PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : köpeğin kilo kaybetmesi gerçekten bir sorun mudur?

Naim Keskin
09.Eylül.2008, 22:09
Değerli avkolik üyeleri.
Forumda bazı arkadaşlar kış aylarında köpeklerinin kilo kaybettiğinden yakınıyor. Bu gerçekten bi sorun mudur? Bence değil aksine av bir perfonmas işidir. Tempo gerektirir ve köpeğimiz ilk avlarında yaz boyunca aldığı fazla kiloları hızla vermektedir. Bir çeşit forma girmek gibi. Örneğin tavşancı ağabeylerim köpeklerinin kilolarından hiç hoşlanmıyorlar. Onlara göre besili köpek av kovamaz ve kovucu köpek zayıf olmalı. Bu kuş avları içinde böyledir, zira bir pointer bir gün içinde asla bir kopaydan daha az yol katedmiyordur diye düşünüyorum.

Tabiki ustalar ne derler bu işe bilmiyorum, fikirlerinizi bekliyorum.

ahmethoca
09.Eylül.2008, 22:38
Abi kış aylarıda ben bile kilo kaybediyorum.Yıllardır av sezonu kapanınca 7-8 kilo alırım. Özellikle keklik avına başladığımızda dağ bayır gezmekten aldığım kiloları hızla veririm.Köpeğin bizden 2-3 kat daha fazla gezdiğini düşünürsek sanırım kilo kaybı çok normal.

ethem_k
10.Eylül.2008, 08:30
O kadar koşturmadan sonra nasıl kilo vermesin. gayet normal

fevzi dursun
10.Eylül.2008, 09:25
köpekler kış aylarında hızlı kilo kaybetmesine rağmen hızlıda kilo alabliyolar. hafta sonu av performansında kaybettiği kiloları bir dahaki av gününe kadar kaybettiği kiloları alır.

unforgiven
10.Eylül.2008, 17:44
Köpeklerin kış aylarında kilo kaybetmeleri aksi bir durum yoksa kesinlikle normaldir.Aksi bir durumdan kastetmek istediğim bağırsak kurtları,kalp kurdu, bir çeşit hastalık gibi nedenlerden dolayı kilo kaybıdır.Bunlar olmadıktan sonra köpeğin kilo kaybetmesi kesinlikle normal bir durum...

Saygılarımla...