PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BOHÇACI İLE AV...

pythom
06.Ağustos.2008, 07:11
Arkadaşlar avlanma ile ilgili hiç bir evrağı olmayan şahışlarla yani bohçacılarla ava gitmek kanunen yasakmıdır her hangi bir cezası varmıdır fikirlerinizi alabilirmiyim...

06.Ağustos.2008, 07:16
Bildiğim kadarı ile yasak değil
ama etik olarak pek doğru değil

H.İbrahim UYSAL
06.Ağustos.2008, 07:36
Her koyun, kendi bacağından asılırmış kardeşim.Ama yakalanırsanız arkadaşınızdır,sizinde başınız ağrır sonra...

HULUSİ TAŞKIRAN
06.Ağustos.2008, 07:43
denetlemeye biri gelirse avcı göğsünü gere gere gider bohcacı nerde bi calı cırpı var arkasına saklanmaya calışır bence bohcacı yanınızda sizle beraber ava geldiği için sizede bi sorun olabilir

ethem_k
06.Ağustos.2008, 07:56
benim arabaya vizesi olmayan pulunu almayan avcı binemez. Biz alanlar kerizmiyiz. Arkadaşımda olsa yanımda götürmem

kapadokyali_1981
06.Ağustos.2008, 08:54
Evrakı olmayan biriyle aynı avlakta olmazk şüphesiz herkesi rahatsız eder. Ama bunun kanunen bi sakıncası yoktur herkes kendi evraklarından sorumludur. Ama düşününki yanınızdaki arkadaşınızın evrakları olmadığından dolayı tüfeği alınsa tutanak tutulsa siz ne kadar rahat olabilirsiniz.

pythom
07.Ağustos.2008, 00:09
Teşekür ederim arkadaşlar düşüncelerinize katılıyorum.

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 00:53
şimdi,pulu olmayan belgesi olmayan bohçacımı oluyor..?

ben katılmıyorum,geçen sene yanımda ava götürdüğüm arkadaşım,çok haz alarak zevkli avlar yaptı..limitler dahilinde demicem,zaten çok karvana attı..bu sene tüm belgelerini aldı..arabaya almam demek ne kadar doğru arkadaşımı,bence teşvik etmek gerek..

bohaçacı kavramını iyi yorumlamak gerek..yanlış anlaşılmasın herkezin yorumuna saygı duyuyorum..
benim avcılık kavramımda,kanuni yasaklardan dha önemli değerlerim var(vicdanım var)
bu yasakları uygulamamızı isteyenlerin ne kadar ufaladıklarını görürken hele..pehhh

fevzi dursun
07.Ağustos.2008, 05:16
bülent kardeşime katılıyorum. bohçacı tabiri bence yasaklı zamanda palazları vurandır. teyp kurup av hayvanlarına eziyet edenlerdir daha nice bunun gibi.. olabilir insanlık hali pullar malum aldı başını gidiyor. herkez alamayabilir. hayat şartları zor pul olsun fişek olsun benzin paraları olsun şu hayat şartları altında insan yetişemeyebilir.

şimdi arkadaşlar ben size bir soru sormak istiyorum. farzedelim ben bu yaşıma kadar avımı dört dörtlük yaptım. bu sene imkanım olmadı pul alamadım vize yaptıramadım bi gün tuttum dayanamayıp ava gittim. şimdi ben bohçacımı oluyorum..??

pythom
07.Ağustos.2008, 09:20
Fevzi abi haklısın ama av sahasında yaban hayatı tarafından yakalandığın an evrak yetersizliğinden dolayı bohçacı durumuna düşebilirsin görevli memur sen geçen sene evraklarını almışsın ama bu sene almamışsın hadi seni affediyorum demez cazai işlemi uygular durum böyle oluncada bohçacı konumuna düşersin avcı avcının halinden anlar ama devletin memuru anlamaz devlet zaten eline kağıt kalemi almış ceza yazacak adam arıyor.yinede düşüncene saygı duyuyorum teşekürler.

MUSTAFA EMİROĞLU
07.Ağustos.2008, 09:25
bence taşvik edilmeli madem adı üstünde adı arkadaş... arkadaş arkadaşın sözünü dinlemeli.. doğru yola sevk edilmeli dışlamak hiçbirşekilde çare değil...

ahmethoca
07.Ağustos.2008, 09:51
Pulu olmadığı halde bilinçli olarak avlanan bir çok avcı arkadaşım var.Sadece jandarma ya da ormancı korkusuyla pul alan, limit falan tanımayan bir çok Pullu bohçacı da tanıyorum. Bohçacılığın vicdan meselesi olduğunu düşünüyorum. Tabiiki imkanı olan herkesin pul alması gerektiğine inanıyorum.Ama şahsen farklı nedenlerden dolayı pul alamayan arkadaşlarla ava gittiğim oluyor.Av arkadaşlarını puluna bakarak seçmek bana ters geliyor .Dediğim gibi bu vicdan ve imkan la alakalı. Pulu olmayan biriyle ava gitmenin hiçbir cezası da yok.

