PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sezon açılışındaki hayal kırıklığı...(NE ACI)

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 04:05
Sabahın saat beşine saatin çalışına saniyeler kala elim saate uzanıp kapadı.ev sakinlerini uyandırmama çabasına,sezonun açılışında buluşmaya geç kalmama telaşı karışıyordu..geceden,sabah uyandırıp beraberimde götüreceğim sözünü verdiğm oğlumun odasına yavaşca girdiğimde onu av kıyafetleri üzerinde uzanırken gördüm.BEn giyinirken oda termosa su doldurup arabadaki yerini almıştı.
Biz buluşma yeri olan avni abinin dükkanına yol alırken şirin sahil kasabası şarköy daha uyku halindeydi.dükkanda grup tamamlandı,eksikler kontrol edildi.bu senede problemin teyp kuran kişiler olacağı sohbetlerden belliydi.
Evvelki senelerde olduğu gibi bıldırcın zamanı avlaklara teyp kurarak kuşu belirli alanlara toplayıp katliam yapan kişiler yüzünden,birçok yörede bıldırcın avının tadı kalmadı.
Doğal olarak göç eden bıldırcının av meralarına dağılımı engellendiğinden,kurallara uyan avcılar,söz konusu manüpülasyon sonucu,haksız rekabet yüzünden sadece gezmekle yetinir hale gelmeye başladılar.
bunun sonucu olarak,hersene yetersiz denetimdende güç alan daha fazla kişi,kuş görebilmek için avlaklara teyp kurmaya başladı.
Yeni açılan fırından,kahvaltı için taze ekmek tedarik ettikten sonra , yakılmış anızların arasından avlanacağımız meraya vardık.Mereya ulaştığımızda ağustos güneşi ucundan kendini göstermeye,sabahın mağrurluğunu atan doğada hareketlenmeye başlamıştı...

Anız kenarında eski gülünesi anıların süslediği,domates zeytin ve karpuzdan oluşan kahvaltı bitmiş.fişeklikler kuşanılıp "avcı kolu" kurularak anız taranmaya başlamıştı.
bir saate yakın taban tepmenin sonunda megeden kalkan tek bıldırcın,hepimiz selamladıktan sonra,avni abinin kuşluğunda yerini almıştı.Bizler anızı gezerken şarköy sırtlarında,sanki bir savaş çıkmışcasına seri halde,pompalı ve yarı otomatik tüfeklerle arka arkaya saydırılan fişeklerin sesleri geliyordu.anlaşılan açılışta kurdukları teybe "sıkı" kuş indirmişlerdi.dolaşmanın anlamsızlığını kavrayıp,araba etrafında toplanıp,liman kahvesinde çay içmeye kara verdiğimizde, AV EĞİTİMİ VERMEYE ÇALIŞTIĞIM OĞLUMA BU YAŞADIĞI PARADOKSU BİR AVCI OLARAK NASIL AÇIKLAYA BİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORDUM......!!!!

ALINTI

beni çok etkileyen bir yazıdır,sizlerle paylaşmak istedim...bir avcı babanın,oğlu karşısında ne kadar çaresiz ve zor durmda kaldığını belgeleyen bir hikaye.korkarım bizlerde bir avcı olarak çocuklarımız karşısında düşeceğimiz,bu gidişle kaçınılmaz son.... NE ACI..
GELECEK NESİLLERE BEREKETLİ MERALAR BIRAKMAK İÇİN HEPİMİZİN,ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAMIZ GEREKİYOR..
TEYP ile bıldırcın AVINA H A Y I R

AVI İLE ARASINDAKİ ADALETİ BİLEN AVCIYA RASTGELE.....

fevzi dursun
07.Ağustos.2008, 05:03
teşekkür ederim bülent kardeşim. güzel bir paylaşımdı. suç ve ceza bu ormancılar ne işe yarar anlayamıyorum. zaten 6 ay boyunca yattılar. gerçi ne bileyim bi de suç olmasada insanda biraz olsun vicdan olması lazım. bunu yapan insanları kınıyorum. bizler etçi değil avcıyız. şunu bilsinlerki kekliğin yasak olduğu bu sezonda bıldırcın avlarınla yetineceğizi unutmasınlar. bu arkadaşlar sezon boyunca bir keremi ava gidecekler sormak lazım..

07.Ağustos.2008, 05:54
Teşekkürler Bülent kardeşim benim eline sağlık
çok acı gerçeklerle yüzyüzeyiz ava saygıyı bırak
insanlarda kendine saygı kalmamış ki yazık halimize....

aytekin çetin
07.Ağustos.2008, 06:22
Gerçekten çok güzel bir paylaşım teşekkürler bülent kardeşim.

H.İbrahim UYSAL
07.Ağustos.2008, 06:25
insanlarda kendine saygı kalmamış ki yazık halimize.... http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gifhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gifEniştem açıklamış olayı,sağol eniştem...

MUSTAFA EMİROĞLU
07.Ağustos.2008, 06:27
bülent abi hakikaten bizleride etkileyen bir paylaşım oldu... ne diyelim yüce adalet

talan
07.Ağustos.2008, 06:31
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/42.gif evet bülent kardeşim bu çirkin olay hersezon karşımızda,umaızki buyıl cihaz la av yapanlar ve yetkililer daha duyarlı olurlar.alanya ya selamlar rasgele. talan

07.Ağustos.2008, 06:55
güzel bir paylaşım teşekkurler bülent

hakan YALCIN
07.Ağustos.2008, 07:05
güzel bır paylaşım teşekürler

ismail talay
07.Ağustos.2008, 07:34
evet bülentim hepimizin yaşaması muhtemel bu konuyu.kaç defadır yazıyorum bu konuda biliyorsun . malesef gercek bu. ormancı ,denetlemeci, denetlese tabiki a iktarda olsa caydıracak tır ama . her seyi de orman bakanlığından ve yetkililerinden beklememek lazım lakin onlar bizim kadar avlarımıza değer vermiyorlar . salla başı al maaşı ..asıl olan avcının vicdanı gerisi boş ..teşekkürler bülentim.

