Orijinalini görmek için tıklayınız : ARKADAŞLAR BİR SORUN VAR...
pythom
23.Ağustos.2008, 15:40
Arkadaşlar bilindiği üzere köpeğim cesi iki gün önce dokuz tane yavru dünyaya getirmişti bu gün şunu farkettim köpeğimin sütü az yavrular doymuyor.Arkadaşlar ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı fikirlerinizi alabilirmiyim.
M.Veysel Uysal
23.Ağustos.2008, 16:56
Süt yapan mamalar olduğunu biliyorum kardeşim.Yinede ustalardan yorumlar gelecektir.Ona göre tedbirini alırsın..
ilava inek sütü verebilirsin ama yarıyarıya suyla karıştırman gerk çünkü yağlı gelyo ve raşitizim denen rahatsızlık meydana gelebilyor raşitizim ön bacaklarının carpılması.
ilava inek sütü verebilirsin ama yarıyarıya suyla karıştırman gerek çünkü yağlı geliyor ilave olarakta eczanelerden çocuklara verilen milupa adlı mamadanda verebilirsin çünkü benimde aynı olay başıma geldi bu şekilde çözdüm toprağım kolay gelsin
raif sengör
23.Ağustos.2008, 18:39
Ali kardeşim bence anne köpeğe sütünü çoğaltacak gıdalar vermelisin. Bence bir veterinere danış derim...
bülent erdem
23.Ağustos.2008, 19:37
şu an için inek sütünden uzak dur.mücadelen anneye yarayacak şeyler yedirmen,takviye gıdalar(veterinere danış)vermelisin..
unutma yavruların gelişimi için anne sütü çok önemli.
ahmethoca
23.Ağustos.2008, 21:15
Hem anneye hem yavrulara takviye besin vermelisiniz. Anneye kaliteli bir mama yavrularada biberonla sulu süt olabilir. Ya da sıvı mama.
pythom
24.Ağustos.2008, 07:43
teşekürler arkadaşlar
unforgiven
24.Ağustos.2008, 08:16
Sevgili abim hem anneye hem de yavrulara yönelik olarak besin desteği uygulayabilirsin... Anneye süt verimini artırıcı mamalar veya değişik besinler kullanabilirsin. Yavrulara Milupa gibi, Cicibebe gibi,Aptamil gibi çocuk mamalarıyla takviye yapabilirsiniz. Anneye de etsuyuna ekmek ıslatıp verebilirsiniz ama ılık olması şartı ile, bisküvi kırıklayıp süt içine atabilirsiniz ve de sütü artırıcı mamalar kullanabilirsiniz. Yavrulara şimdilik ilave inek sütü de verebilirsiniz ama biraz su katıp içine bisküvi türü çocuk maması ya da normal kremalı bisküvi türlerinden katabilirsiniz. Sırf yalnız süt vermeyin kesinlikle nedenine gelince bağırsaklarda gaz yapar ve zayıf olan sindirim sistemine yavrunun zarar verebilir...
Saygılarımla...
pythom
24.Ağustos.2008, 13:49
Teşekür ederim ismail kardeşim bütün tavsiyeleri uygulayacağım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.