Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru Kekliklerim
Tamer Kuvvet
29.Ekim.2008, 18:16
http://img227.imageshack.us/img227/9102/dsc03186aj5.jpg
Bunları güvercin altından çıkartırdım fakat çok uğraşmama rağmen büyütmeyi başaramadım galiba sıcaklık sorununu halledemedim İsmail Şen arkadaşım senden bu konuda yardım almak isterim böyle yavruları çıkarttırıyorum fakat belli bir büyümeden sonra ölüyorlar ne yapmalıyım ki bunları nasıl büyütmeliyim ilaç mı vermeliyim bana yardımcı olursan bunları büyütüp doğaya salmak isterim yardımlarını bekliyorum.http://img227.imageshack.us/img227/453/dsc03187je8.jpg
Ne kadar şirinler ya şunlara bakın.http://img227.imageshack.us/img227/6030/dsc03192ip6.jpghttp://img509.imageshack.us/img509/2384/dsc03193ws8.jpghttp://img509.imageshack.us/img509/3615/dsc03194ti8.jpghttp://img204.imageshack.us/img204/8308/dsc03195lj4.jpghttp://img227.imageshack.us/img227/4607/dsc03196hb9.jpg
Çok güzeller de ama sanırım malesef ölmüşler.Bizim bi arkadaşta keklik yavrusu çıkarıyor ama yanlarında palazlanana kadar sıcak olsun diye lamba yakıyor.kapalı yerde yanan lamba,o alanı ısıtıyor.Ancak seninde dedigin gibi İsmail kardeşim bu işlere meraklı.Odaha iyi bilir.selamlar.
hamza ercan
29.Ekim.2008, 18:54
Mahlukatın yavrusuda güzel yetişmişide bu ne güzellik allahım.
4x4cemal
29.Ekim.2008, 19:05
Allah Allah bu ne güzellik? avımı bıraksam bilmemki? Tamer kardeş inşaallah başarılı olursun.
Tamer Kuvvet
29.Ekim.2008, 20:14
sağol cemal abim benimde doğaya katkım olsun diye yetiştirmeye çalışıyorum hep doğadan alıyoruz birazda verelim
altay selenge
29.Ekim.2008, 20:28
Çıktıktan sonra elinde, ortalıkta civcivleri keşke gezdirmeseydin. Bir kutuya koyup içerisinde ampul yakıp, çivciv yemi, su ve çevreden bulabilirsen çekirge yakalayıp verseydin inanıyorumki yaşardı. Eğer yerin müsaitse bir dişi bir erkek kekliği kümese koy lakin hiçbir suretle yanlarına yaklaşma geceleri yemini ve suyunu ver. Kümesini tabi ortam gibi hazırla taş, ot vb koy. göreceksinki keklik yumurtaya yatacak ve yavrularına bakacak. Lakin keklik kümeste yumurta üzerinde yatarken birileri ürkütüp yada bakmak isterse bir daha yatmayacaktır.
Mustafa ÇİL
29.Ekim.2008, 21:06
devam et gardaşım sonunda büyuütmeyi başarıyosun
bizlerde büyütüp büyütüp meralara salmaya çalışıyoruz
sürmeleri alaları kanat sesi bambaşkadır kınalının heyecanı
mustafa aydoğmuş
29.Ekim.2008, 21:15
tamer abi çok güzel bir konuya değinmişsin bak hep alıyoruz ama hiç vermiyoruz bende bu sene nesli yok olma derecesine düşen çil keklik salacam iki arkadaş 50 kadar alacaz ve dogaya salacaz devam abim çok güzel
kazım bozkurt
30.Ekim.2008, 06:25
abi size sonsuz minnettarım ya ben bunu yapamadım ama bende bıldırcın bbesleyip saldım ve 1haftaya kadar 10 adet daha bıldırcın gelecek vede 10tane deil devamıda olacak onları salarkenki mutlulugumu kimseler bilemez yaaaa.... abi bende o kadar ugraştım eşleri yumurta bırakıyo ama bi turlu kuluçkaya yatmıyo..........ah bilseniz ava susuzlugumu daha sezonun kuş avını acamadım!!!!!!!!!!!!!
