınlattığın için teşekkürler

MUSTAFA EMİROĞLU
05.Ağustos.2008, 16:45
valla abi ben masraf ettim yaptırdım harika bi kafes bence normal kulübesindende güzel oldu rahat edecek kereta.... paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler

H.İbrahim UYSAL
05.Ağustos.2008, 17:00
Ben teşekkür ederim,onları rahat ettirmeliyiz.Onlarsız av düşünemiyorum...

ALEV YILMAZ
05.Ağustos.2008, 22:07
köpeğimiz daha yok ama olduğunda mutlaka koltukta bizimle gidecek o kesin...

bülent erdem
06.Ağustos.2008, 00:12
teşekkürler ibrahim abi...dikkate değer bilgiler

06.Ağustos.2008, 06:49
İbrahim güzel paylaşım birde bence önemli sizce nasıl değerlendirilir bilemem ama kpk ler biz avcılar için iyi bir can yoldaşıdır onlar bizim için bir vazgeçilmezdir helek ava giderken veya yolculuk anında zarar görmeleri bizleri elbetteki üzer.Ava giderken dikkat edilmesi gereken husuzlardan bazılarıda,araba içinde giderken ARABA PARFÜMÜ,fazla içilen SİGARA,açılan camlardan fazla gelen CERYAN OLAYI ve dahaları bunlar kpk lerin nefret ettiği zarar gördüğü şeylerden bazılarıdır.Eğer dikkat etmezsek o av günü kpk ten verim alamayız onunda bir canlı olduğunu unutmayalım.

H.İbrahim UYSAL
06.Ağustos.2008, 06:53
Kadir abiciğim harikasın,teşekkürler abi.Gözden kaçanlarda oluyor,bunlarda çok önemli tabiki,saygılar...

06.Ağustos.2008, 08:41
Bilader elimizden geldiğince paylaşalımki birbirimize katkımız olsun

ethem_k
06.Ağustos.2008, 09:26
Güzel bilgiler paylaşım için sağolasın

optikci97
06.Ağustos.2008, 17:03
bu gerekli uyarılar için teşekkürler

Fatih HACIABBASOĞLU
06.Ağustos.2008, 17:13
Faydalı bilgiler için teşekkürler abilerin gülü...Eline emeğine sağlık...

06.Ağustos.2008, 17:17
guzel bılgıler ibrahim hatırlatmaların için tesekur ederız

Levent Erdeniz
07.Ağustos.2008, 07:31
H.İbrahim abi faydalı bilgilendirmelerin içim teşekkürler.