Orijinalini görmek için tıklayınız : YAVRUYU BÜYÜTMEK Mİ ,YETİŞTİRMEK Mİ MEZİYETTİR ?
Mustafa ÇİL
26.Eylül.2008, 13:50
SEVGİLİ avkolik dostları,yıllardır süregelen bir tartışmadır ,,birde sizlere sormak ve fikirlerinizi almak istedim
YAVRUYU BÜYÜTMEK Mİ,,YETİŞTİRMEKM Mİ MEZİYETTİR ?
Mustafa ÇİL
26.Eylül.2008, 13:56
*??????????????*
Tabikide eğitip yetiştirmek
mustafa aydoğmuş
26.Eylül.2008, 14:02
usta bence her ikiside çünkü yetişdirken gözünün içine bakarız eniğin ama hasta olmasın diye ama yetiştiriken ki harcadığımız emek daha fazladır
Levent Erdeniz
26.Eylül.2008, 14:05
bence yetiştirmek daha önemli ama yetiştirmek kadar olmasa da büyütebilmekde meziyet ister diye düşünüyorum...
Mustafa ÇİL
26.Eylül.2008, 14:07
DEVAM DOSTLAR DEVAM
FİKİRLER DÜŞÜNCELER FARKLI FARKLI OLABİLİR
pythom
26.Eylül.2008, 14:17
Yavruyu yetiştirmek daha eziyetlidir onun kafasına o komutları tek tek yerleştirmek onları kapasıya kadar defelarca aynı işlemi tekrar etmek kolay bir iş değildir ama bence sabır isteyen zevkli bir iştir ve en güzelide verdiğin emeğin karşılığını alabilmektir.yavru büyütmeye gelince bağlarsın kulübesine hergün düzenli bir şekilde yemeğini verirsin o kendiliğinden büyür gider ama diğeri adamı bazen pes ettirecek duruma getiri ama sabır işte sabır.
fevzi dursun
26.Eylül.2008, 14:38
köpek sahibi olmak çok sorumluluk isteyen bir iştir. köpek sahibi olmaya karar veren kişiler bence her ikisinide göz önünde bulundurmalıdırlar. iyi bir bakım ve eğitim içinde bilinçli, sabırlı ve bolca vakit ayırmamız gerekmektedir. tabi duran ali kardeşiminde dediği gibi sabır çok önemli. hele bide puanter yetiştiriyosan iki kat sabır diyorum :) hal böyle olunca meziyetli avcılarımız ön plana çıkıyor. bence en önemlisi eğitim diyorum. eğitim abi eğitim şart....
sipsak
26.Eylül.2008, 15:05
fevzı abım kesınlıkle sana katılıyorum
Mustafa ÇİL
26.Eylül.2008, 17:02
hadi dostlar fikirler
büyütmek her kişinin işidir yetiştirmek ER kişi işidir
Sebahattin AVCI
26.Eylül.2008, 23:36
hocam kendimi bir köpek hastalığının içinden kurtaramıyorum herkes sen manyakmısın bunasıl bi ilği bune hastalık diyor yıllardır bende bu hastalık hiç soğumadı ama tek kelime ile köpeği her halukarda herkes iyi büyütebilir sıkıntı yoktur ama köpeği eğitmek kadar meşakatli sabır sabır gibisi yoktur bence en önemlisi zoru eğitim yanlış bir hareketiniz çok kötü sonuçlara mal olabiliyor teşekürler hocam benim düşüncem bu usta sensin ben senin ve sizlerin bilgilerini toplayıp hareket ediyorum elimden geldiğince
Halil KÜÇÜK
27.Eylül.2008, 00:07
Büyütmekte bi dert yetiştirmekte bi dert.
her aşaması bir başka zor.
ama köpek sevgisi bir başka olmalı
Mustafa ÇİL
02.Aralık.2008, 20:23
bu konuyu güncelleme gereği hisettim buyrun dostlar söz sizlerde
ADAPAZARLI AVCI
03.Aralık.2008, 05:13
Bence büyütmek dağa meziyetli aşıları vitamimleri çok dikkat edilmelidir. yavrular çabuk hastalanır .
kolay dehil. köpek BÜYÜTMEK. zor.