Mesut BÜLBÜL
30.Ekim.2008, 07:28
cokda güzelmiş civcivler beya insan kıyıpta vuramaz aslında bunları yetiştirse benimde birzamanlar keklik besledim kafes icersinde akşama kadar cubuk sayardı vijdanım elvermedi götürüp dağa bırakmıştım o anı hatırlattınız banada sizlerin görüşlerini tebik ederim milastan selamlar sayğılar diyorum hepinize
AVCI 1
30.Ekim.2008, 07:30
Bu ne güzellik ya kardeşimm harika hayvanlar ya inanmak başarmanın yarısıdırr kardeşş devammm
fehmiabaci
30.Ekim.2008, 10:05
olacak yeğenim yılmak yok sonunda başaracağız ben inanıyorum...devam devam
Çok sevimliler. Allah yokluklarını göstermesin. Onlar doğanın en göz alıcı canlılarından.
Yumurtalara nasıl ulaşıyorsun? bilmiyorum ama en iyisi doğal yolardan, annelerinin altında çıkmaları ve doğada doğal bir şekilde gelişmeleri diye düşünüyorum. Tabi bunlar benim öz düşüncelerimdir.
Ben doğadan çok yumurta alıp evde ampul altında çıkardım ve büyüttüm de. Ama hiçbirisi doğal kardeşleri kadar sağlıklı olmadılar.
Tabi bu işin uzmanı olan profesyoneller var. Onlara sözüm yok.:)
Tamer Kuvvet
30.Ekim.2008, 12:19
kendi kekliklerimin yumurtasından çıkarttık onları işi bilmiyordum ama şimdi daha iyi öğrendim bundan sonra çıkacak olanlar daha şanslı bakalım doğa ya bizimde katkımız olsun diye uğraşıyorum inşallah başarılı olucam.
unforgiven
30.Ekim.2008, 12:35
Selamun aleyküm canım abim konuyu daha önceden gördüm ama şahsi nedenlerden dolayı cevap yazma fırsatı bulamamıştım.
Canım abim güvercine çıkarttırmışsın yumurtadan maşallah yavrular sağlıklı görünüyorlar ama ileri zamanda öldüklerini söylüyorsun. Canım abim bu konuyu ikimiz birlikte faydalı olarak soru cevap şeklinde paylaşalım istiyorum ve sitedeki büyüklerimiz ve kardeşlerimiz de bilgi sahibi olsunlar.
Öncelikle sormak istediğim birkaç soru var.
Yavrular güvercinin altında çıktıktan sonra kuruma işlemi bittikten sonra hemen mi alıyorsun?
Güvercin yavruları doğal olarak besleyecektir ve beslemesine birkaç gün müsade ediyor musun?
Yavruları eve aldığında nasıl bir ortamda beslemeye çalışıyorsun?
Nacizane biraz açıklamak gerekirse kuluçkadan çıkan yavrular ilk günlerde bir kutu veya küçük tahta kutu gibi bir yerde ampul ile (düşük voltajlı gece lambası olabilir) ısınma sağlanarak muhafaza edilirler.Mesela örnek vermek gerekirse 30*30*30 boyutlu bir kutuya ufak bir gece lambası yeterli olacaktır ve üzerini bezle örtmenizi tavsiye ederim çünkü yavruların daima temiz havaya ihtiyacı olacaktır.Altlarına da ayaklarına zarar vermeyecek incelikte kum koyabilirsiniz veya ayaklarını kaydırmayacak bir bez de koyabilirsiniz.Kutunun üzerindeki örtüden hava giriş çıkışını sağlayabilecek büyüklükte ortalama bir yumurtanın sığabileceği kadar aralık bırakınız. Yumurtadan çıktığı ilk anda yavrunun ihtiyacı olan şey öncelikle sudur. Yavru ilk defa kutuya konulduğu anda su kabına gagası hayvan elle sıkılmadan hafifçe tutularak su içmesi sağlanır. Su içmeyi öğrendikten sonra kendisi içmeye gelecektir zaten.Mesela muhabbet kuşlarının sulukları veya papağan sulukları olabilir veya da küçük ve yavrunun içine girince boğulmayacağı derinlikte bir kase gibi kap içinde de olabilir suyu.Yem konusuna gelince yem olarak hayvan yemleri satan veya kuş satışı yapan dükkanlarda yavru büyütme yemi vardır.Yavru 8 haftalık oluncaya kadar bu yemle beslenir ve ondan sonra klasik her yerde satılan yumurta yemi ile beslenir ve ömrünün sonuna kadar bunla besleyebilirsin. Kesinlikle et civcivi büyütme yemi vermeyin.Nedenini anlatmam gerekirse et yavrusu büyütmek için kullanılan yemler kekliklerde yağlanmaya neden olarak kalbin bir anda durup yavrunun ölmesine neden olur. Kısacası kalbi yağ bağlar hayvanın.
