Orijinalini görmek için tıklayınız : iki gün arazideydik (fakat)
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 21:44
Sevgili dostlar cuma akşamı kendi bölgemize ovalarımıza meralarımıza çıktık..Dedikki öğrenimde olan bir kaç köpeğimiz
bir kaç kuş bulsun bir kaç ferma versin isdedik...Fakat hangi tepeye gitsek hangi kamp bölgesine varsak heryerde teyp ve makine,nereye gireceğimizi ve nerde kamp kuracamızı şaşırdık,vesselam bulduk herzamanki bakir yerlerimizden bir yer ammalakin saat 03 den sonra orada da başladı teyp ve makinalar...Artık gidebileceğimiz bir yer kalmamıştı,mecburen kurduk çadırlarımızı ,aktık kamp ateşimizi ve mecburen kaldık orada...
sabah dedik bakalım ne olacak...Fakat o kadar teybe ve makinaya rağmen 6,,,,,,7 el tüfek patladı hepsi okadar...
sonra hemen yer değiştirdik ,,,GEZDİK GEZDİK GEZDİK AKŞAMA KADAR GEZDİK
2. GÜN DE GEZDİK GEZDİK VE SADECE GEZDİK...
BOL MUHABBET VE KAHKAHA VARDI AMA MALESEF KUŞ YOKTU DOSTLAR
ONUN İÇİN NEDEN HER GEÇEN YIL BİR ÖNCEKİNDEN KÖTÜ OLUYOR DİYE SADECE DÜŞÜNDÜK DURDUK
İNŞALLAH TEYP VE MAKİNACILAR BU İŞE BİR SON VERİRDE BİZİM EĞİTİLECEK KÖPEKLERE BİR KAÇ KUŞ KALIR ARAZİDE
SADECE İNŞALLAH
bülent erdem
17.Ağustos.2008, 21:51
ne yazalımki usta şimdi bu duyduklarımız karşısıda..bizde bi hevesle emet ekibinden fotolar,güzel ferma resimlari bekliyorduk..malesef hevesimiz kursağımızda kaldı..
gidişat hiç iç açıcı deyil..allah sonumuzu hayır etsin..
raif sengör
17.Ağustos.2008, 21:57
Ustam acele etmeyin hele bir yağmurlar yağsın...
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 22:00
valla gardaşım
vilayeti öneli değil bazı memleketlerden avcı dstlar diyecem ama diyemiyorum her yer her tepe teyp ve kaset gardaşım valla duyan diyecekki ne bıldırcın var sese baka
ama hepside teyp gardaşım...buradan çok uyarmaya çalıştım dostlar yakacanız benzin mazota yazık diye ama
ona rağmen dinlemeyen arkadaşlar oldu sadece onlara üzüldüm valla
ama özellikle vilayet isimlerini vermek istemediğim kendilerine sözde avcı diyen etçi guruplar ile dolmuş bizim arazi..ama her tepe typ ve makina gardaşım...
ey millet YURT DIŞINDAN GETİRDİKLERİNİZ DAHİL
IRKLARI NE OLURSA OLSUN
KÖPEĞİNE GÜVENMEYEN EĞİTİM VEREMEYEN TYP VE KASET KURAR GARDAŞLAR
HE SADECE NE OLDU
eşe dosta yetişecek köpeklere YAZIK
aylardır bizler ağustosun 15 ,,,16 sını beklerken,çok yerden gelip zaten olan kuşda vurulmuş...sadece YAZIK YAV EMEĞE YAZIK
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 22:04
RAİF ABİ VALLAHİ BİLLAHİ İŞİN KUŞUNDA DEĞİLİM BE ABİ
EŞE DOSTA YETİŞEN KÖPEKLER VAR
AYLARDIR ONLARA EMEK VERİLİYOR
SADECE BUNA ÜZÜLÜYORUM BE ABİ
BU ADAMLARA BU DOSTLARA DİYECEZKİ EN AZINDAN
köpeğiniz gerçek bıldırcına bastı fermayı
diyemiyoruz abimmm
yanlışlıkla 1 kuş kalkıyo vallahi kmn tetik çektiği belli değil...
böyle avmı olur abimmm
kanatlı hayvanlar fermalı köpekler ile avlanır abi
yoksa makinalar ile yapılan bazı avlar bile tv lerde bas bas bağırıyo abi be
bu av makina işidir diyerekkk
bülent erdem
17.Ağustos.2008, 22:07
tek üzüntüm...atalarımızdan aldığımız mirası,biz çocuklarımıza bırakamicaz.
bumu 6 ay büyük bi hasretle beklediğimiz sezonda,duymamız gereken haberler.. Y A Z I K..