Tamer Kuvvet
03.Aralık.2008, 06:00
Büyütmekte önemli yetiştirmekte ama yetiştirmek 1 adım önde bence
huseyin tuncal
03.Aralık.2008, 06:44
ıkısıde bırbırını tamamlayan seyler aslında buyumeden yetıstırmek bakım olmadan hıcbırsey olmz kopek bakımsız ıı bakılmamıs olsun farzedelım yetıstırmeyı on numara yaptınız cıkardın ava kopek 2 saat gezcek performans yok bıtecek kopek aynı sekıl cok cok bakımlı bı kopek olsun sabahtan aksama kadar aynı tempoda gezen egıtım olmadıgı zaman sadece gezen bı kopek olur yanı bu ıkısı cay la seker gıbı bence buda benım fıkrım saygılar
Mesut BÜLBÜL
03.Aralık.2008, 14:56
EVET BENCEDE ikiside ana halter lerdir derim temelsiz bina olmaz arsasız evde ololmaz bina temel üstüne konmalıdır herşey temelden düzenli pilanlı nasıl bina yapılıyorsa cocukta aynı hayvanlarda aynıdır ön eğitim şart
ASIL BÜYÜTMEKTE VAR AMA ,YETİŞTİRMEK DAHA MEZYETLİ OLUR BENCE DERİM sayğılarımla
çetin ekren
26.Ocak.2009, 11:20
köpek bakımı çocuk bakımındanda zor geliyor bana inanın hergün ilgi alaka isteyen bir iş.özellikle ingiliz pointer adamı verem edecek duruma getiriyor ama ne varki ürün vermeye başladımı hepsini unutuyorsun.bence en önemlisi eğitim ve aranızdaki dostluk ve arkadaşlık ilişkisi köpekçok iyi kalite bir köpek olabiliyor ama bence verilen eğitim yüzde 30 geri kalanı köpeğin kendi genlerinden gelecek besleyip büyütme konusunda ise arkadaşların dediği gibibağla kulübeye yemini suyuynu ver sorun yok ama ne beklersin bu köpekten avgahta tüfeksiz dolaşırım köpeksiz dolaşmam.
mesutsoylu
01.Mart.2009, 10:55
abiler arkadaşlar öncelikle saygilar ben yıllardır av köpeği olmasada alam kurdu besliyorum ve yılda 1 kez yavru alıyordum şimdi beslemiyoruım bence yavruyu yetiştirmekten ziyade büyütmek önemlidir hengi köpek olursa olsun eğer iyi bir yetiştiriciyseniz o köpek zaten eğitilir am iyi bir besleyici değilseniz o yavruyu besleyip büyütmekte zordur unutmayalımki her köpeğin duyguları ve hisleri vardır konuşamsalarda hareketleriyle bizlere ne söylemek istediklerini anlatırlar,tabiii bu hareketler anlayabilene saygılar efendim
cemalreis
01.Mart.2009, 14:11
MEVLÜT KARDEŞ BENCE EĞİTİM ÇÜNKÜ ZATEN ANNE SÜTÜYLE BESLENİYOR
GERİYE NE VERİRSEN ONUDA YER.
metin BAHADIR
01.Mart.2009, 15:56
Güzel konu Mustafa;
Köpeğin ne için kullanılacağına bağlı olarak köpeği büytmek aşılarını yaptırdıktan sonra ve yemini suyunu verdikten sonra herkesin yapabilecek olduğu bir şeydir.Eğerki sadece büyüsün kapıda köpeğim olsun istiyosan bu fazla bi yetenek ve beceri istemez.Ancak bir av köpeği için ve özellikle PUANTER için büyüsün,büyürken de yetiştireyim bişeyler vereyim ve avda beni çok yormadan çalışsın kuşu bulsun istiyorsan ve çok iyi bir avcı olmak istiyorsan o zaman ben yetiştirmek daha meziyetli bir iştir derim.Çünkü çok iyi yetiştirilmiş bir köpek avda hiç farkına varmadan bizlerede bişeyler öğretir.Köpeği büyütürsün ancak ne aportunu çok iyi verdin,ne fermadan sonra kalkan kuşu kovalamamayı öğrettin ne suya alıştırdın vs... bunların hi,çbirini yapamadıysan bütün herşeyin allak bullak olmuş demektir.Aslında yazılacak çok şey daha var ama kısa keseyim,bence köpeği yetiştirmek vazgeçilmez derecede daha bir önem ve meziyet ister.Başka bir neden daha zaten eğitirken vaktini köpeğe ayırman gerek ve çok iyi ilgilenmen gerek.Köpeğini yedirirken sinirlenen bi avcı var mı?Olduğunu düşünmüyorum,ama eğitirken ister istemez sinirleniyoruz ve gereksiz yere köpeğe kızmak bizi bazen taa başa getirebiliyor onun için yetiştirmek meziyettir diyorum.Herkese selam ve saygılar...
Mustafa ÇİL
01.Mart.2009, 21:27
ÇOK GÜZEL DEĞİNMİŞSİN ABİ
YEMEK VERİRKEN SİNİRLENMEK VE
EĞİTİRKEN SİNİRLENMEK
VE BU SİNİRLERE HAKİM OLMAK
bence ikiside eş anlamlı kelime yetiştırmekte büyütmekte ikiside meziyettir ama bu hayvanlar için herşeye katlanılırr...büyütmekte bi yandan yetiştirmekte sayılır...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.