Orijinalini görmek için tıklayınız : KURZHARR ( AVANTAJ VE DEZ AVANTAJLARI )
Mustafa ÇİL
14.Aralık.2007, 07:24
AVANTAJ VE DEZ AVNTAJLARI,, KENDİ FİKİRLERİNİZİ SÖYLERSENİZ ORTAYA NASIL BİR TABLO ÇIKACAK MERAK EDİYORUM
Mustafa ÇİL
14.Aralık.2007, 09:31
ANLAŞILAN KİMSENİN BİR FİKRİ YOK http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif
m.erdem yalcindag
19.Aralık.2007, 13:12
Degerli Mustafa,
Alman kisa tüylülerinin dezavantajlarin ben simdiye kadar görmedim ve duymadimda
ama avantajlarina gelirse herseyden önce alman köpekleri bu Alman kisa tüylüsü,uzun tüylüsü,
drahthaari,weimaraneri ve diger fermaya duran av köpekleri cok yönlüdür.Yani bu ne demektir
dersek kisacasi her türlü ava aciktir.Verdikten sonra alir ve uygular tam emir köpegidir bu
yönünüde egitimle süsledin mi problem olmaz.Tabiki bu egiticinin egitim kabiliyetine ve
görüsüne göre cok ayriliklar gösterir.
Alman köpeklerinde aport,su avi,yarali bulma takibi cok önemli konulardir tabiki buradaki
ortama göre yaziyorum.Ama Türkiyede baslica ferma ve aport ,biraz itaat köpek oldu cok mükemmel
deniyor tabiki buda oradakilerin görüsü .Ben herseyi saygiyla karsilarim ama bu konulara daha cok
eginilmeli ve arastirmalidir ki basari sizlerle olsun.Yoksa uygun adim mars idolu ile devam edersiniz.
Bazen cok arkadaslarla görüstüm konustum bazi seyleri tam bilmedikleri halde sorup,ögrenme
yolunu denemiyorlar artik cekinip sormuyorlarmi bir türlü anlamadim gitti.Ama sormayan okumayan
ögrenemez tabiki bu da o kisilerin görüsü.Neyse bana soru yöneltenlere veya bana mail atanlara
zamanim oldugu müddetce sorularini anlayabilecekleri sekilde yanitliyorum.Hepinize iyi calismalar.
murat emre
19.Aralık.2007, 20:02
hiç bir fikrim yok,bi şey yazamadım.
cengiz41
07.Şubat.2008, 20:24
Erdem bey Alman ırkları hakkında geniş bilgiye sahip olduğu için görüşlerini yapmış.
görüşlerine saygı duyuyorum ve katılıyorum .
Türkiyedeki dezavantajlarından birini belirtmemiş.Eger Alman ırklarından birini besliyorsanız.
çevrenizdeki dostlarınız sizi pointer ve seterci yapmak için ellerinden gelen gayreti gösterirler. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
Köpekte av kanı yüksek değilse veya egitimi yeterince verilememişse, avantaj ve dezavantajlar
tüm ırklarda tersine döner.
tüm arkadaşların görüş ve tecrübelerine saygımız vardır.
Ha bu arada ben kurzhaarcıyım.(acıların takımı gibi oldu ama kusura bakmayın)
avcikardes35
07.Şubat.2008, 20:50
çevremde kurzhaar çok gördüm
kimse yoğurdum ekşi demiyor ama
ben hiç bu yoğurdun tadını görmedim...
taşı atıyorlar getiriyor aman çok önemli özellik sanki
getirmesin kardeşim av nerde...kafes bıldırcınınada güzel ferma veriyo
ovada bir numara yok...ortada av yok av...
iyi kurzhaar larda vardır ama bana çok iyisi denk gelmedi vallaha...
kurzhaar ın bir avantajı var çok önemli eve hırsız vesaire yabancı yaklaştırmıyor...
ADAPAZARLI AVCI
08.Şubat.2008, 05:49
Bende birşey yazayım ben avda hızlı geziyorum kurzaar bana yetişemiyor .
hızlı gezen avcı için kuurzaar olmaz.
avvuracam diyorsanız kuurzaar. cı olun.
beni kimse kurzaarcı yapamaz. hızlı avcı ingiliz pointer besler.
POİNTER KURZAARA GÖRE BENCE HIZLI ARIYOR.