Kutuya getirdik koyduk yavruyu şimdi ne yapmamız gerekir?
Canım abim elinde imkanın varsa en yakın bir karınca yuvasına git. Yavru başına ortalama 5 10 karınca tanesi olacak şekilde yavrulara yedir ama karıncayı yedirdiğin esnada kesinlikle yem bulunsun kutuda.Çekirge yedirmeni tavsiye etmiyorum kesinlikle.Çünkü çekirge ırklarından bazıları kendi fıtratında olan zehirli iğnesiyle kendini muhafaza etmektedir.İnsana veya gelişmiş bir kekliğe zararı olmasa da yavru kekliklerde bu cüzi zehir zarar verip öldürebilmektedir.Canım abim daima önlerinde su bulunsun ve de su kabı büyüklüğünde de yem bulunsun bir kabın içersinde.Yavrulara yem yemesini öğretmek için tırnağınızla tavuğun yem topladığı gibi siz de yemin içersine tırnağınızla birkaç kez vurun ve yavruların yem yemeye başladıklarını göreceksiniz.Karınca yedirme işini 3 4 gün devam ettirebilirsiniz ve sonra kesmenizi öneririm çünkü yavru yem yemez sadece karıncaya alışır bunu önlememiz gerekir.
Şunu unutmamalıyız ki neticede keklik bir yabani hayvandır.Eğer büyüdüğünde dağa salacaksak insana alışmaması için büyük kümes sistemleri içersinde beslemeliyiz ya da evde beslemek istiyorum evimde olsun ben bu hayvanları seviyorum diyorsanız bir çift keklik için ortalama 100*50*50 boyutlarında bir kafes sizin için yeterli olacaktır.
Saygılarımla...
İsmail ŞEN
keklikler güzel düşünceleriniz ise bi harika allah kolaylık versin
Tamer Kuvvet
30.Ekim.2008, 20:34
ismail şen kardeşim öncelikle benim bu problemime gereken ilgiyi gösterdiğin için sana çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler vermişsin çok sağol birkaç soru sormuşsun hemen cevaplayayım benim bu keklikler güvercin altından çıktıktan hemen sonra (ıslak tüyleri kuruduktan hemen sonra) hareketlenmeye başlıyorlar güvercinden yem istemedikleri için güvercin bunları beslemiyor çok hareketli oldukları için güverinin altında durmuyorlar güvercin onları altına alıyor ama nafile gene dışarı çıkıyorlar bir müddet sonra güvercin kendi yavrusu olmadığını anlıyor bu sefer kekliklere gaga atıyor bende onları aldım dediğin gibi tahta bir yuvaya koydum yemini suyunuda koydum yem yemelerinde su içmelerinde bir problem olmadı ama sıcaklık problemi oldu bu konuda fazla bilgim yoktu ama senin sayende öğrendim artık çıkanları öyle yapıcam kafam takılırsa sana gene sorularım olacak kendine iyi bak kardeşim ben bu işi Allahın izniyle başarıcam bütün avkolik dostlarıma saygılarımla.
unforgiven
31.Ekim.2008, 11:34
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana canım abim...Hepimiz birşeyler paylaşmak bildiklerimizi anlatmak bilmediklerimizi öğrenmek için buradayız...Eğer keklik besleme ve yavru besleme konusunda veya da herhangi kanatlı ne olursa olsun sormak istediğiniz şeyler varsa çekinmeden konu açarak ya da özelden mesaj atarak bilmek istediklerinizi sorabilirsiniz.İmza bilgilerimde her türlü iletişim bilgim mevcut.Bütün ailemize her daim kapım açık...
Saygılarımla...
Kaan KARACA
31.Ekim.2008, 16:15
Tamer kardeş en güzeli tavuk altında çıkartmak keklikleri.
Fola yatırdığın tavuğun altına yerleştir ve keklik palazı nasıl beslenir, nasıl sıcak kalır gör..
Tavuk çok iyi bakıyor.Nerden biliyorum dersen Kıbrıs'da askerlik yaparken orada bir adam bu şekilde keklikleri yetiştirip yetiştirip doğaya salıyordu.
