Orijinalini görmek için tıklayınız : süper pozemi?(çifte)-yarı otomatikmi?
bülent erdem
08.Ağustos.2008, 01:59
Sevgili gönül dostlarım.........
malum sezon geldi çattı...biliyorsunuz avın olmazsa olmazı tüfeklerimizdir..
hergün sitemizde,abilerimiz kardeşlerimiz etik av ve avcılıktan bahsediyoruz.yaban hayatın,av kuşlarının her geçen sene azaldığı,yaşadıkları doğal ortamların her gün tahrip olduğu bir zaman içersindeyiz.av hayvanlarının yaşam alanları daraldıkça,çaresilikleride büyüyor..
böyle bir durumda,onları vurduğumuz tüfek seçimimiz nasıl olmalı?sadece bizim keyfimize kalmış bir şeymi bu ...
ben şahsen 1 kuşa iki fişek atıp vuramıyorsam,3-4 ü atmayı hiç etik bulmuyorum...özellikle yaklaşan bıldırcın avında elinde otomatik olan avcılara tahammül edemiyorum.şu hiç düşünülmüyor,kalkan bıldırcın az ileri gidip tekrar koncağı..
yoksa benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar....
nedir sizlerin tüfek seçimi...tercihlerinizde maddi imkanlarmı etkili oluyor,zevklerinizmi...yada avına göre tüfekmi kullanıyorsunuz?
şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler....
fevzi dursun
08.Ağustos.2008, 05:16
sevgili bülent her zaman söylüyorum. vicdan diyorum. avlarımıza kaçış hakkı vermek lazım. herkez oyunu kuralına göre oynasın derim..
ethem_k
08.Ağustos.2008, 06:25
çifte her zaman her yerde. Mutlaka ava da şans verilmeli şmdiye kadar hiç elime almadım otomatik tüfeği bundan sonrada almayı düşünmüyorum.
aytekin çetin
08.Ağustos.2008, 06:41
Tüfek seçimi birazda doyum işi bana göre bende ilk yıllarımda otomatik tüfek kullandım fakat şimdi domuz avı harici süperpoze kullanıyorum avında kaçış şansı olması lazım en azından şartlar bir nebze eşit olması lazım.
Allahı hergün zikretmeyen canlı yoktur yer yüzünde zikretmeyenler ya bir avcının eline yada bir yırtıcının eline düşermiş o yüzden kaçırdınız bir av havvanının arkasından lanet falan okumayın çünki o hayvan o gün Allahı zikretmiştir.
Sormuşlar sana zikretmeyen kullarına niye birşey olmuyo diye benim kullarım her nefes alışında (hu)beni zikreder demiş.
Sevgili Bülent biraz uzun oldu sanırım kusura bakma.
nihat baltacı
08.Ağustos.2008, 06:43
bana otomatik değil 20 li verseler bile vuramam.....http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif
gazi sonmez
08.Ağustos.2008, 06:43
BENCE KLASİK ÇİFTE
H.İbrahim UYSAL
08.Ağustos.2008, 06:53
Hepsine saygımız var dediğin gibi Bülent'im.Tabiki,yarı otomatiklere takoz takıldığı sürece.Ama ben yinede çifte tüfeklerden şaşmam.Ama ülkemiz şartlarında herkezin bütçesi vardır,eğer adam 200ytl'ye yarı otomatik alabiliyorsa vede imkanı onu kaldırıyorsa,ne dene bilirki?