07.Ağustos.2008, 10:56
Belgeleri tam olmak insanı avcı yapmıyor. Adam gece far avı yapıyor, teyple av yapıyor, zamansız av yapıyor, Avlanması yasak olan nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan av hayvanlarını avlıyor, ama Avlanma Pulu almış, harcını yatırmış. Bu avcı oluyor. Ama, sadece av sezonu av yapan, her türlü yasak ve kurallara uyan, ancak maddi nedenlerle avlanma belgesi alamayan senelerin avcısı bohçacı oluyor. Ben bu değerlendirmeye katılmıyorum arkadaşlar. Mevlananın bir sözü var; Ben ne adamlar bilirim üzerinde elbisesi yok, ben ne elbiseler bilirim içinde adam yok. Saygılarımla.

Fatih HACIABBASOĞLU
07.Ağustos.2008, 12:39
şimdi,pulu olmayan belgesi olmayan bohçacımı oluyor..?

ben katılmıyorum,geçen sene yanımda ava götürdüğüm arkadaşım,çok haz alarak zevkli avlar yaptı..limitler dahilinde demicem,zaten çok karvana attı..bu sene tüm belgelerini aldı..arabaya almam demek ne kadar doğru arkadaşımı,bence teşvik etmek gerek..

bohaçacı kavramını iyi yorumlamak gerek..yanlış anlaşılmasın herkezin yorumuna saygı duyuyorum..
benim avcılık kavramımda,kanuni yasaklardan dha önemli değerlerim var(vicdanım var)
bu yasakları uygulamamızı isteyenlerin ne kadar ufaladıklarını görürken hele..pehhh

[HR][HR]
bülent kardeşim söylediklerine sonuna kadar katılıyorum...önemli olan bilmeyenleri doğru yönlewndirmek ve de bilipte uygulamayanları gerektiğince uyarıp doğruları yapmasını sağlamaktır..sen ben öbürkü gitmedi..bunlar ava gitmeyeceklermi..tabiki gidecekler.yanında gerçek bir avcı olsa insan olu en azından kendini firenler firenlemesede gerçek avcı firenletir onu..............

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 20:44
teşekkürler fevzi abi,fatihim ve gülom..

pythom
08.Ağustos.2008, 05:09
Arkadaşlar ben yazmış olduğum cümlede hiç evrağı olmayan diye belirtmiştim ama konu evrağı olupta pulunu veya avlanma harcını yaptıramayan veya yaptırmayan diye saptırıldı.Madem ozaman genelleme olarak bende düşüncelerimi söyleyim beraber ava gittiğimiz arkadaş bazı nedenlerden dolayı pulunu alamıyorsa avlanma harcını yatıramıyorsa sezon sonuna kadar evraksız avlanacak anlamına gelmez, bu benim en yakınımdahi olsa benim gönlüm razı olmaz işin doğrusu ben nasıl alıyorsam arkadaşımda alsın herkesin durumu belli arkadaşımıza acıyorsak kaç para ise biz yardımcı olalım evraklarını tamamlasın ozaman , ben evraklarımı alacağım arkadaş almayacak sezon boyunca benimle ava gidecek doğrumu sizce...valla arkadaşlar afedersiniz ama ben enayi değilim.

aytekin çetin
08.Ağustos.2008, 07:15
Sevgili duran kardeşim kanunen sana birşey olmaz ama arkadaşının ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken sen nasıl av yapacaksınki?
Pul alıpta limit tanımıyanlar elbette bohçacıdır fakat pul almayanlarada masum diyemeyiz ve savunamayız limitler dahilindede avlansa çünki o kişilerin hiç av hakı yoktur.
Arkadaş diyosunuz bakın ne güzel geçen sezon benim bir arkadaşımın imkanıda yoktu tüm masraflarını ben karşıladım mademki arkadaşış.

mehmet fatih AKILLI
08.Ağustos.2008, 07:42
PULU ALDIK, VİZE YAPTIRDIK,BUNLAR HEP MASRAF !!! HADİ DEVLETİMİZİN KASASINA GİDİYOR, HELAL OLSUN AMA ALINAN PARANIN HAKKI DA VERİLSİN DERİM BEN...BU ZAMANDA İNANIYORUM VEDE ARKADAŞLARIMIZLADA BUNU GÖRÜYORUZ...BOHÇACI NEREDEYSE BİZLERDEN DAHA RAHAT AVA GİDİYOR... BU SİZCE BİZLERE HAKSIZLIK OLMUYOR MU DERSİNİZ???