KOKU DERSEK KURZAAR. ADAPAZARINDA SAYGILAR.
aytekin çetin
08.Şubat.2008, 06:57
GERÇEK OLAN POİNTER GERİSİ TEFERRUATTIR.
ben bir sezon kurzhaar la avlandım ısparta dan gelmişti. hiç bir zevk alamadım yeniden pointer e dönüş yaptım. belki benim köpeğin av kanı fazla yoktu bilemiyorum ama bir daha büyük olasılıkla beslemem. çünkü pointer den aldığım zevkin onda birini alamadım.
fatih demircan
09.Şubat.2008, 09:30
ava ilk başladığım sene yerli köpeklerden vardı hastalık ilerledikçe köpeği tüfeği deiştirdim.yoğun istek üzerine tüfeğide köpeğide avrupa modeli aldım yani kurzhaar.aldığım zaman av sezonu deildi yetişkin bir erkekti yani ona veren ne verdiyse vermişti.ne atsam getiriyordu buna kafam kadar taşlar dahil arkadaşlar.sonraları iş yerini benimsedikçe fabrikanın önünden bir tane sokak köpeği geçemez oldu vaaayyyy anassııınııııııı ne köpek bee.boş bir araziye bıldırcın salıp fermasını görmek istedim bi gün.ne kadar uğraştıysam verdiremedim ne hoşuma gitti hayvandaki av kanına bak dedim kendi kendime kafes bıldırcınını bile ayırt ediyo ferma vermeye gerek duymuyo.yanlız kuş uçarsa kazara tutmak için saldırıyordu.sonra bi gün bi av molasında yanımıza gelen ineklerden birinin suratını ısırdı inekten başladı koyun keçi ne varsa potansiyel av dı onun için.sezonun yarısında verdim başkasına zor kurtuldum
değerli üyemiz sayın aytekin çetinin dediği gibi ; mustafa çile seslenerek: yaaw gardaşım iyisin hoşsun ama bana kurzhaar deme wallah tüylerim diken diken oluyohttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif
ismail talay
09.Şubat.2008, 10:24
fatihim kurzhar anca böyle anlatılabilir. bravo aytekin abinin de kulaklarını cınlattın bu arada http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif
altınsoy43
09.Şubat.2008, 19:09
Arkadaşlar geçtiğimiz sezona hazırladığım kurharz bir yavrum vardı.İtaat eğitimini gayet iyi vermiştim.
Gel gelir ,Kal kalırdı, bıldırcın salardım soyasından gider bulur fermasını verirdi, otur komutuyla oturturum ve bıldırcın topunu fırlatırdım, kurusıkıyı patlatırdım, getir komutunu duymadan kımıldamaz ve getir dediğimdede getirirdi.Canlı bıldırcınla yaptırdığım eğitimlerde murdardan tutar gibi bıldırcının ta kafasından tutar sallar getirirdi canlı bıldırcını hep böyle getirirdi ve inanın hiç birindede öldürmedi.Bu köpeğin dişi kardeşi ise çok daha hırslıydı ve eğitim esnasında saldığım bıldırcını daha önünden ilk kalkışında havada sıkarak öldürdü.Beş parmağın beşi bir olmuyor.
Köpeğim de tüy dökülmesi vardı,veterinere götürdüm (uyuz şüphesiyle) ama veteriner vitamin eksikliğinden olduğu kanısına vardı ve gerekli ilacı aldım kullanmaya başladım ve etkisini göstermeye başladı.Ancak bu anlattıklarım bıldırcın sezonunun açılışında idi ve köpeğim 12 ayını doldurmuştu.Bütün bir yılın avsamışlığıyla ondan çok şeyler bekliyordum.
Ancak meraya çıktıktan kısa bir süre sonra yavaş ve diğer arkadaşlardan ayrı gezmeme rağmen
köpeğim arkamda kalmaya ve daha sonra adım atayımmı atmayayımmı diye düşünmeye başladı.
Ben meraya yeni çıkıyor belki sonra alışır diye kendimi teselli ettim ama daha sonrada aynı manzarayla karşılaştım.Sağolsun arkadaşların yanında birkaç bıldırcına tüfek atsakta, köpeğimi evde bırakıp ava çıkmak beni kahrediyordu bu manzaraya daha fazla katlanamayıp onu avla alkası olmayan ancak köpek beslemeye meraklı bir arkadaşıma ilçlarıyla birlikte verdim.İyileşir ve bende
emeğinin karşılığını verip geri alırım ümit ediyordum çünki herne kadar avını görmek nasip olmasada
onu bu iş için eğitmiştim.Ancak bütün ümitlerim suya düştü ve yüzme bilmedikleri içinde boğuldu.
