Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 KEKLİK SALINDI
4x4cemal
27.Ekim.2008, 19:26
Amasya'da Ziyaret göletine, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 150 keklik bırakıldı.
Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'in de katıldığı etkinlikte keklikler doğal alana salındı. Burada konuşan Vali Lekesiz, doğal hayatın ve dış etkenlerden dolayı tahrip olan ekolojik düzenin korunması için çeşitli önlemler alınması gerektiğini hatırlattı. Lekesiz, "Küresel ısınma ve insan kaynaklı tahribat eko sistem üzerinde olumsuzluklar meydana getirdi. Geçmişte şehir içinde keklik ve kuş sesleri duyulurken şimdi ormanlık alanlarda dahi kuş sesleri duyulmaz oldu.'' dedi.
Orman Bölge Müdürü Naci Kaya da, Amasya ve yöresinde bu yıl 2500 kekliğin doğal yaşama bırakıldığını kaydetti. Gelecek yıl bu rakamı 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Kaya, ''2009 yılında hedefimiz doğaya 10 bin keklik bırakmak. Bunun için gereken çalışma yapılacak.'' diye konuştu.
CİHAN
unforgiven
27.Ekim.2008, 19:38
Canım abim çok güzel bir organizasyon olmuş..Emeği geçenlere teşekkür ederim...
Saygılarımla...
kapadokyali_1981
27.Ekim.2008, 20:21
Cemal abim ellerine sağlık salınsın salınmasınada nasıl korunacak oda ayrı bi konu.
fevzi dursun
28.Ekim.2008, 07:04
aman bohçacılar duymasın abim :)
kazım bozkurt
28.Ekim.2008, 07:20
abiçim super bir konuda yer acmıssın emegine saglık ama bohcacılar
1alkan1
28.Ekim.2008, 11:03
Emegi gecenlere tesekkür ederiz ... Fevzi abiminde söyledigi gibi aman bohcacılar duymasın ...
Hayirli günler .....
Halil KÜÇÜK
28.Ekim.2008, 18:24
teşekkürler bu güzel haberler için.
Selam Devliye
Alpaslan YELGEÇER
04.Kasım.2008, 16:20
Allah salanlardan razı olsun.böyle güzel projeler duymak bize gurur veriyor.yaşasın korumacı türk avcılığı
sonerbayrak
04.Kasım.2008, 17:02
İlçemizde nesli tükenmekte olan keklik kuşlarını koruma altına almak ve Ormanlarda zararlı böceklerle daha rahat mücadele yapmak adına bir etkinlik düzenlendi. İl Çevre ve Orman Bölge Müdürü Ömer Naci KAYA, AKP Amasya Milletvekili Akif GÜLLE, İl Orman İşletme Müdür Vekili Arif CAN, Gümüş Belediye Başkanı Mustafa SAATCI, İlçemiz Belediye Başkanı İsmail UYSAL, İlçe Müftüsü Durmuş AYVAZ ve İlçe Orman İşletme Şefi İlhan KILIÇ'ın katıldığı etkinlik çerçevesinde, yaklaşık 150 keklik, Gümüş kasabası Kabadere ve Manastır Mevkiinde ormanlık alanda doğaya salıverildi.
Doğada nesli azalmış, bazı bölgelerde tükenmiş kanatlı yaban hayvanlarının neslinin çoğaltılıp, yeniden doğaya bırakılarak, Ormanlarda zararlı Böceklerle mücadele amacıyla Gümüşhacıköy'de doğaya keklik bırakıldı. Bu program kapsamında yıl içinde belli aralıklarla uygun ormanlık alanlara görevliler nezaretinde 450 keklik daha bırakılarak,
Kekliklerin Doğayla buluşturulmasının ardından tarihi 1800'lü yıllara dayanan ve Rumlar tarafından inşa edilen Manastır gezildi. Bölgenin koruma kapsamında olduğunu hatırlatan Gümüş Belediye Başkanı Mustafa SAATÇİ, AKP Milletvekili Akif GÜLLE'ye Manastır hakkında bilgi verdi. SAATÇİ “ Gümüşün tarihi güzelliklerinden olan Eski Manastır tarihte Rumlara ait ibadet ve mesire yeri olarak kullanılmış. Ayrıca Pontus kralları ve ileri gelenleri için burada av partisi düzenlendiği rivayet ediliyor.”dedi.
