Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : avcılara yapılan insafsızlık

muratbenlioglu
05.Ekim.2008, 13:36
sayın avcı arkadaslar ben bir konuya dikkat çekmek istiyorum asgeri ücretin 500ytl kadar oldugu ülkemizde yurt dişından getirilmiş secereli köpekler hariç avcılarımızın kendi köpeklerinden olma yavrulara 500 750 1000 ytl gibi fiyatlara satıyorlar bu fıyatlarda pazar arıyorlar. bir avcının avlanma ücreti külüp aidatı pul parası vize parası derken devlete ödedigi matrah ortada aldıgı askeri ücretle geçinenler için söylüyorum aylıkta ortada peki arkadaslar size soruyorum askeri ücretle geçinen avcılar ölsünmü avcılıgını bıraksınmı bazı insafsız yine avcı arkadaslarımız uçurdukları köpek fiyatlarını bir geçim kaynagı bir maddi gelir gibi görmekte bu işi zevk işinden çıkarıp tıcarete sokmakta sakaryadan bir arkasdasım bir baslık atmış (uygun fiyata yavru isteyenler buyrun diye sakarya) gökhan kan kardeşimiz ben kendisini bizzat aradım aldıgım, cevaplar karşısında şok oldum bana 150ytl deyerinde bir torba mama yada 1koli fişek istedigini söyledi ilanını incelerseniz köpekler kırma peki 50ytl mama var 1 koli olmazda 5 kutu olur ama bazı arkadaslar ticaret yapmaya gelmiş ben bunu açıkca söylüyorum 510ytl askeri ücretle geçiniyorum köpegim oldügü için yeni bir köpek bulup alıp besleyemiyorum peki napayım maddi durumum köpek almaya yetmedigi için avcı bir arkadasımın çok sevdigi köpeginimi çalayım işte bu yıl sadece devlete avlanma için ödedigimiz rakam ortada belki arkadaslarım bilmek ister ben bu bedeli kredi kartımdan taksitli faizli nakit para çekerek ödeyebildim ancada bu ay bitirdim herkes elini vicdanına koyup söylesin aynı durumda benim yerimde siz olsaydınız napardınız avcılık sadece zenginlerin maddi durumu iyi olanların hobisimi hastalıgımı zevkimi oldu

unforgiven
05.Ekim.2008, 14:58
Siz buradaki ustaların köpek tüccarı olduğunu sanıyorsunuz herhalde yoksa bana mı öyle geldi sözlerinizden?

Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
05.Ekim.2008, 15:15
gel gardaş buraya kadar gelirsen sana bir seter hediye ederiz
aman bizi diğerleri ile karıştırma

Sebahattin AVCI
05.Ekim.2008, 15:16
muratım öncelikle seni ne sitede ne de sakaryalı olarak tanımıyorum köpek satan gökhanın paylaşımınıda hiç denk gelmedim görmedim sen kendince haklısın ve duygularını biraz asabi olsada içten yazmışsın ama bu site kurucusu öncelikle ali ekber çomak ve mustafa çil bilhassa bu siteyi kurmasının sebebidirki kütahya emette köpek yetiştiriciliği yapmaktadır ve senin ve benim gibi yada bir çoğumuzun gibi diyebilirim bu maaaşlarımızla değil bu paralara köpek 40 ytl lik mamayı bile almaya gücümüz yetmez ama sözlerinde çoğul konuşmuşsun sen öfkeni kırma köpek satmaya çalışan gökhana diye iletebilirsin her tüccara ve eğitici satıcıya yönelik konuşmaların yanlış olur biz kendi 1 tane yavrumuza bakmak için ne zaman lar vakitler ugraşlar içerisinde büyütüyoruz anlıyorsundur beni bu işi sadece ticaret olarak yapanlarında 3-5 köpek ten fazla köpekle ugraştıklarını ne zahmetler içerisinde olduklarını unutmamak lazım sana en iyisimi iyi bir avcı dostlarının ikramda buluna bileceği bir köpek aramak lazım sen siteye bir dahaki paylaşımında ben bir yavru veya yetişkin bir köpek ne istiyorsan belirt ücretsiz diye sana elbette iyi bakacak bu arkadaş ziyan olmaz diye bir köpek ayarlayacağına eminim herkez satıyor diyede bir kanun yok sen adresini tel yaz sana yardımcı olmaya çalışılır benim de düşünce fikrim budur senide ayriyetten tanımak isterim sakaryada

yazdıklarımda bir art niyet yoktur saygı ve sevgiyle kal RASTGELE

Sebahattin AVCI
05.Ekim.2008, 15:18
bak ben sana mesaj yazarken benim gibi düşünen musfafa çil ustam sana şimdiden yardımcı olmaya çalışmış bile yaniiii