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 22:11
yanlış anlama bülom ama
biz evlatlara bir ........ bırakamayız
bülent erdem
17.Ağustos.2008, 22:15
estağfurullah abi...ne yanlış anlaması..
içinde bulunduğun piskolojiyi,yaşadığın büyük hayal kırıklığını çok ii anlıyorum..
zaten o kadar belliki yazdıklarından..katılmamak ne mümkün
raif sengör
17.Ağustos.2008, 22:17
Ustam ne desen haklısın. Bizim buralardada durum aynı. Yalnız biz ovaya yakın yerlerde kontrolu kolay olduğu
için kaset kurdurmuyoruz. gece saat 12.00 dde 01.00 de arabayla kontrole çıkıyoruz. Kaset sesi duydukmu
hemen jandarmayı arıyoruz. geçen yıl faydasını gördük.
bülent erdem
17.Ağustos.2008, 22:19
tebrikler raif abi..avlarımızı,avlaklarımızı korumalıyız..örnek olmasını dilerim
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 22:22
yeminle bu kuşun avına veya etine değilim
tek sıkıntım yav bu köpek avı yapanlara veya köpeğini koca bir yıl buna hazırlayanlara
eğitme çalışanlara acıyorum yav..
abi yeminle şuna klübümüzün başında ben varım
2 defa çıktık araziye baktık kmseler yok
bir kaç genç dışında uyardık
bir kaç yabancı plaka arac
onlarıda tatlı dille uyardık ,,,,dedikki sezon açılsın gelin bereber avlayalım
ama adamlar hafta içinde başlamışlar teyp kurmaya ve bunu hiç sıkıntı etmeden yüzüne baka baka utanmadan söylüyolar yav
valla abi köpek ile avlanmaya çalışanlara hakaret SADECE...EN AZINDAN BEN BYLE ALGILADIMMM
raif sengör
17.Ağustos.2008, 22:27
Ustam acımıyacaksın. İyilikten maraz doğar.
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 22:28
VALLA AYNEN ABİ
YOKSA BEDAVA KÖPEKLERLE UĞRAŞIYORUZ
bülent erdem
17.Ağustos.2008, 22:31
"KASAP ET,KOYUN CAN DERDİNDE..ustam....halimiz buna benzedi..
Mustafa ÇİL
17.Ağustos.2008, 22:32
AYNEN BÜLOM AYNEN
3 gün boyunca yaşadığım av hariç herşey mükemmeldi
muhabbet üst seviyede idi birde kuş olsaydı deme keyfimize ama ne gezer
Çil ustanın dediği gibi sağolsun arkadaşlar aradı ama kuş yok dedim inşaallah beni yanlış anlamamışlardır ilgilenmedi gibi oldu ama inanın kuç yok ben hayal kırıklığına uğradım
derdim kuş vurmak değilki arkadaşlarımıza eğittiğimiz köpeklere üç beş kuş göstermek ama ne gezer bizim işimiz baya zor bakacağız bakalım artık kuş olan bölgelere doğru gideceğiz herhalde maksat acemi köpekler birşeyler görsün öğrensin diye eee ne yapalım buda işin cilvesi işte...
H.İbrahim UYSAL
18.Ağustos.2008, 06:56
Gardaşım şimdi kuş daha yokken böyleyse,iki gün sonra kuş gelince nasıl olacak bu kaset işi?Yok mu bunları denetleyen,arayıp soran bir mercii ya...?Sen git emek ver,sadece 2..3 ferma görmek için,adam gelsin kaset kurup kuş indirsin eti için ,yok böyle bir şey arkadaşım.Herkezin saygı duyması gereken bazı ahlaki kurallar ve avcılık kuralları vardır.Bence bunları bilmeyenleri gördüğünüz anda gerekli merciilere şikayet edin.Demeyin ki; biz ispiyoncu değiliz,bu ispiyonculuk değil,avına ve geleceğine saygıdır.
Mesut BÜLBÜL
18.Ağustos.2008, 07:07
inşallah yetkililer yakından ilgilenirlerde bu izdiham sona erer inşallah diyelim
pythom
18.Ağustos.2008, 08:12
Abi memleketin yaban hayatı var jandarması var arayın ihbar edin abi yazık değilmi bu katliyamdan başka bir şey değil.Demekki bundan sonra herkes kendi avına kendi bölgesine sahip çıkacak.
M.Veysel Uysal
18.Ağustos.2008, 09:25
Gardaşım şimdi kuş daha yokken böyleyse,iki gün sonra kuş gelince nasıl olacak bu kaset işi?Sıkıntı yurt genelinde ve yetkililer uyuyor,yok böyle şey ya...Evet hakkımızı arayalım,gerekli mercileri biz uyarıp aramazsak bu işin sonu hep aynı...
