PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : av köpeği tercihleri(DİKKAT)

bülent erdem
13.Ağustos.2008, 04:31
sevgili gönül dostlarım...

çevremdeki arkadaşlarımın av köpeği konusundaki şikayetleri hep aynı oluyor..nedir genel şikayetler;köpeğin avda yetersiz kalması,o kadar uğraşılmasına rağmen eğitimi tam olarak kavrayamaması,kokusunun zayıf olması ya kuşu es geçmesi,yada kuşun üstüne gidip kaldırması gibi vb.

arkadaşlar bu sorunların yegane sebebi köpek tercihlerimizdeki hatalardır,yanlış seçimlerdir.....nelere dikkat etmeliyiz köpek tercihi yaparken?
bunu size bir kaç satırla anlatmaya çalışayım...

1-köpek alırken dikkat etmemiz gereken en önemli şey"saf ırk" olmasıdır..

2-anne ve babayı görüp,ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığına bakın..

3-anne ve baba av yapıyormu,ki bence en önemli konulardan biri bu..

4-köpek aldığınız kişinin ne kadar avcı olduğu,ne kadar ava gittiğini iyi öğrenin..unutulmasın"işleyen demir ışıldar".....

5-yavru seçerkende,en hareketli olanını,sese en çabuk yöneleni,en dikkatli olanını almaya çalışın.ç

6-tüyleri karışık olan,karnı gebeş olan yavruyu seçmeyin..parazit olma ihtimali çok yüksektir..

saygılar.......

13.Ağustos.2008, 05:35
bülentcim faydalı bilgiler her köpek yetiştirmek isteyen avcının bilmesi gereken konular teşekkürler.

13.Ağustos.2008, 06:05
Bunu altına eklenmesi gereken bazı bilgilerde var
bakalım arkadaşlar bu konuda ne yazacaklar..

H.İbrahim UYSAL
13.Ağustos.2008, 06:12
Teşekkürler Bülent'im faydalı olacak bilgiler.Eniştem ben seçerken burun deliklerinin açıklığına vede ıslaklığına baktım ama,sende bir kaçtane yazıversen diyorum,saygılar

M.Veysel Uysal
13.Ağustos.2008, 06:47
Teşekkürler Bülent kardeşim,çok yararlı bilgiler.

fevzi dursun
13.Ağustos.2008, 08:14
benim eski ustalarım gözü açılmamış yavruların annelerini 5m uzağa uzağa yatırıyolar. hangi yavrunun annesini arama hızına kokuya harekete bakıyolar. her seferinde annesine ilk giden köpeğin üstünde dururlar.
birde yavrunun ense derisinden yukarıya doğru kaldırırlar eğer yavru vıyıklarsa pek o yavruyu tutmazlar.
ama kendimce yavru ne kadar iyi bir kandan gelsede eğitim çok önemli. eğitimi veremezsen köpeği rezil edersin bi verim alamazsın . eğitim abi eğitim şart..

ahmethoca
13.Ağustos.2008, 09:00
Benim babamlar eskiden köpek beğinirken, uyuyan yavruların 6-7 metre uzağına sessizce ılık süt bırakırlarmış. Sütün kokusunu ilk alandan son alana doğru kokusu iyi yada zayıf diye tespit ederlermiş. Hala bu yöntemi uygulayanlar var buralarda. Tabi o zamanlar safkan ya da secere diye bir şey bilinmiyormuş.

Fatih HACIABBASOĞLU
13.Ağustos.2008, 10:11
Teşekkürler Bülent kardeşim,çok yararlı bilgiler.

13.Ağustos.2008, 10:26
Bülent abi mükemmel bilgiler vermişsin.Gerçekten bir av köpeği ile ortalama 10-13 sene civarında içiçe olup,her av anımızın kahramanı olan bir dost olan köpeğimizi en iyi şekilde seçip en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.

13.Ağustos.2008, 19:35
Allah Rahmet etsin çok iyi avcı olan bir komşum da yavruyu seçerken kulağından kaldırırdı, köpek bağırırsa bu yaramaz derdi. Bir de kendi duyduğum ve dikkatimi çeken bir yavru seçimini yazayım. Çevremdeki iki avcı arkadaşa farklı yerlerden ve farklı zamanlarda en küçük neredeyse ölecek diyebileceğiniz yavruyu veriyorlar. O yavrular ölmedi ve bütün kardeşlerinden daha iyi av yaptılar. Aynı ana, aynı babanın yavruları olduktan sonra biraz da şansmı, nedersiniz?

mustafayıldırım
13.Ağustos.2008, 22:22
Sevgili dostlarım köpek seçiminde öncelikle kendi avlanma sitilimize uygun ırkı seçmek önemlidir.Aksiyonlu arayan alan taraması yapan ani keskin ve estetik ferma yeteneğine sahip bir partner arıyorsanız sizlere ingiliz pointer yada vorking seter tavsiye ederim.Aheste gezmeyi seven arkadaşlarıma hava kokulu kurzhar; breton seter yada lavrak seter tavsiye ederim.Benim için köpeğimin sadece av performansı önemli diyen arkadaşlar ırk ayırt etmeden anadolu pointeri denen köpeklere sahip olabilirler.

İnanın öyle köpekler varki benim diyen safkanı geride bırakır.

Bülent kardeşimin yavru seçiminde dikkat edilmesi gereken çok iyi değindiğine katılmakla beraber ; çok hareketli olan yavruların liderlik ruhu taşıdığına ve kontrol etmekte zorlanılan köpekler olacağına inanmaktayım.Unutmamalıyız ki at sahibine göre kişner.Herkezin gönlüne göre bir köpek sahibi olması dileğimle saygılar.

ALEV YILMAZ
13.Ağustos.2008, 22:29
bir gün köpek sahibi olursak inanın bülent bey sizden yardım istiycem...

bülent erdem
13.Ağustos.2008, 23:14
çok güzel katılımlar olmuş..teşekküeler arkadaşlar...

alev hanım,her türlü yardıma hazırız..yetyerki siz niyetinizi alın..o sorumluluğu yüklenmeye hazır olun..gerisi kolay

umit07
13.Ağustos.2008, 23:18
Bülent abi ben köpek beslemeyi çok istiyorum ama yerim yok.İnşallah Allah nasip ederse bi köpek besleyeceğim ilerde imkanım olursa.
Saygılar.

bülent erdem
13.Ağustos.2008, 23:39
inşallah kardeşim..allahım gönlüne göre versin...isterim herkezin bir köpek beslemesini..onlar tarifsiz dostlar..