İyileşti iyileşecek derken kış başında öldü.
Kurzhaar konusunda denyimim bu itaati çok güzel,en azından bendeki öyleydi.
Şimdi ise Mustafa Dağlar abimin hediye ettiği seter ve brethone melezi pin pon topu gibi bir köpeğim (ÇİKO) ayrıca Mustafa Çil abimden aldığım 6 aylık limon seterim (BULUT) var.
Önümüzdeki sezon onlardan çok şeyler bekliyorum.Sebep olanlardan Allah Razı Olsun.
Bakalım Mevlam Neyler, NEYLERSE GÜZEL EYLER.
avci064
09.Şubat.2008, 21:09
Kalabalık bir grubum olması ve farklı ırklardan köpekler bulunmasından dolayı bilinen ırklardan drathaar harici diğer köpekleri takip etme şansı buldum. İngilizle avlanıyorum ama bir tanede kurzhaarım var. Hemde çok iyi bir köpek. İngilizle kurzhaar ikisi bir avlarsa ingilizin arkasında eziliyor bu kesin. Hatta Tankut arkadaşımda ( Mustafa sen bilirsin Tankutu ) 2 seter birde kurzhaar var. Köpek kendi başına ava çıktımı harika av yapıyor ama pointer ve setterle ava çıktımı patroneden başka birşeyini göremiyoruz. Avı fazla sıkıyor ama bu tabi eğitim eksikliği. Bendeki kurzhaarda aynı, tek başına harika köpek çok itaatkar ferma aport mükemmel ama pointerle çulluk ve bıldırcında başedemez. Yaralı takibinde ise üstüne yok diye düşünüyorum. Keklik avında da daha yakın gezdiği ve pointere göre daha itaatkar oduğu için en azından burda büyük avantaj.
Bana göre kurzhaarın dezavantajı ava fazla sokulması. Uzak mesafen koku alsa bile illaki yakınına varacak. Gerçi yakın gezdiği için av kalksa bile atış şansınız olur. Yavaş olası dezavantaj görmüyorum çünkü yakın arayan köpek keklik ve tavşanda herzaman için avantajdır. Gerçi benim gördüğüm kuzhaarlar hiçde yavaş değil. Çok güçlü çenesi sayesinde 500 metreden tavşanı bir solukta getirdiğine çok şahit oldum. Eğer ben av vuracağım diyorsanız kurzhaar çok iyi bir bir seçimdir bana göre. Ferma, estetik ve heyecan yaşayacam diyorsanızda pointerin üstüne yok.
avci064
09.Şubat.2008, 21:12
Kalabalık bir grubum olması ve farklı ırklardan köpekler bulunmasından dolayı bilinen ırklardan drathaar harici diğer köpekleri takip etme şansı buldum. İngilizle avlanıyorum ama bir tanede kurzhaarım var. Hemde çok iyi bir köpek. İngilizle kurzhaar ikisi bir avlarsa ingilizin arkasında eziliyor bu kesin. Hatta Tankut arkadaşımda ( Mustafa sen bilirsin Tankutu ) 2 seter birde kurzhaar var. Köpek kendi başına ava çıktımı harika av yapıyor ama pointer ve setterle ava çıktımı patroneden başka birşeyini göremiyoruz. Avı fazla sıkıyor ama bu tabi eğitim eksikliği. Bendeki kurzhaarda aynı, tek başına harika köpek çok itaatkar ferma aport mükemmel ama pointerle çulluk ve bıldırcında başedemez. Yaralı takibinde ise üstüne yok diye düşünüyorum. Keklik avında da daha yakın gezdiği ve pointere göre daha itaatkar oduğu için en azından burda büyük avantaj.
