PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : köpeğimin cinsi ve eğitimi konusundaki eksikler...

gazi sonmez
06.Ağustos.2008, 20:21
http://img110.imageshack.us/img110/1277/pict0010wa3.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/7554/pict0045ya8.jpg

değerli kardeşlerim ve abilerim bana bu köpek hedie olarak geldi.ankaralı bir arkadaşım dogaargentino köpek vermek istedi bakamayacığımı söyleyince bana böyle bir köpek hediye etti..söylediği annesinin çok iyi bir avcı olduğu....iş olsun diyede getirdiğini hiç düşünmüyorum çünkü ankarada oturduğu halde istanbuldan bu köpeği aldı ve sivasa özel arabasıyla getirdi.karşılıksız..ben bu köpeğe baktığımda kurzhuara benzer yanı çok ama kulaklarda ispanyol pointere benziyor ırkı konusunda yardımlarınızı bekliyorum...
*Köpeğim bu gün itibariyle 4 ay 1 günlük oldu...resim çekildiğinde 2 ay 20 günlük idi......
ÖZELLİKLERİ (BENİM TESPİT ETTİĞİM)
*BANA ÇOK SADIK VE İTAATKAR
*BU GÜN SUYUN İÇİNDEN ÖLÜ KUŞU GETİRDİ
*YUMURTAYI KIRMADAN GETİRİYOR..
*HAVAYA ATTIĞIM CANLI ÇİFTLİK BILDIRCININI ATINCA YAKALAYIP ÖLDÜRMEDEN 10 KEZ BANA GETİRDİ..
*FERMASI FENA DEĞİL AMA DURMA KONUSUNDA HAFİF PROBLEMİMİZ VAR 3 KEZ FERMA EĞİTİMİ VERDİM..
*AFEDERSİNİZ AMA ELMA VE KAYISI DAHİ GETİRTTİM DİŞ İZİ ÇIKARMADI.
*BİRAZ SALDIRGAN KÖPEKLERE SALDIRIYOR (AMA GALİBA ALMAN ROTWEİLLER KÖPEĞİMDE VAR ONDAN KAPTI BU HUYU YANINDAN AYIRDIM)
*SAKLADIĞIM (ONA GÖSTERMEDEN) KEKLİK KANADINI 50 METRE İÇİNDE BULUP GETİRİYOR..
*ISLIĞA ALIŞTIRDIM BEN ISLIK ATINCA NE İŞ YAPARSA YAPSIN BIRAKIP GELİYOR..
****YALNIZ ARAMA YAPMIYOR YANINDA OLUNCA BENLE SÜREKLİ OYUN OYNAMAK İSTİYOR..BU GÜN SAHAYA ÇIKTIK ÖNÜMÜZDEN BILDIRCIN KALKTI UMRUNDA OLMADI DELİ GİBİ KOŞUP DURUYOR ACABA HİÇ BILDIRCIN KOKLAMADIĞI İÇİNMİDİR..

TAVSİYE VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.....

bülent erdem
06.Ağustos.2008, 21:02
gazi kardeşim köpeğinizin ırkı konusunda yorum yapmak gerçekten zor..siz kendiniz bile 3-4 ırk sayıvermişiniz.
ama köpeğinizin anlattığınız özellikler etkileyici..50 metrede keklik kanadı bulması,yumurtayı kırmadan getirmesi,su aportu,ıslık çalınca dönmesi..
daha ne istenirki köpekten.
eğer köpek sizin hoşunuza gittiyse bizim yazdıklarımız latifeden öte gitmez..

Mustafa ÇİL
06.Ağustos.2008, 22:46
gazi
gardaşım
köpeğin kanı ırkı ne olursa olsun anlaşılan baya meraklı bir hayvan
fakat köpeğin av arama işinn başlamayışı daha çocuk be gardaşım..
elbetde oyun oynayacak
sen sahibisin elbetde senle oynamaya çalışacak..
önnden daha çok kuş kalkacak bir gn onlar onun dikkatini çekecek.kelebekler vs.vs.
küçük tarla kuşları
köpeğin uyanma devresine bile grmemiş köpekden av aramasını bekleme gardaşım..
italyan braggo ve kurzhaar kırması diyebilirim köpeğine
ama farklı bir kan köpekde olabilme ihtimali var..
ama sadece köpeğin çok küçük daha bunu bil yeter.

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 08:46
çok köpeğim oldu ama ilk defa av köpeğim oluyor..forumdanda eğiimleri takip ediyorum ama eksiklerimi lütfen bana bildirin.avcı abilerimin söylediğine göre koku kemiği çok iyimiş..birde geldiğinde 28 günlük idi burnunu hiç yerden kaldırmıyordu..şu an o kadar istekli gözükmüyor...size bir adres vereceğim oradan bi ferma konusunu izlerseniz bana daha iyi yardımcı olabilirsiniz..yanlışlarım ve doğrularım konusunda...

http://www.pikniktube.com/v/65d7e632166b9cde0633124a1b0e09d3/Ferma-Eğitimi

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 17:39
buda ferma eğitimimizden bir görüntü

07.Ağustos.2008, 18:08
gazi abim ...bildiğim kadarıyla ferma eğitimi değilde antrenmanı yarardan çok zarar getiriyor..tabi görecelidir..heleki siz çoğu defa bu antrenmanda kanadı yakalatıyorsunuz ,bunun eğitimi için daha yanlış olacağı düşüncesindeyim ..koku takibi antrenmanınları ve aport antrenmanlarının daha faydalı olacağı kabısındayım..
selamlarımla

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 19:25
gazi kardeşim,kimse anasından(çok afedersin)köpekçi doğmuyor....ilk köpeğim diyorsunuz.
bence bir ilk olarak,anlattığınız özelliklerine göre avlanmaya ve bişeyleri kavramaya çok müsait bir köpeğiniz var...yani deneme-yanılma metodu..burdan teori olorak size birçok şey anlatılır,ama siz köpeğinizle pratik yaparak bazı şeyleri çok daha çabuk kavrarsınız.

ferma,video su için yorum yapmıyayım,serkan beyin söylediklerine katılıyorum..
kolaygele....