Sebahattin AVCI
05.Ekim.2008, 15:20
hee birde şunu belirtmek istedim bedava köpek verilmesinede karşıyım çok paradan da bahsetmiyorum usulu nedir -3- 5 kutu fişekmi mesala alınır yoksa köpeği alan kişi köpeğin bi yanlışını gördümmü ya köpeği atar yada vurur yani değer vermez para verdiyse biraz değerli olur bakmak zorunda kalır ben bunu düşünnüyorum

fevzi dursun
05.Ekim.2008, 22:37
sevgili murat kardeşim beni yanlış anlama ama köpeği aldıktan sonra iş bitmiyor. köpek sahibi olunduktan sonrada masraflar çıkabiliyor. ilaçtır aşıdır mamadır.köpek bakımı çok sorumluluk isteyen bir iştir.
şimdi diyelimki sitemiz sizi köpek sahibi yaptı. allah korusun köpekte bir hastalık çıktı. veterinere götürdün veteriner sana 1000 ytl karşılığı köpeğini düzeltirim dedi. o zaman ne yapacaksın. köpeğini ölümemi terk edeceksin.

mustafa TOK
06.Ekim.2008, 06:39
gel gardaş buraya kadar gelirsen sana bir seter hediye ederiz
aman bizi diğerleri ile karıştırma

çok yorum yazmam. Ama Mustafa Beyin bu hareketinide alkışlarım. Bitirmiş olayı.tebrikler . Ama şunuda söylemeden geçemiyecem ben ve kardeşim iki yavru aldık ikisine 1 maaşımız gitti. Ama olsun avcı köpeksiz , köpek emeksiz,emekde ücretsiz olmaz felsefeside doğru geliyo bana. Herkes bütçesince yapacak hobilerini. Elimizde çalı çoook bıldırcın avladık.Öbür elimizdede dolma tüfek tabi:)

06.Ekim.2008, 07:07
Bu serzenişli yazıda katıldığım katılmadığım bölümler var.

Ben de bu ekonomik koşullarda her köpeğin olur olmaz kişiler tarafından olmayacak paralara satılmasına karşıyım bunu herkes biliyor.

Ama bu işi gereğince ve de profefyonel anlayışta ve hakkı ile yapan kişilerin de ülkemizde av köpeğini güzel noktalara taşıyacağına hiç şüphem yok.

Bu işi amotör olarak yapıp da çok başarı sağlayan kişilere de şapka çıkarırım.

Ama değerli avcı kardeşim bak işin bir de şu tarafı var ki sana tavsiye niteliğindedir.

Ben bu gün isteyeyim, para vermeden çok güzel kan köpek sahibi olabilecek bir çevreye sahibim. Fakat bu durum da bile bir yavru köpeğin hangi sıkıntılar ile belli bir duruma geldiğini ve masraf durumunu bildiğimden bu masrafları karşılamadan bir yavru alabilmeyi içime sindiremem.

Ek olarak, zaman içerisinde bir köpeğe gerçekten doğru bir şekilde bakabileceğine emin olabilecek bir avcı dost topluluğuna sahip olabilirsen, eminim ki köpeksiz kalmazsın.

Saygılar.

muratbenlioglu
06.Ekim.2008, 07:22
arkadaslar ne ben mustafa çil abimize nede bu sitedeki bir köpek yetiştiricisine köpek tüccarı diye hitap etmedim arkadaslar BEN BEDAVA KÖPEK ALMAK İSTİYORUM DEMEDİM BENİM BURDA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİGİM NOKTA TÜRK AVCISI MADDİ DURUMU DÜŞÜK OLAN AVCI BENİM GİBİ ARKADASLARIM ZOR DURUMDA KÖPEK ALABİLECEK DURUMU YOK VE OLMAYACAK O YAZIMDA DİKKAT DEDİM ÜZERİNE BASARAK ARKADASIM ( KIRMA ) BİR KÖPEGE İSTEDİGİ PARAYI İSTEDİGİ SEYLERİ BEYAN ETTİM SAFKAN KÖPEK YETİŞTİRİCİSİ ARKADASLAR BENİ YANLIŞ ANLAMASIN SİZLERDE VİCDANINIZI ELİNİZE KOYUN HİÇ BİR ASISI TEDAVİSİ YAPILMAMIŞ YAVRU BİR KÖPEGE SAFKAN BİLE DEYİL 150YTL MAMA YADA 1 KOLİ FİŞEK MAKÜLSE BIRAKIRIM SİLAHİMİ AVCILIGI GİDER KANARYA BESLERİM

