Orijinalini görmek için tıklayınız : BİLGİNİZİ ESİRGEMEYİN
ali demir
02.Kasım.2008, 18:59
AVKOLİKCİLER BEN SON GÜNLERDE DOMUZ AVINA KAFAYI TAKTIM AMA DOMUZU YAKINDAN BİLE GÖRMEDİM YAKIN BİR KÖYDE DOMUZ VAR DAVET EDİYORLAR CESARET EDİPTE GİDEMEDİK AVINI BİLMİYORUM BANA DOMUZ AVINI ENİNE BOYUNA ANLATACAK BİRİ VARDIR İNŞALLAH BAYRAMDA GİTİGİMDE DOMUZ AVINA GİDECEGİM NASİP OLURDA VURURSAM DİŞLERİNİ ANLATAN ABİME HEDİYE GÖNDERECEM SÖZ NERDE DURULUR NASIL VURULUR FİŞRK OLARAK TEK KURŞUNMU DOKUZLUMU YANİ HERŞEYİNİ SÖZÜM SÖZ HERKESE SELAM
kapadokyali_1981
02.Kasım.2008, 19:30
Hayatımda bi kere karşılaştım domuzla vurdum ama yıkamadım. Ama bildiğim kadarıyla yakın mesafeden dokuzlu tek kurşundan daha etkiliymiş. Mutlaka bu konuda daha tecrübeli arkadaşlarımız vardır yardımcı olacaklardır.
kardeş; domuz avı,yaptığımız en riskli av...çünkü yavrulu bir domuz olduğunda ya da yaralı bir domuz olduğunda büyük bi sorunla karşı karşıyasın demektir...domuz avında kullanılması gereken en güvenli silah pompalı silahlardır...çünkü bu silah tetik hareketinden sonra senin tarafından yönlendirilebilen,kıstırma durumunda fişek değiştirmenin sadece 1 saniye olduğu bi sisteme sahiptir...otomatik bir silah kıstırma yaptığı zaman en az 4 saniyeye ihtiyacın vardır...bu 4 saniyelik süre zarfı;hayvanın kaçmasına ya da hayvan yaralı ve ya da sıkıştı ise sana kolayca saldırabilmesine fırsat veren bi süredir...sonucu pek hoş olmaz...tüfeğin poze ve ya çifte ise bu çok büyük dezavantajdır domuz avında...çünkü fişek değiştirilmesi gereken saniye en az 8 saniyedir...
gelelim fişek meselesine;
9*9 diye tabir edilen asıl adı şevrotin olan,fişeğin içinde 9 adet büyük çaplı saçma bulunan fişekler sık çalılı ve dar alanlarda kullanılması uygun bir fişek dizaynıdır...hayvanın kalbine ve ya ciğerine isabet etmezse hayvan yıkılmaz...avcılarımızın 9*9 hakkında yanlış bilgilerini iş yerimde duymakta ve doğrusunu anlatmaktayım...doğru olan şudur...9*9 aynen saçmalı av fişeklerimiz gibi açılan yıkım menzili sadece 40 metre olan fişektir...
tek kurşun domuz avının garantisidir...çünkü ciğer ve ya kalp bölgesine oturduğu an hayvan son anlarını yaşar...tek kurşunla başarılı atışlar yapman için kullandığın tüfeği ve attığın kurşunun teknik özelliklerini bilmek zorundasın...sana tavsiye edeceğim tek kurşun markası FEDERAL PREMİUM TRUBAL SYSTEM adlı ürünüdür(kırmızı kutuda bulunur adet 3.5 ytl) bu sistemde kurşunun hemen arkasında bulunan beyaz renkli sert plastikten yapılmış madde kurşunun hedefe çarpmasıyla arkasından bir kere daha baskı yaparak kurşunun ezilmesine dolayısıyla domuzun da çok büyük bir basınca mağruz kalmasını sağlar...
bu ürünün yapılan testlerde 100 metrede ki düşüşü sadece 5 cm dir...
saygılar...
hamza ercan
02.Kasım.2008, 19:45
Ali abi ben de naçizhane bildiğim tek kurşun,dokuzludan daha iyi etkiye sahip.Seninde kafanı fazla karıştırmayalım fakat ava gideceğiniz arkadaşlar zaten bu konu hakkın da gerekli bilgiye sahiptirler.Ve seni bilgilendireceklerdir.Şimdiden rastgele.
kapadokyali_1981
02.Kasım.2008, 19:58
Vay be çok saol Orçunum bak bilen insan kendinden ne kadar emin konuşuyo.
hamza ercan
02.Kasım.2008, 20:14
Ömer kardeşim doğru söylüyor,Orçun eline emeğine sağlık.
eyvallah abilerim...bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım...
kazım bozkurt
03.Kasım.2008, 04:32
orcun abi emegine saglık cok guzel bir bilgilendirme yapmışşın saol bir defasında başımada gelmişti domuza ikitane savrottin atttım duşmedi arkasından gidene bi tane tek kursun a duşmustu bencede tek kurşun
http://img227.imageshack.us/img227/5383/federalplq2.jpg (http://imageshack.us)
http://img227.imageshack.us/img227/federalplq2.jpg/1/w758.png (http://g.imageshack.us/img227/federalplq2.jpg/1/)
ozturk
03.Kasım.2008, 16:53
orcun kardesım emegıne saglık evet her sey turke dogru turk tarafından. alı kardesım muhtemelen o domuz avında beraberız saglam bır agaca cık orcun dogru soyluyor benım tufek pek oldurmuyor allah muhafaza yaralı fılan kalır. demedın deme allaha emanet ol
ali demir
03.Kasım.2008, 17:37
ORÇUN KARDEŞİM SAG OLASIN VALLAHA ÇOK GÜZEL AYDINLATTIN ALLAH RAZI OLSUN İŞİN KÖTÜ YANI GİDECEGİMİZ ARKADAŞLAR DA DOMUZDA ACEMİ YAZDIKLARINI KAGIDA YAZDIM VE BUNU GİDİNCE OKUYACAGIM SAGOL SÖZÜM SÖZ DOMUZ VURURSAM SANA DİŞLERİNİ, GÖNDERECEGİM TABİ KABUL EDERSEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR BENDEN
eyvallah arkadaşlar...çok dikkatli olun...
ozturk
03.Kasım.2008, 18:45
sen kafanı takma orcun kardes alı kardesım keklık tavsan sovunu domuzdada yapar ınsallah. hele bıze bır okusun ogrendıklerını. alı ava gelırken defterını unutma kardesım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.