08.Ağustos.2008, 11:01
Pul aldınız diye tüm avları ve avlakları satınaldığınızı mı düşünüyorsunuz? Türkiyenin av ve avlaklarında, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin hakkı var. Bu devlete herkes her türlü vergisini ödüyor, askerlik görevini yerine getiriyor, gerekirse bu ülkenin insanları, birkaç zengine para karşılığında 50 yıllığına 60 yıllığına kiraya verilen avlaklar için şehit oluyorlar. Şimdi birileri çıkacak parası olanın avlanma hakkı var, parası olmayanın avlanma hakkı yok diyecek. adama iş vermemişsin, eğitimi de parası olana vermek sureti ile eğitim hakkı vermemişsin, sağlığı da parası olan alır, olmayan alamaz diyeceksin, bu ülke toprakları üzerinde adamın başını sokacak bir evi dahi yok, bir karış toprağı yok, bir tek zevki var tüfeğini alıp doğada geziyor. Ona da hakkın yok diyeceksin. Bu hangi devlet anlayışına, hangi vicdana sığar arkadaşlar. Ayrıca ödediğimiz paralar yazdığınız gibi Devlet Kasasına gitmiyor. Çevre ve Orman Bakanlığının Döner Sermayesine gidiyor. Bu paralar aynen hastanelerde olduğu gibi oradaki çalışanlara Döner Sermaye Payı olarak mı dağıtılıyor, Fiks olarak her ay tüm personel mesai saatleri haricinde, tatil günlerinde çalıştı denip fazla mesai ücreti olarak mı ödeniyor? Ya da benzeri şekillerde mi tüketiliyor bilinmez. Saygılarımla.

fevzi dursun
08.Ağustos.2008, 11:46
mustafa kardeşim size katılıyor ve alkışlıyorum.
( birkaç zengine para karşılığında 50 yıllığına 60 yıllığına kiraya verilen avlaklar için şehit oluyorlar. Şimdi birileri çıkacak parası olanın avlanma hakkı var, parası olmayanın avlanma hakkı yok diyecek. ) ne yazıkki diyolar kardeşim.

mehmet fatih AKILLI
08.Ağustos.2008, 12:24
TÜRKİYE ToPrKaLarında Herkesin hakkı Var Var olmasınada ,Bu Hak ParA Karşılığı Dağıtılıyor Farkındaysanız.Sorun BuRada, Sitem Buna. Ayrıca PuL aLmak Vatandaşlık Görevi İse Biz Bu İŞi LayıkıyLa Yapıyoruz.ikinci Sitemimiz de Denetimsizliliğe, Adaletsizliğe... abimin söylediği gibi ödenen paralarINDA AKİBETİDE BAŞKA BİR KONU !!ALANYADAN SELAMLAR SAYGILAR

aytekin çetin
08.Ağustos.2008, 12:37
Mustafa abi sözleriniz bir çok konuya dagılmış bu ülkede kaç senedir bu harç olayları var zaten BİRDE ALMADAN VERMEK ALLAHA MAHSUSTUR dogadaki av hayvanlarının üzerinde avcı olmayanların hakkı yokmudur dogadan birşeyler alan karşılıgını verecek bu harçların saglık sektörünle karıştırılmasınıda anlamıyorum allah devletimize zeval vermesin.

pythom
08.Ağustos.2008, 12:41
Arkadaşlar geçenlerde Orçun kardeşimi ziyarete gittim bilindiği üzere av bayi ekrem abinin yanında çalışıyor ekrem abide klüp başkanı neyse mekan baya kalabalıktı,o arada orman muhafaza memuru ekrem abiye evrak getirdi muhabbet pul parası harç parasından çıktı görevli memurun bu harç paralarının sadece çok küçük bir payının yaban hayatı koruma derneğine kaldığını geri kalan paranın ise hazineye kaldığını söyledi ben bunu kulaklarmla duydum artık ne kadarı doğru orasını bilemem.

avci064
08.Ağustos.2008, 12:53
Avlanma belgesi ve pulu olmadan ava çıkmak eğer suç ise bunu ihbar etmemek kanunen suçtur. Eğer pulu ve belgesi olmayan kişi yanınızdaysa heran için cezalı duruma düşmeniz sözkonusu. Benim belgem var rahatlığında olmayın derim ben. Çünkü uyanık bir görevli sizede işlem yapabilir. Çünkü suç işleyen adamla berabersiniz ve onun suçuna göz yumuyorsunuz. Bu kanunen suçtur diye düşünüyoum.

