PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arkadaşlar havalar ne alemde?

bülent erdem
03.Eylül.2008, 04:15
sevgili gönül dostlarım..

malum....sıkıntılı bir sezon başı yaşıyoruz..herkezin şikayeti aynı;bıldırcın yok.bunun sebebini 3 haftadır birbirimize sorup duruyoruz.
hepimizin 1 nolu cevabı hava muhalefeti,aşırı sıcaklar....özellikle bizim akdeniz bölgesinde senelerce duyduğumuz hep şudur.bıdırcının buralara gelmesi için önce rusya soğuyacak,sonra iç bölgeler serinleyip yağmuru yiyecek.ondan sonra kuş buralara gelcek diye..

arkadaşlar,2 gündür bu bölgelerde bir serinlene söz konusu.enazından nefes aldık..merak ediyorum iç bölgeler nasıl?kendi bölgenizdeki hava durumu ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum..

tv de hava tahminleri yurtta bir yağıştan bahsediyo..gerçekten yağmur yağdımı bölgenize? yoksa sadece tahminlemi kalıyo..şimdiden teşekkürler..

03.Eylül.2008, 05:38
abi kırşehire geçen hafta sonu azda olsa yağmur yağdı fakat çok yağmadı o günden bu güne de yağmur yok fakat havalar serin geçiyor zaten burda da bıldırcın yok abi kendimiz bulamıyoruz ki size gönderelimhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Adil Karakus
03.Eylül.2008, 06:24
Bülentim Mersin ile sizin orası fark etmiyor biliyorsun,fakat özünde iç anadolulu olduğum için şunu söyleyebilirim,bizim oralar serinlemey başladı,fakat hala randımanlı kuş haberi yok,Eylül 15/20 gibi patlama bekliyorum ben göçte iç anadoluda bu tarihlerde ciddi kuş olur diye düşünüyorum yöreden aldığım istihbarat bu,malum kuşun varlığı yokluğu mühim değil diyecem ama diyemiyorum nedenine gelince sende biliyorsunki elimdeki genç kız meraya ilk çıkışı yapacak fakat kuş yok hayırlısı olsun bakalım sabır.
selamlar

fevzi dursun
03.Eylül.2008, 06:29
valla bülent kardeşim allahtan dileğimiz havaların mevsim normallerine göre gitmesi. yağmur duasına çıkmamız için daha erken :) gelecek abi bu eninde sonunda gelecek bu kuş. daha kasım var aralık şubat var. ne yapacak elin memleketinde bizim güzel memleketimiz varken :) biraz daha yağlansınlar bakalım.

imported_avkolik
03.Eylül.2008, 11:55
Bülentim biz burda soba yakacağız nerdeyse akşamları :D soğudu havalar...

ahmethoca
03.Eylül.2008, 14:37
Bizim buralarda da akşamları havalar serin oluyor artık. İki gecedir gümbür gümbür gök gürültüsü, şimşek, rüzgar falan var. Bir damla yağmur yok.Kurudu her yer.Allah sonumuzu hayır etsin.

bülent erdem
03.Eylül.2008, 20:49
amin hocam amin....

evet adil abi haklısın...zaten tek sıkıntımız üzerinde uğraştığımız köpekleri avla tanıştıra bilmek..gözümüz yollarda..