PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuyruk Kesimi

Yusuf
08.Eylül.2008, 12:50
Sayin Avci Arkadaslar
Benim merak ettigim konu kopegin kuyrugu neden kesilir?
Herkes bir seyler soyluyor ,Eger kesmesek zarari varmidir?
Aydinlatirsaniz sevinirim.Rasgele

ahmethoca
08.Eylül.2008, 13:07
Çok güzel bir soru. Ustaların fikirlerini öğrenmek isterim. Ama ben kendi fikirlerimi kısaca söyleyeyim. Bu soruyu Anadolu dk yönetim kurulu toplantısında dile getirmiştim. Açıkçası oradan çıkan sonuç tamamen estetik kaygılardı... Köpeğin kuyruğunun kanaması ve enfeksiyon kapması nedeniyle de kesildiği söylendi tabi. Ama asıl amaç estetik... Ben de diyorum ki doğada varolan herşey gereklidir.Gereksiz olan herşey doğada kendiliğinden yok olacak ve olması gerektiği hali alacaktır.Farklı bir ifadeyle Allah hiçbirşeyi boş yere yaratmamıştır. Ben kuyuğun köpek için en önemli denge organı olduğunu düşünüyorum. Çita nın kuyruğu kesildiğinde olabilecekleri bir düşünün.Aynı zamanda kuyruk köpeğin sahibiyle iletişim kurarken duygularını ona ifade ederken kullnadığı yegane organıdır. Hasta ya da keyifsiz olduğunu bile kuyruğundan da anlayabiliyoruz. Benim kurzhaarım var ve kuyruğunu kesmedim. Tabii kesenlerede saygı duyuyorum.Ama köpekleri ne düşünüyordur bilemem http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Mehmet Sucu
08.Eylül.2008, 16:04
Hocam cok güzel cevap vermişsin,kuyruk köpeğin dümenidir,dengesidir,inanırmısınız köpeğin kuyruğunu fazla kesin o köpek yüzemez.Bence cok cok mecbüri kalmadıktan sonra kuyruk kesilmez,köpeğin kuyrugu cok cok kanadıgı zaman,bu daha cok ingilizlerde oluyor,ozaman ucundan cok az kesilebilir.Fermasını kuyrugunun ucundan anlarız,hastalıgını kuyrugundan anlarız,güzelliği kuyrugudur.Bence estetik için kuyruk kesmek cok cok yanlıştır

ahmethoca
08.Eylül.2008, 16:22
Abi teşekkür ederim. Vallahi bu konuda ilk defa benimle hemfikir biriyle karşılaştım. Saygılar.

Naim Keskin
08.Eylül.2008, 16:27
ahmet kardeşim katılıyorum, kuyruk gerekli bi organdır. hem çulluk avında kanamış bir kuyruk köpeğin kalitesinin, iş yaptığının işaretidir bence.

bülent erdem
08.Eylül.2008, 20:46
sevgili yusuf abi,bu konu sadece sizin insiyatifinize kalmış bi durumdur..genel olarak eskilerden buyana süre gelen bir olaydır av köpeğinde kuyruk kesimi..bunun için avcıların kendince nedenleri vardır..nedir bunlar;avda yaralanmalara ve enfeksiyonlara neden olduğu inancı..ama ben bunun günümüzde sadece estetik için yapıldığını düşünüyorum,,ki bunu yukarıda yapılan yorumlarda arkadaşlarımız belirtmiş.
işin aslı;köpeklerde kulak ve kuyruk kesimi yasaklanmıştır..buraya kadar yazdıklarımız hep köpek sahibinin insiyatifine kalmış şeylerdir..kimseyi böyle yapıyor diye eleştiremeyiz...ama bunun köpek için dezevantajları olduğu kesindir..bunları sıralarsak;köpek,diğer köpeklerle iletişim kurmakta zorlanır,buna bağlı olarak istenmeyen kavgalar meydana gelir.
köpek bir çok duygusunu kuyruğunu sallayarak ifade eder.korkusunu,teslimiyetini,meydan okumasını,saldırıp saldırmıyacağını,oyun oynama isteği gibi..bütün bunlarla beraber,köpeğin dengesini bozduğuda kesindir.kuyruğu kesilen köpek karşıdan gelirken yan yan geldiğini fark edersiniz,ön ayaklarıyla arka ayakları aynı yere basmaz....
evet,bizde köpeklerimizde kuyruk kesimi yaptık,ama bu gerçekleri saklayamayız..

Yusuf
09.Eylül.2008, 06:08
Sagolun Ustalar

fevzi dursun
09.Eylül.2008, 07:16
ne ustası yusuf kardeşim estağfurullah burada herkez bilgi paylaşım çerçevesi altında sunuyoruz.
herkes bir fikrini yazacakki doğruları bulalım.

Mesut BÜLBÜL
09.Eylül.2008, 09:58
arkadaşlar benim de paunterim vardı kuyruğu kesmedim Şindiye kadar hic ama cok iyi tarafı fermada ğüzel oluyor av ararken calıları carpa carpa ucunun yaklaşık 10 cm yeri kak revane içinde kalıyor sahibinede gelince kuyruk sallarken kan savruluyor kendime ve arabama koyduğundada hertaraf kan sıcrantısı oluyor kısacası sizin dediğinizde doğru söz şindiki yeni yavrum var bakalım onundurumu nasıl olacak yada ucundan <accıkmı <desek <önerilerinizi bakayım da ben şuan kesme taraftarıda diyilim acık acık teşekürler sitemiz sakinlerine bu ğüzel paylaşımları için DEVAMMMMMM kararım sonucu beklemek ve kesmemek bence daha mızrak gibikılc gibi görmek daha değerli diyorum bence .

