Orijinalini görmek için tıklayınız : Gridakolikler :)
Kaan KARACA
18.Ekim.2008, 19:02
http://img252.imageshack.us/img252/7098/kaan056yr7.jpgKuzucuklar http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cool.gif Tamamen zıpkın....
imported_avkolik
18.Ekim.2008, 19:58
teşekkürler kardeşim..biraz ayrıntılı bilgi ve varsa foto atarsan daha güzel olurdu..emeğine sağlık..
bu arada afiyet olsun :D
unforgiven
18.Ekim.2008, 20:27
Bunlar ne yaaa muhteşem şeyler :) Güzel paylaşım abim birkaç farklı resmini daha görebilirsem ne oldukları hakkında da ayrıntılı bilgi verirsen bilgi dağarcığımıza bir katkı da senin sayende yapalım isterim :)
Saygılarımla...
4x4cemal
18.Ekim.2008, 21:49
Kaan kardeş ilk defa duyuyor ve görüyorum biraz daha geniş bilgi verirseniz memnun kalırız, oltaya takılmazmı yoksa zıpkınla dahamı zevkli. Develiden Selamlar
Merhaba,
Sanırım onlar 1 tanesi hariç grida değil orfoz.Hem çok küçükler hem de vurulması yasak türler.( her sene yarım kilo büyüyorlar ve yaklaşık 5-6 yaşından sonra ergenliğe ulaşıyorlar )Kara avcılığında olduğu gibi deniz avcılığında da seçici olmamız gerekir.Balık avcılığı ile ayrıntılı yayın yapan forumlardan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İyi günler dileklerimle
mustafa aydoğmuş
19.Ekim.2008, 12:00
evet biri hariç diğerleri orfoz bu balık lar 1 ile 1.5 metre arasına kadar büyürler ama lezzete gelince bana göre keler balığından sonra en lezzetli balık ofroz dur olta ile biraz zor avlanılır bu balıkları yengec yavrusu sübye kalamar vs.yumuşakca ve kabuklular la olta avcılığı yapılabilir güzel bir paylaşım olmuş eline saglık zıpıkınla balık avı bir başkadı anlatılmaz yaşanır
mustafa aydoğmuş
19.Ekim.2008, 12:04
av sırasında balıkçı ve dalgıçların başına gelen çoğu olay bilim adamlarına ışık tutacak cinsten. Son derece ilginç bir balık çeşidi olan orfoz hakkında çeşitli duygusal hikayeler anlatılıyor. Lohos her sene bir kilo alarak büyürmüş. Yani üç kilo ağırlığındaki bir lahos 3 yaşında demek miş. 100 yıl kadar yaşayabilen orfoz'u avlamaya kıyamayan balıkçı ve dalgıçların sayısı ise gün geçtikçe artıyor, neden mi?. Tuzağa kolay düştüğü için saf balık olarak bilinen orfoz yaşadığı süre boyunca yuvasını hiç terketmezmiş. Zıpkından kaçabilirse kayaların arasına girip yanaklarını balon gibi şişirir beklermiş. Merakına yenilip tekrar dışarı çıktığında da kendisini bekleyen avcının zıpkını ucunda ölürmüş. Uzun süre can çekişerek öldüğü için dalgıç ve balıkçılar ortak bir karar alarak orfoz avlamamaya yemin etmişler. Hatta "Hepimizin bir Orfozu vardır" diyen dalgıç ve balıkçılar onların yerini kimseye söylemez, köfteden böreğe kadar balığın sevdiği herşeyi ayaklarına götürerek onları beslermiş. Ege ve Akdeniz'de yakalanan küçük orfozların tekrar denize bırakılmalarının bir nedeni de buymuş.