Nerden baksan mekanında 300 keklik vardı.Emekli bir adam ve bu işe gönül vermiş sıkı bir keklik avcısı.Yetiştiriyor 10/1'ni vuruyor..Ben çok takdir ettim.
Saygılarımla...
Tamer Kuvvet
31.Ekim.2008, 17:15
güzel bi öneri değerlendirmeye alıcam teşekkrüler.
altay selenge
31.Ekim.2008, 18:47
Arkadaşlar Büyük tavuk yani köy tavukları yumurtadan çıkan keklik civcivlerini belli bir süre sonra gagalayıp öldürüyor. Keklik civcivlerinin ötümlerinden kendi civcivleri olmadığını anlayıp gagalamaya başlıyor. Kaan KARACA kardeş hangi tür tavuk acaba bilgin varsa bilgi verirsen sevinirim.
Tamer Kuvvet
01.Kasım.2008, 05:59
way altay abi bunu hiç düşünmemiştim ya sağolasın hakikaten kaan abim hangi cins tavuk bu işi daha verimli yapar
Kaan KARACA
02.Kasım.2008, 16:10
Arkadaşlar Büyük tavuk yani köy tavukları yumurtadan çıkan keklik civcivlerini belli bir süre sonra gagalayıp öldürüyor. Keklik civcivlerinin ötümlerinden kendi civcivleri olmadığını anlayıp gagalamaya başlıyor. Kaan KARACA kardeş hangi tür tavuk acaba bilgin varsa bilgi verirsen sevinirim.
Valla ben cinslerini bilemeyeceğim fakat alışılagelmiş köy tavuğuydu gördüklerim...
Bende bu soruyu sormuştum Altay kardeş adama, cevap şuydu..
Tavuğun ilk kez fola yatıyor olması lazım ki çıkan yavruların siması ve sesi yabancı gelmesin...
Gayet güzel şekilde palazlanıncaya kadar da bakıyorlar.
Saygılarımla...
Sebahattin AVCI
02.Kasım.2008, 17:20
bu ne güzellik böyle keşke göstermeseydin bu yavruları kıyılırmı bunlara inşallah öldürmeden büyütürsün saolsun ismail kardeşim aydınlatıyor bilgilendiriyor
hamza ercan
02.Kasım.2008, 17:32
Kaan kardeşim kıbrısın keklikleri meşhurdur,namlıdır.Nede olsa Anamurdan gitmişlerdir.
unforgiven
03.Kasım.2008, 05:49
Canım abilerim Kaan abimin dediği bizim normal köy tavukları boyutları ne olursa olsun çok güzel yavru çıkarıyorlar.Kesinlikle doğru olan ama fire verme ihtimali de olan şey yatan tavuğun piliçlikten yeni çıkmış ve ilk kez kuluçkaya yatacak bir tavuk olması.Canım abilerim senelerdir keklikle uğraşıyorum kuluçka makinasında ve de tavukta çok güzel yavrularım çıktı fakat tavuk altından yumurtadan çıktıktan sonra endişe etmeyin hiçbirşey yapmaz yavruya ama altına almak istediği zaman keklik yavruları da altlarına girmediği için başlarına vurarak altına almaya çalışır.Bu nedenle de bazı sert darbeler nedeniyle yavrular ölebilmektedir.Yapacağımız en güzel şey yavrular anasının altında kuruduktan sonra onları oradan alıp bir kutu içersinde beslemek olacaktır.Yavrularda fire vermek istemiyorsak bu şekilde yapabiliriz...
Saygılarımla...
Kaan KARACA
05.Kasım.2008, 21:16
Kaan kardeşim kıbrısın keklikleri meşhurdur,namlıdır.Nede olsa Anamurdan gitmişlerdir.
Ortağım ne mutlu size ki ihraç edebiliyorsunuz...
Keşke her yere bolca gönderebilsek di mi ama .....
Saygılarımla...
Ne güzel fotoğraflar bunlar..
