PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balık tutmak zor iştir!!

NiL
19.Ağustos.2008, 21:29
BALIK TUTMAK ZOR İŞTİR

Bakmayın insanların balıkları yakaladığına, aslında balıkların insanlardan çok önce yeryüzünde bulundukları biliniyor. Yaklaşık 450 milyon yıllık bir geçmişleri olan bu canlılara, aşırı sıcak kaplıca gölleri ve aşırı tuzlu - alkalinli sular dışında, tüm doğal su oluşumlarında rastlanabilir.

Hafızalarının aksine, görme, işitme ve koku alma duyuları oldukça gelişmiş olduğundan, balık tutmak pek de kolay sayılmaz. Koku alma balıklarda önemli bir duyudur ve bu özellik genellikle amatör balıkçıların işine yarar. Yakalamak istenen balığın yemine kokusu iştah açıcı hale getirilmiş maddeler katılarak, balıkların av bölgesinde toplanması sağlanır. Öte yandan, koku alma duyularının gelişmiş olması, balıklarda kendi türlerinin yaralı balığın ürettiği vücut salgılarını daha kolay fark ederek, bölgeden uzaklaşmalarına da neden olur. Mesela alabalık avında, oltadan kurtulan bir alabalıktan sonra o bölgede uzun süre balık olmaması bu şekilde açıklanır. Aynı durum gece yemlisinde taş üzerinde avlanmada mercan veya karagözün oltadan kurtulup kaçmasından sonra da görülür. Koku duyuları kadar görüşleri de oldukça keskin olan balıkların göz kapakları yoktur. Tatlı su balıklarından turna, alabalık suyun dışını da gayet iyi gördüğünden, gölgesi suya vuran balıkçıları görüp kaçar. Balıkların işitme sistemi de gayet gelişmiş olduğundan, balıkçıların av süresince mümkün olduğunca sessiz davranmaları gerekir.

imported_avkolik
19.Ağustos.2008, 21:51
En son cümleye takıldım Nil Hanım ..Balıklar bizim kenarda yaptığımız gürültüyle orantılı olarakmı bizim olta attığımız civarda bulunuyor yani ??? Paylaşım için teşekkürler

ahmethoca
19.Ağustos.2008, 21:58
Güzel paylaşım olmuş. Ben alabalık avını çok severim cin gibi bir balıktır. suyun dışındaki en küçük hareketlilikte hemen orayı terkeder. Mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Biraz şike gibi olacak ama birinin suyu yukarıdan bulandırma şansı varsa avı kolaylaşıyor. Teşekkürler.

NiL
19.Ağustos.2008, 22:08
Hemen acıklıga kavusturalım ali bey takıldıgınız cumleyı evet o kadar hassas canlılar kı kenarda yürüyen bir insanın adımlarını bile hissedebiliyorlar suyun içindeyken o yüzden de mümkün olduğunca sessiz olunması gerekiyor.Sizde söylemişsiniz kenarda yaptıgımız gürültüyle orantılı olarak avlandıgımız alanda dolasıyorlar.

imported_avkolik
19.Ağustos.2008, 22:14
Benim neden fazla balık tutamadığım anlaşıldı o zaman..Biz atıyoruz oltayı ondan sonra ver muhabbetin gözüne :D ee öyle olunca gelmiyor demek ki http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif

bülent erdem
19.Ağustos.2008, 22:19
paylaşım için teşekkürler...

H.İbrahim UYSAL
20.Ağustos.2008, 05:10
Güzel bir paylaşım,teşekkürler Nil hanım...

M.Veysel Uysal
20.Ağustos.2008, 05:48
Güzel bir paylaşım,teşekkürler Nil hanım...

20.Ağustos.2008, 05:53
Güzel bir paylaşım teşekkürler
balıkçılığa yeni başlayanlar için önemli bir bilgi

raif sengör
20.Ağustos.2008, 13:22
Nil hanım güzel paylaşım için teşekkürler. Olay bu sessiz ve sakin olacaksın.

Fatih HACIABBASOĞLU
20.Ağustos.2008, 13:26
paylaşım için teşekkürler...

NiL
20.Ağustos.2008, 16:56
Tşk ederim arkadaşlar evet sizinde söylediğiniz gibi balık tutmak istiyorsan sessiz ve sakin olacaksın avlakta.Babamın bir arkadaşından bahsetmek istiyorum size kendisi balık avında bu sessiz olmanın önemini okadar iyi biliyor ki oltasını attıktan sonra kendini 1-2metre barajın yukarısına atıyor balık geldiğinde hissetmesin diye ve her gidişinde de kuzuları çekip geliyor..

pythom
21.Ağustos.2008, 10:22
Paylaşımın için teşekürler, evet arkadaşlar balık tutarken gayet sessiz olmalıyız.

21.Ağustos.2008, 12:12
nil paylasımın için tesekurler.ama balık avcılıgı bana göre degil :D ben bekleyemem ;D

Sebahattin AVCI
21.Ağustos.2008, 13:29
NİL GÜZEL VE DOĞRU OLAN BALIKCILIK PÜF NOKTALARINI YAZMIŞSIN 20 YILIMI OLTA BALIKCILIĞINA VERDİM YAZDIKLARINDAN ANLAŞILAN O Kİ SEN USTA VE HASTA BALIKCISIN BENDE BİR İKİ KONU EKLEYİM EGER SAZAN AVINDA BÜYÜK BALIK YAKALAMAK İSTERSEN İLK ÖNCE KAMP YERİNİ HAZIRLAMADAN AVLANACAĞIN BÖLGEYİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE MISIR VE BAŞKA YÖRELERE AYİT YEMLER İLE YEMLEDİKTEN SONRA EN AZ ÜÇ SAAT O BÖLGEDEN BALIK BEKLENMEZ SONRASINDA TABİ BU ARADA DİPLİKLER KAZIKLAR ÇAKILMIŞ OLACAK TABİKİ SESSİZLİK BAŞLIYOR EN UFAK BİR TAŞ SESİ YÜRÜRKEN AYAGINIZLA ÇIKARDIGINIZ O SESTEN BİLE ÇOK ÜRKEN BALIKLAR O BÖLGEDEN UZAKLAŞMASINA SEBEB DİR BEN BALIKLARIN YEMLENMELERİNİ YÜKSEK KAYALARDAN BERRAK SULARDA 5İLA 10 KİLOLUK SAZANLARIN YEMLENMELERİNİ VE KÜÇÜK BİR TAŞ SESİNDE TEPKİLERİNİ DENEDİM EVET FAZLA UZATTIM GALİBA AMA GERÇEKTEN SAZANDA DAHA ÖNEMLİDİRKİ SESSİZLİK+SESSİZLİK SAYGILAR VE TEŞEKÜRLER NİL HANIM PAYLAŞIM İÇİN

unforgiven
21.Ağustos.2008, 14:54
Güzel ve faydalı paylaşım için teşekkürler...Tonajıma ters orantılı olarak inlere dalabildiğim için http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif oltayla pek uğraşmayı sevmiyorum ama yine de eline emeğine sağlık kardeşim...

Saygılarımla...