06.Ekim.2008, 07:30
Murat kardeşim yazdıkların da katıldığım bölüm burası. Haklısın önüne gelen köpek satıyor. Ama ne yazık ki bu konuda yapacak birşey yok. İsteyen, istediği köpeği, istediği fiyata satmakta özgür. Satın almakta da. :)

Tek yapabileceğimiz. Sağlam dostluklar ve köpek konusundaki bilgimizi arttırarak böyle kişilerin tuzaklarına düşmemek.

muratbenlioglu
06.Ekim.2008, 07:55
TEŞEKKÜR EDERİM MUSTAFA ÇİL ABİ BEN BIRAZ KIRGINIM SAKARYAYA YENİ GELDİM BİR İNSAFSIZIN KÖPEGİMİ ZEHİRLEMESİNE İÇERLEDİM VE KOPTUM AMA DURUMUM BU ABİ SİZLERE SÖZÜM YOK BEN TEKRAR ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM BEN SAFKAN KÖPEK SAFKAN ARIKAN KÖPEK YETİŞTİRİCİLERİNE TÜCCAR DEMEDİM BURDA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİGİM KIRMA KÖPEKLERE BİLE İSTENİLEN PARALAR BEN KOPOY YETİŞTİRİCİSİYİM VARSA İSTEYEN ÜCRETSİZ YAVRU HERZAMAN VEREBİLİRİM BENDE YOKSA ARKADASLARIMDAN TEMİN EDERİM BİR ARKADASIM SUNU SÖYLEMİŞ MESAJINDA HERKES MADDİ DURUMUNUN ELVERDİGİ HOBİYİ YAPACAK DİYE BEN AVCILIGA DEVLETE ÖDEDİGİM PARA İÇİN BİŞEY DEMEDİM ZENGİNDE AYNI PARAYI FAKİRDE AYNI PARAYI ÖDÜYO BURDA BAHSETTİGİMİZ KONU KÖPEK ÜCRETLERİ PARASI OLAN İTALYADAN KÖPEK GETİRİR BİZ TÜRKİYEDEKİ KIRMA KÖPEKLERE İSTENİLEN PARALARA İSYAN ETTİK

mustafa TOK
06.Ekim.2008, 08:20
Arkadaşım canım kardeşim zaten bende onu izah etmeye çalıştım. Gökhan kardeşime yüklenmen ayrıca yersiz.15 kilo mama 130 YTL . Napsın daha . O kardeşimde eski usül dağıtıyor. Ayrıca safkan bir köpeği sen 500 ytl den aşağı alamassın. Avcı kardeşim senden kırma köpeğe safkan parası istemiyorki.Onuda o açıdan değerlendirmek lazım. adanadan sevgilerimle

muratbenlioglu
06.Ekim.2008, 08:51
mustafa arkadasım 25kg köpek maması markası (challenge)42 ytl golden can köpek maması 15kg 32ytl bilmeyen arkadaslarada bilgilendirmek amaçlı olsun internettende adreslerine teslim şipariş edebilirler