Fethiye Dalış Okulu öğrencilerine balık gösterebilmek için hiç avlamadıkları bir orfoz varmış. Bu amaçla balığa doğal ortamında 7-8 yıl yem götürüp beslemişler. Hatta orfoza isimde takmışlar Yaşar diyorlarmış. Ne var ki yaşar son yıllarda hiç görülmemiş. Tecrübeli balıkçıların anlattıklarına göre orfozların ilginç bir hayat hikayesi var. Balık erkek doğmuyor fakat belirli bir yaşa gelince erkek oluyor ve bir seferliğine dişiyi dölleyip sonra da ölüyor. Bu güne dek orfozun erkeğini gören yada yakalayan balıkçı olmadığı söyleniyor.
t hikayesi var. Balık erkek doğmuyor fakat belirli bir yaşa gelince erkek oluyor ve bir seferliğine dişiyi dölleyip sonra da ölüyor.n yada yakalayan balıkçı
imported_avkolik
19.Ekim.2008, 13:50
Mustafa kardeşim ayrıntılı bilgiler için teşekkürler..Bayada duygusalmış bu arada :(
fevzi dursun
19.Ekim.2008, 13:54
mustafa bilgilendirmen için çok teşekkür ederiz kardeşim.
Kaan KARACA
19.Ekim.2008, 19:15
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifMustafa kardeşim 1 tanesi kum gridası,diğerleride leopard grouper yani kaya gridası veya arap da diyebiliriz.Orfoz da aynı tür fakat ayıran farklıllıkları var.İrileri genelde lezzetli fakat kum gridası acaip lezzetli.Zıpkınla avcılıkda herhalde her zıpkıncının hayali iri bir grida vurmaktır.Ama trofe gridaları vurmak ve sudan çıkarmak başlı başına bir marifet.10 kg'mın üstü bir gridayı can alıcı noktasından vurup söndürmek uzun soluk ve profesyonellik ister.Bundan dolayı 1-1.5 metrelik bir gridayı suda görüp avlamayı düşünemiyorum bile http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
Kaan KARACA
19.Ekim.2008, 19:24
Merhaba,
Sanırım onlar 1 tanesi hariç grida değil orfoz.Hem çok küçükler hem de vurulması yasak türler.( her sene yarım kilo büyüyorlar ve yaklaşık 5-6 yaşından sonra ergenliğe ulaşıyorlar )Kara avcılığında olduğu gibi deniz avcılığında da seçici olmamız gerekir.Balık avcılığı ile ayrıntılı yayın yapan forumlardan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
İyi günler dileklerimle
Muharrem Bey küçük derken ne kadarlık bir büyüklük ölçüsünden bahsediyoruz acaba?
Grida Akdenizde avlanması yasak türler arasındadır fakat akdenizde hangi balık restaurantına giderseniz gidin tezgahında bulabilirsiniz.Bunun mücadelesini veriyoruz fakat gündüz zıpkıncılığında limitli av veriyorlar.Lütfen bu konuları da araştırırsanız,ondan sonra tartışabiliriz diye düşünüyorum...
mustafa aydoğmuş
19.Ekim.2008, 21:05
kaan kardeşim bir gün takılalım beraber
bizim sidede teknede var arada geliyorum ben ama hiç dalış yapmadım oralarda yanlız anamur da güzel barakuda ve laosu var
mustafa aydoğmuş
19.Ekim.2008, 21:17
dediğn gibi kaan benim arkadaşım suda kaldı çıkamadı dalıştan akya gördükçe suda arkadaşım aklıma gelir
hamza ercan
19.Ekim.2008, 21:45
mustafa kardeşim ulaşın anamura daveti var
Kaan KARACA
19.Ekim.2008, 22:20
Neden olmasın Mustafa tabi ki takılabiliriz.Özellikle Kudret ortağımla beraber dalarız.
Büyük balık vurmasakda eğlencesi ve güzelliği başka...
fevzi dursun
20.Ekim.2008, 05:59
maşallah maşallah kardeşim bu işi profesyonelce yaptığınız belli. valla sizin paylaşımlarınızı keyifle izliyoruz. ve de izlerkende birşeyler öğreniyoruz. teşekkür ederiz..
Kaan KARACA
20.Ekim.2008, 06:55
Fevzi Abi profesyonel değilim daha ama inşallah olacağım.
Bu uğurda sigarayı bile bıraktım.
İlerleyen dönemde trofe balıklarla karşınıza çıkacağım :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.