Bana göre kurzhaarın dezavantajı pointer kadar uzun kokulu olmaması. Yakın gezdiği için av kalksa bile atış şansınız olur. Yavaş olması dezavantaj görmüyorum çünkü yakın arayan köpek keklik ve tavşanda herzaman için avantajdır. Gerçi benim gördüğüm kuzhaarlar hiçde yavaş değil. Çok güçlü çenesi sayesinde 500 metreden tavşanı bir solukta getirdiğine çok şahit oldum. Eğer ben av vuracağım diyorsanız kurzhaar çok iyi bir bir seçimdir bana göre. Ferma, estetik ve heyecan yaşayacam diyorsanızda pointerin üstüne yok.
avci064
09.Şubat.2008, 21:14
Bana göre kurzhaarın dezavantajı ava fazla sokulması. Uzak mesafen koku alsa bile illaki yakınına varacak. Gerçi yakın gezdiği için av kalksa bile atış şansınız olur. Yavaş olası dezavantaj görmüyorum çünkü yakın arayan köpek keklik ve tavşanda herzaman için avantajdır. Gerçi benim gördüğüm kuzhaarlar hiçde yavaş değil. Çok güçlü çenesi sayesinde 500 metreden tavşanı bir solukta getirdiğine çok şahit oldum. Eğer ben av vuracağım diyorsanız kurzhaar çok iyi bir bir seçimdir bana göre. Ferma, estetik ve heyecan yaşayacam diyorsanızda pointerin üstüne yok.
Mustafa ÇİL
11.Şubat.2008, 06:24
bravo gardaşım bütün ırklar ile avlanama şansı bulan avcı bir başka olur...
teşekkürler gardaşım
Adil Karakus
11.Şubat.2008, 06:44
Kısa ve de öz bir anlatım olmuş Savaş kardeşim,farklı ırklarla avlanma şansı bulupta bu bilgileri bizlere aktardığın için teşekkür ederim
saygılar
avci064
11.Şubat.2008, 14:27
Benim fikirlerim tam olarak kıyaslama sayılmaz. İyi bir deneyim için farkılı ırkladan 3-5 değişik köpekle avlanmış olmak lazım diye düşünüyorum. Sadece gördüğün köpekler üzerinden bu şekilde bir görüş sahibi oldum. Köpek konusunda Mustafa' nın yanında söz söylememiz doğru olmaz aslında. Ustaaa nacizare fikrim bu. Affınıza sığınarak.
mehmet fatih AKILLI
28.Mart.2008, 14:59
HeRkEs Bu KöPeğİ YeRdEn YeRe VuRuRCasIna LaF EdiYoR, FakaT YeTiŞtİrmekte olduğum KöPeğİn olumsuz tek tarafı AzCık kOKuYOr. UnuTuLMaMasI gErEkİrKi **KURZHAAR VARSA SORUN YOK***DİYE BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER. bir BiR ÖrNek VErEcEğİm GEÇEN SENE AV SEZONUNDA KONYA OVASINDA BİR AVDA, yoruluyor dedikleri kurzhaar HİÇ DURMADAN SABAHTAN AKŞAMA 2 GÜN AV YAPTI.YaNıMızDaki PoİnTeRCi ArKaDaŞIn KöpEğİ NeredeYse ApaLayRAk GüNLeRi TaMAMLaDı. POİNTERE taç koyanlar, şapkayı birazda önünüze koyunda düşünün, EsTeTiK OVa AvıNıN YanInDa BiRazDa Dağ Taşta YapıLAn AvLarDa düŞüNüN kURZHAARI ??? HeRkEsE Kazasız TaSasIz BoL AvLar
bülent erdem
28.Mart.2008, 23:46
fatih kardeşim,ne haddimize kurzhaar a dil uzatmak.... zevkler ve renkler tartışılmaz, mutlaka kurzhaar sana hitaap eden bir köpektir ve kesinlikle artıları eksilerinden fazla olan bir köpek, işlemesi pointere göre daha kolay..
