PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : avcılık kursları ne zaman başlayacak yardım

Tamer Kuvvet
06.Ekim.2008, 08:02
bu sene nasipse avcılık belgelerini almak istiyorum bana kaç paraya mahlolur

06.Ekim.2008, 09:06
Bulunduğun bölgedeki Avcılar Kulübüne müracaat edersen
sana bu konuda yardımcı olacaklardır..

06.Ekim.2008, 09:53
KURS İÇİN 63,50 YTL

AVCILIK BELGESİ İÇİN 74 YTL

kapadokyali_1981
06.Ekim.2008, 09:57
En son bildiğim kadarı ile 120 ytl ye maal olduyoduTamer kardeşim. Ama Mustafa abininde dediği gibi bölgenizde bulunan avcılar klübüne başvurursanız siz daha net bi bilgi vereceklerdir.

16.Ekim.2008, 14:26
Kusura bakma kardeşim işlerim nedeniyle konuya geç müdail oldum bundan dolayı özür dilerim.

Avcı Eğitimi kurs bedeli : 65,00 ytl
Avcılık Belgesi maliye harcı : 77,40 ytl.

selamlar

Tamer Kuvvet
16.Ekim.2008, 17:26
Mustafa abim teşekkürler ilgilenmen yeterli benim için bilgi için ayrıca teşekkür ederim.

fevzi dursun
16.Ekim.2008, 19:36
tamer kardeşim bu bilgilerde işine yarayabilir.

AVCILIK BELGESİ İÇİN GEREKLİ BİLGİLER

Avcılık Belgesi, 4915 Sayılı Kanun gereğince şartları taşıyan kişilere talepleri halinde verilen belgedir. Tek başına Avcılık Belgesi sahibi olmak, avlanmak için yeterli değildir.

2008-2009 AV DÖNEMİNDE AVLANMAK İÇİN;

11.7.2003 tarihinden sonra yivsiz tüfek ruhsatnamesi alanların avcı eğitimi kursuna katılarak avcılık belgesi almaları, avcılık belgesi olanların ocak ayında avcılık belgelerini vize yaptırmaları zorunludur. Ayrıca bu kişilerin avlanma izin kartı almaları da zorunludur.

BİR AVCININ AVLAKTA AVLANIRKEN YANINDA BULUNMASI GEREKLİ OLAN EVRAKLAR;

Avcıların yivsiz tüfek ruhsatnamesi, avcılık belgesi ve avlanma izin kartını üzerinde bulundurmaları zorunludur.

AVLANMA İZİN KARTINI ALABİLMEK İÇİN;

Avcılık belgesinin aslı ve bir fotokopisi, avcılık derneğine üye olduğuna dair dernekçe verilmiş tastikli yazı veya en son ödenen dernek aidat makbuzu ve Artvin İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün Ziraat Bankası Artvin Şubesindeki 29248889-5001 nolu hesabına avlanma izin ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun aslı ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüzden ve yetki verilen avcı derneği ve av bayilerinden avlanma izin kartını temin edebilirler.

AVCILIK BELGESİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER;

a- Avcı Eğitim Kurs bitirme belgesinin aslı,

b- Üç adet vesikalık fotoğraf,

c- Muhtarlıktan alınan ikametgah belgesi,

d- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

e- 2.7.1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanunu hükümleri çerçevesinde avcılık belgesi harcının yatırıldığına dair makbuzun aslı (2008 Yılı için; Avcı derneğine üye olanlar;77,40 YTL, Avcı derneğine üye olmayanlar; 84,50 YTL’dir.),

f- Sabıka kaydı olmadığına dair belge,

g- Yivsiz tüfek ruhsatnamesi ibraz edenler hariç sağlık raporu,

HER YIL OCAK AYINDA YAPTIRILAN AVCILIK BELGESİ VİZE İŞLEMLERİ İÇİN;

Avcılık belgesi yıllık harcının Maliye veznesine yatırıldığına dairmakbuz ile avcılık derneğine üye olduğuna dair dernekçe verilmiş tastikli yazı veya en son ödenen dernek aidat makbuzu ile birlikte İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüzde vize edilmektedir.

UYARI: Avcılık Belgesi sahiplerinin belgelerini her yıl ocak ayında vize yaptırmaları gerekli olup, yaptırmadığı takdirde aylık gecikme faizi ödenmesi gerekmektedir.

2008-2009 AV YILI AVLANMA İZİN ÜCRETLERİ

2008-2009 Av Yılı içinde Merkez Av Komisyonunca avına izin verilecek av hayvanı türlerini İl sınırları dahilindeki avlaklarda avlamak isteyen avcılar için avlanma izin ücreti Avcı Derneğine üye olanlar: 60,00 YTL, Avcı Derneğine üye olmayanlar:100,00 YTL. dir.

Kendi il sınırları da dahil Türkiye Genelinde avlanmak isteyen avcılar için avlanma izin ücreti Avcı Derneğine üye olanlar: 100,00 YTL, Avcı Derneğine üye olmayanlar:150,00 YTL. dir.

Avlanma izin ücretini 26 Eylül 2008 Cuma günü mesai bitimine kadar yatıranlara tenzilat uygulanarak;

İl geneli avlanma izin ücreti: Avcı Derneğine üye olanlar: 40,00 YTL, Avcı Derneğine üye olmayanlar:70,00 YTL. dir.

Türkiye geneli avlanma izin ücreti: Avcı Derneğine üye olanlar: 80,00 YTL, Avcı Derneğine üye olmayanlar:120,00 YTL. dir.

Tamer kardeşim umarım bi nebze yardımı olur. şimdiden hayırlı olsun. zaten ön eğitim olarakta dostkolikten çok şeyler öğreneceğine hiç şüphen olmasın. her zaman bilmediğin bir konu olursa arkadaşlarımız yardımda bulunacaktır. aramıza hoşgeldin....

Tamer Kuvvet
17.Ekim.2008, 06:01
Fevzi abim aradığım buydu teşekkürler on numara bi paylaşım olmuş çok sağol abi

17.Aralık.2010, 09:22
arkadaşlar slm bende aranıza yen katıldım avcılık sertifikası almak istiyorum izmirden nerden alabilirm yardımcı olursanız sevinirim bucadayım

17.Aralık.2010, 09:36
A.slm aramıza hoş geldin bu konuda detaylı güncel bilgiyi abilerimiz verecktir