Fatih HACIABBASOĞLU
07.Ağustos.2008, 08:16
Gerçekten çok güzel bir paylaşım teşekkürler bülent kardeşim.

ahmethoca
07.Ağustos.2008, 09:34
Bülent kardeşim paylaşımın için teşekkürler.İnşallah gerek ormancı gerekse avcı , herkes üzerine düşen görevi tam anlamıyla yapar.

raif sengör
07.Ağustos.2008, 09:46
Bülent kardeşim eline yüreğine sağlık. Güzel paylaşım için teşekkürler.

Geleceğini düşünmeyen toplumların yarınları olmaz

unforgiven
07.Ağustos.2008, 09:47
Canım abim yüreğine sağlık...Vallahi düşündürücü ve de ibret verici bir durum...

Saygılarımla...

M.Veysel Uysal
07.Ağustos.2008, 09:51
insanlarda kendine saygı kalmamış ki yazık halimizehttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/undecided.gif

HULUSİ TAŞKIRAN
07.Ağustos.2008, 10:10
abi eline sağlık acı gerceklerle birkez daha yüz yüze getirdin bizleri ama ne yapalım kabul etsekte etmesekte gercekler bunlar

nihat baltacı
07.Ağustos.2008, 13:21
teşekkürler bülent...

bülent erdem
07.Ağustos.2008, 20:40
"her şeyide orman bakanlığından ve yetkililerden beklememek lazım.lakin onlar bizim kadar avımıza değer vermiyorlar.,,salla başı al maaşı,, ASIL OLAN AVCININ VİCDANI.."

İSmail abi,katılmamak ne mümkün..teşekkürler...

"GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEYEN TOPLUMLARIN,YARINLARI OLMAZ"

Teşekkürler raif abi,bir avcı olarak bu tip mesajları siz büyüklerimizden duymak beni çok mutlu ediyor..avkolik sitesinde bu tip mesajları bolca görmek dileğiyle...
hepinize sonsuz teşekkürler..

Mustafa ÇİL
08.Ağustos.2008, 07:37
mesela bu hafata bülent..ege bölgesi açılıyor.bizde yıllarac kendimizi iç egede grdük tv lerden hava durumlarından ve haritalardan böylr grdük.
fakat iş sezon açılışlarına geldiği zaman bizi iç ege yerine iç anadolu ile bir tutup 1 hafta rötarlı sezon açıyoruz...bizim ovanın bıldırcın avını duymayan bilmemeyen yoktur ama 3,,,5 sene öncesinde idi burada köpek ile bıldırcın avı..şimdilerde biz gerçek açılış tarihimizi beklerken bizden bir hafta önce sezon açan egeli dostlar sağ olsunlar geliyolar bir güzel teyp vs.ile temizlik yapıp gidiyolar..
inşallah bu senede aynısını yaşamayız...av yaban hayatı ekiplerini ve gerekli makamları dileçe ve fakslarla harekete geçirdik...
cumartesi ve pazar günü akşama kadar ovada avcı koşturacaz başka çaremiz kalmadı çünki...nerde teyp sesi biz oradayız...
egeli ve bizim ovalara gelmek isdeyenlere kapı herzaman açık ama
yeterki zamanında gelsinler teypsiz gelsinler
sadece köpekleri ile gelsişnler..
varsa 3,,,5 kuşumuz beraber arayalım beraber avlayalım...ama duyumlar bu senede geçen seneki gbi
boş gezeceğiz anlaşılan

TAVACI43
08.Ağustos.2008, 08:03
Çil kardeşime aynen katılıyorum.Bizler yabancı avcıların avlaklarımıza gelmesine kesinlikle karşı değiliz.Yeterki zamanında ve gerçekbir avcı gibi av yapsınlar.teyp kurmasınlar. Herkese kapımız açık....

08.Ağustos.2008, 08:42
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifben teypsiz ve köpeksiz gelcem mustafa kardeşim,bana bi tane ödünç köpek verirsiniz dimi üç beş furuim bende

08.Ağustos.2008, 08:50
haklısın mustafa abi bizde aynıyız Denizli akdenizle beraber açılıyo
bende bu işe bi anlam veremiyorum :(

08.Ağustos.2008, 08:51
balon abi 3-5 fur çok furma ama :D

Mustafa ÇİL
08.Ağustos.2008, 08:51
ABİCİM
köpek sorun değil eşe dosta eğitilenler var
gel en azından faydan olur bana
manki yok
ama
bu arada nerelerdeydin abi sen yav
bu arada ben bilirim senn 3,,,5 lerini

kazım bozkurt
26.Ekim.2008, 08:40
cok guzel bir paylaşım böyle insanlar avcılıkla alakası olmayan kendine saygısı olmayan insanlardır ben burdaki suçluyu yetkileri bulmuyorum burda suclu avcı deyemiyecegizmiz sekilde avlanan özurlu kişşilerdir bu kişiler nasıl olsa elbet bir gun bunun acıısını cekerler (((bu arada cok teşekkurler super ibret verici bir konu)))teşekkurler

Geleceğini düşünmeyen toplumların yarınları olmaz