nurettin akkul
18.Mayıs.2008, 12:30
Bizim buralarda pointerler kekliklere kaçın avcı geliyor diyor}çok geniş arıyorlarhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif
onder yagcioglu
18.Mayıs.2008, 19:14
yapmayın arkadaşlar gördük eyhafta ingilizleri
clubbercyp
18.Mayıs.2008, 20:07
Arkadaşlar herkese selamlar önce ben yavru vatan kıbrıstan bu siteye ava ve köpek ırklarına meraklı olduğum için katıldım ve çok beyendim kıbrısta böyle bir dostluk yok sadece av zamanı arkadaşları görebiliyoruz birde köpekleri meraya çıkardığımız zaman size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum aranıza benide aldığınız için. Konuya gelmişken benimde 2 tane oğlum var fotolarını dün akşam yolladım 4 aylık daha önce köpeğim olmadı ama kuzenimin germani ile yaptığım avlardan kesinlikle boş dönmedim köpek öyle alışmışki emir ve itaata hayretle ve büyük bir zevkle avımı yapıyordum köpek fermada iken sahibini bekliyor öyle avını kaldırıyor mükkemmel tanıdığım arkadaşlarım akrabalarım ingiliz besliyor ama ingilizler çok atılgan köpekler avı uzaktan kaldırıyorlar buda biz avcılara çok zorluk gösteriyor kıbrısta çok az av hayvanı var ve avlaklar kısıtlı su yok yem yok bu hayvanlar meralarda ne ile beslenip çoğalacaklar. Birde konumuz içinde iken bizde ekim ayında açılıyor av ve şubatta bitiyor çünkü kısıtlı herşey devletin üretim çiftliklerinden keklik,turaç yetiştirip salıyorlar salan adamlarda saldıkları yerden 1 hafta sonra o hayvanları avlıyorlar çünkü yabani değiller bu da avcılığa girmiyor torbacılığa giriyor bu gibi insanları şiddetle kınıyorum yaşım 22 ama düşüncelerim çok farklı herşey dostluk sevgi içinde olması dileğiyle arkadaşlar teşekkür ederim.
clubbercyp
18.Mayıs.2008, 20:30
selam arkadaşlar ben yavru vatan kıbrıstan erdem aranıza benıde aldığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım av tutkusu bambaska bişey konumuz sanıyorum german pointerin dez avantajları ve avantajları sanırım benimde 4 aylık oğlularım var ve öyle bir ırk ki itaat kar söz dinleyen ferması mükemmel koku alma duyuları çok yüksek şahane köpekler fermada iken o kadar duygulanıyorum ki iyiki almışım diyorum çünkü onları aldığım zaman 30 günlük bile değildiler büyüdük sonra bam başka oldular fotolarını dün akşam leyin koymuştum cevaplarınızı aldım teşekkürler herkese daha çok foto yollayacamda siteye daha yeni alışıyorum kıbrısta böyle bir dayanışma yok herkes bambaska dünyalarda av deseniz eylülde açılıyor şubat ayında bitiyor su yok çok kurak bir ada olduk av yok çok zorluklarla av yapıyoruz av hayvanları yokoldu resmen rezilliğin eşiğindeyiz saolsun bazı arkadaşlar. Devlet üretim çiftliklerinde yetiştirilen keklik,ve turaçları meralara avdan 1 hafta önce salıyorlar ve ertesi hafta ayni yerde adını bilirmiş gibi orda bir katliam yapıyorlar burda denetim yok herkes kafasına göre takılıyorlar bu insanları şiddetle kınıyorum birde av zamanı olmadan buda bir katliam askerin izni ile askeriyenin içine girip katliyam yapıyorlar gece yasak tavşan ağları keklikler için özel ağlar daha neleri sayayım tavşanlar için özel tellerle avcılık yapıyorlar hepinize saygım sonsuz ama bu insanlardan nefret ediyorum yaşım küçük daha yeni avcıyım ama avcılık değil bence bu bir torbacılık sanırım dediğim gibi burda gün geçtik sonra batıyoruz yakında ne avlayacak hayvan bulacağız ne de aklı başında avcı teşekkürler arkadaşlar....
Mustafa ÇİL
18.Mayıs.2008, 21:40
savaş gardaşım her arkadaşım gbi sende tevazu gsteriyosun..
merasına göre köpek ile av yaparsan sanırım bir sıkıntı kalmaz ve kimse pointer veya kurzhaar diye de kavga gürültü olmaz..nacizane fikrimdir saygılar dostlar
ulasatasoy
19.Mayıs.2008, 14:49
Yaklaşık 4 aydır av köpekleri ve fermaları hakkında baya birşeyler okudum ve izledim.
Alman kısatüylüsü veya Drahtarda ferma estetiği aramak nekadar yanlışsa, pointerden de alman kısa tüylüsü veya Drahtar kadar itaat ve her türlü doğa koşuluna uyum beklelemek lazım.
Çünkü Alman kısatüylüsü, Drahtar ve Weimaraner çok fonksiyonlu av köpekleri. Bu köpekler her ava uyum sağlayabiliyor. Yaşadığınız yer soğuksa sert iklim koşullarında av yapıyorsanız ve kuş avı dışındaki avlarada gidiyorsanız pointer beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayamayabilir. Ozaman size Drahtar , Alman Kısa Tüylüsü, Weimaraner aha faydalı olabilir.