muratbenlioglu
06.Ekim.2008, 09:07
ben bedava köpek verilsin istemiyorum ama bu konu yarış etabına döndü ahmet 500 yavru satmış bende satacam o bunu yapmış bende yaparım yarışı çıktı ortaya şimdi yıllarca bu işe kendini vermiş dört dörtlük bir yavru yetiştiricisinin safkan köpeklerden damızlık kurup 500ytl yavru satmasına kimse bişey diyemez ama adam dün arkadasından bi dişi köpek almış ugün köpegi yavrulamış 500 ytl yavru satmaya çalısıyo birde şu var ben ve benim gibi arkadaslar aaaa makul bir köpek veren var diye arayıp binbir hevesle aldıgı cevaplar karşısında hayel kırıklıgına ugruyo biri arkadasından bi yavru alıyo bakamıyo besleyemiyo egitimini veremiyo sokaga atıyo barınaklarda bir sürü böyle köpekler var şimdi bunda bizim suçumuz ne bakmak için imkanım var bahçeli evde oturuyorum köpegin saglıklı rahat yasayabilmesi için ortam uygun ama maddi durumum bir köpek almaya yetmiyo deseki arkadasım 15 kg mama al bana markası farketmez yada 1 koli fisek al markası farketmez amenna ben dumum yok dediysem açlıktan ölüyorum ama ava gitmek istiyorum demedim ithal fişek olmaz yerli olur ithal mama olmaz yerli olur benim kimsenin üstüne yüklendigim yok bal tutan parmagını yalasın

Sebahattin AVCI
06.Ekim.2008, 09:26
muratım ben yukarıdada belirtmiştim bu konuyu bedava köpeğede karşıyım diye çok parayada karşıyım önüne gelen ne olduğu belirsiz köpeklere bi dünya para istiyor haklısın bir yerde durumu iyi olan alır iyi köpeği
bedavaya alınan bir köpekte ileride aportu zayıf fermasız ise yani bi kaç yanlışı çıkmış ise adam parada vermedi ise salıyor köpeği vuruyor sakatlıyor falan filan
ama azda olsa 3-5 kutu fişek yada gönlünden kopan bir çuval mamayı alıp verdiğinde azda olsa masraf yaptım deyip bakmak zorunda kalır emeksiz hiç birşey olmaz

bak ben çok güzel bir kandan gelen flim gibi bakmaya doyamıyacağın bir yavru aldım arkadaşımdan ben 11 aydır doğru belli çalışmıyorum bi iş olursa yapıyorum arkadaşım 400 ila 500 den yavruları sattı 9 yavrusundan birtane kalmadı ama cıda arabasına çeki demiri yaptırıp köpek arabası almaktı
ve babalık hakkı falan filan derken bu köpeklerden 2,5 milyara yakın para aldı neyse bana köpek yavrulamadan eşlemeden önce verdiği sözü yerine getirerek bi yavrusunuda ben aldım parab vermedim jest olsun diye bi kaç ikramlarda bulundum kabul etmedi ve şimdi bu köpeğe bakıyorum resimlerini siteye attım cesi nin

senide tanıdım şimdi sanırım sen tozlu caminin üstünde avcıların çay ocağı olan yukarıdaki mekanda bi ara denk gelmiştik sen denizli tarafından iş için sakaryaya gelen arkadaşmısın hatta tüfegini tamir için yollamıştın kargoyla gelmişti sende adres sordun hatta tavşan avcısı oldugunu biliyorum yanılmıyor isem

sana yardımcı olmaya çalışacam sebo 0536 274 57 04 sebo_cesi@hotmail.com

i.emre arman
06.Ekim.2008, 09:39
ama şöylede bir olay var dostum bir liralık tüfek onliralık köpek demiş ustalar elbette bunu söylerken vardı bir bildikleri

Sebahattin AVCI
06.Ekim.2008, 10:03
vay benim köpeğimin anne side gelmiş i.emre arman h.g haklısın 3 paralık tüfek konusunda

ilhanım senin köpeğinin bana verdiğin yavru gör bakalım büyümüşmü iyi baka bilmiş miyim bu resimde 80 günlük şimdi 97 günlük oldu

güzel yavru saolasın ilhanım köpeksiz kalırsan ilerde sana belki bi yavru verebilirim http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/tongue.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif

resmin üstüne tıklada yakından gör ustaaa

http://img231.imageshack.us/img231/1782/s5009551ji1.jpg (http://imageshack.us)
http://img231.imageshack.us/img231/s5009551ji1.jpg/1/w320.png (http://g.imageshack.us/img231/s5009551ji1.jpg/1/)

