PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİR KERECİK SORUN ŞU BELGELERİ

ahmethoca
11.Eylül.2008, 19:57
Yıllardır il içi yada ildışında avlara gidiyorum bazen yollarda bazen arazide jandarmayla karşılaşıyorum.Yahu bir kez sor bakalım, kardeşim senin belgelerin var mı? bu tüfeğin ruhsatı var mı diye. Yok abi aslında biraz işgüzarlık gibi gelecek sizlere belki ama gözlerinin içine bakıyorum sormuyorlar.
Geçen yıl bir arkadaşla çulluk avına gitmiştik. Arabayı yamacın dibine bırakıp tepeleri dolaşmaya başladık.Neyse güzel geçen bir avdan sonra dönmeye karar verdik. Uzaktan araba görününce bir de baktık ki önünde biri bekliyor. Biraz yaklaştık kamuflajlı olduğunu farkettik avcıdır diye düşündük. Biraz daha yaklaşınca jandarma olduğunu anladık. Ben sevindim tabi...İlk defa bir görevliye gururla belgelerimi gösterecektim. Askerin yanına gittik. Komutanın arazide bizi aradığını söyledi.Yarım saat sonra birkaç asker birde assubay geldiler. Kimliklerimizi istedi, baktı, arabaya baktı. Abi meğerse tarihi eser kaçakçısı diye ihbar edilmişiz.Alay komutanlığına ihbar gitmiş. Avcı olduğumuz anlayınca araçlarına binip gittiler. Ne ruhsat gösterebildik ne belge.Hevesimiz kursağımızda kaldı. Şimdi sizde hocam sende ammada meraklıymışsın belge göstermeye diyeceksiniz. Abi insan pisikolijisi işte. Belge olmasaydı ne yapardık bilmiyorum...
Meselenin özü : Milli parklar denetlemiyormu ? Denetliyorlardır belki adamların günahını almayayım, ama ben hiç görmedim.

H.İbrahim UYSAL
11.Eylül.2008, 20:02
Valla Hocam ,onca senedir ava giderim,banada iki defa sordular...Bak güzel denetliyorlar değil mihttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif

ahmethoca
11.Eylül.2008, 20:07
Hadi özel olarak kaçak avcı aramıyorsun hiç olmazsa tesadüfen karşılaştıklarına sor. Kontrol ederek insanları belge almaya zorlayacakları yerde,kontrol etmeyerek belge alanlarıda almaktan vazgeçirecekler. Ki bazen arkadaşlar arasında '' kimse sormuyor seneye almasak mı'' diyenler oluyor.

fevzi dursun
11.Eylül.2008, 20:22
zaten benim ahtım var ekürilerim bilir. beni ilk durduran ve evrak isteyen yetkilinin elini öpecem :)

geçen sene av için şehir dışına gidiyoduk. o bölgenin jandarmasına gidip evrak almak istedim. hafta sonu 2 gün av yapacazya. dönüşte durduran falan olur  limit aşımından ceza yemeyelim diye :) komutan bana git dilediğince vur be kardeşim demezmi. adamla bide kavga edecektik. az kalsın beni tutukluycaklardı emi. hafta sonunu nezarette geçirecektik az kalsın. :) ne tür belge vereceğini dahi bilemedi. boş bir kağıda ben söyledim o yazdı. burada 2 gün boyunca av yapılmıştır limit iki günlük limitlerdir diye :)

ha geçen senede yolda bir keresinde durdurdular. ehliyet ruhsat falan. valla bende fişek kolonunu taktım öyle dışarıya çıktım. belki görürde birşeyler sorar diye. adam bana ne bu hemşerim canlı bombamısın nesin dedi :)

haslan7
11.Eylül.2008, 20:28
burası türkiye para kaynağını buldularmı vergi veya cezaolur adı.aman hocam sakın evrakları evde falan bırakma anlamazlar sonra...............

ahmethoca
11.Eylül.2008, 20:32
ha geçen senede yolda bir keresinde durdurdular. ehliyet ruhsat falan. valla bende fişek kolonunu taktım öyle dışarıya çıktım. belki görürde birşeyler sorar diye. adam bana ne bu hemşerim canlı bombamısın nesin dedi http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
http://www.avkolik.net/forum/Themes/dilbermc/images/icons/modify_inline.gif

http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif

Sebahattin AVCI
11.Eylül.2008, 21:40
ben bile kızıyorum artık belge olanı durdururlar bazen belgesiz olanlara bişi demezler sormazlar bana daha hiç denk gelmedi sormadılar kasıla kasıla av yapıyorum belgelerim tam diye bazen de kızıyorum av günü iş dolayısıyla gidemiyorum güvenlikciyim yasak günde gitsem mi acaba diyorum o sitresii yaşamamak içinde gidemiyorum olurya denk gelir keyif kaçar kimse sormaz normal günde yasak günde 2 saatliğine gezeyim dersin helak olursun bende neyapacağımı şaşırdım kuralcı olursun olmayanlar senden çok fazla ava gider rahat rahat okadar masraf yapıyorsun ugraşıyorsun göç gelir yasak güne denk gelir bohcacılar malı götürür ben kime kızacağımı şaşırdım belgesizmi avlansak yada belgeli kurallara yada av gününe mi uymasak

bülent erdem
11.Eylül.2008, 21:50
bizi,böyle bir durumdan hayıflandıranlar utansın...

gülermisiniz,ağlarmısınız arkadaşlar? ne hallere düştük.

ahmethoca
11.Eylül.2008, 21:52
Vallahi Sebahattin kardeşim, Hakan arkadaşımız yukarıda ''Burası Türkiye'' diye başlayan bir cümle yazmış. Doğruda söylemiş aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. En iyisi biz belgelerimizi almaya devam edelim, kurallara da uyalım ve dediğin gibi kasıla kasıla aslanlar gibi avımıza gidelim.