Çokta şirinler
mustafa aydoğmuş
02.Şubat.2009, 20:57
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif
kazım bozkurt
02.Şubat.2009, 21:14
http://www.avkolik.net/forum/keklik/yavru-kekliklerim/msg66219/.../../richedit/smileys/YahooIM/67.gif http://www.avkolik.net/forum/keklik/yavru-kekliklerim/msg66219/.../../richedit/smileys/YahooIM/41.gif
1alkan1
15.Temmuz.2009, 18:36
tamer abi insallah ileriki dsenemelerinden basarılı olursun ama güvercinde iyi fikir . ismail abi bilgilendirme için tesekkür ederiz...
kapadokyali_1981
15.Temmuz.2009, 21:26
Arkadaşlar dün bi kardeşimi ziyarete gittim keklik yumurtalarını bizim Cin tavuğu dediğimiz kendi küçük paçalı tavuklara çıkarttırmış mükemmel yavru bakıyo o tavuklar. Ve yavrular iki haftalık olmuş analarının ardından hiç ayrılmıyorlar. Denemekte fayda var diye düşünüyorum.
Tamer Kuvvet
16.Temmuz.2009, 11:55
evet abi bizde deniyoruz bakalım sonuç ne olacak
sanırım ampul yada ısıtıcıyı termostatlı koyuluyo
belırlı bır sıcaklık saglanmalı fazla oldu muda o sıcaklıga alısıyo bu sefer gunduzlerıde donmaya baslıyor
bırasda sularına tetramezatın koyarsan ii oludu.su kapları temız olmalı ve baska kus gelememlı yanına serce falan gıbı.cunku hastalıgı bulastıranlarda onlar..
buda benım yorumum........
Arkadaşlar hepinize mrblar, biz nelerini denedik kuçük olan keklik yavrusu yaşamıyo yada biz yaşatamıyoruz, bizim burlarda bi laf vardır gün döndükden sonraki tutulan palaz yaşar derler yani haziran 21 den sonra tutulan palaz, ben kendim denedim gecen sene 2 palaz vardı bende haziranın başlarıydı yaşamadılar öldüler haziranın 24 ünde tuttuk 3 tane onlar yaşadılar sevgilerimle....
erol kahraman
17.Temmuz.2009, 15:32
kınalı zor bi hayvan ama vazgeçilmez bi hayvan kolay gelsin tamer gardaşım
Tamer Kuvvet
14.Mayıs.2010, 20:13
bunları büyütmeyi başaramadım ama yapıcam ben bu işi Osman abim sayesinde iştahlandım bu işi yapmaya yaw
TAMER ABİCİM İŞALLAH BAŞARIRSIN
veysel tiryaki
15.Mayıs.2010, 00:54
Kardeş benim görüşüm büyütüpte doğaya bırakmamalısın... neden diye sorarsan evde veya evcil olarak büyüyen yavruların doğada yaşama şansı nerdeyse yüzde sıfır denecek kadar yaşama ihtimali az nekadarda vahşi olarak yetiştirip büyütsende bi nebzede olsa evcilleşiyorlar.... ve bizim bohcacı dediyimiz avcıları görünce kaçmazlar ve avlanmaması gereken bir zamanda bohcacılara av olurlar...
Tamer Kuvvet
15.Mayıs.2010, 06:21
Deniycez bakalım nasip yapabildiğimiz kadar
Osman KARATEPE
15.Mayıs.2010, 07:21
Tamer kuluçka makinasını nizami yaparsan çıkmaması imkansız sadece yumurtalar döllü olsun ve depolamada özeb göster yetr kardeşim.Makina konusunda her türlü yardımcı olurum.Bu benim yaptığım ikinci makina ilkini geçen sene yaptım ve kayınpedere köye gönderdim makina hala full çalışıyor çıkarma oranı %90...
Tamer Kuvvet
15.Mayıs.2010, 08:33
Tamam abi ben senden yardım istiycem çok sağolasın abim
İbrahim ÖZEL
15.Mayıs.2010, 08:45
Tamer burda anlaşma yaptığımız bir abimiz var. Emin ol çok dürüst. Civcivleride öldürmüyor. Keklik ve bıldırcın üretiyor. Yumurta veriyosun yarısını sana palazlanmış olarak veriyor diğer yarısıda onun oluyor. Aklında bulunsun kardeşim.
Televizyonda yaban tv de izlemiştim kıbrısta bir emekli abi keklikleri kuluçka makinasında çıkarıp büyütüyor ve kafesleri açık gündüz hayvanlar doğaya gidiyor akşam kafeslerine geri geliyor.
Aynı işi Nevşehir TUZKÖY kasabasında da biri yapıyor hala.Ömer gidip bi sor o adama nasıl büyütüyor civcivleri...
