Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜM AVKOLİK DOSTLARINA DUYURULUR KLAVUZ KUŞUNUN ÖNEMİ..!!
Mesut BÜLBÜL
28.Ağustos.2008, 09:02
http://img158.imageshack.us/img158/1837/4439kopia278vk01qp1.jpgTÜM AVKOLİK DOSLARIMA BILDIRCIN AVINDA RASGELEN KILAVUZ KUŞUNUN ÖNEMİNİ BUNU HATIRLATMAK İSTEDİM.
Arkadaşlar kılavuz demek rehber gibi öncü bir kuştur kılavuzun olduğu yerde bıldırcın var demektir göcme anında onlar gelecek olan bıldıcın alaylarını meralarda dağlarda adaları da ovalarda kılavuz belirler kaldığı yerde kaldığı mütdet icinde avcılarımızın da yüzü ğüler bendeyok KILAVUZ RESMİ OLAN BİRİSİ VARSA ÖLÜ VEYA DİRİ ONU TANITMAK İCİN ATARLARSA BENCE DAHA İYİ OLUR ONUDA SİZLERDEN BEKLİYORUM ELEŞTİRİ OLMUYACAK bilmiyen varsa görsün diye hatasını en kısa zamanda telafi eder diye düşünüyorum sakın onu avlamayalım o bir sazlık alanlardaki fatil gibi uzun ayaklı yaralı kuş gibi ucar ayakları sarkık bicimde 50-100 metre gibi gider konar tekrar
SAKIN AVLAMAYALIM BİLMEYENLERİ SÖYLEYELİM LÜTFEN onu 1 katlı VEYA 5 katlı bir arı kovanını yöneten tek bir kıralice arı beyi gibi düşünün sizlerin zamanınızı aldığım icin özür dilerim ha bu kılavuzun ötme şekli kurbaya benzer kendini cok iyi gizler ucması şaşkın gibi yaralı gibi kanallarda ucar su tavuğu gibi alcak ucarlar
NOT kılavuz resmi olan eklerse sevinirim bilinclendirmek icin .
daha fazla bilgi si olan varsa yazarsa sevinirim MESUT BÜLBÜL MUĞLA MİLASTAN SELAMLAR SAYGILAR TÜM AVCI DOSLARARIMA DA DUYRULUR.
ATİLLA altan
28.Ağustos.2008, 10:06
mesut abı tesekkurler bılgılerın için abi.kılavuz kusu bu bolumde zaten gereklı bılgıler verılmıs bırde resmı http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2006/Haziran/11/Haber_144074.aspxar..
ATİLLA altan
28.Ağustos.2008, 10:10
http://www.fotokritik.com/428742
yada bu resim abi.
Mustafa ÇİL
28.Ağustos.2008, 10:11
teşekkürler abimmm
unforgiven
28.Ağustos.2008, 10:16
Canım abim güzel bilgilendirme için teşekkürler...Sağolasın...
Saygılarımla..
MUSTAFA EMİROĞLU
28.Ağustos.2008, 10:19
bilinmesi gereken bir konu ve faydalı bilgi...teşekkürler mesut abi
Eyvallah abicim teşekkürler eline sağlık
ahmethoca
28.Ağustos.2008, 11:27
Teşekkürler abi. Ellerine sağlık.
fatih mehmet türktaş
28.Ağustos.2008, 13:20
Bilgi için teşekkürler....
Teşekkürler Ellerine sağlık.
Mesut BÜLBÜL
28.Ağustos.2008, 13:50
siz ler sağolasınız asıl avcı kardeşlerim ne demek bilmek cok güzel ama bilgini paylaşmak bir o kadardaha güzel kılavuzu coğu kardeşimiz bilir yeni avcı olanlar da bilsin,bilsinki hata yapamasınlar ayrıcada ATİLLA kardeşim sağolasın aklıma bile gelmemişti bulabilmek internet sağolasın
atilla kardeşimin sayesinde kılavuzun resmini internetten indirik dahada güzel oldu teşekkür ediyorum atillayada da
Paylaşımın için çok teşekkürler Mesut abi daha önce bende görmemiştim hiç bu kuşu şimdi öğrenmiş olduk tekrar sağol.