Fatih HACIABBASOĞLU
18.Ağustos.2008, 09:52
Sebebini hepimiz Çok iyi bliyoruz ama herkezin ne yaptığını çok iyi biliyoruz..bencede şikayet tabiki olacak ama önce şu kaset kuranlara bir eğitim şart..mustafa abi çok doğru söylüyorsun ...önemli olan teyip kuranları eğitmk eğitmek eğitmek
aliihsan.emet
18.Ağustos.2008, 11:08
SELAMÜNALEYKÜM...gardeşim valla söylediklerin de haklısın,biz keklik avın da şöle bir taktik uyguluyoruz mera da avcı çok ise kendi kendimizi ihbar ediyoruz ormanı ve jandarmayı arıyoruz ve o bölgeye gelmesini sağlıyoruz ,bizimle beraber herkezi kontrol ettiriyoz .demeki bu sene aynı uygulamayı bıldırcın avında da yapmak gerekecek mera ya iki saat erken gidip dolaşmak gerekecek teyp sesi var sa bir telefonla orman ve jandarmayı cağırırız.bakın arkadaşlar görüp veya duyupda ihbar etmeyen en az onlar kadar sucludur bence, yapmasın gardeşim kimse kalleş avcılık zaten sezonu erken acanlar var teyp kuranlar var ruhsatsız avlanlar var ,burada en büyük görev gene bize düşüyor .haydi arkadaşlar hep beraber uykumuzdan veya avımızdan fedakarlık yapalım ve meraya varınca dolaşıp ses dinleyelim ve hiç cekinmeden telefon edelim,BİZDE BÖLE OLACAK .CÜMLETEN ALLAHA EMANET OLUN .
Mustafa ÇİL
18.Ağustos.2008, 11:13
çok doğru usdamm
çok doğru
TAVACI43
18.Ağustos.2008, 11:20
kardeşim çok doğru söylüyorsun.zaten av yok birde teyptir,kaçak avdır, bunları engellemek gerekiyor.iki gün arazide dolaştık topu topu iki bıldırcın vurdum yahu....
TAVACI43
18.Ağustos.2008, 11:21
benim için en kötü sezon açılışıydı.
maraton
18.Ağustos.2008, 18:05
valla mustafa kardaş aynen dediğine katılıyorum bende buhafta kuşu bol olan biryere ğittim teybe ğerek yok okadar ğüzelkuş vardıki böyle birşey ğörmedim ama yinede teyip kurulmuş saat 0.8 civarı milli park ğörevlisi ğeldi adamları ğötürdü kaldıkmı kuşun içinde aman yarabbi ayagını bastığın heryer kuş çokğüzel bir hafta sonu ğeçirdim bıldırcın zebil derler ya hani işte öyle üveyik desen sanki birileri üstümüze salıyor mubarek neyapacagımı şaşırdım çokğüzel bir hafta sonu oldu ama sezon sanki biraz erken ğibi bıldırcınlar çok küçük yavru denecek kadar aralarda iyileride vartabi resimlerim vardı fakat bukadar avcının avdanyana siteminden sonra ğöndermek istemedim sayğılar recep kuyu sakarya
Mustafa ÇİL
18.Ağustos.2008, 22:45
abi hafta sonu ordayım valla
kaçarı yok
bülent erdem
18.Ağustos.2008, 23:19
benide al usta....
çok şükür güzel bi haber geldi..hadi hayırlısı
tyt81
19.Ağustos.2008, 07:29
selam sevgili dostlar Ali ihsan beye bende cani gönülden katılıyorum Mustafa abi sizin adınıza ve sizin ve bizim gibi düşünen dostlar için durum hiç iç açıcı değil diye düşünüyorum Bende köyde sezon açılmadan tüfek patladığını dedemden duydum ama ama ben oralardayken hiç patlamadı eğer öyle olsaydı kesinlikle bende telefona sarılıp şikayet edecektim bıldırcında da aynı şey geçerli olacak bunu buradan sizin huzurunuzda deklare ediyorum çünki gerçek avcıya bu yapılanların saygısızlık olduğunu düşünüyorum sevgi ve saygılarımla
Not :Geçen yıl gaza gelip bende teyp kuranlarla av yaptım ama ondan ne zevk aldım nede birşey gerçek avcılık bu olmamalıydı pişmanım ve bundan sonrada kesinlikle yapmayacağım ve yaptırmayacağım
HULUSİ TAŞKIRAN
19.Ağustos.2008, 10:43
artık bu işe bi dur dememizin vakti gelmedimi
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.