Bizi bilgilendir..
Tamar kardeşim yılmak yok.Başarıncaya kadar devam...
Tamer Kuvvet
15.Mayıs.2010, 10:02
Tamer burda anlaşma yaptığımız bir abimiz var. Emin ol çok dürüst. Civcivleride öldürmüyor. Keklik ve bıldırcın üretiyor. Yumurta veriyosun yarısını sana palazlanmış olarak veriyor diğer yarısıda onun oluyor. Aklında bulunsun kardeşim.
Tamam İbrahim abi bana uyar bu zamana kadar 200 tane yumurta aldım bizim civcivlerde yakında çıkar Osman abi erkek fazla olmasın acayip dövüş yapıyorlar hatta bir birlerini öldürüyorlar.
Osman KARATEPE
15.Mayıs.2010, 10:10
Tamer dağıtacak çok yer var kayınpedere ve babama köye göndereceğim.Bir kümeste en fazla kaç erkek yan yana kalabiliyor..Olmadı fazlasını vururuz :)
Tamer Kuvvet
15.Mayıs.2010, 16:42
Osman abi bizim geçen sene iki erkek vardı baba olan yavruyu öldürdü hemde yetişmiş yavruyu bizim kümese 2 tane fazla oluyordu ama Sülün Osman'ın kümesinde kaç tane olur bilemem :D :D :D
Yıldıray İNCE
16.Mayıs.2010, 08:44
tamer kardeşim harikasın yav bune güzellik teşekürler........
naz gülhan
16.Mayıs.2010, 11:53
çok güzeller http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif emegine saglık
volkanözcan
16.Mayıs.2010, 12:41
yaw tamer bunlara nasıl bakamadın yaw amma şekerlermiş yaa tühh.. layn sen hayvan falan besleme. ya açlıktan ölür yada bi sekilde ölür işte.
Allahtan yavruyu aldıkta kurtardık desene. :D
Tamer Kuvvet
16.Mayıs.2010, 15:10
yaw tamer bunlara nasıl bakamadın yaw amma şekerlermiş yaa tühh.. layn sen hayvan falan besleme. ya açlıktan ölür yada bi sekilde ölür işte.
Allahtan yavruyu aldıkta kurtardık desene. :D
Volkan abi senide görcem ele bir bakama yanacam canına :D
volkanözcan
16.Mayıs.2010, 15:21
valla enik o kadar terbiye almıski senden evin ortasına koyar koymaz zıçmış :D şimdi camda izliom 10 dk da evi bok goturdu :D
Tamer Kuvvet
16.Mayıs.2010, 21:18
valla enik o kadar terbiye almıski senden evin ortasına koyar koymaz zıçmış :D şimdi camda izliom 10 dk da evi bok goturdu :D
Daha beter etsin sen kaşındın :D :D :D
volkanözcan
16.Mayıs.2010, 22:25
layn yuva yapıom yavruma. 2 karışlık yuva dublex daire gibi gelecek :D kekliklerimi sülünlerimide yolla hepsi beraber anca içeriyi ısıtırlar. yollada onları bi yolsun :D yerinde durmuyo bu zaptedemiyorlar delimi ne bu :D :D osman abiiiiiii şu tamere bişiy de yaaa :D
bi elime gecse yavru çok şeker maaşallah yaa... Uzaktanda olsa heycanı yetiyor. pırıl pırıl ufacık tefecik bişiy bu yaa. biti pireside yok. tabi bit ne yesin bu çelimsizde aç kalır sırtında :D
Osman KARATEPE
17.Mayıs.2010, 05:56
Volkan hayırlısıyla yavruna kavuşta bu heyecanın bitsin :) Gerçi o zmanda çok haraketli zaptedemiyorum dersen ben geleceğim yanına....
