Orijinalini görmek için tıklayınız : geçmişte kalanlar
http://img369.imageshack.us/img369/4276/img0011bp5.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/166/img0009lu2.jpg
arkadaşlar yularıdaki iki foto sadece geçmişte kaldı artık arasakta bulunmuyor malesef resimdekiler.......
illegal yollardan avlananlar yüzünden bizlere artık birşey kalmaz olmuş. koskoca dağlar artık kınalımdan ve onun sesinden mahrum kalcak hallere gelmiş..... dedem anlatırdı oğlum derdi şu karşı tepede keklik kalktımı sesi yer yerinden oynardı diye .... şimdi nerde.... sanırım herşey mazide kalacak
unforgiven
15.Ekim.2008, 22:45
dedem anlatırdı oğlum derdi şu karşı tepede keklik kalktımı sesi yer yerinden oynardı diye .... şimdi nerde...
Canım abim çok haklısın...Bitirdiler güzel memleketimizi akılsız baş sahibi insanlar...
Saygılarımla...
fevzi dursun
16.Ekim.2008, 07:06
çok haklısın osman kardeşim. bizler dedelerimizden miras olarak aldığımız av ve meraları geleceğimize devredemiycez. gelecek kuşaklarımız bizlere hesap sormuycaklarmı acaba ne cevap vereceğiz çok merak ediyorum. aslında hiçbir şey için geç değil. anlayana,
yasakçı ve bohçacılara birşeyler söylemek istiyorum.
arkadaşım senin doğacak torunların veya çocuğuna birisi kalkıp seni belirterek.  senin deden teyp kurarak 100 tane bıldırcın vururdu. yasaklı ve yavru zamanda senin deden gidip palazlara atış yaparak tuzakla yavru yakalardı diyecekler. senin torunun veya çocuğun senin hakkında neler düşüneceğini merak ediyorum. bir de arkadaşlarına karşı çocuğunun gururnu kıracaksın.  o çocuğunun gururu nerde kalacak.
yaşlandığın zaman  torunun veya çocuğunun av dönüşü ellerinde boş dönüşünü görüpte onun gözünün içine nasıl bakacaksın. ne diyeceksin torununa. sen de benim gibi yap deyip yasakçılığa yavru katliamınamı git diyeceksin.
bak  deden sana emanet olarak ne güzel avlaklar ve avlar bırakmış. emanete ihanet etme kardeş. sana verilen hakkınla yetin. başkalarının hakkına elini uzatma. bu günkü av ve avlaklarda çocuğunuda rızkı bulunmakta. çoluğunun çocuğunun hakkını yeme
kapadokyali_1981
16.Ekim.2008, 08:34
Osman kardeşim dediğiniz konuda çok haklısınız. Ama o kadar eskilere gitmeye gerek yok. Av konusunda her geçen gün bi önceki günü arar oluyoruz. Özellikle keklik avında büyük bi merhametsizlik var. Dağlarda daha alasını dizmemiş kalkarken bıldırcın gibi ses çıkaran kuşları katletmişler. Her kümeden 2 tane - tane kalmış. Malumunuz herkes bilir palazken keklik avlamak bıldırcın avlamaktan daha kolaydır. İnsanlar öyle bi hal almışki artık iş avcılıktanda etçiliktende çıkmış. Biz gel 11 ekim diye bangır bangır bağırırken adamlar el kadar kuşa fişeklikleri boşaltıp gelmiş. Peki 11 ekim geldide ne oldu? Ben söyleyim büyük hezimet!!!!!!!!!! Allah sonumuzu hayır etsin....
turker
16.Ekim.2008, 16:01
babamdan bir söz benden olsun ''eskiden keklik ekini çırpardı köylü ekinini kaldıramazdı sığırcık sürüsü gibiydiler'' başka bir sey soylemeye gerek yok herhalde böyle giderse sadece eski resimlerle avunacağız
abi mazi deki avcılar şimdi olsa aynı avlar yine olurdu onlar kendine yettikleri kadar vuruolar dı ama şimdi malesef bohcacılar dagda hayvan bırakmıyor
insanları anlamak mümkün değilki...... böyle avcılık olmaz olamaz....... bana göre ava saygısı olmayan vicadanı olmayan kişi avcı sayılmaz... bir ata sözü vardır av hayvanlarını dedelerimizden miras olmadık torunlarımızdan ödünç aldık diye avcılığı bile söz konusu olmayacak insanlar tarafından çocuklarımızın geleceği yok ediliyor. daha 13 yaşlarındayken babamla keklik avına gitmiştik. öyle çok keklik vardıki... 2'şer tane vurduk ben ava doymamıştım dahada vurmak istiyordum ama babam tüfekten fişeklerimi çıkarttırmıştı ve aynı yere 1 hafta sonra gittiğimizde keklik kalmadığını görmüştüm bohçacı diye tabir edilen avcılığı bile söz konusu olmayacak insanlar tarafından kuşlar vurulmuştu. kime derdimi anlatsam acaba diye düşünür olduk. yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal...... yavru zamanı palaz tutan avcılarımı desem işine geldiği gibi tavırlar sergileyen milli parklar ve ekiplerimi desem gece eline far alıpta hiçbir kaçma fırsatı olmayan tavşana silah sıkanlarmı desem su başlarında tıpkı bir evlada kıyar gibi küçücük yavrulara silah sıkan mı desem...... bunların ne insanlıkla alakası var nede avcılıkla..... lanet olsun böyle avcılık yapanlara........
mustafa aydoğmuş
16.Ekim.2008, 21:46
abiçim orası öyle ama 3 senedir keklik çoğalmaya başladı avcı ne kadar avlasada bitmez bu keklik yanlış tarım ilaçları kekliğimizin baş düşmanı idi yavaş yavaş eski hale geleceğini düşünüyorum
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.