Saygılarımla
gazi sonmez
28.Ağustos.2008, 16:31
zaten avcı abi ve kardeşlerimiz bilirler klavuz kalktığında bıldırcından farklı oluyor.bıldırcın kalktığında top gibi ogözükürken klavuz uzun ince şeklinde gözükecektir.birde ayak dibiniden kalkarsa görürsünüzki üstü koyu kahve renktedir. malesef bu hafta sonu merada genç avcının birisi vurmuş (oda bilmiyor) gelip bana sordu usta bu ne kuşu diye..e yapacak bişeyde yok gerekeni izah ettik anladıysa ne mutlu aslında bide dipcikle tarif etmek lazımdı ama silahla şaka olmaz dostlar. kalın sağlıcakla.
H.İbrahim UYSAL
28.Ağustos.2008, 16:34
Bilgilendirmeden ötürü teşekkürler abiciğim,ellerine sağlık..
fevzi dursun
28.Ağustos.2008, 16:38
teşekkür ederim mesut abim. klavuz bana da çok denk geldi. ama her seferinde atmadım. hem klavuzun olduğu tarlaya her hafta gidin üç beş kuş alırsınız. toplayıcıdır. ayakları çok uzun ve kokusuda ağırdır. köpekleri deli yaparlar hele bide yoncadaysa. çok iyi sekerler ve hızlı yürürler.
zaten anlarsınız köpeğiniz merada bir kaç kez sağlam fermada durdumu koku boş çıktımı bilinki klavuzun kokusudur. benim ustalarımda söylerlerdi. atmayalım arkadaşlar. zaten kalktığında ayakları sarkık uçar koyu kahve rengi vardır biraz irice ve bıldırcına nadiren ağır uçarlar.
valla geçen sene bir merada gördüm. her hafta o meradan bıldırcınsız çıkmadım. iyi bir toplayıcıdır. hatta bir keresinde bir avcının onun peşinde olduğunu gördüm adamın yanına gidip onun klavuz olduğunu söyledim acemide köpeği vardı ama olsun ben yinede ona çantamdan bir bıldırcını zorla ona verdim klavuzu vurmasın diye.
bu çarşamba meraya şöyle bir iki saat gezintiye gittim. meradan klavuz ötüşü duydum mesut abiminde dediği gibi kurbayı anımsatan bir ötüş.beni sevindirdi yavaş yavaş göçlerimizde geliyolar.
hadi herkeze rastgele arkadaşlar. kazasız belasız.
Mesut BÜLBÜL
28.Ağustos.2008, 17:46
uğur kardeşim sizler de sagolun ne demek bilmek ayıp diyildir bilmemek ayıptır bak gazi kardeşim mevzuyu cözmüş sanada gazicim teşekürler bak fevzi kardeşimiz nasıl yazmış fevzicim sizleri gec tanımışım aynen katılıyorum bizleri bunları öğreten olmadı sadece kılavuz derlerdi duyardım şindi anladıklarımızı aktarma yapıyoruz tecrübe hep bunlar yaşın verdikleri avantajlar, benim görüşüm bilgilerinizi herkez paylaşabilmeli avcılık budur fevzi kardeşim sağolasınız cok iyi de etmişsin bak arkadaşlar avcı kardeşimizin biri vurmuş kaportayıda koymuş kına mıyorum bilmiyor olabilir bunu ne olduğunu bilseydi vurmazdı onu cok iyi anlıyorum cok pişman olduğunu da, üzülmesin gerisini tanıtıp
kurtardıkya elimizden geldiği kadar önemli olan da buydu örneğin BİNDİĞİ DALA KESENLERE KESMEMELERİNİ hatırlatmak tı,teşekkür ederim hepinize anlayışıdan ve saygınızdan ve nezaketinizden dolayı SELAMLAR MİLASTAN
bülent erdem
28.Ağustos.2008, 19:51
sevgili mesut abicim,öncelikle açtığın komu için teşekkürler..klavuz kuşlarına bizlerde tüfek atmıyoruz..sebebide malum,bıldırcın topluyor diye..fakat bu gerçekten böylemi?......amacım kafa karıştırmak deyil...yalnız yanlış hatırlamıyorsam,2-3 ay önce sevgili abim i.talay bu kuşu tanıtan bir konu açmıştı.ve orda bu kuşların bıldırcınla hiç alakası olmadığı,tamamen aynı mevsimde aynı ortamda bulunmalaından dolayı böle bir inanç meydana geldiği yazıyordu..
dediğim gibi amaç kafa karıştırmak deyil..bulabilirsem o konuyu tekrar güncelliyeyim..
saygılar..
fatihdursun
28.Ağustos.2008, 20:08
mesut bey teşekkürler.kılavuz kuşu korunmalı ve tüfek atılmamalı.bilerek atan her kimse, bence avcı değil, öldürme peşinde olan yardıma muhtaç bir insandır.