Söz konusu ferma ve estetik ise Pointer.
Ben hem geniş bir av nönüsü, hem ferma, hem estetik hem de itaat beklerim diyorsanız çare TÜRK SARISI' dır.
Çünkü O bir Türk Köpeğidir.:)
http://img518.imageshack.us/img518/9233/n7721555326502158429mt7.jpg
erol dursun
03.Haziran.2008, 14:15
ya arkadaşlar anlaşılan burada yazan arkadaşların hepsi kurzhaardan muzdırap ama bu tamamda bu bence sizlerin sucu siz köpegi taş atarak veya sürekli aport egitimi verirseniz o köpek bırakın taşı ne atarsanız atın aport eder sizlerin kacı acaba gercekden av kanı olan secereli bir kurzhaar bakdınızda bu fikre kapıldınız ve asla iyi kana sahip bir kurzhaar yavaş gezmez aksine sitilli gezer ben ve benim gibi bir kac arkadaşımızın yıllardır verdigi secere cabasıda bunun içinde iyi kan iyi kan iyi kan tabiki av kanı....
Mustafa ÇİL
03.Haziran.2008, 21:36
teşekkürler erol abi
doğru syler erol abimm,,av kanı ve iyi kan oldumu brakın kurzhaarı bakın bakalım pointer gbi geziyomu gezmiyomu...
her avcı dostum arkadaşının köpeğine ne ırk olursa olsun sahip çıkmalıdır...
bende pek hoşlanmam ama bu köpekler ile avlanan arkadaşıda kusura bakmayın eleştirmem..
HERKES DER YA HANİ,,,HER YİĞİDİN YOĞURT YEMESİ FARKLIDIR
işde onun gbi arkadaşlar...
bülent erdem
04.Haziran.2008, 01:58
"av kanı ve iyi kan oldumu bırakın kurzhaarı bakın bakalım pointer gibi geziyormu gezmiyormu"
sevgili çil ustam bu yazdığını iyi niytinle yazdığını tahmin ediyorum.
ama buna ben katılmıyorum,saf bir kurzhaarın ,saf bir pointer gibi gezmesi(arama sitili) mümkün deyil..ikiside farklı stillere sahiptir..kesinlikle yanlış anlaşılmasın ben pointer kurzhaardan ii bi ırk veya kurzhaardan daha güzel arar veya av yapar iddasında deyilim.. işte burda zevkler çıkıyor ortaya,kimine kurzhaar ın avı,gezmesi daha cok hitap ediyor,kiminede sen ben gibi pointer..ondan sonrada böle güzel tatlı tartışmalar çıkıyor ortaya. ben kesinlikle iki ırkın birbirinden çok farklı özellikler taşıdığını görüyorum..
en iyi diye bir ırk olamaz,hepsinin birbirine göre artıları eksileri var,zaten en ii diye bir ırk olsa hepimiz onu beslerdik !! herhalde..
ustam olarak senin bana şu söylediklerini hiç unutmam....eğer avda çantanı doldurmak skı atmak istiyorsan kurzhaar besleyeceksin,yok avda estetik izleyip zevk almak istiyorsan(fermasında sigara keyfi yapmak gibi) pointer ... YORUMSUZ
abi bizim sitede zevkine biraz fazlaca düşkün ne dersin http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif maşallah çoğumuz pointerciyizhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif nerdeyse kurzhaarcıları bi kaşık suda boğacağızhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif
bülent erdem
04.Haziran.2008, 02:06
sevgili ibrahim uysal abicim,sabah geldiğinde sor bakalım mehmet abimin kulakları çınlamışmıhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif bende fatih kardeşime sorcamhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif
deli etcez bunları delihttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif
H.İbrahim UYSAL
04.Haziran.2008, 05:26
Valla Bülentciğim sezonda bikaç avda bizimkileri görünce fikirleri değişecek.Ondan sonra kıvrandırıcağız onları .Merak etme.
erol dursun
04.Haziran.2008, 06:26
bülent bey aslında bu konuyu oturup uzun uzadıya konuşsak inan kurzhaarcılar degil siz ingilizciler deli olursunuz.nedenini aslında sizde biliyoruz bizde ama gereksiz bu tartışmalara girmenin hiç anlamı yok ben bu ırkı severim siz o ırkı bu arz ve talep meselesidir.bırakalım isteyen istedigi ırkla avlansınlar.