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 19:55
beeni yönlendiriseniz memnun olurum direk söyleyin darılcak gücenecek birşey yok.amaç iyi bir köpek yetiştirmek..elimdeki hayvan neye layıksa ona göre yetiştireyimki köpeğede yazık olmasın..bend bu merak onda bu merak varken başarmalıyız ustalarımızın tavsiyeleri çok öenmli ( köpek konusunda o kadar meraklıyım yani imkanım olsa) yarın buraya bir 10 yıllık kekliğim varsı (tahnit) onun kanadını arattım onun videosunu koyacağım izler ve yorum yaparsanız sevinirim.***kusura bakmayın sizleri çok meşgul ediyorum ama)

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 19:59
ses eğitimimizide test ettik yanında 65 adet 32-34-36 ve 42 gr semi magnum toplam 65 adet fişek attım umrunda değil koşarken durma yapmadı pozisyon değiştirmedi ayağım dibindeyatarken umrunda olmadı...galiba sorun yok

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 20:20
estağfurullah gazi kardeşim,bizleri meşgul etmiyorsunuz..burası bir paylaşım sitesi.herşey .paylaştıkça güzel olur..bildiklerimiz dahilinde ne yardımımız olacaksa biz hazırız..bekliyoruz..

fevzi dursun
07.Ağustos.2008, 20:37
sevgili gazi kardeşim köpeğinizin yanında boşa 65 adet sıkımı çektiniz . bence köpeğinizin heycanını genç yaşta öldürmeyin. bence olta fermasını da kesin köpeğiniz olta ferması için bayağı büyük. köpeğinizi bol bol ava götürün. sıkılarıda kalkan bıldırcına atınki hayvan neye attığınızı bilsin heycan yapsın. sıkıyı çekin kuşu vuramasanız bile çantanızdaki bir bıldırcını köpeğiniz görmeden sıkı yönüne doğru atın. bulup getirmesini bekleyin.
kolay gelsin unutmayın köpek yetiştirmek çok meşakatli bir iştir sabır isteyen bir iştir. paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyoruz..

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 20:43
değerli abim tarap atışı yaptım onun yanında oldu ynlışmı yaptık bilmiyorum ama ses korkusu olup olmadığını test etmek istemiştim trap plaklarının arkaasından bayağıda koştu..kızım..videoyu şu an internet sitesine yükledim onaydan geçtikten sonra muhtemelen sabahleyin buraya yüklerim..ya ben çok meraklıyım ama köpeğide bozmak istemiyorum buradaki avcı abilerim söylemişti olta muhabbetini ama doğru söylüyounuz gerek yok bencede..

fevzi dursun
07.Ağustos.2008, 20:49
sevgili gazi kardeşim köpeğinizi değil trap uçar avı olan üveyk avına dahi götürmeyin. genç yaşta köpeğinizin heycanını körertmeyin. köpeğinizi sadece koku avları olan bıldırcın keklik lökeşe gibi av hayvanlarında ava götürün. özellikle imkanınız varsa bol bol bıldırcın avına götürün

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 20:51
inşallah abi böyle sizlerin tavsiyeleri doğrultunda başaracağım inşallah

fevzi dursun
07.Ağustos.2008, 20:58
birazda şanşlısın be gazi kardeşim. avkolik dostluk sitesindesin...
gerçi burada ustalarımız varken bize laf düşmezde bunlar sadece size dostaki tafsiyelerdir. avkolikteki dostlar ustalarım konuyu ilgiyle takip ediyolardır.
kolay gelsin kardeşim paylaşımlarını bekleriz..

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 20:59
gazi kardeşim,av sezonu geldi..isterseniz köpeğinizi ava bir sokun,ordaki performansına göre bir şeyleri paylaşalım...kabaca anlattıklarınıza göre köpeğinizde çok bir sıkıntı yok gibi.özellikle ırkını bilmediğimiz bir köpeğe,görmeden yorum yapmak çok sağlıklı olmuyor.

gazi sonmez
07.Ağustos.2008, 21:02
kırma köpek kullanmamaktan yanayım inşallah seneye bütcemden uygun birşeyler ayırıp safkan bir köpek edineceğim...bu iş olacak yanında yatacağım kalkacağım gene başaracağım...

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 21:24
allah herşeyi gönlüne göre versin kardeşim...

gazi sonmez
08.Ağustos.2008, 06:35
ilgilenen herkese teşekürler

gazi sonmez
08.Ağustos.2008, 08:35
http://www.pikniktube.com/v/65300ba50b04116cb9aae09afafb6175/aport

***************aport**********

gazi sonmez
08.Ağustos.2008, 08:36
değerli abilerim ve kardeşlerim ben birde arama yaptırdım bizim kıza düşünce ve önerilerinizi bekliyorum..