Tamer Kuvvet
17.Mayıs.2010, 09:24
layn yuva yapıom yavruma. 2 karışlık yuva dublex daire gibi gelecek :D kekliklerimi sülünlerimide yolla hepsi beraber anca içeriyi ısıtırlar. yollada onları bi yolsun :D yerinde durmuyo bu zaptedemiyorlar delimi ne bu :D :D osman abiiiiiii şu tamere bişiy de yaaa :D
bi elime gecse yavru çok şeker maaşallah yaa... Uzaktanda olsa heycanı yetiyor. pırıl pırıl ufacık tefecik bişiy bu yaa. biti pireside yok. tabi bit ne yesin bu çelimsizde aç kalır sırtında :D
Hadi bakalım hayırlısı olsun Volkan abi en sonunda istediğin yavruya kavuştun gözün aydın
volkanözcan
17.Mayıs.2010, 09:41
HE ABİ Bİ YETİŞ İMDADIMIZA YAW. Valla sabah kalktıgımda hemen telefona sarıldım napıyo köpek diye havladımı falan. insallah içimizdeki bu heyecan hiç bitmez. Bitmesinki en iyiler arasına girsin oda.
SAGOL TAMERİİİİİİİİİMMMMMM... Dur sen, sizin evdeki kekliklerine sülünlerine getirecem onu bide parçalamayı ögreteyim tuttugunu parçalasın :D En sonada seni bırakacam :D tut oglum diyecem :D :D
kapadokyali_1981
17.Mayıs.2010, 09:59
Dün Hüseyinin bağ evindeydik eniğide getirmiş tam bi canavar bizim arkadaşın eniği var aynı dönem yavruları vallla kaçırdı köpeği. Bıldırcın bıraktım önüne bi tuttu ağzından alamadım küçücük bacağıyla talan etti kendi kadar bıldırcını :D :D Hüseyin iyi bakmış ama eniğe bakın bakalım güzel olmuşmu :)
http://img21.imageshack.us/img21/4738/1002344l.jpg
volkanözcan
17.Mayıs.2010, 11:27
bu hüseyin hangi hüseyin yaw
kapadokyali_1981
17.Mayıs.2010, 20:51
Bu Hüseyin Nevşehire sizin köpeklerin kardeşlerinden tek eniği getiren Hüseyin. Ama enik sizin enik değil aynı dönem yavru ama Hacı kardeşimin köpeği linda. Hüseyinin yaramaz bu :)
http://img64.imageshack.us/img64/7738/1002333.jpg
İbrahim ÖZEL
17.Mayıs.2010, 21:08
Güzel köpek. İnşallah tüyü kadar bol avlara nasip olur. Hüseyin kardeşimede benden selamlar.
volkanözcan
18.Mayıs.2010, 00:09
Bu Hüseyin Nevşehire sizin köpeklerin kardeşlerinden tek eniği getiren Hüseyin. Ama enik sizin enik değil aynı dönem yavru ama Hacı kardeşimin köpeği linda. Hüseyinin yaramaz bu :)
hehehe hele diyorum ne çabuk büyümüs diye. meğer hala küçükmüş :) ama çok tatlı yaramazlar yaa. sağolasın abi. bunların huyları hep aynı herhalde kimi görse ayaklarına saldırıyorlar :D
volkanözcan
18.Mayıs.2010, 00:09
hehehe hele diyorum ne çabuk büyümüs diye. meğer hala küçükmüş :) ama çok tatlı yaramazlar yaa. sağolasın abi.
cagatay erdilmen
30.Mayıs.2011, 22:28
degerli arkadaslar bende keklik yetistirmeye calisiyorum ama olumler cok oluyor ve ne yazikki kekligin buyume hizi biraz yavas hayvanlara yumurta ezip veriyorum ve civciv yemi veriyorum forumdaki arkadasin soyledigi mantikli geldi cunku kekliklerim sebepsiz yere bir anda oluyorlar.bu yavrulara civciv yemi vermeyin denilmis ama ne vericez yerine?bazi yerlerdede hayvanin kendi diskisini yemesinin engellenmesi gerektigi soylenmis.
bu konuda daha detayli bilgi verilebilirse sevinirim.
İlk mesajı dikkatli okumanızı tavsiyue ederim
İsmail şen kardeşim cok detaylı şekilde anlatmış
cagatay erdilmen
31.Mayıs.2011, 07:57
ne yazikki kktc de oldugum icin burada yavru buyutme yemleri falan yok, gittim sordum da yemciye pet shopa o ne dedi.zaten ole bi secenegim olsa sormam direk 5 cuval alirim kekliklerin oldugunu gormektense.
ama benin istedigim sunlar olabilir seklinde bi kac oneri ki bulabilelim sizler ne guzel turkiyede istediginiz herseyi bulabiliyorsunuz ana ben kktc de yemi zor buluyorum ki yavru yemi bulsam...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.