Sebahattin AVCI
09.Eylül.2008, 10:08
ustalar bune güzel acıklamalı anlatımlar heppinizi ayakta selamlıyorum saolun bilginiz ve düşünceleriniz için

haslan7
09.Eylül.2008, 15:09
kuyruk kesimi bana görede etik değil ahmet hocanın dediği gibi estetik içinse hiç değil.bildiğim kadarıyla kurzhaar uzun kuyruklu ama yavruyken kesiliyor.yeni nesil her avcı bunu kısa kuyruk olmalı diye kabul ediyor.neticede sebep ne olursa olsun eskiden nasılsa şimdi ve sonra çoğu insan bunu böyle kabul edecek.ne şekilde olursa olsun insan hiç bir uzuvunu kaybetmeyi onaylamaz.köpekte aynı şeyi düşünüyordur.birde bu açıdan bakmalıyız.saygılar

H.İbrahim UYSAL
09.Eylül.2008, 16:19
Bir kurzhaar kuyruğu,dikenlerde sallamaktan kanıyor...

http://server104.kucukresim.com/uploads/kuyruk155732.gif

Burda da kuyruğu kesilmemiş bir spanielin kan kaybettiği foto...

http://server105.kucukresim.com/uploads/kuyruk207b86.gif

Arkadaşlar bence ,eğer sonradan bu görüntüleri yaşamaktansa;Daha sinir sistemi gelişmeden ve ağrı hissetmeden bu tür av köpeklerinin kuyruklarının kısaltılması daha iyi olur..Şahsi fikrim,herkezin görüşünede saygı duyarım..

ahmethoca
09.Eylül.2008, 16:40
Halil İbrahim abi görüntü elbette hoş değil ama inanın bana çok sık çalılık meralarda, dikenli meralarda saatlerce avlandığım halde köpeğimin kuyruğu hiç bu kadar kanamadı.Av dönüşü uygulanacak sprey veya krem tedavisi ile hiçbirşey kalmıyor hayvanın kuyruğunda.
Herkesin görüşüne saygımız vardır elbet ama köpeğimin kuyruğunu resimdeki kadar kanatmaktansa o günlük avı bırakırım. Köpeğime eziyet etmem. İkinci resimdeki hayvan kan kaybından ölecek kadar kan kaybetmiş. Benim başıma böyle bir olay gelmedi.

Naim Keskin
09.Eylül.2008, 22:19
bu kadar kanadığını bende hiç görmedim doğrusu.

04.Nisan.2010, 19:42
Arkadaşlar, bizler de büyüklerimizden köpekteki kuyruğun denge sağladığını, kuyruklu köpeğin daha iyi koku aldığını duyduk. Ayrıca bana göre fermada duran kuyruklu bir köpek, kuyruksuz köpekten çok daha estetiktir. Ben ingiliz puanter besledim, o köpek koşarak av yapardı, kuyruğunu salladığını hiç görmedim o nedenle de kuyruğu hiç kanamazdı, kopaylar da çalıya, dikene çok girdikleri, kokuya girdiklerinde kuyruklarını salladıkları halde genelde kuyruklarını yukarı aşağı ya da yuvarlak daire şeklinde salladıklarından kuyruklarını pek kanatmıyorlar. ama bizim bölgemizde kuşçu köpeklerin genelinin kuyrukları kanar, üzerine sinek konar, kuyruğunun ucu devamlı parmak şeklinde yara yada kabuk bağlamış durumda olur. Avda ve sonrası köpek acı çeker o nedenle kuşçu köpeğin kuyruğunu kesmek bir bana göre gerekliliktir. Saygılar.

05.Nisan.2010, 06:43
ustalarım bana düşmez ama bana göre avın yapılacağı yer yöre faktörlerine göre kuyruk kesimi yada kesilmemesi kararına köpeğin sahıbının karar vermesi lazım
yöre faktörlerine göre ve yaptığımız av çeşitliliğine göre bizim burda çok amaçlı ırklar tercih edilir ve genelde kuyruk kesimi bağlama yöntemiyle yapılır hayvan acı çekmesin diye .kuyruğu kesilmeyen hayvanlarda ise ben gözümle gördüğüm sadece çulluk,su tavuğu ,sakarmeke avlarında yaralanmalar olabiliyo köpeğinin değerini bilen bi avcı ise yaralanma şiddetli ise avı bırakıyo. bana göre tamamen kişisel ve vicdana bağlı bişey
yaralanmalar sadece kuyrukta olmuyo hırslı bi köpek sutavuğu,sakarmeke avında kamışlardan dolayı kulak yırtılması ayagına yada vucuduna kamış batması gibi durumlar ve çulluk avında ise kulak, koltuk altı yaralanmaları ola biliyo kuyruk yaralanmasının dişinda ama tabiki kuyruk daha fazla yaralanıyo bana göre kişisel bi olay bu bazısına göre estetik bazısına görede yaralanmaları önlemek amacıyla olan bi iş
herkeze saygılar .......

Tamer Kuvvet
05.Nisan.2010, 07:58
Köpek çalılara girdiğinde kuyruğu kanlar içinde kalıyor hayvanın çok canı yanıyor dikendi çalıydı hayvanın performansını düşürüyor hayvan ava adapte olamıyor biz bu yüzden kesiyoruz.