PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ERKEK-DİŞİ...tercihiniz hangisi?

bülent erdem
18.Ağustos.2008, 01:17
arkadaşlar....

çoğumuz köpeksiz avı düşünemiyoruz,onlar bizim av daki vazgeçilmezlerimiz.hal böyle olunca köpek tercihi yaparken çok titiz ve seçici oluyoruz doğal olarak.bu kadar seçici olmamızı gerektircek o kadarda ırk varki,sizlere hak vermemek elde deyil..bunla berber,...

ne kadar genelleme yapamasamda,bu tercihlerde en çok öne çıkanda köpeğin cinsi oluyo(erkek_dişi)...bu bazılarımızın olmasa olmazı.en az benim kadar,sizlerinde duyduğu bir tespittir şu;"ben kapıma erkek köpek bağlamam"..."dişi köpeğin avda verdiği tadı erkek vermez"...yada bunun tam tersi..erkek köpek sempazitanları...

öğrenmek istediğim şu;sizin böyle kesin ve net cins tercihiniz varmı?varsa nedenlerini ve buna sebep olan tecrübelerinizi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim..

her katılım benim için çok değerlidir..

Nuri
18.Ağustos.2008, 06:13
bülent kardeş herkesin bir tercihi illaki vardır ben 1982 yılında ilk köpegim erkek pointırdı ondan sonraki yıllarda hep dişi köpekle avlandım dişi köpekler erkeklere nazaran biraz daha yumuşak kanlı oluyor boguşma sorunu fazla olmuyor kölpeginin av kanınını sürekli elinde tutma şansın daha fazla diye düşünüyorum

Mustafa ÇİL
18.Ağustos.2008, 06:40
valla nuri abime katılmadan edemeyecem bülo

Fatih HACIABBASOĞLU
18.Ağustos.2008, 10:30
dişi bülentciğim dişi...2 erkek bi arada geçinemiyoz:)

aliihsan.emet
18.Ağustos.2008, 11:31
SELAMÜNALEYKÜM...bülent gardeşim bize öğretilen şu dişi köpek avcının sigortası gibi dir onun için tercih çoğunlukla dişi den yana ,ama bana soracak olursan tabi imkan el veriyorsa iki köpek bakmak her zaman iyidir bence ,tabiki biri erkek olacak .ALLAHA EMANET OL.

H.İbrahim UYSAL
18.Ağustos.2008, 12:28
Av kanı güzel ,kokusu sağlam,eğitiminide tam olarak verdikten sonra farketmez kardeşim....Yeterki,bana arazide istediğimi versin...

raif sengör
18.Ağustos.2008, 12:31
Bülent kardeşim benim ilk tercihim dişi köpek.....

ahmethoca
18.Ağustos.2008, 13:04
Köpeğin av kanı sağlam olduktan sonra erkek ya da dişi olmasının, ne itaat eğitiminde ne de avda performans belirleyici bir faktör olduğunu düşünmüyorum. Dişi köpeklerin annelik içgüdüsüne sahip olmalarından dolayı erkeklere göre daha erken ava başladıklarına ve daha istekli olduklarına şahit oluyorum. Ama ben böyle bir durumla hiç karşılaşmadım aksine erkek köpeğin dişi olan kardeşine göre daha erken ava yattığını bizzat kendim yaşadım. Erkek kurzhaarımla avlanmaktan büyük keyif alıyorum. Hırsını enerjisini ve isteğini bana fazlasıyla hissettiriyor.

pythom
18.Ağustos.2008, 14:35
İllaki dişi. dişi köpeğin sahibine bağlılığı daha fazladır avı güzel olur ava erken yatar .

mustafayıldırım
18.Ağustos.2008, 20:43
Sevgili kardeşim çok güzel bir konu açmışşın tebrik ediyorum.Benim naçizane fikrimi sorarsan tabiki dişi ; biz Osmanlıyız ya evde bizden başka erkek istemeyiz.

Tabiki şaka bir tarafa iki cinsin birbirlerine artı ve eksileri vardır.Dişilerin daha yumuşak başlı,daha itaatkar ve ava daha erken yattıkları bir gerçektir.Bunun yanında genellikle diğer köpeklerle boğuşmaması ve en önemlisi iyi av yapan bir köpeğe sahip isek ilerleyen yaşlarında yavru alıp aynı ırka devam etme yönünden büyük bir avantajdır.
Erkek köpeklere gelince dişilere oranla daha güçlü ve dayanıklılardır.Ayrıca kızan döneminde muhafaza etmek gibi bir problem söz konusu olmayacaktır.Fakat av sahasında dişileri rahatsız etmesi, erkeklerle dalaşması rahatsız edicidir.Saygılarımla.

18.Ağustos.2008, 21:45
Erkek köpeğim her zmana tercihimdir.Hem ırk standartını daha net yakalaması hemde daha tipli olması hemde asi olması,bana arazide güven vermesi ve en öenmlisi koruma güdülerinin yüksek olması beni her zaman erkek köpek bakmaya yöneltiyor...

Bu arada erkek köpeğin bir artısıda sezon açılışında kızana gelmezhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifŞuan Dayım bu konudan müzdarip 6 aydır av açılsın diye hevesle bekliyorum sezona 3 gün kala kızana geldi köpeğim diyorhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifBir buçuk yaşında dişi bir av köpeği daha hiç av göstermedi bu sezon görecek nasipse.

HULUSİ TAŞKIRAN
19.Ağustos.2008, 10:27
bencede dişi abi o yüzene bakması acaba bişey isteyecekmi diye erkek dişiye göre gördüğüm kadarıyla daha cok asi

mehmet fatih AKILLI
19.Ağustos.2008, 13:51
ABİ; DİŞİN KÖPEĞİN AVINA LAF YOK, ERKEĞİNDE KENDİNE GÖRE ESTETİK YÖNLERİ VAR..BENİM DE DİŞİ KÖPEĞİM VAR BİLİYORSUNUZ,EPEYCE KIZAN ZAMANI SIKINTI ÇEKTİRDİ BANA...AMA YİNEDE TERCİHİM DİŞİDEN YANA...