kapadokyali_1981
12.Eylül.2008, 11:39
Bi keresinde keklik avında köy muhtarı arabamızın lastiklerini kesip ruhsatlarımıza el koydu. Tabi adalete güvenip 156 yı çevirdik. Bi astsubay yanında bi kaç asker geldiler muhtarıda alıp gelmişler tabi. Öyle bi yerde avlanıyruz ki tam iki bölgenin sınırı ortada bi dere derenin bi tarafı akdeniz bölgesine ait bi tarafı iç anadolu doğal olarakda akdeniz bölgesi iç anadoludan bi hafta önce açıldığı için biz açık olan yeri avladık. Komutan dersine iyi çalışmış muhtarı kurtaracak bize kelime oyunu yapıyo eliyle yasak olan yeri gösterip burda iyi keklik olur orayı avladınızmı? Tabi bizde en az onun kadar dersimize çalışmışız çantadan çıkarıp haritayı avlandığımız yeri gösterdim. Ve bize dediği tek şey şı oldu. Arkadaşlar bi daha buraya gelmeyin köylüler istemiyo burda iki tane kanun vardır bi dağ kanunu bi tc kanunu ben ancak kendi kanunumu bilirim köylüler istemiyolar sıkıntı çıkarırlar size ve bunları söylerken muhtar yanımızda. Yorum sizin bi menfaati olmayan ve orda tek görevi adaleti sağlamak olan bi devlet adamı bunu derse biz ne yapalım bizim hakkımızı kim savunacak................

ethem_k
12.Eylül.2008, 12:31
Maalesef bu konu öyle arkadaşlar daha bende hiç belgelerimi göstermedim. Bir defa Manavgatta avdayken Jandarma geldi Sabah ördek için gelmiştik tek söylediği çok fazla vurmayın demek oldu. Kum çalanları arıyorlarmış.

fevzi dursun
12.Eylül.2008, 20:29
ne muhtar ne jandarma avı açık olan bölgeleri yasaklayamazlar. bunların avı yasaklama gibi bir yetkisi yok.
böyle zorluk çıkaran bölgelere ertesi hafta klüp adına otobüs çıkarın. o tip insanlara ders verin.  hatta ve hatta her hafta oraya otobüs halinde gidin. kara tavuksa limitleri doldurun hemde otobüz halinde doldurun. doldurmadanda ayrılmayın. size özre geleceklerdir. tecrübeyle denenmiştir. zor da olsa denenmiştir.
oradaki bohçacılara ses yok. sürdürülebilir avcılık eğitimi alan ve vergisini aksatmayan avcıya yasak http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif
bu tip insanlara yüz vermeyin.

ahmethoca
12.Eylül.2008, 20:35
Geçen yıl bir arkadaşın arabasının lastiklerini kesmişlerdi köylüler.O da gördüğü bütün köylülerin traktörlerinin lastiklerini kesti... Tasvip etmiyorum ama artık rahatlıkla gidiyor aynı köye. Hatta köylüler arabanın başında nöbet bekliyorlarmış.Biri gelip kesmesin lastikleri diye http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

fevzi dursun
12.Eylül.2008, 21:16
ahmet hocam tek başına önermiyorum. bu olay tüm avcılara yapılan bir terbiyesizliktir. bu gibi olayları külp adına derleyeceksin. biz köylümüzün şahsi eşyalarına zarar vermeyelim. tüm avcı arkadaşlarımında üstünde titizlikle durduğu kanısındayım.

geçtiğimiz çarşamba izmirin bir merasına gitmiştik. av dönüşü o bölgenin kahvehanesinde çay içmek için durduk. yanımıza ben muhtarım burada av yapmak yasak diye bir şahıs geldi. gel hemşerim bi çay söyleyim dedim adama. çıkardım haritayı burasını kim yasakladı dedim. adam aval aval bakıyor.. bu senin yetkin değil dedim. biraz münakaşa oldu aramızda yozada söyledim ben her hafta buraya iki araba gelicem diye. elinden geleni arkana koma diye. pazar günü iki araba gidecez. bu tür yoz insanlarada dersini vermek lazım.
amaç köylümüze çiftçimize zarar vermek değil.

arkadaşlar bu gibi olayla karşılaştığınızda suskun durmayın. ben şimdi pazar sabahı ilk işim oranın jandarmasına gidip geçen hafta av yaptığım sırada zorlukla karşılaştığınıza karşı tutanak tuturmak olacak. onlar zatn jandarmayı arayacaklar. jandarmanın vereceği cevabı zaten siz tutanağınızla verdiniz. önemli değil bir kolon fişeğinizi merada boşada olsa sıkın ses gelsin meradan. sonrasında kahvehaneye gidip orada olmazsa çaycı vesilesiyle muhtara mesaj atmak olacak.

ahmethoca
12.Eylül.2008, 21:30
Allaha şükür niyetimiz ortada. Abi seninde söylediğin gibi amacımız köylünün malına zarar vermek değil. Onların emeklerini hiçe saymak bizlere yakışmaz. Çözüm belli herkes görevini yapacak.Jandarma hem çiftçinin, hem avcının hem de bu ülkenin doğal kaynaklarını korumak için görevini yapacak. Milli parkların önünden geçerken dikkat ediyorum, abilerimiz göbeklerini bir metre geriden takip ediyorlar.Biraz araziye çıkarak, hem görevlerini yapacak hem de formda kalacaklar ve Herkes için mutlu son olacak.

fevzi dursun
12.Eylül.2008, 21:33
haklısın ahmet hocam zaten onların görevlerinide biz yapıyoruz.