İşin kanuni yönü böyle olsada bile, yanımda ruhsatsız avcı götürürmüyüm tabikide götürürüm. Ava daha önce gitmemiş bir arkadaşım olur, yeni ava başlayacak bir genç olur götürmekte hiç bir sakınca görmem. Bohçacılara yataklık yapmışmı oluyorum sizce. 18 yaşını doldurmayan bir gencin belge alması söz konusu değil. Şimdi Allah aşkına ben ava 12 yaşında başladım. Eğer beni 18 den önce ava götürmeselerdi belkide şimdi avcı olmayabilirdim. Belgesiz ava karşıda çok ilgili olmayan kişilere avın büyüsünü aşılamadan belgelerini tamamla öyle gel demek saçmalık olur.

avci064
08.Ağustos.2008, 13:00
Arkadaşlar geçenlerde Orçun kardeşimi ziyarete gittim bilindiği üzere av bayi ekrem abinin yanında çalışıyor ekrem abide klüp başkanı neyse mekan baya kalabalıktı,o arada orman muhafaza memuru ekrem abiye evrak getirdi muhabbet pul parası harç parasından çıktı görevli memurun bu harç paralarının sadece çok küçük bir payının yaban hayatı koruma derneğine kaldığını geri kalan paranın ise hazineye kaldığını söyledi ben bunu kulaklarmla duydum artık ne kadarı doğru orasını bilemem.

Pul paralırının yurt içi pullarında 80 YTL nin 20 YTL si , İl içi pullarının da 40 YTL nin 20 YTL si kulüplere bırakılmıştır. Orman bakanlığı ilk defa avcı kulüplerine pul paralarından pay ayırdı. Gerisini ormanmı alır maliyemi alır bilmiyorum.

08.Ağustos.2008, 14:36
Avlanma Harçları devletin kasasına gidiyor. Ama Avlanma Pulu Paraları, Cezalar, Avlak kiraları, Av Turizminden elde edilen Paralar tamamen Döner Sermayeye gidiyor. Döner Sermaye gelirlerinin ancak % 10 gibi bir kısmı devlete gelir olarak gidiyor olarak biliyorum. Bu yıl sistemi oturtmak için Pul Paralarının bir kısmı Avcı Kulüplerine verildi. Konu sadece paradır, ranttır. Bu paralar da maalesef sadece bizim ülkemizde ve geri kalmış ülkelerde görebileceğiniz şekilde Döner Sermayelere toplanıyor. Ben tekrar ediyorum, bu paraları Döner Sermayede Toplamanın amacının, ne doğaya katkı, ne de Devlete Faydalı olmak olduğunu düşünüyorum. Asıl amaç aynen Hastanelerdeki Döner Sermayelerde olduğu gibi o Bakanlıklarda çalışanların, bu paralardan Döner Sermaye Payı ya da Fiks olarak ödenen Fazla Mesai Ücreti olarak pay almak istekleridir. Saygılar sunuyorum.

bülent erdem
08.Ağustos.2008, 20:16
duran ali kardeşim,konu saptırılmış demişsin..şimdi ben senin açtığın konunun başlığına baktım."BOHÇACI İLE AV" Bizde bunun üzerine yorum yaptık,sanırım yanlış bişi yapmadık...konu ilerleyen bölümlerede,senin başlığın dışında pul ve harç parasına dayanmış..bu konudaki görüşlere kesinlikle saygı duyuyorum..kendince herkez doğru bildiklerini,inandıklarını yazmış..ne güzel..
şimdi olay şu;2-3 senedir bir bohçacı muhabbeti çıktı..nedir bize göre bohçacı?bunu okadar geniş bi alanda kullanıyorlarki,nizami olmayan herşeye bohçacı deniyor...
benim itiraz ettiğim tek konu bu..evrağı belgesi olmayabilir,ama çok sevdiğim bir arkadaşımdır..niye götürmiyeyim ava.1 sene götürürsün.2.sene tüm belgelerini temin eder.bizim savunduğumuz budur.teşvik etmek gerekiyor.biz büyüklerimizden bunu öğrendik.yanlış yolda olan arkadaşlarımızı doğru yola çekmek..
ben ne pulu belgesi tam olan avcılar gördüm..her türlü usülsüzlük var.sezon dışında av vuran,gece avlanan,teyp kuran,limit dinlemeyen.işte duran ali kardeşim ben bu yüzden pulu belgeyi çok önemsemiyom...hep savunduğum gibi,avcının önce vicdanı olcak...aklı selim olcak..bundan ii belgemi olur...

pythom
09.Ağustos.2008, 04:48
Teşekür ederim bülent kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum.

mehmet fatih AKILLI
09.Ağustos.2008, 08:23
teşekkürler BÜLENT ABİ...http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif

bülent erdem
10.Ağustos.2008, 01:44
bende sana teşekkür ederim duran ali kardeşim..beni anladığın için..

fatih çim öpüldün....