Mesut BÜLBÜL
29.Ağustos.2008, 12:48
bülent kardeşim ben böyle biliyorum ve zaten cok az bulunan bir kuştur senin kafanda karışmasın emin olabilirsin kardeşim belki bana göre kılavuz olarak internette bu kuşu bulabildim bir arkadaş vurmuş üveyik kuşlarının arasında var ayıp olur diye atmadım zaten ucuşu cok tuvaf bir şekilde ucar yalnız kokusu ağırdır köpeği resmen delirtir yalnız lafla derlerya peynir gemisi yürümez kılavuz kuşları kesinlikle vurmayın avlamak isteyenlerede anlatın bilinclensinler selamlar saygılar muğla milastan şindilik
Fatih HACIABBASOĞLU
29.Ağustos.2008, 13:12
Teşekkürler Ellerine sağlık.
fevzi dursun
29.Ağustos.2008, 14:51
valla köpeğim diğer kuşlara ve kokusuna reaksiyon vermiyor ama  köpeğim klavuzun kokusunu aldımı bıldırcın arar gibi hızlı ve heycalı aramalar yapıyor.  bu hayvada bıldırcın familyasından olabilir. sadece benim köpeğim değil her avcının köpeği bu kuşu heycanla arar. çünkü beyni otamatik olarak bıldırcın kokusuna sabitlenmiştir. bu klavuzun bıldırcınla kokuları aynı olduğunu köpeklerimizin koku duyuları ve hareketleri söylüyor. köpeğini iyi tanıyan avcı köpeğinin neye ferma verdiğini bilir. bu bıldırcın olsun keklik olsun çulluk olsun hepsine farklı bir stil sergiler. ama klavuza bıldırcın ferması verirler. köpeğin koku duyuları abi bıldırcını buldum der..
Mesut BÜLBÜL
29.Ağustos.2008, 16:21
fevzi kardeşim demekki sen bunu yaşamışsın biliyorsun sağolasın ama bende bu kılavuz kuşu avlamaz isek dahada güzel avlar yapabilme şannsımız olacaktır kısaçası .yorumlarınıza da saygı duyarım dahada dikkatli olursak zaten konumuzu anladılar bunun kalkışı yavaş oluyor bıldırcın gibi tırt deyip gitmez sende allatmışın teşekkürler dosdlarım sizlere
AVKOLİĞİN FARKI BU İŞTE SAYMAKLA BİTMEYEN her yönüyle mükemmel bir site burası sitemiz sorumlularınada bizlere bu verdiği himetinden dolayı candan teşekkür ederim allah zavel vermesin onlarada diyorum şindilik iyi akşamlar sizlere.
maraton
29.Ağustos.2008, 16:27
abi eline sağlık iyi birkonuya değin mişsiniz kılavuz ları vuran lar sonra otarlaya ğittilermi kılavuzu karga misali ğeri dönerler
yerinde bir bilgilendirme teşekkürler mesut bey kardeşim
gazi sonmez
29.Ağustos.2008, 18:53
ben onu bunu bilmem klavuzu gördümmü göç bıldırcını gelmeye başlamıştır ve oradan kimse boş dönmez.
Mesut BÜLBÜL
30.Ağustos.2008, 12:57
gazi ve adem şahin kardeşim sizler de sağolasınız
hamza ercan
01.Ekim.2008, 21:24
Çok önemli bir konuyu paylaşmışsınız, arkadaşların hassasiyet göstermelerini rica ederim.Teşekkürler.
İBRAHİM AKKAYA
02.Ekim.2008, 22:04
arkadaşlar bu günlerde çok bey gelmiş sakın vurmayın .yarınları karartmayın.Tek göç kuşu bıldırcın kaldı.Su kuşları gelmıyor.kaset işi sektör oldu onuda bırakın.avcı olarak çok üzülüyorum.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.