kızım cesi

08.Ekim.2008, 18:51
Ben arkadaşa katılıyorm zaten bu fiyatları eleştirirsen hemen sana bedavacı yok dilenci muamelesi yapıştırırılır sen istersen kendini parçala yok ben bedava istemedim sadece makul fiyat istedim diye anlamadan yazarlar.
Bende benzeri yazıyı yazmıştım zamanında bir yerde aynı lafları yedim .
Ve halen bir köpeğim yok alamıyorum malesef bir köpeğe dünyanın parasını istiyorlar yani anlıyacağınız avcılık zengin işi oldu .
Av yapacak bir köpek almak istedim istedikleri parayla 2 dana alır kurbana koyarım :)
işim gücüm var şükür ama ev geçindirmek dükkan masrafları işçi parası derken bayramı harçlıksız geçirdim esnafın hali malum yani işin aslı ben sayısalı tutturursam yada yılbaşında piyango vurursa o köpeklerden bitane alıp başınada çalınmasın diye bir kangal dikeceğim:)

08.Ekim.2008, 18:54
on paralık tüfek 100 paralık köpek bu söz yerinde çok doğru ama alım gücü peşinat bunlarda var varsa kredi kartına taksitle yetişmiş köpek veren alayım Ç:)

4x4cemal
08.Ekim.2008, 19:09
Değerli arkadaşlar şimdi herkes kendi penceresinden bakıyor ve herkes kendince haklı, fakat biçoğumuzun farkına varmadığı sitemizin hizmetlerinden biride bizleri bir birimizle tanışmamıza sıkı bir dostluk kurmamıza vesile olmasıdır, ben böylesi bidostluktan dolayı bana köpek hediye etmek isteyen çok sayıda arkadaş edindim, ve biçoğunada hediye edildiğine ve edenlere şahit oldum isimlerini saymama gerek yok, gün gele harman ola bakarsınız birgün bi kapıda size açılabilir. Birde fıkrayla yaklaşalım: Almanın biri türke sormuş türkler nasıl geçinir diye bizimki demiş bizler birbirimizin sırtından geçiniriz diye: bu mizahi boyutu ama gerçek şuki bizler paylaşan bir milletiz.Develiden Selamlar

08.Ekim.2008, 19:13
Cemal abi haklısın tabi ama inanış ne hediye edilirse kıymetsiz olur neden olsun o dedğin bir birine köpek hediye edenler kıymet bilmedimi ve söylediğin gibi avcılık dayanışma forumları olmalı avcılar bir birleiryle paylaşmalı ama malesef avcılık forumlarının bi çoğu ticaret hane gibi bu konuda

4x4cemal
08.Ekim.2008, 19:53
Murat kardeş şu bi gerçek burada hepimiz bir kazanç peşindeyiz pekii nedir bunlar? bi çoğumuz burdan tüfeğini sattı, biçoğumuz aldı, köpeği kayboldu ilan verdi ve buldu, tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaştı ve avcılığa dair çok şeyler öğrendik, kanuni haklarımızı sorduk bilgiler edindik, üstü örtülü işyerlerimizin reklamını yaptık, hepsinden önemlisi hepimizin enbüyük kazancı edindiğimiz dostlar ve kurduğumuz arkadaşlıklardır, bununla birlikte birilerimiz köpeğini satacak, birilerimiz alacak, vel hasılı kelam biz avcıyız hepimiz için bi av var, ben dost avına çıktım. Hepimize Rastgele. Develiden Albustana Selamlar

08.Ekim.2008, 19:57
Dost bulmak herşeyden önemlidir bahsettiğiniz manevi kazançlar çok değerlidir kastettiğim bu kazancın peşinde olmak zaten maneviyatı kazanamazsak maddiyat peşinde benliğimiz kayebederiz

Sebahattin AVCI
08.Ekim.2008, 21:50
cemal abicim en sonki sözünüzde ''ben dost avına çıktım'' yeri gerçekten etkileyici yolunuz açık olsun abi avkolik adı altında dostkolikteyiz saygı ve sevgiler ile sakarya dan develiye RASTGELE

herkez yorum ve düşüncelerini belirtmekte özgürdür haddimizi ve seviyemizi saygımızı eksik etmediğimiz sürece

muhabbetimiz daim olsun

cemal abi dediğin gibi zamanla buradan tanıştığın kişiler ile arandaki samimiyet ve dostluklardan ötürü hediye köpek ikramları çok olur

herşeyden önce sabır ben iyi bir köpek
sahibi olmak için aylarım geçti sonunda nasip oldu 500 e satılırken bana verilen söz ile hiç para vermeden aldığım bu sarı kafa İ.emre ARMAN ın köpeğinin yavrusu