Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bohçacılar Keklik Avında Yakalandı

Halil KÜÇÜK
17.Eylül.2008, 15:10
Hafta sonu Mersin ilinde toros dağlarında dört bohçacı keklik avında yakalanmıştır.
Bu avcıların hiçbirinin evrağı ve belgesi olmadığından dolayı çevre koruma jandarma tarafından zabıt tutulmuştur.
Ayrıca tüm evrakları olan ve kulüp üyesi olan iki arkadaşımızda (dün) salı günü bıldırcın avında yakalanmıştır.Bu yakalananan arkadaşlara gerekli resmi işlemler ilgili birimler tarafından uygulanmıştır.İşin kötüsü kulüp üyesi olan ve yakalanan arkadaşlardan birinin adı fahri av müfettişliği için ismi konuşulan bir avcı arkadaşımız idi.Mersin ilinde Çevre Koruma jandarma ve milli parklar çalışıyor arkadaşlar
Mersinden sevgi ve saygılar

17.Eylül.2008, 15:35
yetkili birimler her yerde böyle görevlerini yapsalar ne boğcacı kalır nede usülsüz avlanma ama çoğu ilde ne denetim var ne kontrol

Mesut BÜLBÜL
17.Eylül.2008, 15:48
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/kiss.gifhalil kardeşim oh canıma değsin demek ayıp olacak ama ceksinler cezalarını ğüzel olmuş milli parklar teşekür ediyorum helal olsun paylaşım içinde teşekürler iyi akşamlar diyorum şimdilik http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/shocked.gif

fevzi dursun
17.Eylül.2008, 16:10
tebrik ederim görevli arkadaşlara. valla madalya vermek lazım bu tür arkadaşlara.

Mustafa ÇİL
17.Eylül.2008, 16:19
tebrikler gerçekden görevli arkadaşlar

17.Eylül.2008, 16:45
sürdürülebilir avcılık için elele verelim arkadaşlar...neticede bu zevkten evlatlarımızı,yetişen kardeşlerimizi mahrum bırakmamalıyız...onlara da ilerde güzel avlaklar ve avlar bırakabilmeliyiz...bunun için kontrol mekanizmaları olan milli parklar,jandarma gibi kuruluşları desteklemeli,yanlış gördüğümüz durumlarda ihbarlarda bulunmalıyız...

unforgiven
17.Eylül.2008, 17:36
Rabbim böyle görevini layıkıyla yapan büyüklerimizden razı olsun...Güzel bir ders olur inşallah...

Saygılarımla...

sipsak
17.Eylül.2008, 18:53
ınsallah boyle duyarlı gorevlıler dıger bohcacılarıda yakalarlar

kuscuerol
17.Eylül.2008, 21:03
bu konuda artık hep birlikte gerçekten çok hassas olmalıyız. artık eskisi gibi av popilasyonu kalmadığı gibi önüne gelen avcı oluyor.artık herkez bu konuda gerçekten çok duyarlı olmaya başladı.arkadaşlar beni özellikle derneğimizin yönetiminde olmamı istediler.bunu söylememin sebebi,ben yıllardır zamansız avlanma ile mücadele etmeye çalışıyorum.özellikle bizim ilçemiz gibi küçük ilçelerde kaçak ve zamansız avlanma çok normal karşılanıyordu fakat insanlar artık zamansız ve belgesiz olarak, ava gitmeye cesaret edemiyor çünki artık herkez bu konuda daha çok bilinçlenmeye başladı. artık kimse kimseyi,arkadaş arkadaşı bile kollamıyor.belgesi olanlar belge almıyanlarla ava dahi gitmiyor.özellikle yerli avımızı elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz.ve bunun meyvesini almayada başladık.yönetim ve üyelerimiz ekip çalışmasıyla bir kafes avcısını kekliklerle beraber yakalattık.inanın buyıl dışardan bile kafes avcısı cesaret edip bizim bögeye giremedi.eğer buşekilde devam ederse tüm Türkiye de butür yasak avlanmalar çok aza indirgenecek gibi görünüyor.bizler yasak avlananlara eğer eş dost diye göz yummazsak, çocuklarımıza ileride bizim yaşadığımız bu güzellikleri onlarında yaşamasını sağlaya biliriz.avcı olmak için önce insan sonra avcı olmak gerek, bizler avcıyız çünkü doğaya aşığız.ya avcıyım diyen herkez bu zihniyette olsun yada avcıyım diyerek avcılığı bilmeyen insanlara biz gerçek avcıları birer doğa katili gibi göstermesinler.saygılar

18.Eylül.2008, 00:41
Zaten bohçıcılar yüzünden başımıza gelmeyen kalmıyor
utanmadan birde avcıyız diye ortalıkta gezerler.
Umarım hak ettikleri cezaları alırlar
Yetkilileride kutlamak gerekir teşekkürler..

Sebahattin AVCI
18.Eylül.2008, 08:29
valla hayret ya demekki o ilde halendaha duyarlı bi jandarma var demekki iyi çalışıyor maşallah bide bize denk gelse bu jandarma ormancılarda kasıla kasıla evraklarımızın şeklini unuttuk av yeleğine sezon açılışında koyup kapanana kadar duruyor orada bir gün biri kontrol ederse beni elini öpecem onun