H.İbrahim UYSAL
04.Haziran.2008, 07:45
selam arkadaşlar ben mehmet veysel uysal,h.ibrahimin ikiz kardeşiyim.bülent kardeşim attığın taş başımı yardı yavvvvv.ama latife olduğunu ve dağların kurzhaarlara ait olduğunu unutmayalım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cheesy.gif ingilizlerin ne kadar estetik olduğu aşikar ama benim için kurzhaar bir tutkuhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/wink.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/wink.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/wink.gif her yiğidin bi yoğurt yiyişi varya öyle bişey.sitedeki bütün arkadaşlar başarılar by byhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif
mehmet fatih AKILLI
04.Haziran.2008, 09:31
BEN BU KONUYA DAHA ÖNCE DEĞİNMİŞTİM AMA *TEKRAR* gündeme geldi...ova sizin olsun, dağ bizim, asvalt sizin olsun kaya bizim... YÖRÜK yufka ekmeği çomaç yapar kuru soğanla yeR,bAZISIDA BİSKÜVİYİ ÇAYA BATIRIRDA YER...BİZİMKİSİDE ÖYLE BİR TUtku işte, BİR ELDE ÇOMAÇ BİR ELDE KURZHAAR !!!DAHA NE SÖLEYEYİM ki......HEPİNİZE AKDENİZİN İNCİSİ ALANYADAN SELAMLAR SAYGILAR
Kurzhaar; Pointer ve Setter gibi avın karşısında eğilip bükülmez.Dimdik durur meydan okur...
Çok sevdiğim bir abimden duydum bu sözü.Yanlış anlaşılmasını istemem.Her ırkın kendince avantaj ve dezavantajları var.
bülent erdem
04.Haziran.2008, 20:59
kurzhaar; pointer ve seter gibi avın karşısında eğilip bükülmez..dimdik durur meydan okur..
akınım müthiş sin yine, yani olayı öyle biryerden yakalamışsınki, bunun üstüne laf söylenmez.. oturdum kaldımhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/lipsrsealed.gif
sevgili erol abi,sizin gibi kurzhaar ırkına gönül vermiş birisi ile tanışmayı çok isterim... inşallah söylediklerimi yanlış anlamamışsınızdır,bu köpeklerden besleyen birisi olarak ne haddime bu harika hayvanlara dil uzatmak.bizimkisi gırgır olsun..
inşallah birgün tanışıp, uzun uzun konuşmakta nasip olur abi.. alanyadan selamlar
erol dursun
05.Haziran.2008, 06:49
yok bülent kardeş yanlış anlamadım takma kafana aslında bu konular bu şekilde tartışıldıgı sürece köpek olarak biraz ilerleyebiliriz.
Mustafa ÇİL
05.Haziran.2008, 09:34
ha yaşayın yav
kimse kimsenn beslediği ve sevdiği ırkı küçümsemediği sürece vede saygı gösterdiği sürece her iki ırkda da çok fazla yol katederiz dostlar
erol abi sen gelmiyomusun abi antalya' ya
vvalla müthiş olaca benziyo
erol dursun
05.Haziran.2008, 10:17
mustafa antalyaya gelmeyi cok isterdim ama şu sıralar işlerim cok yogun yeni yavrular var malüm onlarla ilgilenmem lazım.teslim edilecek yavrularda var onlarında teslim edilmesi lazım yani misafirlerim olacak hafta sonları.yinede gönlüm sizlerle.
imported_avkolik
05.Haziran.2008, 10:56
Erol abi bir gece manavgatta olacağız ...Gel be abim :)
Bu arada Erol abi bak pointerciler Pointer Albümü oluşturdular...Ben diyorum ki sende ve diğer kurzhaarcılar da Kurzhaar albümü oluştursanız...Seyir zevki güzel oluyor valla :) isterseniz konuyu ben açarım ...Selamlar Emet'ten
erol dursun
05.Haziran.2008, 11:00
sen konuyu ac ben gereken resimleri koyarım.
Mustafa ÇİL
05.Haziran.2008, 23:47
DEVAM DEVAMMM
bülent erdem
06.Haziran.2008, 00:40
narin akın , bi el atıver şu işe...http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/wink.gif
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.