PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BOBWHİTE BILDIRCINI

altay selenge
30.Ekim.2008, 21:09
http://www.kamileron.com/bildircn/resim/bobwhit.jpg
Arkadaşlar hep merak etmişimdir Amerikalar bundan yıllar önce ülkemize gelip İzmir dolaylarından bizim kınalı keklikleri, çilleri toplayıp amerikada kendi topraklarına yerleştirip avcılarına bu kuşların avınıda eklemiş yani avını çeşitlendirmiştir. Biz niye boş durup avımızı çeşitlendirmeyelimki diye herzaman kendime sormuşumdur. Lakin yaptığım araştırmalarda amerikan kıtasında bulunan Bobwhite Bıldırcını isimli bıldırcın türünün belgeselini bir tv kanalında seyredince bu bıldırcını niye bizde onlardan alıp topraklarımıza adapte etmeyelimki ve niye topraklarımızda avlamayalımki, hep kekliğin, çulluğun vb. peşine düşeceğimize birazda Bobwhitenin peşine düşsek yanlışmı olur acaba.
Bobwhite Bıldırcını Amerika ve Meksika nın yerli kuşlarından göç etmiyor, kışın karlar üzerinde avcılar avlaya biliyorlar. Ancak kışın uzun ve çok sert geçtiği yıllarda yerdeğiştiriyor. Ayrıca bizim bıldırcın gibide değil, çil keklik büyüklüğünde, yerde ve ağaçlık alanlarda yaşamını idame ettirip, ağaçlara tünüyor. Ben derimki keklik yetiştirenler. Bu bıldırcın türünede ilgi gösterip, bu bıldırcın türünü üretip doğamıza salıp avlaklarımızda görelim derim.

Rastgele.

kapadokyali_1981
30.Ekim.2008, 21:22
Çok güzel demişin ama.... Aması var. Birincisi yıllardır avlanma belgesine pula para öderim bırak dışardan kuş getirmeyi bunca verilen paralar kimin kesesini dolduruyor onuda anlamış değilim. Farzedelimki getirdik kuşalrı saldık meraya. Bizim insanımız öyle bi güdüye sahipki neyi yasaklarsan onu avlamak için elinden geleni yapar. Gider gece avlar baktı avlayamıyo başkasıda vurmasın der zehirli buğday serper heryere. Bizim insanımız bu bilinçle değil kuş getirip yeni bi populasyon sağlamak elimizdeki imkanlarıda bitirmek için herşeyi yapıyor. Bunları yıllardır dile getiriyoruz her sene yeni bişey çıkarıp avcının önüne köstek oluyolar ama ne avcıyı düşünen var nede avı.

hamza ercan
30.Ekim.2008, 21:27
Altay kardeşim güzel bir fikir.Fakat yavruları nerden ve nasıl bulacağımız konusundada bilgi verirsen sevinirim.

fevzi dursun
30.Ekim.2008, 21:43
valla altay kardeşim şu amerikan bıldırcını kalkıp ta bizim kuşlara AB deyipte bizimkilerini de heveslendirmesinler şu avrupa birliğine http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif alimallah bizim yerli kuşlarımızda avrupa sevdasına kapılıp göç etmesinler avrupaya http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
aman abi pirinç sevdasına düşerken elimizdeki bulgurdan olmayalım sonrasında http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif

neyse kardeşim işin şakası da bu amerikalılar bize skutt ve patriot füzelerinden başka bir şey satmazlar.

kazım bozkurt
31.Ekim.2008, 06:38
emeginize saglık abicim elimmizden gelse veya satılsa alıp beslemeye dogaya salmaya dunden razıyım

Sebahattin AVCI
31.Ekim.2008, 17:35
herşey güzelde yazının sonunda merak ettiğim türün resmini göremedim

sipsak
31.Ekim.2008, 17:49
COK IYI OLUR

altay selenge
31.Ekim.2008, 18:41
Arkadaşlar türünün fotoğrafını koyamadım. İnternette acemiliğime bağışlayın, işim gereği fırsat bulamıyorum lakin resmini görmek isteyenler, ayrıca ötüşünü duymak isteyenler google.den, kamileron.com. girsinler orada bıldırcınlar bölümünde görebilirler. Ayrıca bu bıldırcın türü insan gibi ıstık çalıyor, yine butür gibi birçok amerikan bıldırcın türü var. Mesala KALİFORNİYA BILDIRCINI bu türde harika Fransızlar amerikadan alıp kendi adaları olan Korsika adasına adapte etmiş. Ayrıca internette bunu satan bir yer bulamadım. Büyük şehirlerin Petsop larında buluna bilir tahminime göre. İstanbula yolum düşerse Eminönündeki kuşculardan araştıracağım belki orada bulabilirim. Bulan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.

unforgiven
01.Kasım.2008, 09:15
Resmini ekleyiverdim abilerim :)

Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
02.Kasım.2008, 08:17
bu kuşları sevgili serkan altuğun babası mehmet altuğ beyefendi çok fazla bir şekilde üretti ve satışa sundu ama kmseler yüzüne bakmadı
o da kendi memleketi meralarına salıverdi hayvanları
üretimi gayet kolay bu hayvanın ama biraz soğuk iklim seven bir hayvan

unforgiven
02.Kasım.2008, 09:57
Bizim memleketimiz de o kadar sıcak sayılmaz ki canım abim. Emete getirsek üretemez miyiz sence?

Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
02.Kasım.2008, 16:39
sen üretirsin ismailim sen üretirsin hemde güzel olur ALLAH için

unforgiven
02.Kasım.2008, 16:40
Rabbimin izni ile araştıralım canım abim. Nasıl olsa tavuk da bol atarız altına yumurtaları makina da almayı düşünüyorum önümüzdeki sezon nasip olursa...Kulüpte konuşalım müsait bir zamanda inşallah...

Saygılarımla...

Alpaslan YELGEÇER
02.Kasım.2008, 18:21
bobwhite ı bende duymuştum.hatta bu bıldırcın türünün kıbrısta çok yoğun olarak üretimi yapılıyor.mustafa çil abimin söylediği gibi soğuk iklimi seviyosa eğer,getirelim biz bu bobwhite ı kütahya'ya.salalım domaniç ya da tavşanlıya.paylaşım için teşekkürler abicim.rastgele

Oktay Kalyoncu
10.Nisan.2009, 05:15
iç anadolu bölgesinde çok başarılı olabilir diye düşünüyorum. arkadaşımız iyi önermiş, acaba çevre orman bu kuşu biliyor mu? keşke bizim avlaklara da salsalar.

10.Nisan.2009, 07:49
çok farklı bir ırk ülkemizde olması çok iyi olur ama tabiki bununla igli araştırma yapmak gerekebilir aca ba bu topraklara alışa bilirimi diye paylaşım için tesekkürler

ibrahim ozel
30.Haziran.2011, 13:01
Arkadaşlar müsadenizle bu konuyu ben tekrarlamak istedim. Bende bundan 1 çift var. Dahada fazla alacağım çok kısa sürede. Üretmeye başlayacağım. Acaba karacabey tarafına salsak yazın sıcak kışın soğuk olan bir yer ürerlermiki? Yada erzurum tarafında salsak nasıl olur. Hem orda bıldırcın avı batıdaki gibi favori bir av değil. Ancak nereye salarsak salalım hem biraz ormanı olmalı hemde ava yasak bölge olmalı diye düşünüyorum. Bu konuda fikri olan yazarsa sevinirim. Ayrıca bu kuşun yumurtalarından versem acaba yavru çıkartabilecek varmı ama kendisine ayırsada belli miktarını doğaya salmak şartıyla. Ayrıca ne kadar büyüklükte doğaya salım yapılmalı sizce?

30.Haziran.2011, 19:05
Bir belgeselde TEKSASlı avcılar Bobwhite bıldırcınını okadar avlamışlarki, soyu tükenmeye başladığının farkına varınca araştırma yapmışlar ve Teksas da belgeselin diliyle Bobwhite Çalısı adında bir çalının toğumlarını çok sevdiğinin farkına varmışlar. Avcılar Bobwhite Çalısını üretip dağlarına bayırlarına ekmeye başlamışlar ve bu çalının çoğalmasıyla Bobwhite Bıldırcını dahada çok üremeye başlamış, besin zincirinin çoğalmasıyla bobwhite bıldırcınınında çoğalması hızlanmış. Lakin bunu Teksaslı Avcılar başarmış. Onların devleti değil sadece avcılarının gayreti.
Her şeyi devletten beklemeyelim arkadaşlar. Azmedersek olur. Avcılarımız ve Avkulüplerimiz, Okey masalarından ve sigara dumanlarında bir çıkıp, proje üretseler, birlik olsalar, herşeyin üstesinden gele bilirler, kanımca.
İlgilenen arkadaşlar BOBWHİTE ÇALISI nı internetten araştırdım lakin bir türlü bulamadım, bizdeki kuşburnu çalısına benziyordu, toğumlarıda buğday tanesi gibiydi. Saygılarımla. Rastgele.

ibrahim ozel
30.Haziran.2011, 19:22
İşte budur bunu araştıralım bakalım bu çalı neyin nesiymiş. Teşekürler dostum...

ibrahim ozel
30.Haziran.2011, 19:28
http://www.kamileron.com/bildircn/resim/bobwhitedisi.jpg

Bendeki bu türü ama kaliforniya bıldırcınıda üreteceğim kafasındaki ibiği harika. Ayrıca o çalıdan bulamadım ama Amerikada yaşayan bir arkadaşım var. Onunla irtibata geçip soracağım.

30.Haziran.2011, 20:42
Arkadaşlar ABD yaşayan Türkavcılara sordum internet aracılığı ile lakin bir kaç ot türü ismi verdiler TEKSAS da yaşayan bu konuda bilgisi olan bir Türk avcısı buluna bilirse öğrenile bilir bu çalıyı ülkemize getirip bizde dikelim derim bizim kuşlarda yararlansın. Ayrıca bir zamanlar Aydın tarafında Patates böceğine karşı bu Bobwhite bıldırcını salınmış, salındıktan sonra gören yok. Ya yağmuru,ya yırtıcıların,kurbanı olduğu kanaatindeyim. Asıl bunları ABD bizden çalıp götürdüğü doğasına adapte ettiği keklik ve çiller gibi yapmalıyız. Yani Bobwhite Bıldırcınını ABD doğal hayatında yakalayıp, zarar vermeden ülkemize getirip salmalıyız. Yoksa kuluçka makinasında üret sal. Hiçbir faydası olmayacaktır. Doğal gelişmedikleri için yırtıcıların, yağmurun vb. kurbanı olacaklardır. Rastgele.

ibrahim ozel
01.Temmuz.2011, 05:36
Bence 3 haftalık iken salınırsa doğaya adapte olabilir. En azından şansı olur.