Zaman içinde bilinçsizce yapılan avcılık sonucunda varlıkları azalan yaban hayvanları, son yıllardaki kontrolleri artmaya başladığı görülüyor. Avcı eğitimi ve avcılık belgesi verilmesi usul ve esasları hakkındaki yönetmelik uyarınca avcılık yapacakların bu yönetmenlik gereği açılacak eğitim kurslarına katılıp kurs başarı sertifikası almaları gerekiyor. Doğaya bırakılan bu kekliklerin korunması ve vatandaşların bilgilendirilmesinin eğitimle olacağından açılacak avcı eğitim kursları büyük önem taşıyor.
Haber:www.gumushacikoyhaber.com
TEBRİKLER DARISI BAŞIMIZA YERLİ HAYVANIMIZI KORUYALIM KEKLİK VE TAVŞAN
BİZİM MİLLİ AVIMIZ SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM
FEVZİ ABİYE KATILIYORUM AMAN BOHCACILARDAN KORUYALIM.
naz gülhan
17.Kasım.2008, 08:29
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif hadin avcılar amasyaya ava çook keklik var diyolar
Tamer Kuvvet
17.Kasım.2008, 08:43
Allah bana da böyle keklik salmayı nasip etsin çok uğraş veriyoruz inşşalah olucak
veyselll
19.Mart.2009, 20:53
bi ara keklikler bizim yeytinliğin üzerinden ötüyolardı yaz aylarıydı galiba temmuz sürünerek cıktım çocuktum hep kekliği uçar görmüştüm doğada bi kattım biri gözet yapıyo diğerleri yaylımda 15 falan vardı yavru falan derken 2 sene sonra ava gittim uçar gödeye o bölgeden cok geçer birde baktım yabancı avcılar gelmiş keklik vurmaya çalışıyolar birinide yaralamışlar bi kavga gittiler
yani diyecegim bu sitedeki herkes keklik avının muhteçemliğini bilir helede o kalkıştaki sesinin güzelliğini gelin koruyalım bu hayvanı koruyalım ki bizden sonrakilerde görsün bu güzelliği
saygılarımla
KOSAVALIMİROGLU
20.Mart.2009, 05:45
Güzel bir organizasyon olmuş yetkililerinizi tebrik ederim temennimiz şu ki tüm yöredeki illerdeki yetkililer duyar bu çalışmayı örnek alırlar da bizim nevşehirimizde de böyle bir av hayvanı salıverme organizasyonuna şahit oluruz ama nerde paylaşım için teşekürler
Recep DÖNMEZ
20.Mart.2009, 06:03
Bu organizasyondabaşta yetkililer olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız...
Ancak bunun devamı gelmeli,avcı dostlarımızda bunun değerini bilmeli....
Bohçacılara birşey demiyorum,zaten onlar ne söylesen anlamazlar....
Amasya bölgemizde son zamanlarda yapılan keklik salımından çok memnun kaldığımızı belirtir,inşallah ileriki tarihlerde bunun sayısının artması,diğer bölgelerdede aynı şekilde salımların yapılması,avcı dostlar tarafından bohçacılara gözaçtırılmaması dileklerimle....
Herkese saygılar.....
gerçekten çok güzel bir organizason olmuş.inşlh başka illerimizden de böyle güzel haberler alırız
cemalreis
20.Mart.2009, 12:11
Arkadaşlar bu tür organizasyonlar çok güzel yapanlardan Allah razı olsun ama koruma çok önemli
aksi taktirde bir çoğu vahşi hayvanlar.bir çoğuda vahşi bohçacılar tarafından yok edilirler in şallah
orman bakanlığımız ve ormancılarımız bu konuda tedbir alırlar.
tebirkler abi cok guzel hareketler bunlar ama keklik salinmada o bolgede yirtic kontrolude yapildimi o hayfanlari koruyacak bir tim kuruldumu insallah hiç biri telef olmada doga uyum sglar ve uremeye baslar
vedat oncu
20.Mart.2009, 20:15
KEKLİĞİN DÜŞMANI ÇOK ARKADAŞLAR AMA BUNA RAĞMEN YİNEDE HAYATTA KALMAYI BAŞARABİLİYORLAR BUNCA YIRTICIYA,BOHÇACIYA,KAFESCİYE,SU BAŞICIYA,PALAZCIYA RAĞMEN ,ONUN İÇİN BU HAYVANA SAYGI VE SEVGİ DUYUYORUM ZATEN, NE MUTLU KEKLİK ÜRETİP DOĞAYA SALANLARA ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN.
Güzel bir organizasyon olmuş yetkililerinizi tebrik ederim temennimiz şu ki tüm yöredeki illerdeki yetkililer duyar bu çalışmayı örnek alırlar da bizim nevşehirimizde de böyle bir av hayvanı salıverme organizasyonuna şahit oluruz ama nerde.....AYNEN KATILIYORUM
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.