(bana otomatik değil 20 li verseler bile vuramam.....)Sadıc yeme bizi..Kimse seni vuramıyor diye,özel izin verip takozsuz kullandırmaz yarı otomatikleri...http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gifhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif
çifte veya süperpoze otomatik tüfekler bize göre değil
adem şahin
08.Ağustos.2008, 08:06
sevgili bülent kardeşim bilinçli avcı için çok bişey farketmez bence çivte ve poze kullananın avı vurma şansı otomatik kullananlardan çok daha fazladır bu neden le avcılıkta belli bir yere gelmiş olan arkadaşlar tüfekleri ne olursa olsun belli bir zaman sonra tüfeklerinin çaplarını küçültürler ve ava da kaçma şansı verirler böyle avcılara şapka ben şapka çıkartırım sende çıkar....
sipsak
08.Ağustos.2008, 08:16
av hayvanlarınada muhakkak sans verılmesı gerekıyo onun ıçın superpoze
HULUSİ TAŞKIRAN
08.Ağustos.2008, 08:25
vazgecilirmi CİFTENİN estetilkiğinden ama bu iş otomatik tüfekler hariç tamamen zevk meselesi
kapadokyali_1981
08.Ağustos.2008, 08:48
Yıllardır yanyana çifte kullanırım hayatımda başka bi tüfeğimde hiç olmadı. Biraz el alışkanlığı biraz alınan randımandan olsa gerek ben tüfeğimden vazgeçemiyorum. Lakin bazı zamanlar olmuşturki keşke elimde çifte değilde bi ototmatik olsaydı demişimdir. Bu çok kuş vurmak anlamında değil daha çok kuşa atış yapma isteğinden kaynaklanmıştır.Takoz kullanılmıyorsa bu kesinlikle yanlış(ki yeni kanunlara göre takozsuz tüfeğe el koyuluyor) herkes kendi vicdan muhasebesini yapıp öyle karar vermeli diyorum.
ahmethoca
08.Ağustos.2008, 11:02
İki tane superpozem var 68_76 bir tanede 71 namlu çiftem var. Gideceğim ava göre genel olarak bu tüfekleri kullanıyorum. Bir tane de otomatik tüfeğim var sadece domuz avlarında arada kullanıyorum. Favorim superpoze.
unforgiven
08.Ağustos.2008, 11:10
Ata yarı otomatik kullanıyorum ama sadece domuz avında en fazla 4 tane koyuyorum içine.Bıldırcın keklik bunların avına zaten gitmedim şimdiye kadar desem yalan olmaz.Tavşan'a gittiğimde zaten takozu her zaman takıyorum...
Saygılarımla...
1989 yılından beri süper poze kullanıyorum
otomatik tüfeği elime bile almadım işte bu sefer
biraz lüks olsun diyemidir nedir tek tetik
enjektörlü 66 ve 71 namlu aldım.
Bende ava saygı diyenlerdenim .....
M.Veysel Uysal
08.Ağustos.2008, 20:22
Yarı otomatikte takoz varsa karşı değilim,tercih meselesi.Bence süperpoze.
serdar20
08.Ağustos.2008, 20:51
üctane superpozem var ancak bırtanesi benim gözüme geliyor tüfek seciminde deneme sansınız olursa daha güzel olur bence
mesela trapta deneye bilirsiniz saygılarımla abılerım
bülent erdem
09.Ağustos.2008, 00:18
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar..
Valla ustadlar ne dıım otomatıgın uzak gıtmemesınden sıkayetcıgım bu YUZDEN FAVORİM tek olarak poze....
Avın avlagın fısegın tadını cıkar...... POZE ıle...... 71 Namlu Poze herseye değer....
Atila USTA
31.Mart.2009, 10:39
Avcı, köpek ve tüfek bölünmez bir bütündür. Avı zevk aldığımız için yaparız. O nedenle köpeğimizinde çok iyi olmasını isteriz. Tüfek apayrı bir konu. Kimisi çifte kimisi poze kimisi otomtik sever. Ben tüfeğimi elime aldığımda onun benim bir parçam olduğunu düşünürüm. Tüfek sevgilidir, acdır, canandır. Elinize aldığınızda hangisine içiniz ısınıyorsa onu kullanacaksınız. Tüfeğin vurmayanı olmaz, atmasını bilirsen. Atması marifet dokunması kaza demiş eski avcılar. Aslında bu sözün devamıda var ama, biraz müstehcen o nedenle yazamıyorum. Yani içiniz ısınacak tüfeğinizle köpeğinizle bir bütün oloacaksınız.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.